Tahanan Reman Datuk Boy Iman Dilanjutkan, Bukan Ayahanda PEKIDA
Written by serenity | October 5th, 2017

Penahanan Datuk Noruliman A. Rahman atau lebih dikenali sebagai Boy Iman oleh pasukan polis kerana kes penipuan banglo kini dilanjutkan. Dari dua hari reman, penahanan Boy Iman dilanjutkan kepada dua hari lagi iaitu sehingga 6 Oktober.

Utusan Online melaporkan, Boy Iman yang juga Pengarah Urusan DBI Properties, ditahan semula semalam direman lagi selama dua hari bermula hari ini.

Perintah reman terhadap beliau sehingga 6 Oktober itu dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Mahkamah Majistret Muar, Nor’iza Mohamed.

Boy Iman direman bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan kerana dipercayai bertanggungjawab menyebabkan kerugian beberapa mangsa dengan menipu dalam projek pembinaan rumah.

Terdahulu, suspek dibawa oleh anggota polis ke mahkamah kira-kira pukul 9 pagi dengan berpakaian lokap berwarna jingga.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Sementara itu, Harian Metro melaporkan, Pengerusi Perhubungan PEKIDA Wilayah Persekutuan merangkap Ahli Majlis Tertinggi PEKIDA Malaysia, Rohaida Roslan berkata Boy Iman tidak pernah diiktiraf sebagai Ayahanda PEKIDA:

Boy Iman tak pernah diiktiraf sebagai ayahanda Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah (PEKIDA). Jadi, kami harap orang ramai jangan kaitkan dengan PEKIDA.

Malah, polis Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman turut merampas pelbagai sijil selain watikah pelantikan Boy Iman sebagai Ayahanda di Cheras ketika serbuan dilakukan Isnin lalu.

Gambar: Rohaida Roslan

Rohaida berkata, gelaran ayahanda yang diguna Boy Iman diterima menerusi sebuah pertubuhan dikenali sebagai Majlis Jemaah Cochrane (MJC).

Gelaran ayahanda bukan diberi secara sebarangan dan dalam PEKIDA sendiri, hanya dua individu yang berhak memberi gelaran ini kepada seseorang iaitu Presiden PEKIDA Malaysia, Jamaludin Yusof dan Pengerusi Pekida Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Roslan Dahaman.

Sementara itu, Presiden Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda Malaysia (PERMAS) Datuk Abdul Halim Ali berkata, tindakan Boy Iman itu memang memalukan bagi individu yang mengakui berstatus ayahanda.

Bagaimanapun, Abdul Halim berkata, tindakan (penipuan) pelakon itu bersifat peribadi dan bukanlah mencerminkan sifat individu berstatus ayahanda secara keseluruhannya.

via UTUSAN ONLINE dan HARIAN METRO

 

87 responses to Tahanan Reman Datuk Boy Iman Dilanjutkan, Bukan Ayahanda PEKIDA

  1. Jemah Jemahan says:

    Nama yg Islamik bukan jaminan seseorang tu iklas. K bye.

    15

    0
    • Anonymous says:

      Harian Metro cakap dia dikawal rapi. Ye lah ..orang2 kt luar tu dok tunggu je nak bantai Boy Iman perut boroi ni. Silap2 pecah kepala masuk ICU.

      16

      0
      • Anonymous says:

        Bini dia mengamok….hahahaah

        18

        0
        • Anonymous says:

          kurang ajar punya bini. aku yg panas tengok video. what a b*tch.

          11

          0
        • Mat Sahdo says:

          patutnya gang2 pekida kumpul ramai2 pergi serang bini dia dan yg lain2… ajar… hecap skit. duit simpanan pencen orang2 kot. kesian nenek2 dan pakcik2 kena tipu. duit hasil titik peluh seumur hidup korang senang2 nk songlap. apa punya melayu smpai takde maruah diri dan rasa simpati..

