September 16th, 2018

Hi semua, selamat bercuti panjang lagi nampaknya untuk minggu ketiga kan? Meskipun tengah mood santai ini, kami tetap tidak terlepas untuk sajikan pelbagai gosip dan kontroversi  yang berlaku dalam industri hiburan sepanjang minggu ini. Biasalah, portal hiburan sensasi seperti kami tidak pernah ketinggalan untuk memaparkan cerita panas selebriti tempatan.


Minggu ini nampaknya masih lagi hangat dengan cerita dua orang sahabat baik iaitu Fathia dan Zarina Anjoulie, kali ini kes gaduh dan mabuk pula. Tidak cukup dengan itu lagu yang paling dapat ‘dislike’ yang banyak Bobo Dimana turut membuatkan seorang penyanyi rap dari Indonesia mengamuk. Eh kenapa?

Apa-apa pun, jom kita layan senarai Top 5 Gosip Terhangat Minggu Ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Check it out!

1) ZARINA DAN FATHIA DIDAKWA MABUK DAN SENGAJA CARI PASAL DI KELAB MALAM

Selepas isu buka tudung dan kes hutang bersama Ismail Izzani, pasangan BFF Fathia Latiff dan Zarina Anjoulie didakwa sengaja cari pasal dengan seorang wanita dan rakannya ketika berhibur di kelab malam. Lagak dua pelakon ini sudah macam minah rempit, bukan sahaja mabuk tetapi cari pasal tanpa sebab.

BACA : Zarina Anjoulie Dan Fathia Latiff ‘Mabuk Teruk’, Cari Gaduh Seperti Minah Rempit?

2) PENYANYI RAP INDONESIA BENGANG LAGU BOBO DIMANA MILIKNYA DICIPLAK

Seorang penyanyi rap Indonesia, Roy Ricardo bengang dan kesal apabila lagu Bobo Dimana yang telah dinyanyikan oleh Lucinta Luna, Datuk Seri Aliff Syukri dan Nur Sajat sebenarnya adalah hasil ciptaannya yang mula popular sekitar tahun 2014. Karya itu sudah diciplak tanpa kebenarannya.

BACA : Rapper Indonesia Bengang Lagu Bobo Dimana Miliknya Diciplak

3) SUHAIMI SAAD TIPU KUTIP DERMA UNTUK KONSERT INTEAM

Seorang netizen meluahkan rasa tidak puas hati terhadap Suhaimi Saad yang telah melancarkan sebuah tabung bagi mengutip derma untuk Konsert Reuniteam tanpa pengetahuan ahli Inteam yang lain.

BACA : Netizen Kritik Suhaimi Saad Kutip Derma Reuniteam Tanpa Pengetahuan Inteam

4) EINA AZMAN DIKRITIK MUAT NAIK VIDEO BERCUMBU DENGAN SUAMI

Tindakan pelakon Eina Azman berkongsi momen romantik beliau dan suami bercium ketika bercuti di Greece mengundang rasa kurang senang netizen. Mereka mengritik mengapa Eina harus terlalu ‘over’ dan apa yang dimuat naik itu tidak sesuai untuk tontonan ramai.

BACA : “Tak Suka Unfollow Je” – Eina Azman Dihentam Muatnaik Video Bercium Dengan Suami

5) INGAT TRAGEDI 9/11 DAN SERTAKAN #GODBLESSAMERICA AWAL ASHAARI DIDAKWA SUDAH LUPA DIRI

Hanya kerana memuat naik foto ‘Moment Of Silence’  ketika mengenangkan peristiwa penuh tragedi 9/11 dengan menggunakan hashtag #GodBlessAmerica, pelakon dan pengacara Awal Ashaari dikecam teruk oleh netizen. Ada yang menganggap Awal sudah lupa diri dan mengkhianati agamanya sendiri dan sedara sesama Islam yang teruk diperlakukan oleh Amerika Syarikat.

BACA : Kerana #GodBlessAmerica, Awal Ashaari Dikecam Lupa Diri?

September 15th, 2018

Seorang Netizen meluahkan rasa tidak puas hati kerana Suhaimi Saad telah melancarkan sebuah tabung bagi mengutip derma untuk Konsert Reuniteam tanpa pengetahuan ahli Inteam yang lain.

Konsert tersebut berlangsung malam tadi di Dewan Jubli Perak, Kota Bharu, Kelantan. Ia menggabungkan empat ahli kumpulan In-Team iaitu Syam, Amin, Syah dan Rahim bersama Suhaimi yang merupakan bekas anggota Inteam di mana mereka mempersembahkan 15 buah lagu.

Bagaimanapun, Suhaimi telah melancarkan kutipan derma untuk kos penganjuran konsert tersebut.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Menjawab persoalan Netizen, Inteam kemudiannya menerangkan bahawa pelancaran tabung itu tanpa persetujuan dan pengetahuan ahli Inteam sejak awal..

