Written by Bella | August 9th, 2019

Tahniah kami ucapkan kepada penyanyi terkenal, Adira Suhaimi yang selamat bersalin bayi perempuan dengan berat 3.5 kilogram semalam pada jam 1.20 petang.

Berita gembira itu dikongsikan sendiri oleh suaminya, Dato Red menerusi laman Instagram miliknya. Dia meluahkan rasa syukur apabila menimang cahaya mata ketiganya bersama Adira. Secara puratanya, bayi perempuan yang dilahirkan itu merupakan anak kesepuluh Dato Red.

adira bersalin anak ketigaadira suhaimi bersalin

Adira mendirikan rumah tangga dengan Dato Red di Songkhla, Thailand pada 3 Disember 2015 dan sudah dikurniakan cahaya mata sebelum ini iaitu Anggerik dan Assan.

dato red adiraTerdahulu, Dato Red mempunyai lima orang cahaya mata bersama isteri pertamanya, Sharifah Norshafila Hasslim ataupun lebih dikenali sebagai Datin Red.

Sebelum itu, Dato Red juga pernah berkahwin dengan seorang wanita sebelum bercerai lima tahun kemudian. Hasil perkahwinan dia dikurniakan dua orang cahaya mata.

16 responses to (TAHNIAH) Adira Suhaimi Selamat Lahir Bayi Perempuan

  1. Anonymous says:

    kenapa secara purata…purata 10 anak,maknanya ada 30 anak,bahagi 3ibu, purata seorang ibu,10anak…

    9

    28
  2. xavier says:

    My birthday dlm column kad baby tu..8.8.1986 ke..cnfius jap

    2

    13
  3. xavier says:

    My birthday dlm column kad baby tu..8.8.1986..confius jap aku..

    1

    12
  4. Anonymous says:

    Rezeki Adira ni murah…beranak tiap tahun. Esok bila dah kena cerai dgn Dato red, baru kau nak pasarkan diri balik utk tarik peminat utk sara anak anak. Dah tau laki tu kuat menggatal…buat apa beranak banyak? Memenatkan je. Esok2… dia kawin baru.. baru kau rasa nak pelihara anak sorang2. Dia sibuk merenyam dgn pucuk baru. Lelaki jenis gini hanya pandai derma sperma je. Jaga anak habuk pun tarak..

    16

    30
  5. Anonymous says:

    Siapa yg cakap Adira yg kena tinggal tu, ha kan dah fitnah

    5

    0
  6. Nia says:

    Duhhhh dah un follow each other kat instagram. Lepastu ada keluar gosip ‘artis mengandung anak ketiga’ bercerai kat mahkamah sebab laki gatal. Nasiblah saya suka style awak walaupun tau diri perampas, you keep it low. All the best adira.

    0

    22
  7. Anonymous says:

    Kesian kat anak2 kecik tu. I paling geram bila parents tak family plan betul2. Ada ker anak kedua dia baru jer 11 bulan dah dapat adik baru. Kiranya budak tu baru 3 bulan dah ngandung balik. Nak menyusu badan kat the 2nd one pun tak boleh masa pregnant

    21

    36
    • aku tetap aku says:

      ye. kesian betul anak belum setahun dh beranak lagi. mmg la rezeki tapi suami tak da tolak ansur ke. badan isteri belum cukup rest dr last pregnancy dh bunting lagi. dato red ni mmg keja memelir je la.

      7

      13
  8. sula kang says:

    bkn xde tolak ansur. xde wotak. hempok kang

    2

    11
  9. mama says:

    Kumpul anak betul la dato red ni.

    0

    13
  10. kikilala says:

    dato red ni business/keje ape ni?

    0

    11
  11. Anonymous says:

    Galak juga membiak…jgn kena tinggal udah la ye..nak membesaukan anak2 sorg2 pulak.

    0

    12

Leave a Comment

Optional