          23

          0
        • Ms bee says:

          Kita perlukan lebih ramai yusuf azmi dia malaysia.

          25

          0
        • wekkkkkkk says:

          rmbut bini pun dh terbakar…kami harp dia di reman jugak, kasi pakai baju oren..

          13

          0
        • nona says:

          dulu cerai dh kan ngn pompuan ni, pastu DBI tu pi himpit adik maembong tu. ntah bila masa rujuk balik pon x taww

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          masa cerai tu Boy iman x ada pulus, bila Boy Iman ada pulus, so rujuklah…dasar materialistik ke..ke..ke.

          8

          1
        • Anonymous says:

          yang diaorg tanya isteri boy iman ni kenapa? biarlah polis yg siasat. adoiii semua nk tunjuk hero plak…sampai akak akauntan ni pun diaorg tanya…dia kerja dgn company sure dia back up company…tanya pasal duit syarikat tiba2…tau laa PPIM utk pengguna tapi gunakanlah cara yg betul…

          8

          19
        • wekkkkkkk says:

          tapi jgn lupa LHDN/GST pun ada peranannya.
          Kalau akauntan sekali pun..akauntan mesti tau aliran wang masuk dan keluar. Ada kawan aku ckp,…cina lah (Akauntan)..jika sebuah syarikat keuntungan/pendapatantan nya RM1 juta ke atas dlm 1 tahun, maka penyata GST harus di serahkan pada Kastam sebulan sekali.

          Tetap jika syarikat yg dpt dn kurang dari RM500K..penyata GST harus di hantar 3 bulan 1 kali. Itu kawan ckp, aku x tau, aku dept lain.

          Lepas ni bersedialah dgn Lhdn/Kastam.

          16

          0
        • hanyalah BN di hatiku? ye ke?? says:

          di situ dah nampak kelebihan gst.. ternyata gst menyelesaikan banyak masalah negara.. jangan terpedaya dengan hasutan puak durjana yang janjikan bulan dan bintang nak mansuhkan akta gst 2014??? nak kembali kepada sst?? dah jadi penyelewengan camni, nak cari bukti camna.. sekarang dah nampak ke penyata gst tu la nak detect aliran keluar masuk wang syarikat.. berapa jualan berapa keuntungan supaya boleh anggar berapa cukai yang harus diberi kepada kastam..

          22

          3
        • Ramli Burger says:

          GST penyata pun lembap gak nak settle. Yg dok gigih buat kerja bukan geng2 UMNO tapi PPIM. Menteri2 semua sibuk …maklumlah nak tolong Trump!

          9

          3
        • wekkkkkkk says:

          GST mmg bagus utk negara tmbah lgi jika kes mcm ni, sng nk cari bukti. Ada GST, kalau 1 sen pun x balance, kepala jadi pening. Byk kedai2 Pakistan di Nilai tutup sbb ada GST. Mereka bukan gulung tikar, bkn x laku, tapi mereka kurang tahu nk buat dn berurusan dgn Kastam. Jadi buka peluang bangsa kita berniaga..itupun kena fhm, ada baiknya GST.

          Tapi saya rasa kan, GST ni hanya patut utk Company je, caj dri company ke company, kalau mcm aku ni hanya mkn gji dn beli roti sebuku pun kena cas GST.
          X kn nenek/atuk tua yg duduk di ulu2 bendul beli belacan sekeping pun di cas GST kt kedai runcit. Kedai runcit tu pulak..mcm nak x nak je berniage..X fhm lah…pening2.

          21

          1
        • senah gemenceh says:

          barang keperluan xyah la gst bahlol. bukan semua kerja dgn najib.
          bukan semua org duduk seri perdana putra jaya. bukan semua mampu beli cincin berjuta. agak2 la sikit nak buat sesuatu. nak jadi negara maju…kes dato boy iman pun x settle2. puihhh.

