Written by AbangNara | October 2nd, 2017

Jutaan tahniah diucapkan kepada semua pihak yang terlibat di dalam menjayakan filem Abang Long Fadil 2. Kini filem arahan Syafiq Yusof itu telah mengutip RM17.8 juta, sekaligus mengenepikan filem Polis Evo sebagai pemegang rekod jualan tiket tertinggi di Malaysia. Ini adalah satu kejayaan yang amat membanggakan. Untuk makluman, jumlah kutipan filem Polis Evo adalah RM17.7 juta.

abang long fadil 2

Tambah memberangsangkan ialah filem Abang Long Fadil 2 masih lagi ditayangkan di 70 pawagam seluruh Malaysia sehingga ke hari ini. Ini bermaksud filem yang dibintangi Zizan Razak, Wak Doyok, Tania Hudson dan AC Mizal ini berkemungkinan besar mampu mencecah angka keramat RM18 juta. Berikut ialah kata-kata penerbit Abang Long Fadil 2, Datuk Yusof Haslam berkenaan kejayaan ini:-

Saya melihat kebangkitan semula filem Melayu semakin positif dengan persaingan sihat dalam kalangan pengarah muda. Jika dua tahun lalu, filem Polis Evo karya sutradara baharu, Ghaz Abu Bakar mengejutkan industri perfileman, kini ramai pengarah muda berlumba-lumba menghasilkan filem berkualiti. Saya juga lihat saingan antara anak saya, Syamsul dan Syafiq yang sentiasa mahu filem arahan mereka meningkat kepada tahap lebih tinggi setiap tahun

abang long fadil 2

Berdasarkan sambutan yang diterima, berkemungkinan besar filem Abang Long Fadil akan disambung selepas ini. Ini bermakna akan ada Abang Long Fadil 3 untuk pengikut filem ini. Sudah pasti ia satu berita yang cukup mengujakan. Sama-sama kita nantikan. Sumber Berita Harian.

PS: Adui. Macam mana Abang Nara boleh terlepas pandang Manis Lucky Draw yang telah berlangsung sejak awal September lalu. Jeles sungguh tengok hadiah-hadiah yang telah dimenangi oleh mereka yang bertuah. Ada yang bawa balik iPhone 7, PS4, laptop dan banyak lagilah. Semua hadiah best-best gila punya.
manis lucky draw

Menangis air mata darah pun tak berguna sebab Abang Nara tak boleh nak putarkan kembali masa. Tapi kita semua masih ada peluang untuk memenangi hadiah-hadiah best di minggu-minggu seterusnya. Untuk makluman, Manis Lucky Draw ini akan diadakan setiap minggu dengan hadiah-hadiah yang berbeza. Untuk minggu kelima ini, tarikh akhir penyertaan ialah esok 3 Oktober 2017. Kita hanya ada masa 1 hari sahaja lagi untuk mencuba nasib memenangi hadiah minggu kelima Hadiah-hadiah untuk minggu kelima ini memang super duper best. Memang rugi sungguh kalau tak join.

manis lucky draw

Yes!!! Anda boleh menang smartphone Huawei P10, Go Pro Hero 5 Black Edition, pakej percutian bernilai RM1000, KFC Voucher dan banyak lagilah. Sekali lagi diingatkan ini adalah minggu kelima dan tarikh tutup penyertaan ialah esok. Berikut Abang Nara sertakan cara-cara nak join Manis Lucky Draw ini:-

1. Download applikasi Manis yang terbaru di Google Play Store atau Apple Store
2. Tangkap gambar resit anda yang mempunyai label Manis Ticket
3. Upload gambar resit tersebut menerusi applikasi Manis

Mudah je kan? Namun kalau anda masih tak berapa faham, boleh tonton video di bawah:-

