Written by AbangNara | April 16th, 2013

Seorang demi seorang selebriti wanita Malaysia mengambil langkah untuk menutup aurat dengan mengenakan tudung. Terbaru, Alyah telah tampil dengan imej tersebut sekembalinya daripada menunaikan umrah baru-baru ini. Abang Nara suka sangat tengok Alyah bertudung. Comel ~~

alyah bertudung

Semoga dengan penghijrahan ini, Alyah akan lebih tenang dan bersemangat untuk meneruskan kehidupan. Berkata kepada Mstar Online, Alyah memberitahu keputusan ini diambil seiring dengan usianya yang semakin meningkat.

lhamdulillah, sejak menunaikan umrah, saya nekad untuk terus berimej sebegini. Perubahan ini juga disebabkan satu insiden yang tidak boleh saya kongsi di sini di mana ia membuatkan hati saya terbuka untuk mengubah imej saya. Tambah pula dengan usia yang semakin meningkat, sudah tiba masa untuk saya berubah ke arah kebaikan.

alyah bertudung
Abang Nara turut tertarik dengan kata-kata Alyah di bawah ini:-

Saya percaya apa yang dilakukan sekarang ini adalah untuk masa depan sendiri. Sebelum ini saya tercari-cari dan tertanya-tanya dengan pelbagai nasib buruk yang menimpa ke atas diri saya. Tetapi apabila difikirkan balik, mungkin ada hikmah atas segala kejadian yang berlaku sebelum ini. Saya sukakan fesyen dan saya masih lagi Alyah yang dulu. Cuma penampilan sahaja yang berubah. Sekarang ini saya kembali membuat pelbagai kajian dan memikirkan fesyen-fesyen bertudung yang sesuai untuk saya

alyah bertudung

Semoga Alyah tidak tampil dengan fesyen bertudung yang pelik-pelik. Yang penting biarlah rambut tertutup kesemuanya. Tahniah sekali lagi kepada Alyah atas perubahan ini. 6 lagi gambar Alyah bertudung dengan membaca entri ini sepenuhnya.

alyah bertudungP.S: Power juga kesan penggunaan Fer White ini. Terkesima Abang Nara dibuatnya. Kandungan Vitamin yang pelbagai ternyata membantu membentuk struktur kulit yang lebih sempurna. Cuma RM95 sahaja termasuk penghantaran. Untuk tempahan dan persoalan, boleh PM di Facebook CantikNara, email ke [email protected] atau SMS/WhatsApp ke 013-594-7061.

alyah bertudung
alyah bertudung
alyah bertudung
alyah bertudung
alyah bertudung
alyah bertudung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to (TAHNIAH)Alyah Kini Tampil Dengan Imej Bertudung

  1. haha says:

    serius nampak suci. Smg istiqah kak Alyah :)

    0

    0
  2. kaki shopping says:

    dh lama x komen kat sini…………………….anyway, tahniah alyah…

    0

    0
  3. hanis says:

    alhamdulillah.. dia makcik saya.. dia mmg low profile. dia tak perlu heboh2 nak bertudung, semua datang naturally.
    semoga cikja ceria selalu :)

    0

    0
  4. zzzzzzzzz says:

    alyah nampak kurus…

    0

    0
  5. tacacila says:

    first! cantek alyah berhijrah!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    alhamdulillah….semoge alyah terus sukses dlm bidang yg diceburi…

    0

    0
  7. mak mentua says:

    alhamdullilah….terbuka pintu hati dia nk menutup aurat

    0

    0
  8. orang says:

    alhamdulillah..

    0

    0
  9. mak jemah says:

    Alhamdulliah…mudahan ramai artis malaysia berhijab terutama cik ta he

    0

    0
  10. mak jemah says:

    Alhamdulillah.. jom beli tudung ngan mak jemah..

    0

    0
  11. shasha says:

    Alhamdulillah. :) Sikit2 berubah. Tahniah. Tp kalau boleh kurangkan tebal make up ye kak alyah sbb tak elok perempuan make up tebal dlm Islam.

    0

    0
    • iphoneuser says:

      Setuju, one step at a time, tapi jangn slow sangat perubahan, khuatir tak sempat, kita doakan la terbaik, amin…

      0

      0
  12. ss says:

    TAHNIAH….

    0

    0
  13. Apijol says:

    COMELNYA KAK ALYAH NIE BERTUDUNG…. SEMOGA ISTIQOMAH YER… AMIN… SAMA-SAMA DOAKAN ALYAH LEBIH BAIK DRP DUK CKP BENDA BUKAN-BUKAN.. K

    0

    0
  14. Mirai Suenaga says:

    Tahniah dan alhamdulillah.
    Mohon kurangkan ambil gambar syok sendiri. (better dari DCT yg asyik nak buat duckface dan bajet remaja)

    0

    0
    • Anonymous says:

      DCT comel sgtttttt, mostly yg jeles ni mungkin tak comel bila buat muka duckface, sbb tu la sakit hati.. semoga ramai lagi artis dan kawan2 kita bertudung, amin…

      0

      0
    • Betik says:

      biasalah awal2 ni excited nk berkongsi… biar lah dia..

      lama2 nanti dia akan kurangkan lah pic2 gedik tu…

      0

      0
  15. Anonymous says:

    pd sy cantik lagi alyah x bermakeup…pd artis y lain tu seperti shila majid bila lagi…

    0

    0
  16. Silverfish says:

    Pic no. 2 tu alyah nmpk mcm muka patung.. cmne nak wat teknik make up cam tu..

    0

    0
  17. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    jgn pakai setahun dua je sudahlah…mana tau,kot2 duit makin abhis sbb show makin kureng,tudung pun melayang bak tagline airasia tu…anyone can fly…

    harap alyah pakai tudung hingga bila2…jgn lepas nih mengengkang macam dulu lg ok… :)

    0

    0
    • iphoneuser says:

      Bahasa orang kurang ilmu..

