Written by AbangNara | October 6th, 2013

Dalam diam, penyanyi yang popular dengan lagu Penghibur Jalanan iaitu Amir Jahari telah pun menamatkan zaman bujangnya pada Sabtu lalu (5 Oktober 2013). Majlis pernikahan Amir dengan gadis pilihan hatinya iaitu Kartini Ismail telah pun selamat dilangsungkan di Penview Hotel, Kuching kira-kira jam 9 pagi.
amir jahari kahwinAmir telah memberikan mas kahwin berupa seutas rantai dan sebentuk cincin emas manakala RM10 ribu sebagai wang hantaran kepada pihak perempuan. Bagaimanapun tiada barang hantaran diberikan oleh kedua-dua belah pihak. Majlis resepsi untuk kedua-dua belah turut diadakan selepas pernikahan.
amir jahari kahwin

Jutaan tahniah buat Amir Jahari dan Kartini Ismail atas perkahwinan ini. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Sama-samalah kita doakan. Beberapa lagi keping gambar sekitar majlis perkahwinan mereka dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

amir jahari kahwin

amir jahari kahwin

amir jahari kahwin

59 responses to (TAHNIAH)Amir Jahari Sudah Berkahwin Dengan Kartini Ismail

  1. ieaz says:

    tahniah……..

    0

    0
    • Aaron Aziz says:

      Saper amir ? sape kartini?
      femes ke?
      aku lagi femes kan?
      klik me pliss..

      0

      0
      • Maria Mersadis says:

        Gossip Nara lately…sendu je. Tak menarik. Jom kita mandi?

        0

        0
        • Nok-Nok-Nok says:

          Sokong ko Maria..!!

          Maybe artis Malaysia bnyk yg duduk dlm umah je kot skrg ni…!! tu la pasal xde gosip baru yg hot..!! ermmmm…

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          Tak guna betul kau guna nama aku @ 5:32 PM . DAMN YOU BITCH !!

          Btw siapa AMIR nie ?
          Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal . Tak Kenal .

          0

          0
        • tau.. korang x kenal artis yg berbakat.. kornag cuma kenal artis yg ada rupa.. amir ni pernah masuk af, walaupun berbakat tp tersingkir awal.. sbb bakatla dia join aizat wujudnya go gerila.. komposer lagu yg berbakat besar, ella, liana jasmey,etc tengah usha lagu dr amir nih.. maybe sbb dia basker sejati kot.. xpe amir musician n org indusrti tau sape lu.. lu pon boleh jd mcm aizat.. tahniah bro…

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko tak tau ko blh x diam..katak bawah tempurung..itu la org sengkek yg x dak astro..kesian..hahahha

          0

          0
        • Iswara Aishah says:

          baguslah kawin kalau tak selama2 nya ko jadi bahan mainan si gayboy Klubkidd tu…

          0

          0
        • boleh berak di tepi pantai bagi yang tidak mengenali amir

          0

          0
        • sendu? bukan ko pun suka layan lagu sendu macam alyah? apasal ko tak layan muzik macam Red Fang, Ion Dissonance, King Diamond, Dream Theater? cakap sendu konon phuii.

          0

          0
    • Nana says:

      Kelantan layak ke separuh akhir. Yeahhhh ..Johore DT ke laut. :)

      0

      0
    • berlari says:

      Tbe2 teringat wktu amir ni kt AF dlu.. Kne mrah kaw2 dgn Adlin… huhuhu… Tahniahhh!! Ni la yg seeloknya.. Kawen digembar gemburkn…

      0

      0
    • Olga says:

      KAWIN PON NAK SOROK KE?ADUIIIIIII

      0

      0
  2. Neelogaka says:

    ….saper ni?

    0

    0
  3. the adams says:

    Tahniah… cantik bju yg kaler hijau..

    0

    0
  4. Nok-Nok-Nok says:

    ermmmmmmmmmmmmmm.,

    Jujurnye Nok x kenal siapa dalam gambar di atas.
    tapi memndangkan korang membuat masjid, Nok nak doa lah korang bahagia sampai ke Jannah..
    waiiit., carot ttp nak carot., tgok kat pic tu ok la pelamin dia., tapiiii., baju pengantin perempuan tu agak sedeh untuk naik pelamin.. Nok bagi pendapat je sebab now yg Nok tau, kat Malaysia tu belambak butik pengantin, semua budget pun ok. korang naik pelamin ni sekali je, and pic tu akan disimpan sampai tua, so spae 2 yg next akan kawin, kalo yg bertudung tu, banyak je baju yg lagi santek boleh di pakai. Kalo susah2, kawin pakai jubah org g Mekah tu pun lagi santek..!! Ni pandangan ikhlas berhemah dari ok ok..
    daaaaa..

