Tahniah Aliff Syukri, Syarikat D’Herbs Bakal Disenarai Di Bursa Malaysia

Trending

Tahniah Aliff Syukri, Syarikat D’Herbs Bakal Disenarai Di Bursa Malaysia

Sebagai pengasas dan pemilik D’Herbs Hol­ding Sdn. Bhd., Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman mempunyai hasrat dan impian untuk disenaraikan di Bursa Malaysia.

Advertisement

Menurut Astro Awani, Aliff telah memberi bayangan syarikat beliau bakal disenaraikan di Bursa Malaysia pada hujung tahun ini.

Katanya, hasrat ini sudah lama menjadi impiannya sekali gus akan merealisasikan cita-citanya untuk meneroka pasaran global.

Usahawan popular itu berkata, selepas 11 tahun mengukuhkan jenama D’Herbs dalam pasaran domestik, beliau semakin yakin untuk bersaing dengan produk-produk kesihatan dan kecantikan antarabangsa.

Dalam usaha meluaskan empayar perniagaannya itu, Aliff berkata, syarikatnya memerlukan suntikan modal sehingga RM80 juta dan penyenaraian di Bursa Malaysia kelak akan membantu beliau mencapai keinginan itu.

Selepas 11 tahun mengasaskan perniagaan ini, saya semakin bersedia untuk meneroka pasaran antarabangsa. Hanya menerusi penyenaraian di Bursa Malaysia, jenama D’Herbs dapat dipasarkan di luar negara.

Kata Aliff, matlamat mengembangkan pasaran ke luar negara juga bertitik tolak pada cita-citanya untuk keluar daripada bergelar jaguh kampung.

Saya tak mahu jadi jaguh kampung atau jaguh Malaysia sahaja. Saya nak buktikan ada jenama tempatan yang boleh diagungkan di peringkat dunia.

Aliff yang baru menginjak usia 32 tahun pada Rabu berkata, bagi mencapai hasrat menyenaraikan syarikat D’Herbs Holdings Sdn Bhd itu, beliau bertuah kerana mendapat panduan dan bimbingan daripada tokoh perniagaan tersohor, Tan Sri Rozali Ismail.

Kata Aliff, Rozali yang juga Pengerusi Eksekutif Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) banyak memberi tunjuk ajar kepadanya dalam usaha menyenaraikan D’Herbs ke Bursa Malaysia.

Saya bersyukur kerana dibimbing oleh Tan Sri Rozali. Beliau yang sememangnya terkenal kerana kejayaan dalam bidang perniagaan banyak memberi panduan kepada saya.

D’Herbs merupakan jenama produk kesihatan dan kecantikan yang diasaskan Aliff lebih sedekad lalu.

Kejayaan produk berkenaan menguasai 70% pasaran domestik melonjakkan perniagaan beliau sekali gus memasyhurkan namanya.

Tahniah diucapkan kepada Datuk Seri Aliff Syukri, semoga Berjaya mencapai impian yang ingin dikecapi.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...