October 8th, 2020

Mendedahkan dirinya berperanan dalam usaha menyalurkan bantuan kepada golongan kurang bernasib baik di Syria, pelakon Wan Sharmila akui teruja apabila dirinya dilantik menjadi ikon Winter Mission 3.0.

Dedah Wan Sharmila atau lebih mesra disap Lala, beliau sebelum ini langsung pernah terlibat dengan sebarang bentuk aktiviti sukarelawan, malah turut berharap usaha murni seperti ini menjadi salah satu sumbangan buat buat masyarakat. 

“Pada masa sama, ia juga memberi satu rasa kepuasan buat diri sendiri juga apabila kita dapat membantu dan memberi kegembiraan kepada orang di luar sana.”

Terdahulu, menerusi sebuah posting yang dimuat naik di Instagram miliknya, Lala turut berkongsi pengalaman sebagai ikon apabila berkunjung ke sebuah kediaman yang dihuni pelarian Syria.

Ujar Lala, perkara itu merupakan satu pengalaman yang cukup bermakna apabila beliau khabarnya mampu mendekatkan diri dengan nasib insan yang kurang bernasib baik di muka bumi ini.

“Apabila kita pergi berjumpa mereka sendiri, sebenarnya banyak pengajaran yang kita boleh ambil. Mereka mengajar kita agar jangan terlalu selesa dengan apa yang kita miliki,”

Menurut Lala lagi, biarpun bimbang, namun jika diberi peluang untuk ke negara terlibat, pasti beliau tidak akan lepaskan peluang tersebuy untuk menyertainya.

Sumber: Gempak

September 24th, 2020

Pelakon Wan Sharmila yang baru-baru ini telah menerima sebentuk cincin daripada pelakon Syazwan Zulkefli tampil membuat siaran langsung (IG Live) di Instagram miliknya menafikan bahawa mereka berdua kini sedang bercinta.

Menurut Wan Sharmila, dia dan Syazwan tidak pernah menyimpan sebarang perasaan cinta antara satu sama lain kerana mereka sudah lama menjalinkan hubungan persahabatan sebagai rakan artis.

Namun, pelakon berbakat ini mengambil perkara tersebut dari sudut yang positif.

Hanya sekadar ‘review’ produk, Wan Sharmila tegas menyatakan tiada apa yang istimewa terjalin antara mereka dan hanya selesa berkawan, tidak lebih daripada itu.

“Saya tak kisah kalau peminat suka lihat kami berdua. Saya terima dan bersyukur dengan apa yang jadi selepas gandingan kami dalam drama itu. Saya ambil secara positif dan dapat rezeki lebih besar. Peminat ada letakkan harapan setinggi gunung untuk saya dan Syazwan pun saya tak kisah tapi hanya untuk drama sajalah,”

View this post on Instagram

Byk sgt notification masuk niii!!! . Sweet bersemut Kepeng ni. Ramai wanita2 mesti suka . Lelaki pun suka. ?. Bagus Kepeng ni… dah lah sweet , pandai buat surprise.. Yg penting pandai pilih cincin @leleecincincouple . Ring tu cantik… box dia cantik.. Bila pakai ring tu rasa mcm princess. ???? . Kepeng i dah puji u ni tau! ? . Psstttt… Wanita2 semua,, Siapa suka Kepeng yg sweet ni angkat tangan?!!! . ? Kepeng kata dia single lagi tu. Bakal suami awak semua ni. ?. Ada borang perlu diisi! Boleh pergi ke counter 1 ! Cepat wanita2 semua! ?? ????

A post shared by Wan Sharmila ® (@lala.wansharmila) on

Dia yang ditemui media pada majlis ‘Party 7 Hari Mencintaiku 2’ bertempat di The Linc, Kuala Lumpur itu berkata lagi, dia tidak pernah berasa rimas apabila sering dikaitkan dengan Syazwan dan menganggap lakonan mereka dalam drama tersebut telah memberi kesan kepada penonton di luar sana.

Dalam pada itu, dia juga mengakui belum berjumpa dengan ‘Mr. Right’ namun bersedia untuk menjalinkan hubungan cinta dengan seseorang yang sesuai dan ikhlas menerima dirinya.