    0

    0
  5. […] gadis pilihan hatinya iaitu Kartini Ismail telah pun selamat dilangsungkan di Penview Hotel Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Berkahwin, Dengan, ISMAIL, Jahari, Kartini, […]

    0

    0
  6. pembetulan says:

    Bro, kartini sulaiman bukan ismail.. Salah nama bapak dia tu..

    0

    0
  7. minah jembu merah biru pasti gerek says:

    sape amir ni ? minah jembu tk kenal pon ngan dia ni…gambar yg no 5 tu baju si amir n kain smpin dia macm terlondehhhh aje eeeeeeeee tk senonoh betol ! sama mak andam dia ni ???? senonoh senonoh la sikittttt ! macm nk melorottt aje………ape2 pon semoga bahgia

    0

    0
    • Nok-Nok-Nok says:

      Minah.,
      Nok dah carot kan tadi.. sedeh sangett..!!! Yg Nok tau, belambak butik pengantin kat Malaysia tuh. errrrmmm., baju pengantin ni macam zaman 70/80an dulu.. kain beropol2 bagai.. maaf la kalau ni baju pengantin mak perempuan tu.. Nok memahami la situasinye kalau mak dia pakse pakai baju kawin mak dia dulu..

      Nok bagi pendapat sebab penganti perempuan ni rendah- (nok x kutuk ciptaan Tuhan ok..!!) So x perlu pakai kain yang ropol2 camtu. Kalau alasan dia nak jaga aurat X nak nampak bentuk tubuh tapi bahagian dada tu ketat jugek..!! hehehee
      yg make=up tu pun sape la gamaknye.. ermmm., xmo la komen lebeh2.. Tadi dah doa kan korang tp Nok ttp nak doa lg skali semoga korang kekal bahagia. Amin..
      Anak cucu korang nnt tlg ubah sikit fesyen baju pengantin diorang t ek..

      0

      0
      • pening says:

        ko ingat ko letak name nok nok nok…malaikat x kenal ko ke …xleh catit amalan buruk ko hine hari bahagie orang…sedey sgt idop ko ni…ade diorg mntak duet ko?

        0

        0
        • Nok-Nok-Nok says:

          Hoii Pening.,

          Uoalz ni tgh pening ker time komen Nok punye komen..???
          Ada aku hine..?? Kalo ko tuan bdn, maap la.. Nok sekadar menegur and memberi pandangan ikhlas lg berhemah..
          So, nampak sangat ko ni seorang makhluk Tuhan yg berfikiran NEGATIVE..!! Klao ko baca balik komen aku tu, secara keseluruhannye aku menegur sambil memperbaiki keadaan.. !! Bg kesedaran pada masyarakat..!! Bkn menghine. Ko yg nak meroyan carot aku nape..??

          sah2 ko kata hidup aku sedeh mmg ko nak menghina.. Hati BUSUK Sangetttt..!!!!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • Leave A Comment says:

          nok-nok, saya ingin menegur, harap awak tak [email protected] hati..dari jawapan awak, nama awak Nokman..makanya awak tu dilahirkan sebagai lelaki..namun kalau dilihat dari penulisan awak sehari2, nampak sgt yg awak tu bertukar character menjadi pondan. Saya suka nak mengingatkan awak dan pondan-pondan lain serta lelaki2 semua yg pondan tak diterima sebagai umat Nabi Muhammad SAW..Suka juga utk saya sarankan awak berubah menjadi lelaki seperti mana yg Allah jadikan..dan jaga lah sikit adab sopan bila bercakap/menulis disini..sebagai seorang Muslim, saya agak sedih baca tulisan2 yg makin menjadi2 teruknya termasuk tulisan awak..asal ada yg menegur, akan dikatakan tak sepatutnya masuk blog gossip..masuk mana2 blog adalah hak individu..kepada org2 yg nak berdakwah, bebas saja masuk ke blog mcm ni sambil berdakwah..target audience ada di nara ni..jadi mengapa perlu berdakwah di masjid sedangkan org2 yg selalu ke masjid tu dah ada kesedaran..yg belum2 sedar ini yg kita perlu dekati, mcm kebanyakan pengomen tegar disini..nak komen boleh, tapi perlulah selari iman dan akal..bukan akal saja iman ditapak kakikan..apapun, harapnya nok-nok berfikir..sampai bila nak jadi pondan? sanggup ke memikirkan mak ayah awak turut sama diseksa di neraka akibat anak yg mengubah ketentuan Allah? anak yg tidak diterima sebagai umat? anak yg bergelumang dengan maksiat? berubah la..