Tiket konsert Reuniteam telah dijual pada harga  RM100 (Gold), RM50 (Silver) dan RM20 (Bronze). Ia  bertujuan untuk mengembalikan era kegemilangan muzik nasyid kepada khalayak, tetapi ia juga salah satu medium dakwah kepada masyarakat.

Dewan yang digunakan sebagai lokasi konsert tersebut mampu memuatkan 900 orang penonton. – beautifulnara.com

April 17th, 2018

Mungkin ramai yang tidak tahu, ubat di hospital kerajaan sebenarnya tidak murah. Anda hanya secara umum membayar RM 1-RM 10 untuk mendapatkan ubat di hospital kerajaan kerana ia telah disubsidikan oleh kerajaan.

Justeru, ramai yang melahirkan rasa tidak puas hati apabila bekas ahli kumpulan In-Team, Suhaimi Saad memberitahu telah membuang ubat yang diberi pihak hospital

Suhaimi menulis di Facebook:

Ini menyebabkan pemilik page Khairul Yoi membidas sikap Suhaimi yang dianggap menunjukkan contoh tidak baik pada masyarakat.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Tulisan Khairul mendapat sokongan pengguna-pengguna Facebook yang menganggap lelaki itu membazir ubat yang boleh digunakan oleh orang lain.

Suhaimi bagaimanapun menjawab bidasan Khairul Yoi:Dia juga enggan menerima nasihat dari orang ramai mengenai perbuatan buang ubat tersebut yang sepatutnya boleh diguna oleh orang lain.

Suhaimi sebelum ini pernah viral kerana menyatakan pandangan anti vaksin dan juga gaya hidupnya yang tidak menyediakan barangan elektrik di rumah untuk memudahkan isterinya, tidak menghantar anak ke sekolah umum serta membawa anak-anak mengutip derma di tempat umum. – beautifulnara.com

Kredit: Ohbulan

July 29th, 2016

Baru-baru ini nama Suhaimi Saad tiba-tiba menjadi bualan ramai apabila memuat naik status tentang kehidupan “zuhudnya” yang tidak mempunyai peti ais mahupun mesin basuh didalam rumah.

Malah, Suhaimi tidak berhenti memuat naik lagi beberapa status dan ada yang melabelkan beliau cuba untuk mencari publisiti murahan.

Terbaru, Suhaimi menerusi portal mStar Online memberitahu beliau turut menerima ugutan daripada beberapa individu yang menghubungi beliau melalui mesej peribadi di laman sosial.

Saya terima banyak ugutan daripada beberapa individu tidak dikenali kerana mereka tidak bersetuju dengan pendapat yang saya utarakan di Facebook.

Ramai yang ugut nak pukul, pijak dan macam-macam lagi jika jumpa saya. Saya sendiri tidak faham kerana pada saya apa yang saya tulis adalah pendapat dan cara hidup saya itu tidak menganggu kehidupan mereka.

Gara-gara isu status Facebooknya yang viral, Suhaimi juga akui ia banyak memberikan kesan terhadap kariernya kerana lebih daripada tiga persembahan beliau dibatalkan oleh pihak penganjur pada saat akhir kerana tidak mahu mengundang kemarahan penonton.

Saya tahu ramai yang tidak suka, malah ada yang kata ingin ludah saya jika jumpa di luar. Perkara itu membuatkan saya jarang keluar rumah sehinggakan ingin ke masjid pun saya kena fikir dua kali.

Sejak viral itu juga lebih tiga persembahan saya dibatalkan kerana tidak mahu kejadian tidak diingin berlaku. Sejujurnya memang sedih tetapi saya percaya ada hikmah di sebalik perkara yang terjadi.

Berbicara mengenai dakwaan beliau menggunakan anak-anaknya untuk meminta sedekah, Suhaimi menjelaskan ia salah satu aktiviti untuk mendapatkan dana untuk sebuah persatuan kebajikan di Sabah. Mereka sebenarnya dilantik sebagai duta persatuan kebajikan tersebut.

Saya dan isteri menjadi duta untuk sebuah persatuan kebajikan di Sabah dan kami memang sering mengikuti aktiviti mereka untuk mengutip dana. Anak-anak saya juga selalu dibawa untuk melatih mereka berhadapan dengan orang ramai.

Kehidupan Suhaimi juga berubah kerana isu viral berkenaan. Walaubagaimanapun, beliau masih meminta agar orang ramai menghormati cara hidup beliau dan jangan cetuskan sebarang persoalan lagi.

Tidak perlu lagi kita meluahkan pendapat mengenai isu Suhaimi Saad lagi. Kalau dia gembira dengan cara hidupnya biarkan sahaja.

Sumber Berita : mStar Online