          14

          1
        • wekkkkkkk says:

          mcm Syarikat roti jenama Gardenia hntr roti ke 99 speed mart, sudah ada invoice kan, di situlah caj GST. Tapi kita mana sedar, sudah ada caj tersembunyi masa kita beli sebuku roti tu..wekkkkkkk.

          8

          1
        • wekkkkkkk says:

          ini contoh je utk sebuku roti, roti gardenia buatan malaysia..dh tentu x ada gst, tapi itu contoh. Yg di kena GST brg keprluan adalah brg yg di import. Carilah sendiri apa makanan yg kita import..
          adakah durian..kitapun ada..
          adakah ikan pekasam kak kiah..
          adakah gandum..
          adakah anggur.
          adakah ikan jerung
          itupun brg makanan keprluan.

          5

          0
      • think, b*tch says:

        masaalah ni simple jew kalau menteri2, kementerian kerajaan, bank negara.. campur tangan. suruh diaorg declare akaun kwangan/ peribadi. gunakan injuksi makamah. bukan pakat2 serbu mcm ceti kutip utang.
        msia biasalah, bila viral baru sibuk nk settle.

        12

        0
        • duit simpan kt sedara sendiri says:

          ya kena blok dulu semua jenis akaun. Ntah2 duit ada simpan dkt akaun nama org lain.Kalau penipu, mmg otak dia ingat nipu je.

          4

          0
        • yg simpati says:

          ya ya, mesti ada transactions kan zaman canggih. dan benda ni badan pencegah rasuah kena campur jugak. lambat sangat…ada pihak2 “berpengaruh” yg bersembunyi tu. sbb tu lah lambat….

          11

          0
        • Anonymous says:

          tu lah bila viral baru sibuk nk ambik tindakan… teruk betul malaysia ni

          0

          0
      • Blue says:

        aku tak nampak sekor pun menteri umngok yang nak tolong. sebab tu la pekida dan ppim ni wujud. tu pun pekik negara maju. sedihhhh..masaalah ni pun lembap nk settle..

        6

        0
        • CSI says:

          Menteri byk je kerja lain woi ni kerja polis, bukan menteri. And nak siasat semua makan masa. Ni bukan CSI, sejam dah boleh settle. Simpan kebodohan tu utk anak bini hanya mereka yg boleh menghargainya

          0

          0
    • fakta says:

      pemaju2 skim perumahan murah ala piramid ni ni auta je lebih. aku salahkan kau…kau salahkan aku. masing2 otak menipu. sampai org2 pening. lepas tu diorang akan declare bangkrup. jadi xde le duit nk bayor balik. duit masuk akaun siapa antara diaorang je yg tahu…. tu lah taktik. tahan je malu bila org maki. lepas setahun…enjoy duit orng. maruah tolak ke tepi. ni lah penyangak2 yg menipu bangsa sendiri.

      13

      0
      • Liza says:

        semua ni drama je lah. besok lepas mcm tu je.
        yg kenyang dan buncit…member2 dan kuncu2 jual rumah ni lah termasuk si boyboyot ngaku retis dan dato ni. dato2 byk yg dok buat kerja ni. cina, melayu…sama je tukang kelentong main wayang.

        8

        1
      • Anonymous says:

        apa punya manusia duit2 pelabur masuk akaun personal sendiri? simpan lama2 sikit pdrm.

        5

        0
    • Anonymous says:

      Menteri2 senyap membisu. Umno utk rakyat? Hhuhuhu

      9

      1
    • Mak Becok says:

      Umno…. suka melayu2 kena tipu sebab diaorang pun 2×5.

      3

      3
  2. wekkkkkkk says:

    inilah dia orgnya yg TV blok muka pagi tadi…berita pagi tadi aku dgr, dh dibebaskan setelah di reman 2 hari, lepas di bebaskan 2 minit, kena tgkp semula.

    next

    5

    1
  3. Latipah says:

    Dah x pakai baju biru dah…hahaha…sesuai ko kedalam.
    200 unit rumah, yg naik 10 bijik. Duit2 pelabur mana? Korek jangan x korek, tangkap je semua yg melakukan jenayah komersial. Cina buat kondo, buat rumah…beribu-ribu unit. Yg melayu 200 unit pun terhegeh-hegeh nk siap. Buat malu jew.