          0

          0
        • Nok-Nok-Nok says:

          Salam..

          Aku suka cara ko tulis Si “leave A comment”…

          Nok sokong ko nak berdakwah.. Tapi tu la., mungking ko antara org Melayu yg “typical Melayu”.. Bercakap and terima haklikat depan mata tanpa soal siasat.. Contoh kalo org kata A, ko pun A.
          Buat sape2 pun ko., Nok sarankan belajar agama tu biar habis and jadi pendakwah moden yg berilmu.. Alhamdulillah aku bukan Pondan. Aku seorang lelaki yang telah di jemput ke Rumah Allah lebih dari sekali dan akan berumah tangga Insyallah tengah tahun hadapan.

          Ko buat tanggapan berdasar kan ayat tulisan tapi ko tak kenal secara langsung pun aku ni siapa. So, jangan buat andaian atau tuduhan yang akhirnya akan timbul fitnah. Aku faham Bukan bukan niat ko nak buat fitnah tapi disebabkan penulisan ko akan timbul fitnah dari orang lain.
          Aku belajar psikologi, justeru kemungkinan besar ko mungkin orang berkait rapat aku komen sebelum ni. Kalau ya, aku minta maaf tapi cuba ko baca semua komen aku dalam artikel lain, semua aku komen untuk membina msyarakat dalam sedikit nada sindiran. Itu cara aku berdakwah. Aku akan tegur orang yang kutuk ciptaaan Tuhan atau memfitnah.

          Aku komen ko ni dari London, dan ko boleh menilai jati diri aku sebagai Insan yang tak mudah lupa diri. Terima kasih untuk nasihat ko tapi mungkin kali ni ko nasihat pada salah orang. Aku komen guna ayat “uoalz”, “Nok” dan sebagainye denagn alasan yang tersendiri yg mungkin ko tak akan faham.
          Lagi satu, tak perlu babit kan mak dan ayah sebab apabila seseorang anak lelaki itu akil baliq., dosa itu dia tanggung sendiri dan bagi seorang perempuan, dosa itu tanggung jawab ibu bapa sehingga dia berkahwin. Komen mesti ada ilmu ok.
          Terima kasih.

          0

          0
        • nama pun nok nok. macam nok nok wan nor azlin. kenapa nama tak siti zubaidah ke, fathulah luqman fathullistiwa soundscapes ke? lepas tu ada hati nak menegur orang. berubahlah…

          0

          0
      • minah jambu merah biru pasti gerek says:

        betol cakap kau tu nok nok minah jambu stuju dengan pendapat u tu..minah jambu paling tk bekenan ngan baju kedua pengantin laki bini ni …kalau ye pn nk bajet cantek2 sikit la baju pengantin tu kasi Nampak seri pengantin ni tak ASAL BOLEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH aje ! janji kawin huh ! rosak ! laki bini taste rabak !!

        0

        0
  8. Abg john kader says:

    Cantik dan berseri , pasangan ni .
    Berita gembira begini baik disebarkan .
    Syabas

    0

    0
  9. sayahairan says:

    aduhaiii..jahat2 nya mulut, hati dan jari jemari orang Malaysia..biarrrlahh diorg..takde yg sempurna kat dunia ni..

    0

    0
  10. sue says:

    tak elok kutuk baju pengantin baru ni. bersederhana tu lebih baik. buat apa lah sewa/beli baju pengantin mahal2 pastu tanggung hutang sampai anak dah besar? elok sangat lah tu dah kahwin tanpa ada gossip yang panas. perkahwinan yang patut dihebohkan. kalau dia orang sorok takkan ada lah masuk dalam blog bang Nara ni weiii!.. lagi satu ada pembetulan ‘bagaimanapun tiada barang hantaran diberikan…’. yang ni macam tak elok sikit. Orang Sarawak memang takde hantaran-hantaran masa nak kahwin. Masa bertunang je tau. Majlis resepsi memang diadakan pada hari yang sama atau sehari selepas akad nikah. Takde nak tunggu bulan depan ke lagi 5 bulan ke baru nak resepsi. :) peace!

