Written by AbangNara | January 28th, 2015

Tinggal di Malaysia yang merupakan negara pelbagai bangsa, kita wajib mengetahui serba sedikit tentang budaya China. Tahukah anda bahawa tahun ini ialah tahun ‘kambing’ di dalam kalendar China? Menarik bukan? Konsep zodiak China adalah lebih kurang sama dengan astronomi barat yang membawa makna ‘circle of animals’. Ia mengandungi 12 jenis haiwan yang menggambarkan setiap tahun di dalam kalendar China. Haiwan-haiwan itu adalah Tikus, Harimau, Arnab, Naga, Ular, Kuda, Kambing, Monyet, Ayam Jantan, Anjing dan Babi. Mereka yang dilahirkan tahun ini jatuh ke dalam tahun kambing.

free cny nile

Bersempena dengan Tahun Baru Cina tahun Kambing yang jatuh pada 19 Februari 2015, Malaysia Trusted Online Shopping nile.com.my akan menyediakan promosi PENGHANTARAN PERCUMA bermula dari 21 Januari sehinggalah 17 Februari apabila anda membuat pembelian lebih daripada RM48.
free cny nile
free cny nile

Bolehlah mula untuk tengok blouse muslimah dan jubah yang baru sahaja dilancarkan di nile.com.my dengan pelbagai variasi dan harga yang telah diberi diskaun tinggi.

free cny nile

free cny nile

Atau pelbagai jenis beg seperti dompet, beg tangan, beg silang dan juga beg kombo 3 dalam 1. Macam-macam ada.

free cny nilefree cny nileKasut pun ada pelbagai variasi. Ada sandal, boot, tumit tinggi, sneakers dan macam-macam lagi.

free cny nilefree cny nile

Malah anda juga boleh mendapatkan alatan senaman di rumah atau kotak untuk simpanan pada harga yang amat berpatutan sekali. Diskaun banyak yang amat.

Jadi jangan tunggu lagi. Kongsikanlah promosi PENGHANTARAN PERCUMA ini dengan rakan-rakan dan keluarga anda. Beli sekarang untuk menikmati promosi ini. Jangan lupa promosi hebat ini akan tamat pada 17 Februari 2015.

Kalau anda ingin tahu lebih lanjut tentang promosi ini, silalah <<klik di sini>> untuk maklumat lanjut!

Written by AbangNara | December 4th, 2014

Yeah~~~ Setelah sekian lama berada di dalam fasa percubaan, akhirnya hari ini Abang Nara dah bersiap sedia untuk berkongsi dengan anda semua mengenai satu lagi projek terbaru BeautifulNara iaitu FamilyNara. Memerhatikan kesibukan si ibu dan si ayah mencari barangan untuk diri sendiri, anak-anak, perhiasan rumah dan keluarga tercinta, Abang Nara telah tampil dengan idea untuk mewujudkan FamilyNara, di mana kesemua barangan keperluan harian boleh dibeli di sini.
familynara Berbeza dengan laman web online shopping yang lain, FamilyNara menyediakan barangan-barangan mengikut kategori untuk memudahkan pencarian. Contohnya ada baju sekolah jenama UNI1ONE (beg sekolah dan kain untuk pelajar perempuan pun ada) dengan diskaun sebanyak 15% serta penghantaran percuma. Confirm tak ada kedai online lain atau kedai fizikal yang jual lebih murah daripada FamilyNara. Tak perlu lagi nak bersesak-sesak dan kelam kabut mencari baju sekolah bila cuti nak habis nanti. Beli sahaja di FamilyNara.
familynara

Untuk ibu-ibu, gadis-gadis dan awek-awek di luar sana, FamilyNara menyediakan pelbagai pilihan pakaian, tudung, kasut, makeup dan macam-macam lagilah untuk anda. Sepanjang testing period hari itu, antara produk yang paling laku untuk kategori Hawa ini ialah jubah Lemari Myra. Banyak sangat jubah-jubah yang menarik dengan harga yang amat berpatutan. RM118.15 je dah boleh dapat sehelai. Itu belum campur diskaun yang akan Abang Nara kongsikan sebentar lagi. Confirm harga jubah ini lebih rendah dari RM100 nanti. Mana nak cari?

