January 8th, 2012

Setelah hampir berbulan-bulan lamanya, sebentar tadi Ezani telah pun dinobatkan sebagai juara Masterchef Malaysia yang pertama. Ezani, 26 tahun merupakan seorang doktor gigi telah mendapat 7% lebih banyak markah daripada Wahidan, 42 tahun yang berasal dari Sabah.

ezani juara masterchef malaysia

Dengan kemenangan ini, Ezani membawa pulang RM100,000 dan berpeluang untuk menerbitkan sebuah buku resipi miliknya di masa hadapan. Abang Nara harap dengan kemenangan ini, Ezani akan mengorak langkah untuk mencuba bidang masakan sepenuhnya. Mungkin boleh bukak restoran di sebelah klinik giginya. Apa-apa pun, tahniah kepada Ezani.

Anda boleh Like Facebook Ezani ataupun follow Ezani di Twitternya.


68 responses to “(TAHNIAH)Ezani Ialah Juara Masterchef Malaysia Yang Pertama”

  1. ahkak gile glam says:

    congrats to both of you Ezani & Wahidan, but i prefer Wahidan to win, bcoz tgk mcm juri tu suka kt ezani, nk2 Chef Joe…hahaha..maklumla pompuan lawa and bujang lg….anyway takde hadiah ke utk Wahidan? huhu…just curious, at least trophy ke apa…

  2. Mr. John says:

    grats to ezani & wahidan!!! x sabar tggu wahidan blk kinabatangan, nk melantak kt restoran dia….:))

  3. afif says:

    memang dah agak dah…ds anwar pun menag..hahaha..

    http://engineering-joke.blogspot.com

  4. Mama Meera says:

    Aku suka tengok time Ezani memasak…cool and nampak releks je.huhuhu

  5. Budak KL says:

    Silap channel la ko ni..bang nara,u shud do something

Loading...