    0

    0
  11. SUZ says:

    lawa je baju dia.. nonok ni marah org tak amik baju dia.. =)

    0

    0
  12. wani says:

    kartini bt sulaiman la abg nara ooiiii

    0

    0
  13. Lavender Sweet says:

    Tahniah dan Selamat Pengantin Baru. Macam ni lah baru bagus. Perkahwinan elok di hebahkan supaya tidak timbul fitnah dikemudian hari. Kepada yang mengutuk baju kawin dorang tu, bagi saya, buat apa membazir buat pakaian glamor dan mahal tetapi hanya untuk dipakai hari tu saja. Lepas tu, gantung dalam almari jek. Bukan boleh turun ke anak cucu pon. Bersederhana itu lebih baik daripada terpaksa menanggung hutang keliling pinggang selepas berkahwin. Tentang barang hantaran tu, bagi saya tak de masalah sebab itu ADAT bukan WAJIB pon. Yang penting mas kahwin

    0

    0
  14. Anonymous says:

    bini dia mcm muka indon

    0

    0
    • Nok-Nok-Nok says:

      Hoii Hazebbb sanget…!!!!

      Jangan la kondem muke org tu..!!!
      Sah2 90% peratus orang melayu kat malaysia ni asal dari Indonesia..
      Ko buta sejarah ker..??
      Kalo ditanye bini dia tu, sah2 la bini pun nak muke macam Mizz Universe..!! Mizz Nina ok jugek..! heheheeheh Dah acuan nye macam tu.. Ko doa org tu bahgia dah la.. Kalo dia sentap dgn komen ko and dia cucuk Botox., kau jugek yg salah uoalz..!!!!
      Cinta tak mengenal paras rupa uoalzz..!!!

      0

      0
  15. Ratu says:

    woi… sudahlah komen yg bukan2.. yg penting dia dah kawen.. dah elak dari buat maksiat… ko dah ker??? ker still buat maksiat??? appaa daaa….
    kita patut ucap syukur.. tahniah kat org dah kawen.. ni tak.. asyik nak kutuk jerrr….
    tinggi, kacak, cantik, hensem.. tak jamin syurga la….

    0

    0
  16. Uwaaa..saya rindu tunang saya says:

    Aq ingat dia ni..
    Dia ni lah yg menangis2 kat AF dulu sbb rindukan tunang dia..
    Buat malu org srwk je masa tu..
    Tahniahlah dah kawin..
    Ingatkan lawa sgt tunang dia a.k.a bini dia..hehehehe

    0

    0
  17. minah sarawak says:

    ci noknok….ya agak 2 la komen ko ya..ko ingat ko kck gilak…skati owg lah nak pakey baju pa..lgipun owg x k duit mak bapa ko….paloiii..gilak ngomen owg……lgipun owg nak polah masjid bukan k nunjuk2 kedak kitak owg nikah sampe belasan ribu sekadar nak unjuk2…bhgia x juak ke sini cerei berei juak ujung nya….loiiiii ngn tuyuk………..jgn nak hina owg sawak ok….owg sawak x ngu lamak nya mun nak nikah..mun dapat kinek2 ya juak…x kdak ktk owg propa jak lebih tuiiiiiiiiiiiii………..

    0

    0
    • Nok-Nok-Nok says:

      hai Minah Srawak..!!

      Pa Polah.? mek swk tek.. Kuching- PJ.. Ktk d sney.?

      I am giving an advice not “kutuk”.. Please read carefully the whole comment. Dont simply judge and dont mix up my comment with other people comments like Minah jembu and Marsha Londeh…
      They clearly said bad thing bout the wedding , groom and the bride. But not me.. Take it those comments as positive to improve the shortages.

      0

      0
    • minah jambu merah biru pasti gerek says:

      helo ! kalau bebual tu bebual la yg orang paham punyeee….bebual cngini eeeee minah jambu tk paham langsong lah ! ok lah bebual la korang minah jambu tk payah la komen ape yg korang dh bebualkn ni huh ! bwek !!

      0

      0
  18. yan perak says:

    sukalah baju yang warna hijau tu…cantik…..apapun slamat pengantin baru….

    0

    0
  19. miniature says:

    abg nara, isteri Amir Jahari ni Kartini binti Sulaiman. bukan Kartini Ismail. =) Sekadar untuk memperbetul maklumat.

    Thanks.

    0

    0
  20. lilian87 says:

    for your information,baju tu n make up dari nurul shukor!!!!

    0

    0