Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

(TAHNIAH)Awal Ashaari Kini Suami Kepada Scha Al Yahya Dengan Sekali Lafaz

Jutaan tahniah kepada Awal Ashaari yang sebentar tadi telah sah menjadi suami kepada Scha Al Yahya dengan sekali lafaz sahaja. Mas kahwin pernikahan pasangan pengantin ini ialah sebanyak RM2050. Scha telah diwalikan oleh ayahnya sendiri.
gambar pernikahan awal dan schaKedua-dua mempelai sangat cantik berseri dengan persalinan pernikahan berwarna putih. Pengantin lelaki telah menghantar 7 dulang hantaran dan dibalas dengan 9 dulang. Jumlah wang hantaran dirahsiakan. Nantikan gambar-gambar sekitar majlis pernikahan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya sebentar lagi.

Advertisement

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

125 Comments

  1. nenek mmahami

    May 6, 2012 at 12:19 pm

    mcm 2 manusia nie … org bt bnda baik pown nk maki hamun … org mcm 2 mmang xdew sivik :)

  2. Anonymous

    May 5, 2012 at 2:27 pm

    Kepada yg tau nak komen buruk2 tu.. Kalo tak suka tak payah sibuk2 tengok gambar kahwin schawal ni.. Senang cerita kan.. Busuk hati betul korang ni. Hati berpenyakit hitam.

    Biar lah dia pakai tudung atau tidak, itu hak dia, antara dia, suami dan tuhan. Kita sesama manusia hanya boleh saling menasihati, dengan cara yang baik dan sopan. Bukannya dengan cara sindiran dan kata2 yang menyakitkan hati.

    Yang kata kena tunggu terbuka hati dan ikhlas untuk pakai tudung tu sememangnya salah sama sekali. Tuntutan menutup aurat adalah wajib, sama dengan solat 5 waktu, berpuasa di bulan ramadhan, dan juga tuntutan2 lain.. Renung2 kan..

  3. aku

    May 5, 2012 at 2:06 pm

    aku suke bace komen ko cici…..

    • cici

      May 5, 2012 at 2:15 pm

      kalau ko nak tau, aku jrg masuk beautifulnara, tp kengkadang buat lepas boring, aku skodeng gak tgk apa ada bijik butir kat dlm site nara ni… entry ok laa.. buat lepas bosan.. yg tak tahan pe ngomen..phuhh.. seramm baca… layankan aja..

      aku pun belajar berubah jadi baik dari hari ke sehari.. baik fasha sandha,scha,siti nurhaliza ker sapa ker.. kita doakan mereka semua kearah kebaikan dgn segera… jgn bertangguh.. nyawa kalau nak tarik takde tangguh walau sesaat… *tiba-tiba teringat bob kuman-alfatihah

  4. syafrieza

    May 5, 2012 at 1:31 pm

    pelik lak aku tgok..kalau ada artis kawen, mesti ada yg pertikaikan pasal tudung….awek/bini/tunang korang tu bertudung ke?? lantak die laa nak pakai ke tak…dosa dia laki dia yg tanggung…bukan korang…haishh

    btw…tahniah schawal….

  5. Bengong punya meleis

    May 5, 2012 at 11:47 am

    Bengong punya melayu, suma sibuk pakai tudung. Berapa peratus perempuan bertudung yang solat? Bertudung skarang dah jadi fesyen, konon bertudung tapi yang lain nampak sebab baju lebih ketat dari yang tak pakai tudung. Berapa ramai yang pakai tudung tapi berzina, dah kahwin tapi Ada affair dengan Jantan? Ada pulak komuniti expats yang Akan agree bahawa perempuan bertudung di M’sia ni lebih senang dibawa tidur Dari yang tak bertudung. Bukanke solat yang Tuhan hitung dulu untuk masuk syurga. My point is, isu bertudung ni dah overrated sampai terlupa melihat betapa jijiknya perangai perempuan melayu bertudung. Mengumpat lain, menipu lain, berzina lain!

    • cici

      May 5, 2012 at 12:04 pm

      apa pun kita berbalik pada hukum Allah, mana yg wajib kita tunaikan.. kita telek diri kita.. mana yg haram jauhkan.. sebagai org yg beragama islam, kita jaga akhlak kita, adab kita, perilaku kita, tutr kata kita dan penampilan kita.. walau mana pun kita berada mana mungkin org nak melemparkan kata-kata yg tak elok.. janji syurga hanya Allah yang tahu untuk hambaNya. sekurang-kurangnya dosa berkepala bogel kita tak ada dgn bertudung, yg lain-lain tak elok jauhkan terus.. jgn kita mampu nuding jari org itu tak betul org ni kurang org sana zina kiri kanan… sekali kita menuding, mungkin sepuluh jari org menuding kita.. wallahualam.. selamat berhijrah semua peace no war… p/s : selamat pengantin baru scha dan awal… moga bahagia hingga ke akhir hayat dan diberi keberkatan dan rahmat dari Allah.. peliharalah rumahtangga dan kebahagiaan yang Allah kurniakan untuk anda berdua…amin

    • Anonymous

      May 6, 2012 at 2:59 pm

      klu dh bertudung jaga kata2 jgn sampai menyakitkan hati org lain, yes kita x bleh nak tgk kurang org, but korg yg bertudung xleh nak amik perkata *atleast* aku bertudung terhindar satu dosa, sbb motif korg jd umat islam bukan hanya menghindar diri dr dosa x tutup kepala, tapi dosa keseluruhan..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top