Written by AbangNara | December 28th, 2012

Kira-kira jam 10 pagi tadi, telah pun berlangsung majlis pernikahan di antara Khairul Fahmi Che Mat (Apek) dan Nur Eilunie Natasha Nazri. Jutaan tahniah diucapkan kepada mereka berdua kerana telah sah menjadi suami isteri dengan sekali lafaz sahaja.

gambar nikah apek

Kedua-dua mempelai memang tampak sama cantik dan sama padan. Nantikan sebentar lagi gambar-gambar sekitar majlis pernikahan Apek dan Leuniey untuk tatapan anda. Jutaan tahniah sekali lagi diucapkan kepada mereka berdua.

gambar nikah apek

P.S: Dapatkan harga Year End Sale daripada BlissCandid untuk merakamkan detik-detik indah hari perkahwinan anda. Murah dan sangat berbaloi dengan kualiti yang diberikan. Hantar email ke [email protected] atau LIKE Facebook BlissCandid untuk info lanjut.

77 responses to (TAHNIAH)Apek Kini Sah Suami Kepada Leuniey Dengan Sekali Lafaz

  1. emah says:

    first!!
    tahniah.

    0

    0
    • taeminnie says:

      tahniah, hope kekal sampai ke syurga :)
      selamat jugak akhirnya :)

      0

      0
      • karipap meggi says:

        oh dengan skali lafaz jer syukur alhamdulillah..tuhan permudahkan, tahniah..leuniey ni cantik klau pkai tdung, manis…harap dpt jadi isteri solehah dan apek lepas kawin harap prestasi sbg penjaga gol semakin meningkat, ape2 selamat menempuhi alam perkahwinan :)

        0

        0
    • Din says:

      taik ko first…

      0

      0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        BORINGGGGGGGG…..

        0

        0
        • i got a boy says:

          betul ckp ko…sgt lah boring, dh lah entry x hot langsung, asal hujung minggu jer x dak entry publish..kata owner blog ni fulltime blogger..x kan nak tunggu hari isnin baru publish entry baru…pendek akal betul..time weekend ni lah ramai org nak mengadap blog ni

          0

          0
    • Anonymous says:

      tahniah semoga di berkati dunia akhirat.. bersedia tempuhi segala suka dan duka…
      bkn kata juru nikah Nik aziz ke? tu nmpak mcm bukan nik aziz je.. dh tukar org ke?

      p/s: seeloknya pengantin perempuan duduk sama rendah dgn yg lain.. lebih manis..

      0

      0
    • hasimah yonnn says:

      tahniah dapat first. nanti amek hadiah gan abg nara.

      ape pun kan, aku x ske betul kalau tgh majlis akad nikah ke, tunang ke, ape ke perempuan duduk atas kerusi. apelah salahnya duduk bersimpuh kan ke lagi molek. ni tak, mcm raja. da la kat bawah tu tok kadi.
      tak manis sungguh.

      pendapat makcik k….

      0

      0
  2. shila says:

    alhamdulillah tahniah apex leuniey ! semoga kekal dan bahagia hingga ke jannah Aminnn

    0

    0
    • Mama jelita says:

      Tahniah…mama doakan perkahwinan kamu kekal ke akhir hayat.. Semoga dapat banyak anak..macam mama juga..hihii…tabah lah menghadapi dugaan berumahtangga yer…

      0

      0
  3. shila says:

    tahniah Apex & Leuniey,Semoga Kekal Bahagia hingga ke Jannah Aminnn

    0

    0
  4. ketot says:

    Trend sekarang kan…Nikah je pakai tudung. Lepas nikah tudung x jumpe dah sorok kat mane…….. Erm…..!

    0

    0
  5. Anonymous says:

    la..ni jer ke gmbrnya….

    0

    0
  6. semua saya suka says:

    mane wali sah luni tu..nk tgok juga hehe **kepochinya aku
    btw tahniah both of u.. :)

    0

    0
  7. boooooooooo says:

    Alhamdulillah…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    tahniah lah aku ucapkan..

