January 13th, 2016

Tarikh 8 Februari bukan sahaja hari keramat buat Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin tetapi pelawak Atu daripada kumpulan Zero juga bakal menamatkan zaman solo bersama kekasihnya, Shafeeqa Johari yang merupakan seorang pereka fesyen.

Majlis perkahwinan mereka akan diadakan secara sederhana di kediaman Shafeeqa yang terletak di Batu Pahat, Johor. Majlis akad nikah diadakan pada sebelah pagi, manakala majlis persandingan akan diadakan pada sebelah petang hari yang sama.

Alhamdulillah, kami berkenalan hampir setahun dan keluarga saya datang merisik pada Hari Raya tahun lalu. Kami bersetuju memilih tarikh 8 Februari kerana cuti Hari Raya Cina. Lagipun keluarga serta kawan-kawan boleh datang.

Majlis di kampung saya di Sabah mungkin akan dibuat selepas rumah kami siap sepenuhnya nanti.

Untuk pengetahuan anda Atu baru sahaja berusia 24 tahun manakala pasangannya berusia 30 tahun. Meskipun jarak umur mereka berbeza, Atu akui sifat Shafeeqa yang memahami membuatkan wanita itu cukup istimewa dimatanya.

Malah, Shafeeqa dan keluarga beliau tidak pernah memandang kepada darjat meskipun mereka asal daripada keluarga yang berpendidikan.

Dia daripada keluarga berpendidikan, bapanya seorang bekas jurutera dan ibunya pegawai bank, namun menerima saya yang tiada apa-apa ini. Kalau diikutkan ramai lagi lelaki yang lebih berpelajaran yang mahukan dia, tapi inilah mungkin dikatakan jodoh.

Tahniah kepada Atu Zero dan Shfeeqa, cinta dan jodoh itu tidak mengenal rupa mahupun darjat. Duit bukan segala-galanya, apa yang penting anda berdua saling memahami dan sayang antara satu sama lain. Semoga kekal sehingga ke jannah.

Sumber Berita: mStar Online


Comments are closed.

Loading...