Jadi silalah bersegera sebab anda cuma anda masa kurang daripada 24 jam untuk menyertai Manis Lucky Draw untuk minggu kelima ini. Kalau terlepas, jangan risau sebab ada lagi peluang untuk minggu keenam dan seterusnya. Untuk makluman, anda boleh menghantar sebanyak 30 resit sebagai penyertaan. Lagi banyak hantar, lagi tinggilah peluang untuk menang. Maklumat lanjut layari Facebook Manis dan juga www.getmanis.com. Selamat mencuba.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

64 responses to (TAHNIAH)Abang Long Fadil 2 Kini Filem “Box Office” Nombor 1 Di Malaysia

  1. Mak Becok says:

    menunjukkan betapa banyak orang melayu yang sangup buang duit tengok sampah ataupun memang melayu semakin hari memakin bodoh

    7

    109
    • wekkkkkkk says:

      org melayu yg kesunyian dn x tau nk buat hape dgn duit tu, maka buang je lah ke panggung wayang, padahal…duit bulanan utk makbapak pun berkira…sian org tua mereka pegi bangun pukul 5am pegi suluh btg pokok getah atau bgun pukul 3am pagi tarik kuali/periuk buat nasi lemak, anak2 pulak pukul 3am tarik selimut.

      8

      112
      • Anonymous says:

        cerita ni best juga drp lemak kampung pisang yg tukang buat dah dapat title dato tu wey. org bukan mempertikai kan beli, org mempertikaikan jasa. ok la tu drp cerita yg entah apa2..

        8

        4
      • Karipap says:

        panggung wayang ada ke kat kampung ???? aper kena mengena menoreh getah di kampung dgn pi tgk wayang ???? kalau mak cik jual nasi lemak nak tengok wayang pun aper salahnya.. boleh je.

        7

        0
        • wekkkkkkk says:

          apa pulak x ada panggung wayang kt kpg..kn dia kata 70 panggung wayang..masakan hari raya kedua..byk org pegi tgok wayang kt kpg..jgn lah ingat bdr je ada panggung wayang…mesin judi/rumah urut/kedai handphone pun byk…apa da…mgkn kpg aku moden sikit…ada je pokok getah dn sawah..jln pun bertar2…lainlah kpg org “tut” jauh masuk ke dlm kpg kena harungi becak dn pacat..kihkihkih…tu baru x ada panggung wyg.

          6

          0
        • Karipap says:

          memang lah kampung skrg ada kedai phone, jalan tar itu normal… tapi panggung wayang macam x logik.  Lain lah kalau di pekan.. tapi yg saya maksudkan ni betul2 kampung bukan pekan yer. Ke ada jugak penoreh getah tinggal di pekan ???

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          ckplah awal2 “betul-betul kpg”. Sian org tua yg suluh pokok getah dn tarik kuali/periuk pukul 5am, anak muda kul 3am pagi tarik selimut”:- sbb apa:

          byk anak muda x bkerja, bila bgun pagi makan, nnti weekend minta duit org tua katanya nk beli topap, padahal tgok wyg sbb wyg tu pech panggung..rugi kalau x tgok…ini yg x bkerja..

          Mana yg student, minta duit org tua, katanya nk buat duit makan, padahal terselit jugak tgok wayang..ini x apa lagi, sbb anak nya belajar..tapi ada jugak yg belajar x hargai penat lelah org tua cri duit.

          Mana yg bekrja…nk bgi org tua berkira…fhm kn di situ.

          0

          16
      • kak zab says:

        mcm mana filem dan drama msia xhancur? yg buat filem2 tu semue habis ke spm? kepala otak melayu setaraf jelah yng boleh layan pun. lagu tok vida pun dpt sambutan. knp nk pelik???

        6

        0
      • Anonymous says:

        wekk ni mesti mak cik yang komen. salah ke pergi tengok wayang ? cerita baru nak tunggu keluar dekat tv lambat weh…

        2

        0
      • Anonymous says:

        Nara dislike komen korang. Blog ni dah x best..

        9

        0
      • minah jambu say NO to drugs says:

        dorang punye duit dorang punye suka la ape yg dorang nak buat ! orang islam tk boleh tengok wayang ke ????

