July 14th, 2014

Pagi tadi telah menyaksikan pasukan German dinobatkan sebagai juara Piala Dunia 2014 selepas menewaskan Argentina dengan 1 gol berbalas 0. Abang Nara telah menonton perlawanan terhebat ini di Rasta TTDI bersama KIA. Memang penuh orang. Antara selebriti yang hadir di situ ialah Diana Danielle dan Elfira Loy. Memang meriah tak ingat. Seronok sangat-sangat.

aksi selebriti

Memang menarik tengok ratusan manusia menjerit menyokong pasukan kegemaran masing-masing. Macam-macam gaya. Apa pun rasanya memang ‘best team’ dah menang. Bila la agaknya nak merasa dapat sokong pasukan negara sendiri kat Piala Dunia. Mesti syok gila perasaan tersebut. Mungkin Maya Karin yang berdarah German memahami keseronokan melihat negara darahnya mengalir menjulang Piala Dunia.

aksi selebriti

Sama-samalah kita berharap agar Malaysia sempat masuk Piala Dunia sebelum dunia ini berakhir. Lagi beberapa gambar aksi selebriti tempatan menonton perlawanan akhir Piala Dunia 2014 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

  

aksi selebriti

aksi selebriti
aksi selebriti
aksi selebriti
aksi selebriti
aksi selebriti

aksi selebriti

aksi selebriti
aksi selebriti

aksi selebriti
aksi selebriti

aksi selebriti

aksi selebriti

aksi selebriti
aksi selebriti

aksi selebriti

July 9th, 2014

Baiklah. Di pagi hari yang panas ini, Abang Nara ingin mengajak anda bermain teka-teki untuk melupakan seketika kelaparan yang sedang melanda. Senang je teka-teki Abang Nara nie. Pejam mata pun boleh jawap kot. Teka-tekinya ialah, apakah persamaan dua selebriti di bawah ini?

cheer with kia

Ok? Tahu tak? Selain daripada pernah menjadi awek Abang Nara, apakah lagi persamaan Diana Danielle dan Elfira Loy? Dua-dua memang cun, comel tetapi salah seorang dah kahwin ada anak manakala sorang lagi masih single mingle. Jadi kat situ dah tak sama dah. Tak tahu? Meh Abang Nara bagi klu sedikit. Persamaan mereka berdua ada kaitan dengan Piala Dunia 2014 yang sedang berlangsung sekarang ini.

cheer with kia

Baiklah, meh sini Abang Nara bagitahu jawapannya. Diana Danielle dan Elfira Loy akan turun ke Rasta TTDI untuk menyaksikan perlawanan akhir Piala Dunia 2014 yang akan berlangsung pada 14 Julai ini pada pukul 3 pagi. Inilah peluang anda untuk menyaksikan perlawanan yang dinanti-nantikan sambil melihat Diana Danielle dan Elfira Loy melompat, menjerit dan membuat muka ‘cute’ menyokong pasukan pilihan mereka. Abang Nara pun akan datang jugak tapi kalau dah ada Diana Danielle ngan Elfira Loy, mesti korang buat tak tahu je dengan kehadiran Abang Nara. Tak apa Abang Nara faham. Awek kena diutamakan. Tak gitu? Jangan korang tak tengok bola sebab mata tak lepas tengok Diana Danielle ngan Elfira Loy sudah lah.

cheer with kia

‘Viewing party’ ini dianjurkan oleh KIA yang merupakan penaja utama Piala Dunia 2014 bersempena dengan kempen #cheerwithKIA. Selain daripada ditemani Diana Danielle dan Elfira Loy, 50 orang terawal yang hadir ke Rasta TTDI (game start 3 pagi so pepandai la korang datang cepat) akan dapat air percuma sepanjang perlawanan. Bolehlah minum teh tarik, milo panas, air suam dan sirap limau sebanyak mana yang korang nak. Dan untuk 50 orang terawal ini, kalau pasukan pilihan korang menang, makanan yang korang tengah makan tu pun akan dibelanja oleh KIA. Untunglah wei!!! Selain itu akan diadakan juga peraduan seperti teka keputusan, soal jawab dan lucky draw. Ada rezeki boleh menang hadiah-hadiah best.