    4

    0
  4. nona says:

    lawak smpai ade persatuan utk ‘ayahanda’. byk merepek org melayu ni

    16

    0
    • wekkkkkkk says:

      bkn merepek…u kena baca dulu apa erti Pekida..”org melayu membantu org melayu”.
      yg sebnr2 nya.

      ..tapi boy iman gunakan title ayahnda tu utk peribadi dia dlm perniagaan dia yg “org melayu yg menipu org melayu”
      lempar taik hitam ke muka boy iman

      12

      4
      • nona says:

        Presiden Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda Malaysia (PERMAS) Datuk Abdul Halim Ali berkata, tindakan Boy Iman itu memang memalukan bagi individu yang mengakui berstatus ayahanda <– tgk nih.. ade majlis 'ayahanda'.. ape fungsi mnde2 merepek ni? boleh jd apa org melayu lps wujud ayahanda semua ni?

        13

        0
        • wekkkkkkk says:

          pkataan ayahnda tu di guna pakai masa zaman Nordin Ahmad belakon dn Neng Yatimah/Kasmah Booty…..habis citer..x yh pening2.

          8

          0
    • lol says:

      orang2 atasan pekida niat nak tolong melayu2. tapi yg bawah2 ni la byk x betul. byk buat benda x elok. habis semua terpalit. nama pun jadi busok.

      7

      1
    • ayahanda pun nak title dato' jugak says:

      ayahanda ni penerima hadiah nobel ke? apa sumbangan kepada manusia sejagat??? ayahanda ni mesti iktiraf kewujudan sistem monarki kan.. bila pula raja melayu nak anugerahkan darjah kebesaran kepada ayahanda sekalian.. you help me, I help you..

      8

      0
  5. Mee Hooon says:

    aku tak paham pekida ke ayahanda ke..apa benda semua ni..aku selalu dengar tp tak mengerti apa kepentingan yg org sebok2 sgt iktiraf diri dia sng ayahanda.pastu kalau jmpa kena salam ciom tangan..tinggi sgt ke pangkat diaorng, apa fungsi pekida dlm masyarakat kite..

    13

    0
    • wekkkkkkk says:

      google jelah..tajuk PEKIDA…ada je wikipedia tu..mana ada nama Boy Iman dlm Pekida dn dlm Majlis Jemaah kokokranch.(MJC) .kihkihkihkih

      8

      0
  6. ohyeah.. says:

    pekida pun boleh pegi daaaa…..

    kat tempat aku selalu nampak ayahanda dan ank2 buah pekida ni bermesyuarat sakan. gang2 ni ckp besau ja lebih tapi kalau ada face to face confrontation depa cabut lari dulu. keja tarik kereta yg default payment itu kemahiran no.1 gang pekida! ataupun pow duit org atas alasan agama dan bangsa.

    abg polis napa rajin sgt.nk block muka boboi?

    13

    0
  7. Anonymous says:

    aku rasa diaorang ni ambil duit2 pelabur lepas tu diorang guna duit tu sume main saham2 luar. gunakan duit org2 melayu utk menambah duit poket2 sendiri. kalau saham naik…diaorng kenyang berganda. kalau saham turun…x jadi hal sebab bukan duit/modal diorang pun. taktik ni byk kt hong kong dan china.

    7

    0
  8. Anonymous says:

    korek..jgn x korek. mari pakat2 share pasal ni. tolong opah2 tu semua yg terinaya. dapat pahala drp buat makeup tutorial live yg aku x pernah klik.

    1

    0
  9. Anonymous says:

    Tak payah tutup muka. Kasi semua nmpk.