        2

        1
    • rembat says:

      Ini semua angkara umno dan pas yang buat melayu bodoh. Kalau tak tukar kerajaan, punah lah bangsa melayu, maka gelap masa hadapan anak kita

      4

      2
      • xxxxx says:

        “PAC” pun suruh gulingkan PARTI ANAK BERANAK tu

        0

        2
        • xxxxxx says:

          oohh slh parti “PCA”‘ lh.. not PAC..slh taip lak..pari anak beranak tu yg memecahkan / menghancurkan perpaduan

          0

          2
        • Anonymous says:

          Tidak sekali2 mahu mengundi Umno lagi. GST, rasuah, jenayah dan kes pendatang haram asing bukan makin kurang makin bertambah. Cukuplah derita dibawah Najib. Itu pun mahu menolong ekonomi USA. USA tolong ke bayar GST?

          7

          -1
        • wekkkkkkk says:

          nk tau..negara Amerika tu bukan ada apa hasil bumi yg baik berbnding Asia Tenggra/Asia Selatan/Asia Barat. Bumi Amerika tu kosong x ada apa. Tapi otak mereka cerdik…mereka cerdik sgt, curi org asia yg pandai2, byr gaji mahal2 menceburi mcm2 bidang pembuatan/permotoran/carigali minyak/perisian..semua tu dri Asia yg membangunkn negara mereka. Minyak jenama “shell” pun Amerika punya di Asia yg saya sebut tadi.
          Mcm yg suami saya ckp, ada satu Dr..Professor/saintis dri Pakistan bkerja dgn omputeh buat Nuklear/bom atom, bila dia pandai ada resepi buat bom atom, satu hari Professor tu nk balik ke Pakistan dn telah “menelan resepi” tu simpan dlm perut dn bawa ke Pakistan curahkan ilmu pada Negara dia…sbb tulah Pakistan ada Nuklear/bom Atom jugak. Mereka curi resepi dri USA..padan muka USA.

          1

          0
        • pak zain says:

          khairy jamaludin…x tahu menahu 40juta lesap. kementerian sendiri ko tak tahu? lawak ke idok? geng2 umno ni lah patutnya masok maharajalawak!

          6

          0
      • Anti BN-Bendul Negara says:

        Zaman Mahathir dulu ada rasuah. Tapi rasuah2 pun byk menafaat kt rakyat. Najib..duit tabung haji pun nk labur. KWSP nk tolong Trump. Ko tolong ringan bebanan rakyat ni dulu la. Apalah punya bangang. Formula One pun x leh nk maintain.

        13

        0
        • wekkkkkkk says:

          Kompleks DBKL nk di buat anggaran RM80 juta…coming soon. Patutlah tu hari kt Taman Desa Jln Klang Lama dn searea di situ 1 jam parking dulu 50sen, Skrg 80 sen. .mati, mati, mati, mati…skrg byk parking masuk per hour bkn per entry..mati..mati,

          2

          0
        • mati mati says:

          eh ..Kompleks Peguatkuasaan DBKL.
          mati, mati byr duit paking je sehari RM 4.80 sehari.

          Sgor RM 3.00 sehari. Kalau bulanan RM63.00, so beras di beli 10 kilo anggran RM30.00
          Byr paking lebih mahal dari beras.

          1

          0
      • siapalah nak undi roket dap? says:

        bila dap nak buat pemilihan cec?? nak buat pemilihan parti pun tangguh bertahun-tahun dari 2012.. propa je democratic action..

        0

        0
        • nenek UMNO says:

          ya…kalau boleh anak beranak, suku sepapat, ipar duai, besan-besan, mertua-mertua,yg masuk jdi ahli tertinggi…inikh parti yg nk di undi…

          0

          0
        • biasalah kan skip khutbah jumaat says:

          normal lah parti kaum kerabat.. bukan senang nak lepas tapisan jadi pemimpin parti. hanya orang boleh dipercayai dan boleh diharap je jadi pemimpin majlis tertinggi parti..

