January 8th, 2012

Setelah hampir berbulan-bulan lamanya, sebentar tadi Ezani telah pun dinobatkan sebagai juara Masterchef Malaysia yang pertama. Ezani, 26 tahun merupakan seorang doktor gigi telah mendapat 7% lebih banyak markah daripada Wahidan, 42 tahun yang berasal dari Sabah.

ezani juara masterchef malaysia

Dengan kemenangan ini, Ezani membawa pulang RM100,000 dan berpeluang untuk menerbitkan sebuah buku resipi miliknya di masa hadapan. Abang Nara harap dengan kemenangan ini, Ezani akan mengorak langkah untuk mencuba bidang masakan sepenuhnya. Mungkin boleh bukak restoran di sebelah klinik giginya. Apa-apa pun, tahniah kepada Ezani.

Anda boleh Like Facebook Ezani ataupun follow Ezani di Twitternya.


68 responses to “(TAHNIAH)Ezani Ialah Juara Masterchef Malaysia Yang Pertama”

  1. bedn says:

    aku kurang suka masa final, masa kena serve smp 40 org tetamu. aku rasa cam tak fair. pasal bila dah kena serve ramai org cam tu, dah tentu delegate tugas dan tak dapat nak rasa hasil tgn betul2 daripada 2 org chef ni. tu yg ada kes ikan tak masak.

    next time, jgn la buat idea cam tu lagi. Ni bukan pertandingan Top Chef

    • tahniah ezani says:

      in my opinion plak bgs lah dorg wat cabaran masak utk 40 org. sbb memasak utk satu hidangan dan utk 40 mmg berbeza. especially dari segi rasa.. tp inilah cabaran sebenar seorang chef.. klu cuma masak utk hidangan yg kuantiti sedikit mereka dah biasa setiap mggu cabaran pun dah mcm tu. so utk final mereka sepatutnya bloeh melakukannya.. n terbukti walaupun ada kekurangan dr segi rasa dlm sesetengah hidangan, tapi still okay lah in term of organization n how to be a leader, how to manage task, time management. itu semua experience yg sgt bgs sebagai seorang chef.

  2. putihkaseh says:

    Tu lah astro ni, x da hadiah ke kat Wahidan, 3 jam dia bertarung, maharaja lawak yg x smpai se jam dah dpt RM50,000. Maybe astro x bagi coz x da undian SMS ke??? Klau ada elaun sepanjang wahidah kat situ ok gak, student AF dulu pun ada elaun …..

  3. tasya says:

    tahniah ezani…tahniah wahidan… anda t.baik…. tp xde hadiah kit pun utk tmpt k2 ke? aduhhhh maharaja lawak mega no 4 pun dpt hadiah… choyyyyyy

  4. bolradhabol7 says:

    tahniah ezani..kagum sgt dgn dia..
    dahla pandai..jd doktor..terer masak..
    faktor menang..sebab kelainan dia buat..
    wahidan masak bende biasa..udang ngan ikan…
    tp dia mmg bijak rangka strategi la..
    amik yg bantupun yg boleh buat kerja ikut kpakaran..
    tahniah ezani..nara tlong cari psal lifestyle dia boleh tak..
    sbb die ni sweet sgt2…bertudung..sapala pakwe die ni..

    • kawan ezani says:

      ezani single.

    • hani says:

      baru habis belajar di Australia. 3kali tangguh untuk housemanship utk master chef.. Berbaloi juga..
      so, sape2 yang asyik tak puas hati.. kater ezani kaya n tak patut menang tue.. xperlu la ye..
      i know her family.. Dia 2 beradik, dua2 pandai.. kakak dia medical doc. anak ‘Pendidik’ katakan..

  5. sue ganu says:

    tahniah buat kak ezani..saye dah dpt agak yg akak bakal ni nobatkan juare dri episop yg lpas2 lg..ape pon buat abang wahidan..tahniah sebab brjaye ke peringkat final..walau x menjadi juare..abg wahidan dan yg laen tetap terbaiiiiiiiiiiiiiiik

Loading...