    2

    0
  10. Anonymous says:

    besok twist cerita- syarikat bangkrup. masing2 terlepas!

    7

    0
  11. Anonymous says:

    Guna alasan syarikat dah bungkos nk kebas/ ambik duit org. Kimak nya jantan! Taktik lapuk.

    5

    0
  12. Anonymous says:

    Sekarang org nk taw mana duit2 tu pergi? Itu je….adakah money laundering???

    4

    0
    • wekkkkkkk says:

      duit tu lah yg buat perut boroi, rambut perang bini, baju biru siap printing sendiri Dato Dr Boy Iman logonyer.. dn byr loan keta mewh sndiri.
      wekkkkkkk

      skrg Pekida dh kuar statement..
      lusa atau bila2, CIDB pulak.
      tulat SIRIM pulak.
      buat dakwaan.

      2

      0
  13. Anonymous says:

    muka macam tu pun orang boleh percaya…how stupid is that…phD laa, datuk laa, what a joker!

    7

    0
  14. pak isa says:

    kes ni membuktikan sistem perundangan malaysia..lemah.kalu x viral..senyap mcm tu aje..

    6

    0
  15. Anonymous says:

    pihak2 atasan terlibat. sebab tu semua senyap. ada 2-3 pihak je yg nk tegakkan keadilan.

    3

    0
  16. anti UMNGOK. says:

    mana pak2 menteri??? apasal senyap..konon UMNO berjuang utk Melayu. Mana…mana??? hahahah

    5

    0
  17. shopia lorren says:

    Dia org nie pandai..duit mn leh ltk kt bank semua..leh detect nnti..silap2 diaorg simpan cash..diaorg lg cerdik..xkn jmpa duit2 tu semua..a/c tu wat tutup company je..ingat x kes sykt air Sabah..

    6

    0
  18. johan says:

    adoi mcmna ni boboboi man x kuar lagi, budget 2 hari, skrg lagi tmbah 2hari, ni mesti polis tgh pening bila kuasa kira2 boboboi man pukau polis. lagi di bodoh2kannya polis tu dgn kuasa kira2 pusing2 akaun. polis pun dah pening
    boboboi man jgn risau, najib 2.6b still keje dgn govt, pgrh jbt air sabah 122m pun masih keje..inikan boboboi man, baru 6.2m, polis mana pandai kira2 ni.
    tpi maaf nk dikatakan, wang2 pendeposit boboboi man telah salurkan utk pembikinan filem block pprt 404, itu pun kalau box office, boboboi man sambung buat umah..kalau x, kita tgk gambar umah je

    4

    0
    • wekkkkkkk says:

      ajak pegi Mekah kepala ngeleng…sbb apa aku ckp mcm ni, sbb aku baca Harian Metro Online..google sendiri lh ya..kalau aku taip nnti salah lak statement..nya.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Diamla kau. Asik kau je komen..takde keje lain ke. Rimas la asik tgk ko komen..

        3

        0
        • wekkkkkkk says:

          aku free sgt..keja x ada, duit jln, ko pun byk tagline Anonymous..dengki x bertempt. KO kan programmer, blok lah aku nye komen..call Nara..suruh blok.
          hati hitam

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          aku dh balik lepas keja, baru berani nk hentam..waktu aku ada x mau komen…kecut telurrrrrrrrrrrrrrrrr
          aku selain tagline wekkkkkkk …byk je tagline lain…mana ko tau. hah hah hah hah
          biadap ko ni dri dulu…

          0

          0
  19. pathetic says:

    YANG PELIKNYA.. LEPAS VIRAL PUN MASIH RAMAI KLIEN YANG PERCAYA DENGAN DBI.. JADI SELAIN DARIPADA KERJA PPIM SUMBAT DBI MASUK PENJARA.. DAH JADI 1 KERJA PLAK DIORANG NAK KENA SEKOLAHKAN KLIEN BODOH NI SUPAYA SEDAR DARI PENIPUAN DBI..