    0

    0
  9. shida harmi says:

    Tahniah fahmi n leuniey.. Semoga kekal hingga ke jannah.. Cepat2 dpt baby tau… -shidaharmi-

    0

    0
  10. mayo says:

    tahniah..Semoga berkekalan!

    0

    0
  11. Vee says:

    Tahniah & Selamat Pengantin Baru Apek & Leuniey…Semoga perkahwinan ini diberkati Allah S.W.T & kekal bahagia ke akhir hayat serta dikurniakan anak2 yang soleh & solehah :)…(P/s: kpd Leuniey :- semoga menjadi isteri yg solehah & berpakaian lebih muslimah pah ni toksei nok glamer2 & seksi2 sgt boh…jaga nama & karier Apex..(To Apex:- tingkatkan mutu bola sepak negara kurangkan kontrolvesi tingkatkan prestasi karier mu)..

    0

    0
  12. esah says:

    tahniah Apek & isteri Leuniey, makcik ucapkan semoga berkekalan & bahagia hingga ke akhir hayat. Lepas kahwin Apek tingkatkan lagi prestasi & kurangkan kontroversi :-p

    0

    0
  13. WANITA ANGGUN 2013 says:

    laaaa haiiii..kenapa pengantin pmpn dok atas mcm tu? aku paling tak suke tgk pengantin pmpn dok atas kerusi lbh tinggi dari yang lain..tak sopan langsung..neway tahniah ler tuk pengantin..pas nih apex jr la kite tgu..Amin..

    0

    0
  14. pinang dibelah empat. says:

    Semoga bbhgia ke anak cucu. Apek xpyah jdi pnjga gol dah, jge isteri je lepas ni. Hahaha.

    0

    0
  15. jenab juling says:

    congrates both of u .. semoga kekal hgga ke anak cucu :)

    0

    0
  16. misshumisshi says:

    Sekali lafaz..org tua2 kata dua kali lafaz lg bgus…sbb nnty dye belaja sikit dri kesilapan…..ah,,berape kali lafaz x kisah ar…btw,,congrates both of u..

    0

    0
    • taeminnie says:

      tapi yang aku penah dengar pulak, kalau sekali lafaz lelaki tu ada iman, lebih baik..
      tapi entahla, aku tak tau..
      aku tak ingat mana aku baca.
      maaf kalu salah info

      0

      0
      • katrina says:

        mak kita pun ckp kalau skali lafaz lelaki tu ada iman..tapi x tahu lah betul ke tak..kalau sampai 3 kali pun x boleh lagi tu dah kes berat…hehehe

        0

        0
        • Anonymous says:

          yelah kau ni Katrina..elok sgtlah tu kau dan mak kau bg ajaran sesat! ckp tu rujuk hukum jgn cakap ikut sedap mulot je

          0

          0
        • katrina says:

          anon ni knapa ajaran sesat pulak..kan kita ada ckp..tak tahu betul ke tak…bukan kita percaya pun benda tu, kita x tahu lah pulak anon x pernah dengar benda mcm ni

          0

          0
      • KATE says:

        to misshumisshi…ko ckp congrates…?? ko tau x congrates tu salah..hanya org yg BI taraf C jer guna, cuba ko tgk matsalleh, atau org lain yg pandai english…dorang akan cakap “CONGRATS” stand for congratulations..x leh gi UK, US, Australia ko ni…mesti kena gelak, aku cakap jer ni nak suruh ko guna english yg betul..

        0

        0
        • Anonymous says:

          ko ni poyo la..

          0

          0
        • uno says:

          Poyo la woi KATE..
          nak ajar english yang betul tapi menganjing orang…
          kalau dia ada duit anytime je dia boleh pegi UK, US , Australia tu..
          tak payah nak jadi mat salleh pun..
          ntah2 kau baru masuk kelas english kot.. tu belagak cam haram..
          aku tak barape gemar betul orang bajet Western nih..