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        iphoneuser si babi luar nikah dah menyalak… :)

        good luck… :)

        0

        0
        • ish3…buruknye prngai kau…dh la fitnah org…budi bahasa budaya kite ye…hrp je ltk nme ala2 muslim…tp prngai masya Allah…bertaubat la yer…sblm nk mngata org baik ko tu muhasabah diri xpn cermin diri ko dlu…

          0

          0
    • Datuk Kau Babiyana says:

      kau nih asyik buruk sangka jer. komen semua nak kondem org jer. macam kau tu bagus sangat. doakan la yang baik2 jer untuk org yang nak berubah.
      kau tu bila pulak nak berubah dari mulut longkang tu? kot2 sakaratul maut datang, tak sempat nak bertaubat & mintak maaf kat orang yang kau buruk sangka tu.

      0

      0
  18. BUNKFACE NO.1 says:

    lepas ni boleh berhenti menyanyi, boleh bagi laluan kat bunkface pulak masuk AJL, lagu kau yg meleleh tu mak cik kat pasar malam jer dengar, taraf lubang jamban, patut lah tak berkembang asyik nyanyi kat sini jer, jauh sgt ketinggalan booooooooo

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      bila nak buat cerita pasal bunkface, bunkface dah keluar single terbaru ‘rentak lagu ku’, stop lah cerita pasal artis kampung ni, bila menyanyi letak bunga atas kepala boooooooooo

      0

      0
    • ckp jer says:

      bunkface nyanyi pn sempot. .
      terkinje tah hape2. .
      same la lagu bunkface pn, sampah pn xmau terima.

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        celaka, ni mesti puak kpop bapuk tu, bajet cute konon, mcm bapuk lorong haji taib, mak bapak buat plastic surgery, ank bila besar pun buat plastic surgery, elok lempar dgn botol boooooo

        0

        0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        mana komen tak keluar, dasar admin blog ni giler korea, yg nak sebelah korea sgt tu kenapa, tu semua plastic, patut lah tak pernah buat cerita psal bunkface, rupa2nya admin giler korea, selamat menjadi bapuk

        0

        0
  19. Anonymous says:

    wulelehhh nara…kalau tokti takde lak nak komen-komen tudung pelik ke ape

    0

    0
  20. sukun says:

    I suke u alyah. Bertudung atau x u ttp best. Harap2 xjdk mcm tok ti y bajet cun je selalu

    0

    0
  21. nanana says:

    Dulu alyah ckp seksi..tp dia boleh berubah kearah kebaikan..syukurlah..Allah bukakan pintu hati dia..yg retis2 kertu tu,bila lg..xmalu ke ngan retis2 muda ni..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    alhamdulillah…tudung dah ok. syukur.
    tp kalau boleh make up bersederhnalah…sukar sbb kak alyah artis tp pasti ada caranyakan..

    0

    0
  23. adek_pj says:

    x pakai tudung lg cantik

    0

    0
  24. Dolton Bibiana Layola Al-Muslem says:

    pesal tudung mcm makcik2 kat pasar malam jual bawang nih? sayang gak berbakat tapi dah nak berhijab bagai, dok rumah buat karipap jer la….

    0

    0
  25. anzalnyah kerinting hancing says:

    macam pondan jew haku tengok gambor last tuh

    0

    0
  26. caras laser says:

    budi bahasa budaya kta.rmai yd dngki rmai yg mmuji.setiap yg dilakukan pasti smada perkara itu baik atau bruk pasti ada pro dan kontra.moga2 alyah teruskan kuat diri luar dlm.tohmahan dari sglintir manusia yg lidahnya tjam mnghiris hnus mnikam mmg tidak dpt dielakkan.ubati luka itu dgn penglaman dan keinsafan serta indah muhasabah.kita juga juga doakan moga2 artis2 sensasi yg lain trutama wanita berubah ke arah lebih baik dan positif.tidak salah berlibur dan melibatkan diri dlm akutiviti sosial dan hiburan.cara dan pendekatan setiap agama dan bangsa berbeza2.cuma hedonisme mmpengaruhi dari tingkahlaku hingga cra berpakain.tahniah kepda (bebrpa na sbut dsini):wardina,irmi hasmie,diana amir,yatt hamzah,ziela jalil dan juga noorkumalasari(mrk sering tampil dgn fesyen sensasi dan brani mati sewaktu sblm pghijrahn) termsuk yang terkini alyah.syabas uat mrk semua!^_^

    0

    0
  27. mira says:

    comel sgt.. teringin nk tgk pentas2 anugerah penuh dgn artis2 berhijab.. rsanya hijab lg ringan dr kotak undi didie alias..

    0

    0
  28. ustaz says:

    lepas nie boleh la berenti melalak.cari keja kilang je.

    0

    0
  29. kak ton comey says:

    ala,retis nih bertudung-bertudung…bukan nak kutuk ke pelakan…pas tuh, berdakwah sana sini, masuk parti sana sini…buat statement dan fakta ntah ape-ape…terutamnya pasal bab2 agama…nak keluarkan statement ke,ape ke,carik ilmu bebbanyak dulu,pas tuh baru bukk mulut…trend je skng retis2 nih nk pakai tudung…

    0

    0
  30. NOR says:

    syukur Alhamdulilah kak alyah dah berhijrah,,sbgi umat Islam kite perlu menyokong saudara seislam kite berubah kearah kebaikan,bukan mencaci sana sini…

    0

    0
  31. Jom temui Alyah di Moslema In Style Fashion Show. Dapatkan tiket di http://www.moslemainstyle.com/ticket

    0

    0