Written by AbangNara | August 11th, 2014

Alhamdulillah. Berita gembira untuk dikongsikan buat kita semua umumnya dan peminat Emma Maembong khasnya. Pelakon comel ini telah mengesahkan yang dirinya kini telah berhijab sepenuhnya bermula sejak 1 Syawal yang lalu. Patutlah Abang Nara tengok gambar-gambar terbaru yang dikongsikan oleh Emma di Instagramnya kesemuanya menunjukkan dirinya dengan imej bertudung. Comel sangat-sangat.

emma maembong bertudung

Penghijrahan ini pastinya menggembirakan hati para peminat dan juga kekasih Emma Maembong, Zizan Razak. Kata Emma menerusi Berita Harian:-

Saya tidak mahu terburu-buru dalam hal ini. Biar ia terjadi tanpa paksaan atau dorongan sesiapa. Malah ramai yang suka perubahan ini.

Zizan sendiri antara yang menyambut baik hijrah saya ini. Sebelum ini saya perlahan demi perlahan menetapkan hati untuk bertudung dan Alhamdulillah ia dipermudahkan

emma maembong bertudung

Tahniah diucapkan kepada Emma Maembong atas hijrah ini. Semoga istiqamah dan semakin dimurahkan rezeki. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar Emma Maembong bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Cermin kereta dicalar kerana pelekat Starbucks


emma maembong bertudung

emma maembong bertudung

emma maembong bertudung

emma maembong bertudung
emma maembong bertudung

emma maembong bertudung

emma maembong bertudung

emma maembong bertudung
emma maembong bertudung
emma maembong bertudung

emma maembong bertudung
emma maembong bertudung
emma maembong bertudung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

34 responses to (TAHNIAH)Emma Maembong Kini Berhijab Sepenuhnya Sejak 1 Syawal

  1. ok says:

    cantiknye lense dia..nmpk natural…brand ape ni…dh bnyk brand aku pakai tp x nmpk mcm ni pun..sape tau tlg gtau

    0

    0
    • munic says:

      hairan. kalu artis tu bru nk pakai tdung jer msti nk ckp ‘tahniah di atas phijrahan’ segala.berhijab tu mmg tuntutan islam..WAJIB…x payah tahniah ape segala bagai risau artis terasa bangga pulak nnt. stop2 la , biar dorg istiqamah sendiri, x perlu post pon bgtahu umum, sebab tutup aurat tu da mmg WAJIB.

      0

      0
      • Tu tak boleh ni tak boleh says:

        Biarlah… sebagai dorongan…

        1

        0
      • z says:

        better tukar tahniah jadi Alhamdulillah…lg sedap dengoo…:)

        0

        0
      • abg tuah says:

        xhairan pun… xde masalah pun utk ucap tahniah kpd org yg berhijrah dri baik ke buruk… kdng2 bkn senang utk hati seseorng brhijrah.. LOL

        0

        0
      • miss m says:

        bagus lah da bertudung…. pas ni boleh kurang kan kegedikan dia…

        0

        0
      • Aida233 says:

        Setuju!

        Menutup aurat tu wajib. Note to Fafau yang pakai selendang/ tudung sekerat2. Kononnya nak biasakan diri dengan image bertudung, jadi dia mula menutup aurat sikit demi sikit. Kat sekolah tak pernah pakai tudung ke? Pergi mengaji tak pernah pakai tudung ke? Don’t have to make it into a big deal.

        0

        0
        • minah jambu idop umno ! merah biru says:

          bukan Nye susah sangat bertudong …tk payah la nk biasa2 kan ke ape …ambek tudong teros pakai aje la kenape susah2 sangat nk biasa2kn diri la ape la mengarot kan ! cuma hati tu iklas atau tk iklas aje nk bertudonggggggggggg…..ada artis indon tu baru cerai ngan laki dia ha teros bukak tudong dia…tu makna Nye dia tk iklas bertudong ! sengaja nk ambek hati laki ha eksen bertudong la ! tk tau la eksen ape lagi yg dia buat untok nk ambek hati semua orang padahal padahal padahal huh !!

          0

          0
    • aura says:

      dia pakai lens dr auramawarlens.. cer cr dlm ig..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    alhamdulillah.. :)

    0

    0
  3. hairul azreeng says:

    OOOO..thniahhhhhhhhhhh..aku pesssssss

    0

    0
  4. pinsesamy says:

    perasan tak gmbar uqasha tetibe tayang rambut ala2 datin gittewwwwwwwww

    0

    0
    • aly says:

      pinsesamy,
      suka hati dialah nak bergayakan mcm tu.
      sila cermin diri sendiri dahulu sebelum mengata org lain
      sekian terima kasih.

      0

      0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      tu nama Nye hati uqasha belom iklas lagi nk bertudonggggggggg !

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Salam semua….comel sgt emma…tp yg penting menutup aurat…tahniah

    0

    0
  6. alo says:

    alhamdullilah.. boleh zizang p meminang skrg.

