Written by Bella | January 1st, 2019

Pembukaan tahun baru 2019 merupakan lembaran baru juga dalam hidup pelakon Elfira Loy yang kini sudah bergelar isteri kepada Faris Khairol Anuar pagi tadi dalam sebuah majlis tertutup di Cyberview Lodge, Cyberjaya.

Elfira menerusi akaun Instagramnya berkongsi foto beliau dan suami yang sedondon dalam busana pengantin rona putih di atas sebuah pelamin. Difahamkan, pasangan ini bakal mengadakan lima majlis berbeza pada bulan ini bagi meraikan perkahwinan mereka.

Elfira dan Faris mengikat tali pertunangan pada 2 September lalu hanya selepas beberapa bulan berkenalan.

Kami di BeautifulNara juga mengucapkah tahniah kepada kedua-dua mempelai dan semoga rumah tangga yang dibina kekal sehingga ke syurga.

Kredit Foto : Project Two-Pi & Bella Dally

31 responses to (TAHNIAH) Elfira Loy Dan Faris K Anuar Selamat Diijabkabulkan

  1. 2. 17 says:

    Tahniah buat emaknya, hajat tercapai nk menantu org have2

    58

    2
    • Anonymous says:

      tahniah

      tapi kawin dengan orang have have pun baje, mekap, tudung semua tak cantik
      tah la, macam tak naik seri, gittew

      38

      0
      • Anonymous says:

        eeuuwwww..ape bende yg die pakai ni? leher baju tu, buat aku teringat pakaian zaman dulu2 yg lelaki mat salleh keturunan bangsawan pakai tu, yg ade ropol2 kt leher tu.hahaha..g shopping sakan sampai obersea, ni je ke hasilnye nok? pastu pakai anak tudung je? ahh.., spoilt la hari bersejarah. anyway mama kucing, harap2 boleh tido lena sebab impian menjadi kenyataan.

        11

        1
      • Anonymous says:

        ha tu lah aku pon rase semua mcm x match n make up x naik seri. yg dtg tgk pengantin pulak yg berseri2 lawonye hehehe

        6

        0
    • Cik bunga says:

      Fesyen baju tu utk org tinggi lampai, x sesuai utk bdn pendek mcm el nih..mmg betullh xde seri pengantin..itulh sebelum nikah dh kehulu kehilir tangkap gambar mcm lakibini,tiba masa hampeh…

      18

      0
  2. Anon KT says:

    Tahniah #ElFaris

    2

    7
  3. Anonymous says:

    Anak buah aku kawen kli pertama…wah nmpk mewah. Tahniah aku ucapkan. Siap sewa bmw 5 biji utk family je. Dia punya car jazz je. Tpi kami bkn have2 punya org. Cuma ank buah berjodoh kli pertama dgn bkas lki tu org have2.

    Last2 akhirnya x ada jodoh.

    Kawen kli kedua simple je…akhirnya bhagia.

    16

    1
  4. Jomblo says:

    Tahniah elfira… Selamat dh, tercapai impian hajat dihati, buang pian demi jumpa org ada ada ni…aduh…mak jadi talibarut buat olah utk jayakan impian kahwin ngan org ada ada…yelah Faris ada byk duit ..pian ada cincin suasa jer..sengkek…mmg btullah kahwin dgn org ada ada, senang lps kahwin xyah fikir cari duit…

    22

    2
    • Stupidyou says:

      Ele mcm llki tu baik sgt.. die pn sm kn tngglkn gf dia ms nk kat el ni..
      So trma je la kifarah tu..
      Utk mlyu2 yg busuk ht.. dh2 la.. kiamat dh nk dkt dh.. bk pegi bykkn taubt..
      Bdk ni xde bt apa2 salah pn kt korang sume c busuk ht.. pelik korang meroyan lbh2.. apa yg korang dpt? Dosa je menimbun..
      Pegila taubat..

      13

      -1
      • Anonymous says:

        Bukan busuk hati la stupid…sape suruh dia merampas kebahagiaan org2 lain…pastu dia membahagiakan diri dia sendiri atas penderitaan org2 tersebut… so that’s y org menyampah dengan dia lols

        2

        2
  5. Bee says:

    Agk kurang naik serinya. Mungkin sbb dia sllu mekap. So tgk gambar kawin pon mcm gmbr dia up dekat IG sllu. Pape pun tahniah la EL.