cheer with kia‘Viewing party’ #cheerwithKIA ini telah bermula sejak perlawanan suku akhir Piala Dunia 2014 di mana ia telah dianjurkan di Perak dan Pulau Pinang. Ratusan orang Ipoh telah memenuhi Restoran Nasi Vanggey untuk menyokong pasukan kegemaran mereka baru-baru ini. Lepas tu di Seberang Jaya pula Restoran Kasim Mustafa menjadi tumpuan orang ramai untuk turun bersorak bersama-sama dalam #cheerwithKIA ini. Untuk perlawanan semi final pula, #cheerwithKIA baru-baru ini menggegar orang Melaka, ramai yang sedih kerana Brazil kalah kepada Germany pagi ni. Sementara ini, #cheerwithKia akan ke Negeri Sembilan pulak. Seterusnya untuk perlawanan akhir, semestinya ‘viewing party’ #cheerwithKIA akan diadakan di Rasta TTDI, Kuala Lumpur seperti yang telah Abang Nara ceritakan tadi. Untuk mengetahui tempat terperinci, kenalah sentiasa perhatikan pengumuman di Facebook Kia Malaysia.

cheer with kia

Kalau korang tak tahu, KIA merupakan penaja utama Piala Dunia 2014 dan sangat aktif menganjurkan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan tujuan menghantar mereka yang bertuah ke Brazil. Salah satu aktiviti menarik ialah Fuleco Friend Search di mana ibu bapa harus berkorban untuk menghantar anak mereka ke Brazil. Mencabar juga cabaran yang harus dilakukan. Nanti bila anak Abang Nara dah besar, confirm Abang Nara pun akan join aktiviti nie. Demi anak yang tercinta!!! Yang paling best, anak kepada pemenang Fuleco Friend Search akan berjalan di atas padang pada perlawanan separuh akhir kedua. Bangga wei!!! Jadi orang di Melaka yang akan menonton perlawanan separuh akhir bersama #cheerwithKIA nanti, pastikan korang sorak kuat-kuat apabila nampak kanak-kanak dari Malaysia ini.

Dan satu lagi pertandingan yang telah dianjurkan oleh KIA ialah Champs to Rio. Pemenang Champs to Rio telah mewakili Malaysia dalam ‘global futsal tournament’ di Brazil. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kerana mereka berjaya bergelar naib juara dalam pertandingan tersebut . Mereka juga telah berpeluang merasai pengalaman sekali seumur hidup menyaksikan perlawanan suku akhir Piala Dunia 2014 secara ‘live’ di stadium. Rezeki sungguh. Tunggu 4 tahun Abang Nara nak join lah. Sekarang ini masa untuk berlatih dulu.

cheer with kiaTerima kasih kepada KIA kerana memberi peluang kepada rakyat Malaysia menyaksikan Piala Dunia 2014 secara ‘live’ di Brazil. Apa pun kita yang di Malaysia ini masih berpeluang merasai kemeriahan dan kehangatan Piala Dunia 2014 dengan menghadiri ‘viewing party’ #cheerwithKIA. Jangan lupa tarikh 13 Julai. Jumpa anda di Rasta TTDI!!! Maklumat lanjut layari Facebook KIA Malaysia.

cheer with kia

Kita jumpa nanti ye Diana Dan Elfira. Wait for me!!!

June 28th, 2014

Musim bola sepak kembali lagi. Macam-macam jenis perangai manusia sambil menonton perlawanan bola sepak akan muncul. Ada yang serius, ada yang hafal semua fakta, ada yang minat pemain je dan macam-macam lagilah. Korang jenis yang macam mana? Hehe. Abang Nara jenis yang serius. Tengok bola tak boleh orang kacau. Tak caya? Tengok video di bawah:-

Dah tengok dah perangai penonton bola sepak? Mana satu korang punya? Kalau perempuan mesti macam Viktoria Sukalaki tue kan? Tahu pemain bola yang hensem je. Hehehe. Dah tengok video ini, silalah terus ke apps Facebook Castrol Malaysia dan kongsikan video ini untuk memenangi jersi yang ditandatangani oleh Neymar, si ‘superstar’ Brazil itu.

castrol neymar

Tunggu apa lagi? Kalau Brazil menang nanti, bolehlah tunjuk jersi ini dengan bangganya kepada kawan-kawan korang. Tak gitu?