          0

          0
        • nana says:

          betul kata KATE..congrats lah bukan congrates, x caya gi lah check kt google, nak lagi betul gi tanya cikgu english..dia ckp congrats, x salah rasanya kita betulkan benda yg salah, sambi bergosip sambil belajar

          0

          0
        • kairy says:

          rasanya anon dgn uno kt yg poyo, x leh terima fakta, congrats lah yg betul…pelik betul sesetengah org melayu ni, bila ada org nak betulkan apa yg salah..dikatanya bajet omputih, bila lah melayu nak maju kalau ingat diri sendiri jer yg betul..tgk org cina, jepun belajar dr kesilapan sebab tu diaorg maju

          0

          0
        • unononono says:

          aku bukan marah kate betulkan perkataan tu. Tapi gaya kate menegur agak angkuh. Nak menegur tak perlu berlagak kot. Tulis je ” Ada pembetulan”.
          Ni la sesetengah orang melayu. bila nak mengajar suka berlagak dulu. kah3.

          khairy – Cina dengan jepun maju tak da nak poyo pakai English pun.. Ni la melayu senang terikut-ikut budaya dan bahasa luar. bila laa nak maju nih. kah3.

          0

          0
        • mak pah says:

          selalu org sebut congrats= congratulations, BUKAN congrates…pelik lah dtg dr mana pulak congrates…co gi tgk skali tweet2 barack obama, zain saidin, org2 yg pro english…dia ckp congrats. mak pah bukan nak bajet western ye dik…apa salahnya kita org melayu belajar english, melayu2 jugak tapi international language pun kita kena ambik tau dik

          0

          0
        • meoowww says:

          bodohlah unononono ni..memang lah cina jepun guna bhasa diaorg…tapi english mereka x lah teruk sampai congrats jd congrates

          0

          0
        • unanana says:

          Kau la bodoh meowwww.. kau pernah keje dengan orang jepun ke.. tak pernah haa duduk diam-diam.. jangan nak bodohkan orang.. mana tau budak tu tesilap taip.. terus kau cop level english dia rendah.. tak baik tau begitu..

          *meowww mesti pandai gila kan.. kah3*

          0

          0
        • meoowww says:

          unanana unononoo ikut ko lah tapi aku ni dulu sekolah cina, org cina memang lah sesama dia ckp cina..kdang2 speaking gak tapi kalo english dorang memang terrer..sebab diaorg belajar dr kesalahan n rajin explore. ye ker dia salah taip rasanya memang dia nak tulis yg tu..aku ckp berdasarkan pengalaman ok..aku ni x lah nak merendah2kan org..cuba nak betulkan benda yg salah jer. kalau x tegur selama2nya lah duk guna congrates tuh

          0

          0
        • hanna says:

          spelling je pun…xde masalah sgt lah…kite pun bkn nye jaga sgt spelling bahasa melayu kite…mcm aku lah.. ‘kita’ jadi ‘kite…’saya’ jadi sy… lain lah kalau grammatical error of sentence..budak kate tu berlagak je pandai diri pun xseberapa…haha

          0

          0
        • sakura says:

          eh congrates jarang org guna. memang dia komen mcm tu ker..dh biasa agaknya. klu singkatan spelling mcm dat (that), wut (what), bout (about) <=== tu baru singkatan spelling. klu x caya congrates tu salah. pls check kt google..kt situ akan keluar answer congrats yg betul. sy ckp congrats betul bukan nak berlagak pandai ke apa..dah memang tu yg betul. english pun ada singkatan dia tp kalau salah guna jd songsang, just my opinion

          0

          0
        • Anonymous says:

          benda lah kecoh sgt nih, x payah gaduh2, lain kali guna jelah congrats memang tu pun yg betul. susah sgt ker sampai gaduh2

