November 20th, 2019

Sepanjang tahun 2019 ini, banyak betul kisah mengenai pergolakan rumah tangga artis tempatan. Walaupun semasa awal perkahwinan mereka nampak bahagia tapi siapa sangka hubungan itu pincang pada akhirnya.

Antara kes penceraian yang sedang ‘panas’ dan mendapat perhatian ramai ialah di antara Sharnaaz Ahmad dan Noor Nabila. Lelaki itu dikatakan tidak mahu bercerai walaupun isterinya itu telah pun menfailkan kes tersebut di mahkamah.

sharnaaz ahmad dan noor nabila

Jika anda masih ingat, seorang lagi selebriti lelaki yang dikenali menerusi filem ‘Paskal’ iaitu Ammar Alfian turut dibelenggu dengan masalah penceraian sejak pertengahan tahun ini. Isterinya iaitu Nelissa Neezam telah menggemparkan netizen apabila dia mendedahkan bahawa suaminya itu curang meskipun dia sedang hamil 6 bulan.

Baru-baru ini, Ammar telah memberikan sokongan kepada rakan baiknya, Sharnaaz Ahmad melalui laman Instagramnya.

 

View this post on Instagram

 

The two REALEST baddest mofos in the industry. We’ve known each other since 2008 and acted as best friends in Tari Tirana. We’ve been brothers since. We’ve been through ups and downs of the industry – got kicked and used but here we are still standing, still fighting. Both of us have gone through the same situation in our personal lives, but Allah knows that both of us are fighters aswell as survivors. He knows we can handle the pain and the challenge. My brother I’ll always have your back like u have mine. Goodluck for your new movie. After your movie I will see u in JEB THE MOVIE & PASKAL 2. Let’s show em AGAIN what we’re made of!!! . . . #therealbmf #bilanagajumpaharimau #realrecognizereal

A post shared by Ammar Alfian (@ammar_alfian) on

Dia mengimbau kembali hubungan persahabatan mereka yang terjalin sejak tahun 2008 menerusi drama ‘Tari Tirana’.

Kami telah lalui jatuh bangun dalam industri. Dibuang dan dipergunakan tapi kami masih berdiri, masih lawan.

Dia juga menambah bahawa kedua-dua mereka juga kini sedang mengalami masalah peribadi yang sama, mungkin merujuk kepada isu penceraian bersama pasangan masing-masing.

Tapi Allah tahu kami adalah fighter dan survivors. Tuhan tahu kami boleh terima kesakitan dan ujian ini.

Aku sentiasa ada untuk kau dan sebaliknya. Goodluck untuk filem baru kamu dan selepas itu, kita jumpa di Jeb The Movie dan Paskal 2. Kita tunjuk siapa kita sebenarnya.

Kedua-dua lelaki ini nampaknya berkongsi kesedihan yang sama. Cuma bezanya Sharnaaz dan Noor Nabila masih lagi dalam proses penceraian tetapi bagi Ammar Alfian dan Nelissa Neezam pula, mereka masih lagi berkahwin tetapi sudah tidak tinggal sebumbung sejak Mei lalu.

ammar alfian

Harapnya semuanya berjalan dengan lancar dan kedua-dua pasangan ini bakal menemui jalan penyelesaian yang terbaik bagi menamatkan kemelut rumah tangga mereka.

Sumber: Gempak

Advertisement
December 3rd, 2010

shah jaszle

Confirm ramai perempuan-perempuan di luar sana yang kecewa apabila Shah Jaszle bagitau yang dia tak minat nak bercinta dengan awek Melayu. Tambah kecewa kalau anda tahu yang awek Shah Jaszle sekarang ialah awek Ukraine. Confirm cun gila beb. Model kat United Kingdom tue. Pergh… Confirm meletup tak hengat.

Kenapa Shah Jaszle tak suka awek Melayu? Ini jawapannya:-

[note]Saya pernah ada teman wanita Melayu tapi saya kena control sampai susah untuk saya libatkan diri dengan industri kerana cemburu yang melampau. Saya baru 21 tahun tapi dia asyik paksa untuk berkahwin. [/note]

Kalau kami jadi awek Shah Jaszle pun confirm ajak kawin cepat-cepat. Pakwe hensem tue beb. Sebelum kena caras ngan awek lain, baik nikah cepat-cepat. Baru orang lain takleh kacau. Tak gitu? Hehehe.

Dan berita baik untuk anda semua, rupa-rupanya Shah Jaszle dah clash ngan awek Ukraine dia tue. Si awek sudah balik ke Ukraine dan sebelum balik dah pesan kat Shah Jaszle supaya cari awek lain. Apa lagi? Kepada awek-awek Melayu di luar sana, marilah beramai-ramai try mengorat Shah Jaszle. Buktikan kehebatan awek Melayu padanya.

All the best kepada mereka yang nak ngorat Shah Jaszle. Kami doakan kejayaan andas

Advertisement
February 7th, 2010

ammar alfian aziz

Memang berani mati!!! Itu ajer yang kami mampu cakapkan. Disebabkan taklah sefemes mana pun si Ammar Alfian Aziz nie, kami nak kenalkan sikit lah dia nie. Ammar adalah pelakon Tari Tirana dan merupakan pakwe kepada Puteri Sarah Liyana, heroin filem Lu Fikirlah Sendiri. Dulu kitorang ada pernah tulis sikit pasal si Ammar Alfian nie:-

Dah kenal dah? Untuk pengetahun anda, Ammar Alfian Aziz baru-baru nie dikatakan telah hangin semasa pelancaran filem Lu Fikirlah Sendiri. Sebabnya? Awek dia si Puteri Sarah Liyana tue terlebih manja posing bersama ngan Nabil Raja Lawak. Wartawan yang ada kat situ melaporkan suasana agak tegang la jugak time tue.

Tup-tup dalam Facebook si Ammar nie ada status yang berbunyi sebegini:-

[note]Cant believe how stupid n fake reporters are.. creating stories for their own benefits without thingking dat they’re ruining other people’s lives.. I FUCKING HATE REPORTERS IN MALAYSIA[/note]

Mungkinkah sebenarnya tak ada apa-apa pun yang terjadi masa majlis pelancaran tue? Adakah semua cerita Ammar mengamuk time tue adalah rekaan para wartawan hiburan semata-mata? Adakah cerita buruk tentang Ammar sengaja dilakukan untuk menjatuhkan nama dia?

Dan bila ada kawan-kawannya yang mengomen mengenai status Facebook dia, Ammar telah me”reply” dengan kata-kata yang bagi kami perlu difikirkan masak-masak sebelum ditaip. Orang kata leh bawak masuk mahkamah la nie:-

[note]well they’re provoking me by making up stupid dumb story. Seriously if i meet up with dat asshole who created those stories bout me im gona fuckin’ kill em.. DATS MY WORD.[/note]

Seram gak kalau jadi wartawan hiburan nie. Tetiba ada artis bengang ngan kita sampai tahap nak bunuh. Nasib baik kami blogger hiburan. Tak kena kot ugut camnie? Simpang malaikat 44!!!

Advertisement