    3

    0
    • shopia lorren says:

      Tu lh..yg hairannya..kes MLM dh byk mnipu & trtipu..tapi msh nk prcaya..bknnya makcik/pakcik tu smua org kg yg dumb tapi celek ilmu jgk..agaknya ayat boyiman & kuncu2 nie cam kapten power kot..

      2

      0
      • ada aku kesah ko tak undi BN? says:

        mereka ni la puak durjana antikerajaan.. kerajaan dah berbuih mulut bagitau check dulu dengan agensi kerajaan.. walk in boleh, call centre boleh, website boleh.. diorang ni degil nak cari penyakit.. ni la dinamakan spesies buta perut tak sedar diri.. pangkah lagi pas, dap, pkr ye next election.. korang susah ada ahli politik kesayangan korang bagi respons?

        51

        2
        • Anonymous says:

          UMNO…Kedai 1 Malaysia pun tutup. Hahahaha…

          3

          3
        • wekkkkkkk says:

          kalau x byk membaca dn x follow berita semasa, jgn tuduh melulu. KR1M tu bukn tutup, d tmbah baik je. Lagi satu KR1M adalah di punyai oleh MYDIN, NAJIB dh approved sama MYDIN buka kedai KR1M. Kalau staff KR1M kena buang, bukan tanggungjwb Najib, itu tanggungjwb MYDIN.

          Jgn hentam melulu, ikuti berita semasa.

          12

          0
  20. Anonymous says:

    malaysia kan ada undang2…kalau rasa kena tipu, report polis. pastu file kan di mahkamah…yg nk bising2 kat org2 yg takde kena mengena buat apa? mana boleh paksa akauntan bg maklumat akaun syarikat kat korang…tiba2 je…kat mahkamah nanti dia tunjuk laa…nk jadi hero buat cara betul lah…kalau betul nk tolong mangsa, carikan lawyer filekan saman di mahkamah. kalau setakat pung pang pung pang kat media, bukti takde…buang air liur je…aku pun tak paham apa yg PPIM nak buat kecoh2 mcm ni. Tak kan boy iman nak mengaku. Tak kan bini dia pun nk mengaku. Yg korang lepaskan geram kat bini dia, akauntan dia tu kenapa???? Wrong move laa bro…

    11

    1
    • johan says:

      agreed bab report, kita keje dgn org, mesti lah jaga amanah wlaupun company buat drug. sama mcm akauntan tu, professioanal ethic. buat report, polis siasat..sekali polis bodoh x tahu kira2, appoint lawyer, sekali lawyer pun dibodoh2 kanya, last boboboy man dgn kuasa geliga rambut naga, ok lah aku declare bangkrup lah, saman pun aku xde duit nak byr, umah atas nama nenek aku..harap filem block je skrg…yahoo aku bebas
      suma scammer mlm ke gold ke, mining ke, forex ke…itu lah jalan dia
      cash money dia mana skrg?

      4

      0
  21. Anonymous says:

    salah umno. dlm umno pun byk rasuah. pikir…pikir….

    5

    3
    • shopia lorren says:

      Umno x salah..yg terajui umno tu yg x btl..salahguna peranan parti politik..dh terbukti berpuluh thn umno brdiri mmerintah tapi…bila Wang menjadi ujian kita rosak segalanya..Fikir..Fikir..

      8

      0
      • wekkkkkkk says:

        btul tu sophia lorren..kalau kita tahu kisah sjarah Tanah Melayu, kita ada idea nk taip, bkn sstegh tu hentam sja…omong kosong. Aku byk je citer dri mak aku yg masih hidup dh umur 89 tahun skrg ni. Btapa seksanya kita melayu dulu masa zmn Jepun dn Komunis. Aku boleh citer..tapi mls lah nk taip…kt kpg aku ada Sg Tungku…itu salah satu Pot/Ban Komunis…UMNO lh penyelamat Melayu masa tu.