    0

    0
  7. Why bother says:

    Zaman sekarang sebelum/ selepas anda berhijrah anda mestilah bagitau media dulu. Kalau tak penghijrahan anda dikira tidak sempurna barangkali. Bukan nak cakap la kan tapi dulu die penah jugak buat havoc dah bertudung tuptup free hair balik. Sebenarnya bagus lah bila ramai artis dah berhijrah tapi takut jadi trend je bila berhijrah je bagitau media, peminat puji, dijemput cerita pasal kisah penghijrahan dan sebagainya. Bende ni baik tapi entahlah aku rasa bende ni dah jadi trend.

    1

    0
    • Faezah says:

      Why bother, aku setuju dgn kau. Lama lama benda ni mcm trend pulak. Benda ni sepatutnya x pyh diperbesarkan sangat kot. Lagi satu, artis ni (umum, bkn ditujukan kpd emma sahaja) kdg kdg bertudung tp tetap tabarruj. Amek gambar pun mcm sengaja nak menampakkan kecantikan diorang. Bg aku berhijab tu mksdnya berhijab luaran dan dalaman. Artis skrg ni hijab semata mata tutup kepala, tp dalaman sama jgk mcm dulu. Bercinta dgn org tu org ni semua nk wat war kan.

      Entahlah. Apa apa pun, harap semua yg dah bertudung ni istiqamah dan bertambah baik lg pada masa depan ye :)

      0

      0
  8. sukati aku nk komen apa says:

    diharap emma lepas ni tidak lg membuat muka sangap bila bergmbr utk mengelakkn percikan air mani dimuka yg diedit org org yg sangap.

    0

    0
  9. emo says:

    bab tutup kepala tu dah cantik dah, tapi ema belum ttp aurat sepenuhnya lah… syg sungguh! kaki tu kalau bleh mesti lah ditutup jugak bleh pakai sarung kaki. coz kaki tu kan is part of our aurat as well kan.. so for me belum lagi lah di kategorikan “TUTUP AURAT” sepenuhnya….

    0

    0
  10. shahz says:

    tgk Yes Boss Raya baru2 ni aku berkenan pulak kat si Risteena tu.. cantik giler dia berlakon pakai tudung dlm drama tu..

    0

    0
  11. kalau dah bertudung penuh tapi masih ke hulu hilir dengan lelaki tak muhrimnya, macam mane tu

    0

    0
  12. Puteri says:

    Alhamdulillah….:)

    0

    0
  13. nok gebuzzz says:

    adik beradik erma semua putih2 n cantik….untung la….tapi kalau smua berhijab lagi cantik….

    0

    0
  14. nor says:

    PIC YG LAST TU AKU SUKA…… NAMPAK HAPPY JE SEMUA TERMASUK AYAH ERMA… :)

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Adik beradik emma ni aku tgk semua muka melayu, emma sorang aje nampak mix…. chacha tu pun tak nampak mix.

    0

    0
  16. kitkat says:

    propa sangat minah nih..ari tu pi beraya umh zizan x pakai tuidung pown..x ingat raya ke bapa..dan dan gtau media bertudung start 1 syawal..kejadahnya?

    0

    0
  17. x guna cantik tapi byk dosa says:

    banyak lagi dosa anak, si bapak kena tanggung..
    ada lagi 5 org x pakai tudung..

    0

    0
  18. badang says:

    berhijab tapi telanjang..menaikan napsu lelaki lagi..apa kau xtau yg berhijab tu wajib..mcm lah baru hukum berhijab nie baru turun ke dunia…artis cari makan..lepas ni jual tudung pulak

    0

    0
  19. papan says:

    saya cadangkan utk beginners, pakai tudung sarung paling senang. serius. nak solat pun mudah takyah nak cabut jarum peniti satu2

    0

    0
  20. Anonymous says:

    bl berhijab sila jgn terlalu tebal sgt mekap…ape gne bertudung tp tabarruj berlebih2…dpt dosa tau…sbbnye menarik perhatian org terutama lelaki…so aku cadangkan kpd mrk2 diluar sne y mula nk berhijrah pkai tudung sila laa bljr skali dan mendalami ilmu agama…bljr jugak adab2 sbg wanita muslimah..pakaian jgn terlalu jrg,pendek,ketat dn sbgnya…perangai jgn nk terlalu tergedik sne,sni…klu boleh kurgkn upload gmbr2 kat insta ke fb ke sbb kt xtau org y tgk ni nafsu msg2 cam binatang buas…wlpn gmbr bertudung sbb kkdg y ske upload gmbr ni bkn main lg gayanye..kalah pelakon porn..hehe..so tuk mengelak diri kt dpt dosa dan org y tgk pun dpt dosa adlh lbh baik gmbr tu simpan tuk tatapan sndri..aku ckp berdasarkan pengalaman…kbykn kwn lelaki aku klu tgk pompuan even y pkai bj kurung pun die boleh tenung seolah2 pompuan tu telanjang sbb nye die kata cara jln ditambh dgn haruman wangi y sebatu boleh bau membuat nafsu cpt terangsang…aku ckp ni sbb aku xnk laa wanita2 y aku rs baik diluar sne menjadi alat pemuas nafsu lelaki y mata keranjang…tp x semua lelaki camtu ok..hnya sebahagian je..peace….heee…

    0

    0
  21. […] (tahniah)emma maembong kini berhijab sepenuhnya sejak 1 syawal Cantiknye lense dianmpk natural…brand ape ni…dh bnyk brand aku pakai tp x nmpk mcm ni punsape tau tlg gtau. […]

    0

    0