          0

          0
        • KATE says:

          ada org terasa ker dgn komen aku…?? kalau ada yg terasa aku mintak maaf byk2 lah…x berniat nk menyinggung perasaan sesiapa pun..aku bagi pendapat jer

          0

          0
        • CKL says:

          cik kate, engkau nak suruh orang guna english dgn betul tapi bahasa melayu engkau pun lingkup lagi.cara kau ckp ko/x/(cuba tgk balik) macamlah bahasa english tu tinggi sgt martabatnya.hati kau ni ada masalah agaknya, selalu aja cari salah org. typical minded melayu, suka nak perbetulkan org lain padahal diri sendiri pun terbalik. kawan aku pun matsalleh, native american lagi, cara dia ckp dgn aku biasa ja. aku pun mmg tak reti nak ckp dgn BETUL bahasa inggeris, tapi asalkan dia faham apa aku ckp itu dah ok bagi dia. yang peliknya jenis manusia macam engkau ni, org cuba ckp english kau mula nak kondem, bila nak maju? bila nak open?

          0

          0
        • oh please says:

          sumpah mmg best belajar english kat beautifulnara. dulu aku pernah kena maki sebab tulis “will cries” dkt dlm komen aku (sepatutnya will cry kan). komen aku tu cam good2 je lagipun haha. pastu ade org betulkan siap menganjing baekkkk punye. aku ingat sampai sekarang nak tulis pape lepas “will” mesti base word. dalam exam pun siap terngiang2 “will cry” “will cry” Lol

          aku tak tau apasal terkesan sangat tapi mmg aku belajar sesuatu pasal english kat sini. :D

          even kdg2 org yg tegur tu cam good2 sgt je (aku pun sakit hati mula2 masa dia tegur tu, bahasa kasar gileeeee), tapi takpelah, at least dpt jgk ilmu. :)

          and betul apa dia ckp tu, sekarang ramai yg eja congrates congrates! CONGRATS lah CONGRATS okey? ;)

          0

          0
        • tom jerry says:

          bodohnyer kate ni…dah tu bahasa menaip la bodohhhh…mcm ko tu np ko taip dorang,sepatutnyer kan ‘DIA ORANG’…pastu “jer” “ko” “x”…so skrg ni sekolah kan dri ko tu dulu supaya guna bahasa melayu yg betul..!
          Eeee…SEDIH TOL LA..!

          0

          0
        • i got a boy says:

          KATE ckp congrats betul lah..bukan sebab singkatan ejaan..kalau ejaaan dat(that), wut(what), bout(about)…tu baru singkatan ejaan, “congrates” aku baca pun dah tergelak..x sangka ada org guna ayat tu, eleh tom jerry…mengata kt org dia sendiri tulis mcm tu jugak…nyer(nya), ko(kau)..sekolah tadika x abis lg kot tom jerry..wkakakak, nmpk sgt x puas hati dgn si KATE, org lain kt blog ni eja mcm tu jugak…mcm mana tu..?? ntah2 tom jerry ni org yg sama…terasa sgt kenapa..ntah2 betul english C..wkakkaka, tu yg terasa sgt..kawan tu bg tau yg betul pun sentap plak…wkakkakak

          0

          0
        • i got a boy says:

          KATE x payah ambik tau lah org yg budus mcm tu..ntah2 org yg sama…tu lah sentap sgt kena tegur, betul lah kan CONGRATS…kawan aku pun dulu ramai jugak guna CONGRATES…lepas masuk kelas didikan BI..skrg mereka guna CONGRATS dah..sebab mereka dh tahu CONGRATES tu mcm something wrong. lg satu..perlu ker aku eja perkataan penuh mcm org lurus bendul..x perlu kot…..wkakakkakakka, ntah2 org sama..tu yg sentap sgt bila SI KATE tu tegur…WKAKAKKA