        14

        0
      • shopia lorren says:

        Sy dibesarkn ngan arwah datuk&nenek hari2 disogokkn citer sejrh tnhair agar kita celik sjrh asal usul susur galur..InsyaAllah..wlpn hidp ibu/bapa sy brhijrah byk negara sb tugas tp sy tggl di kg ngan arwah tu la byk ilmu sy kutip..hu..hu..sebak..sayu..tringat ke2 arwah yg pejuang bangsa..Al Fatehah buat mreka “I Luv U”Mak/Abah tuk..Aamiin..

        5

        0
  22. Anonymous says:

    pemimpin2 umno lena????

    4

    1
  23. Samsiah Fakir says:

    wakil2 umno main golf erk?

    2

    0
  24. INDON says:

    NAJIB PUN X NGAKU….DUIT DERMA TOK ARAB. SEMUA SAMA JEW PUTAR BELIT.

    5

    0
  25. Ada Aku Kesah Ko Pelahap Dedak says:

    Bukti UMNO gagal memainkan peranan memperjuangkan nasib Melayu2 sehinggakan PPIM takes over. Patutlah Selangor dah lama jatuh ke tangan pembangkang.

    4

    2
  26. Anonymous says:

    Harap boy boyot, insaf dlm penjara tu fikir blk dosa akibat aniaya duit org! jgn menipu lg lepas ni, sebab boy boyot artis, orang senang nak cari kah³

    1

    0
  27. benci bapok ijau says:

    Harap boy boyot, insaf dlm penjara tu fikir blk dosa akibat aniaya duit org! jgn menipu lg lepas ni, sebab boy boyot artis, orang senang nak cari kah³

    2

    0
  28. sue says:

    Adoi skrg Pekida pulak?! Byk sgt self claimnya & salah lakunya Boy Iman oii.
    1. CIDB & SIRIM kata depa x pernah Ng kelulusan kat DBI utk guna logo depa
    2. Pekida kata x pernah anugerahkan title ayahanda kat hang
    3. PhD cert pun dr bogus university
    4. Kerajaan Naning mana? Sila beri kenyataan

    2

    0
  29. Kila Pery says:

    Kerajaan Naning ni kerajaan bunian ke? Hehehe

    2

    0
  30. MakJemah says:

    Boboboi Iman ni hasil didikan Najib hehehe

    4

    1
  31. PPPPJ, says:

    ISTANA PAHANG PUN SEDANG SIASAT PENYALAHGUNAAN TITLE DATO OLEH BUKAN PENERIMA PINGAT..BOYLON TERIMA PINGAT TEMASYA TIUP BELON , TAPI MEMANDAI2 CLAIM SULTAN PAHANG BERI DIA PINGAT UTK DATUKSHIP..PADAN LA MUKA KAU BOYLON..TERLALU BYK MENIPU..KALI NI KAU PISHANGGGGGG

    3

    0
  32. sue says:

    Kepada para mangsa DBI & Juta Kelulut, sila lapor kpd SPRM juga.

    3

    0
  33. mok cute says:

    kikiki…tu baru menipu gelaran Ayahanda…blom lg PHD…Dato…org klo dah biasa menipu camni la…buat malu la ko boy…pd bini ko aku nak gelak besar bab berlagak nak mampus…

    3

    0
  34. kau says:

    bugima ni tutup muka watpe…satu malaysia satu kenal………………………………ayahanda bugima lu…majlis cohrane pn bodo

    3

    0
  35. bakal pencen says:

    aku bukan la nk bekap si perot boroi tu…org yang kene tipu tu pon salah…dalam zaman sekarang yang sume mende mahal2 belaka ni…takkan la ade umah BANGLO dijual dengan harga camtu..tak masok akal langsong…dah tua bangka pon tak terpikir ke mende ni penipuan…haishhhh….

    2

    0

Leave a Comment

Optional