familynara

Mesti kaum Adam tertanya-tanya ada ke produk yang sesuai untuk anda di FamilyNara ini kan? Jangan risau. Best seller kitorang iaitu jubah Bin Qareem pada harga RM150 tersedia untuk menambahkan lagi kekacakan anda. Kualiti kainnya terbaik, rekaannya moden dan sesuai untuk dipakai ke mana sahaja. Abang Nara pun dah ada 2 helai. Pakai kat rumah pun selesa yang amat. Hehehe.

familynara

Apa kelebihan FamilyNara ini lagi? Untuk anda semua, kami ada dedicated customer service yang akan melayan segala persoalan, permintaan dan apa jua yang anda mahukan (jangan ajak dating sudahlah). Boleh WhatsApp ke 011-333-87668. Dan untuk pembukaan secara rasmi hari ini, Abang Nara nak bagi diskaun sebanyak RM30 dan penghantaran PERCUMA untuk setiap pembelian RM100 ke atas. Masa nak buat pembayaran cuma perlu masukkan kupon NARASAVE. Kalau tak tahu nak guna, silalah Whatsapp ke nombor yang Abang Nara kongsikan tadi. Nanti akan diajar satu persatu caranya.

familynara

Banyak lagi pilihan pakaian, barangan rumah dan macam-macam lagi ada di www.familynara.com. Jangan lepaskan peluang anda untuk membeli dengan tawaran hebat yang hanya akan sah sehingga 15 Disember ini. Silalah bersegera. Ada sebarang persoalan boleh juga ajukan di ruangan komen. Abang Nara akan cuba jawab sepantas mungkin.

Written by AbangNara | July 29th, 2013

Sejak berkahwin, salah satu tempat kegemaran Abang Nara dan wife membeli barangan dapur ialah Tesco. Seronok shopping di Tesco. Kawasannya luas, parking banyak dan paling penting, harganya berpatutan. Pilihan pun banyak dan segar-segar kesemuanya.

tesco

Namun sejak ada anak ini, memang jarang jugalah kami berdua keluar beli barangan dapur. Kadang-kadang Abang Nara siap minta tolong bapa mertua belikan lagi. Bukan apa, timing selalu lari bila ada anak kecil. Kalau kita dah siap nak keluar, dia pulak nak tidur. Kalau keluar pun banyak habiskan masa beli barang anak je.

tesco

Jadi apabila Abang Nara dan wife dapat tahu mengenai perkhidmatan Tesco Online Shopping daripada Tesco Malaysia, kami berdua melompat kegembiraan. Bolehlah kami beli barangan dapur secara online je selepas ini. Lagi best sebab penghantaran akan dibuat sehingga ke depan pintu rumah. Terbaik kan?

tesco

Tambah menarik harga yang ditawarkan secara online di Tesco Online Shopping ini adalah sama dengan harga kalau beli di kedai. Kalau kat kedai ada barangan promosi, kat online pun ada jugak. Senang cerita, semua benda samalah. Mata ganjaran kad Tesco pun boleh dikumpul dengan pembelian secara online ini.
tesco

Ada 5 langkah sahaja untuk pembelian secara online di Tesco Online Shopping ini. Kesemua 5 langkah ini senang-senang belaka. Dan kesemuanya menguntungkan kita sebagai pembeli. Paling Abang Nara suka ialah pemilihan barangan yang kita beli dilakukan pada hari penghantaran untuk memastikan kesegaran. Memang satu langkah yang bijak daripada Tesco!!!

tesco

Abang Nara dah cuba membeli di Tesco Online Shopping ini. Memang senang sangat-sangat. Langkah pertama yang WAJIB dilakukan ialah kawasan perumahan Abang Nara termasuk di dalam zon penghantaran Tesco. Bila dah confirm, maka Abang Nara dan wife pun memulakan operasi membeli barangan dapur untuk stok sebulan.