          0

          0
        • melody says:

          tom jerry budusss lah kau nie..kt sini byk yg tulis ringkas..kau sendiri pun byk yg tulis ringkas….mengata kt org lain…padahal diri sendiri pun tulis ringkas, tom jerry gi sekolahkan diri sendiri dulu lah

          0

          0
        • melody says:

          wei tom jerry tu bukan bhase menaip, memang congrats pun yg org guna, maybe dia salah taip tu yg jadi congrates..hehehe, apa susah lain kali sebelum post komen check dulu..belajar dr kesilapan okey

          0

          0
        • Anonymous says:

          melayu yg x boleh nak ditegur baha ingeeris dgn menggunakan ayat, bahasa melayu pun x betul lagi–>adalah maha bodoh seantero alam. kesian.

          0

          0
    • SyAnkMalaysia says:

      lar…congrats pon jd mslah..mane tau typing error ker…biase lar taip laju sgt…huhu…misshumisshi..kalo perkataan CONGRATES jd problm…gune tahniah sudah..haha..

      0

      0
      • melody says:

        ye betul tu guna tahniah je lah kan senang…x jadi isu

        0

        0
      • Anonymous says:

        theres no such thing as typo for congrates. they meant to say congrates which they dun even know such word does not exist. it’s either congrats or congratulations. and must be with S.

        0

        0
  17. haih says:

    Barakallah…tahniah apek leuniey….tamatlah sudah kontroversi apek sebelum nie….

    0

    0
  18. kak timah says:

    susahnya nak dapat first!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  19. hohohoho says:

    Nangess la dahlia tek n jejari runcing..pepon tahniah

    0

    0
  20. haih says:

    teck bawa diri pi oversea…hahaha nak lari lettew xsanggup nak nengok apek kawen…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    bukan ke leuniey tu anak tiri kepada Nazri ke? nape en nara tulis nama penuh leuniey ngan nama bapak tiri? kenapa tak letak nama ayah kandung?

    0

    0
    • ting tong says:

      mmg keliru haha..tapi ms nikah tu sape yg jd wali?sbb takde gambar dia bersama ayah kandung dia..

      0

      0
  22. me says:

    U dtg x majlis tu nara?.. ke cilok article dri blog org lain?.. =???=

    0

    0
  23. Daniel Harith says:

    sama cantik sama padan.. semoga berbahagia selamanya, tahniah Apek & Leuniey…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Nur Eilunie Natasha Nazri..? dia ni anak siapa sebenarnya? Anak Kandung Jaafar or Nazri..? -sekadar bertanya

    0

    0
  25. merliss says:

    dia malu kot nak guna nama bapa kandung dia…yer lah nama bapa tiri dia kan lebih sedap didengar…

    0

    0
  26. […] Taniah Apek!!..Kira-kira jam 10 pagi tadi, telah pun berlangsung majlis pernikahan di antara Khairul Fahmi Che Mat (Apek) dan Nur Eilunie Natasha Nazri. Jutaan tahniah diucapkan kepada mereka berdua kerana telah sah menjadi suami isteri dengan sekali lafaz sahaja. Kedua-dua mempelai memang tampak sama cantik dan sama padan. Nantikan sebentar lagi gambar-gambar sekitar majlis pernikahan Apek dan Leuniey untuk tatapan anda. Jutaan tahniah sekali lagi diucapkan kepada mereka berdua. sumber:beautifulnara […]

    0

    0
  27. anonimal says:

    Langsung xknk spe pompuan nie.. Igt minah endon td..sbb nma dia cenggitu.. tp seoadan la ngn apek yg brmta juling itu.. Jga gol xseberapa tp bjet bagus sgt.. knl dia pn dri contoversi bkn dri prestasi yg ditunjukkan..

    0

    0
  28. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    sweet…

    0

    0
  29. Honeybunny says:

    Aku lebih suka tengok muka irma hasmi masa akad nikah dgn busana n tudung dia berbanding si leuniey ni. sbb apa ye, aku pon xtau knp.

    0

    0