January 22nd, 2014

Tahun 2014 adalah tahun yang dinanti-nantikan oleh peminat sukan bola sepak seluruh dunia. Selepas 4 tahun menanti, akhirnya Piala Dunia muncul kembali. Kali ini pertandingan bola sepak paling berprestij ini akan berlangsung di negara kelahirannya, Brazil.  Walaupun masih ada kira-kira 5 bulan lagi sebelum  Piala Dunia 2014 bermula secara rasminya, kehangatan dan bahangnya sudah mula terasa.

fifa 2014 world cup

Abang Nara bertuah kerana sempat merasai kemeriahan Piala Dunia dengan mata kepala ini sendiri ketika ia dianjurkan oleh Korea Selatan & Jepun pada tahun 2002. Memang seronok sangat-sangat. Ia adalah satu pengalaman yang tak dapat dijual beli. Secara jujur, sekiranya anda seorang peminat bola sepak tegar, memang wajib untuk menyaksikan Piala Dunia secara “live”. Merasai sendiri kemeriahan Piala Dunia dengan berada di stadium adalah sangat jauh berbeza dengan sekadar menontonnya di kaca televisyen.

fifa 2014 world cup

Namun Abang Nara faham kalau impian menonton Piala Dunia di stadium hanya sekadar tinggal impian. Iyerlah, banyak duit yang perlu dikeluarkan. Tiket kapal terbang, tiket perlawanan, bayar hotel dan macam-macam lagilah. Puluh ribu ringgit juga yang akan terpaksa digunakan. Lebih baik simpan untuk beli benda lain kan? Namun kalau Abang Nara beritahu anda satu cara untuk merealisasikan impian ini secara PERCUMA, mesti korang semua sangat excited kan? PERCUMA tue bro!!
fifa 2014 world cupYeah ~~ Khas untuk pemegang kad kredit VISA Maybank, anda berpeluang untuk memenangi perjalanan untuk menyaksikan perlawanan akhir Piala Dunia 2014 di Rio De Janeiro, Brazil. Kalau anda memang dah ada kad kredit Visa Maybank, apa yang anda perlu lakukan ialah berbelanja RM100 untuk peluang memenangi hadiah SUPER AWESOME ini. Lebih banyak yang anda belanja, lebih tinggi peluang untuk anda terbang ke Brazil. Mudah macam ABC kan peraduan ini?
fifa 2014 world cup

Namun begitu, kalau anda masih tiada kad kredit VISA Maybank,  jangan risau. Dengan kerjasama daripada pihak Sony dan VISA, anda kini boleh memohon kad kredit VISA Maybank Sony untuk turut serta dalam pertandingan ini. Lagi best kad Maybank Sony ini membolehkan anda menggandakan peluang memenangi peraduan ini sebanyak 5 kali. Awesome kan?  Selain itu, ada beberapa cara untuk menggandakan peluang kemenangan anda sebanyak 5 kali.. Cara-caranya ialah:-

  1. Selain kad kredit Sony Maybank, anda juga boleh gunakan kad Maybank Manchester United dan Maybank PETRONAS.
  2. Gunakan kad kredit VISA Maybank anda di mana-mana kedai Sony termasuklah Sony Store, Sony Online dan Sony Centre.
  3. Gunakan kad kredit VISA Maybank anda di stesen PETRONAS atau kedai Mesra.

fifa 2014 world cup

Maybank, pastikan anda menghantar SMS terlebih dahulu untuk mengaktifkan kad anda. Cuma taip SMS WORLDCUP <jarak> 12 Digit Kad Pengenalan dan hantarkan ke 66628. Abang Nara dah aktifkan dah. Lagi cepat lagi bagus. Sambil-sambil tue jangan lupa doa lebih sikit. Kalau ada rezeki bolehlah bawak wife Abang Nara ke Brazil untuk tengok Piala Dunia 2014.

fifa 2014 world cup

Untuk menambahkan lagi kemeriahan Piala Dunia 2014 ini, Maybank juga akan turut mengadakan satu pertandingan mudah di Facebook Maybank Malaysia. Kempen ini diberi nama #Sambabola. Gambar 3 pemain bola sepak tempatan iaitu Khairul Fahmi Apeks, Junior Edstal, dan Nam The Man akan dikongsikan di Facebook Maybank Malaysia. Korang Cuma perlu buat caption yang paling kreatif dan kelakar untuk memenangi hadiah-hadiah seperti voucher Starbucks dan macam-macam lagi. Senang je kan?

fifa 2014 world cup

Abang Nara berdoa agar diri ini terpilih untuk memenangi “grand prize” pertandingan Get into the Rhythm. Watch the FIFA World Cup™ Final LIVE, Courtesy of VISA ini. Nak saksikan kelibat dan kehebatan Cristiano Ronaldo dengan mata ini sendiri. Kalau korang pun ada keinginan yang serupa, layari www.maybank2u.com.my dan www.visa.com.my untuk informasi lanjut.