tesco

Antara barangan yang kami beli ialah ayam, daging, sayur-sayuran, buah, mee segera, air gas dan macam-macam lagi. Banyak lagi barangan yang ada sebenarnya. Semuanya pun dibahagikan ikut kategori untuk tujuan memudahkan pencarian. Akhirnya dekat RM100 juga jumlah barangan yang kami beli. Memang tak sedar sebab seronok sangat shopping secara online di laman web Tesco. Mudah, laju dan mesra pengguna. Memang terbaik!!

tesco

Khas buat pembaca BeautifulNara, jangan lupa masukkan kod kupon “CHTP101M” ketika membuat pembelian. Dengan setiap pembelian RM50, korang akan dapat balik rebat RM10. Best kan? Apa tunggu lagi? Cubalah membeli belah secara online di Tesco Online Shopping hari ini juga. Anda pasti akan gembira dengan penjimatan masa dan tenaga yang akan dialami.

Written by AbangNara | July 15th, 2013

Pejam celik pejam sudah bulan Ramadhan rupanya kita. Selamat berpuasa Abang Nara ucapkan kepada semua pembaca BeautifulNara. Selain sibuk berpuasa, Abang Nara dan wife sibuk juga membeli-belah untuk persiapan hari raya. Kami shopping online je (tak sempat pergi Jalan TAR) dan salah satu website yang sering kami layari ialah www.nile.com.my
nileApa yang Abang Nara suka mengenai NILE ialah jaminan harga rendah daripada mereka. Dapat jimat duit sebanyak mana yang boleh. Walaupun harga rendah, kualiti barangan mereka terjamin. Lagi best, barang yang ditempah boleh dapat dalam tempoh masa 24 jam dan bayaran boleh dilakukan ketika barangan diterima. Servis 24 jam Cash On Delivery ini kini merangkumi KL, Petaling Jaya dan Subang Jaya.
nileSelain itu, Nile.com.my juga turut membuat penghantaran ke Sabah dan Sarawak. Jadi jangan risau kalau korang orang sana dan nak beli barangan di NILE. Boleh je. Tak ada masalah. Jom tengok apa barangan Abang Nara dan wife beli untuk hari raya nanti:-
nileDisebabkan wife selalu mengadu sejuk di ofis, Abang Nara belikan dia jaket nie. Murah jer. Cuma RM32.50. Kalau kat tempat lain boleh cecah RM56. Dapat la jimat RM24. Hehe.
nileYeah ~~ T shirt kolar V ini memang sesuai dipakai untuk berjalan-jalan time raya nanti. Kualitinya bagus. Hanya RM32 sahaja. Kalau kat shopping kompleks nie mahu dijual dengan harga RM80. Murah kan?
nileBaju dah baru, seluar pun mestilah baru kan? Jeans ini Cuma RM48.80. Mana nak dapat semurah nie kan? Memang NILE terbaik!!!
nileKawan Abang Nara kata harga beg nie RM70 ringgit. Abang Nara gelak je. Cuma RM39.90 sahaja. Bolehlah bergaya dengan beg baru di Hari Raya kelak.
nileBeg untuk wife jangan dilupakan. RM29.90 je. Tersenyum lebar wife Abang Nara.
nileYeah !! Baju kartun monyet untuk anak Abang Nara pakai di Hari Raya. Confirm comel punya. Harganya? Cuma RM15.80 sahaja. Murah kan?
nileRM55 untuk jam baru di pagi hari raya. Siapa taknak kan? Design pun boleh tahan. Nampak bergaya sikit nanti. Hehehe.

nile

Ada beberapa barangan yang Abang Nara beli tapi sudah dipulangkan. Polisi refund mereka amat mudah. Kalau tak suka dengan barangan yang dibeli, boleh hantar baik dalam tempoh masa 7 hari. Pastikan barangan itu masih berada di dalam keadaan yang baik. Itu sahaja. Mudah kan?

nile

Daripada pertama kali membeli di NILE, memang Abang Nara berpuas hati dengan servis dan kualiti barangan mereka. Korang pun cubalah. Layari www.nile.com.my hari ini jugak untuk membeli belah barangan Hari Raya anda.