          0

          0
    • Tina says:

      Nara boleh tak jgn dislikes komen2 org. Bahlol punya blogger!

      3

      18
    • Anonymous says:

      Alhamdulillah..errmm..serius org pandai phm..ini luahan dpn cermin utk diri sendiri..lama2 nnti pandai la ye..kkurangan diri semakin bodoh tu kelebihan utk diri jgk..

      0

      0
  2. melati says:

    wow ..Box Office… selagi tk tunjuk duit dlm Tab Mandi mcm Dato Vida selagi tu aku tk percaya RM17 juta tu.. !!! kalau saya percaya mungkin saya Gila kot….wakakakakaakakakaaaa

    1

    0
    • DSV sunyi says:

      DSV kata, dlm tab mandi tu bkn duit ori semua, ada je duit palsu di copy. Nmpak sgt cari glamor atau nk bagi penyamun x jadi nk samun. Lgi satu, duit kt tab tu bkn ada smpai ke bwh, cuma diatas je, DSV dh letak papan ke apa, baru letak duit, dn kaki dia mengunjur ke bawah. Nmpak sgt dia attention seekers…

      1

      0
    • Anonymous says:

      Percuma pahala utk dato vida..
      Nampak berat kiri tu..
      Kalu btul GILA/TIDAK WARAS selamat la ye..
      Syurga luas mmg hak milik kekal utkmu KALAU BETUL GILA..
      Hehe

      0

      0
  3. free says:

    Bang Nara, x nak update ke berapa kutipan until bisik pada langit.dengarnya pecah panggung jgak.No asyik abang long padil he Dr hari tu..bosan plak…

    7

    0
  4. Anonymous says:

    entah..bisik pada langit tu review2 semua cakap best. aku dah kate dah arahan kabir bhatia mmg best. mohon berasa malu Ahmad Idham.

    4

    0
  5. y y y y y says:

    aku pun x tau kenapa apa jadi pada diri aku…semua citer melayu aku x suka tgok..berita je aku tgok. aku pun x tau kenapa…kenapa, kenapa. Knapa aku suka citer omputeh..kenapa..

    2

    1
    • Mat Sahdo says:

      Xmasuk dengan mentaliti ko. Sama mcm aku. Tengok filem Melayu rasa nk marah2 nk baling popcorn kt screen je. Ada yg je yng slack x kena. Baik bayar mahal sikit layan cerita omputeh. Some are bullshit but it is a good bullshit. Drama Melayu lagi la, nk kawin..kawin…kawin. Tepu otak aku lahhh!

      4

      75
      • naik berahi says:

        sbb citer omputeh, naik katil mcm rial je kn…lain mcm gairah kita di buatnya…kalau melayu…fhm2 je lah…ooopppsss

        1

        0
      • Gavin says:

        Langit Cinta best. Aku tengok sampai tertidur. Tak payah makan ubat tidur. Macam terapi percuma. Itulah kelebihan filem2 Melayu. Mata pun layu tengok je…stim je!

        4

        0
        • wekkkkkkk says:

          citer melayu..cuba tgok gmbr zizan berlari dgn heroin tu…jauh dari api. Kalau citer omputeh ..hero & heroin dlm 1 minit baru kuar dari kepulan asap tu.
          Padahal gmbr api dkt zizan tu hanyalah dari pantulan cahaya api 3D. Bukan real nya..

          1

          0
        • Anonymous says:

          Pic zizan berlari dengan heroin nampak fake pun ader.. cuba film hollywood.. mesti nampak real. Masalah org melayu ialah buat film action nampak fake.