Perkembangan terkini, drama lakonan Wan Sharmila dan Syazwan Zulkifly iaitu 7 Hari Mencintaiku dikhabarkan akan bersambung ke musim ketiga pada tahun hadapan. Sama-sama kita nantikan!

Sumber : mStar Online

September 22nd, 2020

Seakan kembali menghangatkan lagi gosip yang kononnya kedua-dua mereka menjalinkan hubungan cinta, pelakon Syazwan Zulkifly sekali lagi mencuri perhatian netizen khususnya para peminat selepas beliau bertindak menghadiahkan sebentuk cincin kepada aktres Wan Sharmila.

“Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk

Syazwan juga khabarnya tidak ketinggalan berkongsi momen manis sewaktu memberikan kejutan kepada Wan Sharmila atau lebih mesra dipanggil Lala selepas beliau dilihat tampil memuat naik video tersebut kepada umum di laman Instagram miliknya.

“Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk

Menerusi video yang dikongsi Syazwan di akaun Instagramnya, aktor itu menjelaskan hadiah tersebut merupakan inisiatif dirinya untuk memujuk Lala yang sedang merajuk.

“Sehari juga kakak korang @lala.wansharmila ni merajuk tak balas WhatApps dan korang tengoklah muka dia masa awal-awal live tu, masam je kan? Ini dia dah boleh senyum balik, kira okay lah tu kan? Hehe.”

Meskipun sebelum ini menegaskan hubungan mereka hanyalah sekadar kawan, namun menejengah ke ruangan komen rata-rata peminat berharap Syazwan dan Lala menjadi pasangan.

“Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk “Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk “Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk

Malah, wujud juga segelintir peminat fanatik mereka yang tidak putus-putus mendoakan hubungan mereka berakhir hingga ke jinjang pelamin.

Terdahulu, Lala sebelum ini mengakui ramai dalam kalangan peminat yang menginginkan mereka menjadi pasangan suami isteri sama seperti dalam drama 7 Hari Mencintaiku 2 yang dibintangi mereka.

August 17th, 2020

Mendedahkan dirinya tidak menolak sekiranya berjodohan dengan aktres Wan Sharmila, pelakon Syazwan Zulkifly akui  buat masa sekarang hubungan mereka masih sebagai seorang kawan.

Syazwan Zulkifly Tak Tolak Andai Dijodohkan Jodoh Dengan Wan Sharmila

Menurutnya, bukan sekadar dirinya, namun beliau akui semua lelaki inginkan perempuan yang lemah lembut seperti Sharmila atau lebih mesra disapa Lala.

“Saya tak menolak sekiranya jodoh saya dengan Lala. Kalau dah memang ditakdirkan, takkan saya nak tolak apa yang Allah dah tentukan. Saya rasa bukan saya seorang saja. Semua lelaki menginginkan perempuan macam Lala.

Syazwan Zulkifly Tak Tolak Andai Dijodohkan Jodoh Dengan Wan Sharmila

Meskipun begitu, beliau juga dilihat seakan redha dan menerima dengan hati yang terbuka apabila rata-rata peminat mendoakan agar mereka bersama di dunia realiti.

“Saya tak takut bila ramai yang mendoakan agar kami bersama. Bukannya mereka mendoakan yang tidak elok, itu perkara baik. Saya okey saja.”

Syazwan Zulkifly Tak Tolak Andai Dijodohkan Jodoh Dengan Wan Sharmila

Menurut Syazwan beliau akui Lala seorang yang sopan dan berdikari.

“Saya dah lama kenal dengan Lala. Lala seorang wanita yang berdikari, semua benda dia buat sendiri. Dia juga lemah lembut dan sangat sopan orangnya.”

Terdahulu, Lala memaklumkan bahawa hubungannya bersama aktor jejaka ter hanya sekadar kawan.

Syazwan Zulkifly Tak Tolak Andai Dijodohkan Jodoh Dengan Wan Sharmila

Jelasnya, hubungan mesra yang terpapar menerusi drama 7 Hari Mencintaiku 2 itu hanya sekadar lakonan dalam semata-mata.

Sumber: Gempak