    14

    0
  6. Faraj says:

    Nanti berpisah …

    0

    7
  7. Faraj says:

    Nanti berpisah …lah

    1

    6
  8. Have33 jer says:

    Mana ada suami dia org ada2. Suami dia kan anak saudara black. Drummer kumpulan wings.

    1

    0
  9. Elyna Rox says:

    Tahniah Elfira.. Dah la handsome berkarier pulak tu.. Kalau kawin artis harap muka je pun susah jugak time top aje naik sudahnya bila dh top xde punca income.. Susah juga kalau kawin sesama artis ni sbb bukan apa kawin bukan takat cinta n rupa perlu kan karier kukuh.. At least if pasangan bukan artis ni kira boleh la bertahan lama… U all pon commentors xpayah la nk kaitkan ngn ex EL yg lama. Move on la maybe xde jodoh.. N u all jgn la sour grape pulak mmg kalau nk bandingkan ex EL n FK ni mmg mcm langit n bumi.. Sorry ye ni ckp betol la jgn ckp mcm org jeles pulak. Anyway congrats!

    2

    10
  10. Sukasuki says:

    Alhamdulillah el..x pyh dgr ckp org..perempuan tak salah cari lelaki yg berkemampuan..Kesian kalau dapt husband x berkemampuan smpai nafkah anak bini terabai..Nak marah takut nusyuz..
    Semoga berbahagia till jannah..

    16

    1
  11. Anonymous says:

    cume nak tanye suami el ni mesti dah hafal ayat quran seperti yg diminta oleh mak el pd pian dulu sebelum jd menantu

    18

    0
    • kakmona says:

      hahhhaha hakak baru je sembang dgn habang mlm td.. terigt dulu mak El mintak pian hapal al mulk sbg syarat ms kahwin… dan baca quran selai sehari sambil2 sisipkan duit singgit dlm setiap lai yg dibaca.. katanya mak El itu ler je pun jumlah hantaran yg diminta..
      FK ni jgn xde syarat tu plak acik.. dan harap El pun hapal ler al mulk ye.. ?

      0

      0
  12. mamipoco says:

    Setuju sangat ngan sukasuki..Tahniah EL..
    Yg lain jng nk poyo..korang ingat ngan Cinta je boleh kenyang boleh bagi anak bini mkn..korang silap…Cuba berpijak dibumi yg nyata sikit..

    6

    1
  13. tweety2805 says:

    alahaiiiii….baju x cantik langsung!
    tu jer nak bgtau…sekian.

    2

    0
  14. popo says:

    Baju ok. Mekap ok cantek. Cuma pelamin je kureng sikit.
    Semoga berbahagia El! xoxo

    0

    1
  15. Anonymous says:

    xde wow efek pon maybe sbb mekap same je tak seri mcm pengantin2 lain, mase tgk el jalan dari atas turun ke pelamin tu pon mcm biase2 aje xde lah terpesona mcm izara or faz kawen, turun je ke pelamin terus mcm wow hihihi

    3

    0
  16. huhu says:

    jaga2 dalam pantang nanti..jangan pulak laki ko g berurusan dengan agent insuran pompuan lak ye. huhu..

    3

    0
  17. Hanna says:

    Nape baju kawin kau …teringat kat cerita The NUN ….

    4

    0
  18. AKUNI says:

    pelamin tak menarik. biasa2 je.. bunga orkid purple besar gedabak. mcm pelik je. serious tak lawa dan x ada seri. kalau buat nikah kat masjid lagi sedap mata memandang kot. ni semua nk tiru ala2 gaya nikah Yuna yg buat kat outdoor..
    dia buat kt out door pn pelamin dia lawo wei.. simple dan sedap mata memandang. tp yelakan citarasa manusia x sama. myb kt mata dia lawa sesangat dh tu.
    Sekian.

    4

    0
  19. kakikucinghitam says:

    awat kawen tengah panas dik?

    4

    0
  20. BAWANG SIHAT says:

    SI EL NI KECIK ORG NYE…TP DIA PUNYA PERSALINAN SEMUA TU DGN BUNGA PEGANG TU AKU TGK RASA MCM SERABUT SGT…HARI NIKAH KAN,PATUT SIMPLE SIKIT TP NICE LA…

    3

    0
  21. Loa says:

    Taste dia semua kelaut. Tak cantik. Baju pun kembang mcm bungkus mayat Aku tgk ???

    2

    0

Leave a Comment

Optional