November 2nd, 2020

Menjadi hos karpet merah buat pertama kali di acara berprestij diakui bukanlah satu kerja yang mudah.

Begitulah yang diakui penyanyi Sissy Iman,25, yang telah terpilih untuk menjadi hos untuk acara Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) yang ke-33 tidak lama lagi.

Menurut Sissy, menjadi pengacara merupakan sebuah pengalaman dan memberinya cabaran baru dalam karier seninya. Meskipun teruja diberikan tugas itu, Sissy memberitahu bahawa dia perlu melakukan lebih ‘home work’ sebelum beraksi di malam kemuncak itu.

Tugasnya turut digalas oleh seorang lagi pelakon dan pengacara terkemuka, Sean Lee yang akan menjadi teman pengacara pada malam itu.

“Ini kali pertama saya akan menjadi hos di karpet merah sebuah acara yang besar. Sudah pasti saya mahu lakukan yang terbaik pada malam itu nanti. Teruja..tapi dalam masa yang sama rasa gementar juga. Sebab menjadi penyanyi dan pengacara sesuatu bidang yang berbeza. Cabaran dalam dua bidang ini pun berbeza. Kalau menyanyi risau pada diri sendiri di atas pentas. Tapi untuk pengacara ini memerlukan saya buat research lebih mengenai selebriti yang akan lalu di karpet merah,”

Sissy atau nama sebenarnya, Sissy Imann Mohammad Kamil berkongsikan mengenai perasaannya itu ketika ditemui di sidang media ABPBH33 yang diadakan secara dalam talian bersama rakan media pada hari Ahad yang lalu.

View this post on Instagram

Finally dah keluar dah “Aku Bukan Gila” on @iflixmy . Dengar cerita semalam dah trending no 1 on iflix! Congrats to the whole team @pencilpicturesrecords . Thank you mama @ayuputeh for believing in my song. So honored that “Tak Gundah” is the Official Soundtrack for this film. Korang jangan lupa tengok “Aku Bukan Gila” lakonan hebat Fasha Sandha, Beto Kusyairi & Wanna Ali available now on @iflixmy ?

A post shared by Sissy Imann (@sissyimann) on

Buat pertama kali, anugerah yang mengetengahkan populariti artis-artis tempatan itu bakal diadakan secaran langsung tanpa kehadiran penonton pada 13 November ini bertempat di Axiata Arena, Bukit Jalil.

Antara artis yang akan menghangatkan pentas acara itu dengan persembahan nyanyian adalah Azlan Typewriter, Yonnyboii, Faizal Tahir, Syamel, Dolla,Hafiz Suip dan ramai lagi.

Sumber : mStar Online

October 1st, 2020

Mungkin kerana terlalu teruja kerana dapat bercakap dengan artis kesayangan, seorang peminat yang menghubungi sebuah rancangan bual bicara telah tersilap orang ketika bersiaran langsung baru-baru ini.

Hal ini telah terjadi kepada penyanyi Sissy Imann di mana seorang pemanggil yang memperkenalkan diri sebagai Jamaliah Mohamad telah terlebih yakin menyangka artis yang ditelefonnya itu adalah Zizi Kirana.

Pada mulanya, pemanggil tersebut telah tersilap menyebut perkataan ‘genre’ kepada ‘gender’.

“Sissy, apapun akak rasa teruja, kenapa ni tiba-tiba beralih gender?”

Situasi itu telah mengundang hilai tawa penyanyi berkenaan di samping dua pengacara yang berada di sisinya. Sissy kemudian membetulkan kesilapan Jamaliah meskipun terhibur seketika dengan situasi berkenaan.

Namun, yang lebih melucukan apabila Jamaliah sekali lagi memuji Sissy dengan mengatakan bahawa lagu EH! yang sebenarnya dinyanyikan oleh penyanyi Zizi Kirana itu telah dijadikan sebagai caller ringtone kerana anak-anaknya menyukai lagu berkenaan.

View this post on Instagram

Just a tad bit late for our date, jap tau sayang tiber?. . Bag & sandal: @pedroshoes_official . Love it! ??#pedroshoes_official

A post shared by Sissy Imann (@sissyimann) on

“Lagu Eh Eh tu kan, akak jadikan caller ringtone untuk anak akak tau,”

Sissy sekali lagi membetulkan kesilapan pemanggil berkenaan dan menjelaskan situasi yang sebenarnya. Meskipun klip video tersebut telah tular di media sosial, netizen memuji Sissy kerana dapat mengawal keadaan dengan baik sekali walaupun perkara tersebut agak memalukan buat sesetengah pihak.

Sissy juga tampil memberi reaksi positif dan menganggap pemanggil terbabit sebagai berani dan sanggup meluahkan apresiasi secara terbuka kepada artis yang diminatinya.