          3

          0
    • feeling caucasian ler tu says:

      ko ada nafsu besar.. citer melayu semua kan dicensor.. memang patutlah ko takde mood nak tengok.. berbahagialah ko melayan citer omputeh sampai pengsan.. haha

      0

      0
    • Anonymous says:

      Hidup mati xkira usia,hari dan masa..
      Semoga dtmptkan dgn org2 yg beriman & pintu syurga menanti dirimu..amin..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    sedangkn nursajat tu pun ada org percaya dia tu khunsa. inikan yg jenis layan cerita2 melayu. siap beratur nk selfie dgn wak doyok.

    7

    0
  7. Anonymous says:

    Nara ni suka dislike komen org. Pembohong x sampai sejam berutus org dislikes.

    6

    -1
  8. Anonymous says:

    Nara, stop dislikes org punya komen la. Lebih baik ko je komen sendiri. Bangang. Boycott!

    11

    0
    • wekkkkkkk says:

      yg dia dislike dia akn hold dulu…esok baru kuar…tu pun kalau ada..sbb tu komen kejap ada, kjp x ada…kalau ada double pulak komen tu…nk buka silat ke Nara lah..
      apa nama penuh Nara erk…

      Naratiwat ke.

      6

      0
  9. melati says:

    Rasa nk hantuk2 kepala kt Dinding punya lah Kelakor RM17 Juta tu….wakakakakaaka

    6

    0
  10. bazigaar says:

    kalau jadi no 1 di Malaysia, boleh pertahankan mcm filem bollywodd x, mcm filem Bazigaar.., tetap bertahun2 kekal di layar perak, masih ada org masukpanggung lagi nengok. Hollywood pun kalah.

    1

    0
  11. makenon says:

    kowang nie sikit2 gduh..susah2 sgt.thn depan suruh usop haslam buat film ‘Bontotku Bontotmu Jua’

    1

    0
  12. melati says:

    Rasa kesian plak yg kata Kutipan RM17 juta….Rasa2 budak Darjah satu yg terrer IT pun ketawa Guling2…hmmmmmm

    1

    0
  13. melati says:

    Kepada yg buat Filem ni, ni saya nk bagitau masa Zaman Sembilu dulu yg kata Kutipan Juta2 tu ,masa tu Zaman Nokia Mokcik2 masa tu dgr Radio jer @ TV….sekarang ni Apple mcm2 ader ..so Pembuat Filem ni Fikir2 kan lah skit guna lah Taktik baru jgn lah Guna Taktik kutipan juta2 dlm 3 hari tayangan lah , suku hari tayangan lah….memalukan nanti org ketawa guling2 ..!!!

    1

    0
    • Anonymous says:

      Ni mesti cita2 nk jd pengarah filem berjaya..
      Cuma malu kalau terguling sendiri..
      Semoga ada taktik baru yg kamu bleh bg..

      1

      0
  14. Mat K says:

    Filem ahmad idham ada gempak camni tak?

    0

    0
  15. ppo says:

    cerita bodoh2 gini ramai peminat ye..hmmm..
    perfileman msia makin menyedihkan..

    1

    0
    • Anonymous says:

      Ckp dpn cermin la ni..HASAD tu xpa..DENGKI tu harap bkn dirimu..hidayah dari ALLAH S.W.T sentiasa ada utkmu slg bernyawa..mohon kkal dpn cermin..

      1

      0
  16. Anonymous says:

    Tgk komen2 diatas..melayu dgn melayu sampai kiamat xkan tlg bangsa dia sendri..kapiaq gelak ja tgk melayu dkt atas tu..hahahha..semoga melayu diatas dgn komen2 ke nerakanya..supaya ada syurga tempatmu..amin..

    1

    0
    • Anonymous says:

      Betol.. Aku pun xpaham sebab apa yg dorg xpuas hati sgt tu.. Lantak la nak kutipan berapa juta pun, dah klu xminat nk tgok, baik diam2 jela.. Xpasal2 memekak mcm org pkai duit dia plak g tgok wayang… Hak masing2 kot, mind ur own business sudah la..

      1

      0
  17. RAM'ians tegar says:

    Harap2 TOMBIRUO akan pecah rekod box office.. aminnn

    0

    0

Leave a Comment

Optional