Written by AbangNara | May 24th, 2017

Abang Nara baru terbaca perkongsian seorang “Siti” (bukan nama sebenar) yang membongkarkan rahsianya membeli-belah secara online dan dapat balik duit tunai atas pembeliannya. Siti ini gajinya RM3,000 sebulan tetapi mampu berbelanja seolah-olah bergaji RM5,000. Mula-mula Abang Nara tak percaya jugak. Namun selepas habis membaca, diri ini terus terkesima, kagum dan tak sabar nak praktikkan teknik rahsia Siti ini.

siti shopback

sekadar gambar hiasan, Siti enggan mendedahkan identitinya

Teknik rahsia Siti ini tidak lain tidak bukan ialah membeli-belah secara online menerusi ShopBack. Sejak mula diperkenalkan pada tahun 2014, dah ramai yang menggunakan ShopBack dan berpuas hati kerana dapat jimat banyak. Menurut Siti, setiap kali dia shopping online dengan ShopBack di laman-laman web seperti Lazada, Zalora, Malaysia Airlines, FoodPanda, Fave (dan banyak lagi), Siti akan dapat pulangan tunai. Duit itu pula boleh dipindahkan masuk ke bank akaun Siti untuk digunakan mengikut keperluan semasa.

logo

Menurut Siti lagi, selepas 7 ke 14 hari bekerja dia tekan butang cashout, duit ShopBack tersebut akan masuk ke dalam bank akaunnya. Selalunya Siti akan gunakan duit tersebut untuk shopping lagi (memang kaki shopping si Siti nie). Kebiasaannya Siti akan buka laman web atau aplikasi ShopBack sebab memang segala diskaun, best deals dan kod promo akan dipaparkan di situ untuk lebih penjimatan. Terbaru, Siti tengah pening kepala nak shopping apa sebab ShopBack tengah buat promosi Hari Raya yang super duper awesome.
shopback rayaAntara promosi Hari Raya yang best dari ShopBack sampai Siti tak tidur malam memikirkannya ialah:-

Fashion

Baju raya, tudung raya, baju kurung, kebaya dan macam-macam lagilah yang ada di Zalora dan Fashion Valet sampai Siti kelabu mata dibuatnya. Setiap hari jam 10 pagi sampai 12 tengah hari Siti akan standby depan komputer sebab time tue ada FLASH SALE. Harga kaw-kaw murah dengan pulangan tunai sehingga 14%.

Makanan

Bila terpaksa bukak puasa di ofis, Siti akan order makanan dari Foodpanda (sehingga 11% pulangan tunai) ataupun Siti boleh dapat deal yang best untuk buka puasa buffet di pelbagai hotel and restoran dari Fave (4.5% pulangan tunai) menerusi ShopBack. Untuk persediaan bukak puasa rumah di hujung minggu, Siti membeli barangan dapur di Tesco melalui Lazada sebab ada sehingga 11% cashback. Memang bijak betul cara Siti berbelanja. Genius!!!

Tiket balik kampung

Jangan ingat beli tiket bus atau keretapi untuk balik kampung tak ada cashback dari ShopBack. Ada beb. Dapatkan pulangan tunai sehingga 7% apabila membeli di Easybook, CatchThatBus dan BusOnlineTicket. Kalau teringin nak balik naik kapal terbang, pembelian tiket MAS menerusi ShopBack akan membolehkan anda dan Siti mendapat pulangan tunai sehingga 3%. Ish,ish,ish. Banyak sangat pulangan tunai yang boleh diperolehi nie.

Siti telah pun menjadi pembeli-belah online yang bijak dengan melakukan kesemua pembeliannya untuk Hari Raya Aidilfitri menerusi ShopBack sempena promosi membeli-belah khasnya, Hari Raya Promotions.. Untuk makluman, promosi raya ShopBack bukan sahaja menawarkan diskaun sehingga 70% malah turut menawarkan cashback sehingga 14%. Maksudnya bila anda beli baju raya, anda boleh dapat pulangan tunai dan transfer ke dalam bank akaun anda. Super jimat dan super bijak.

app

Last but not least, khas untuk pembaca BeautifulNara, silalah download applikasi ShopBack dengan mengklik link ini untuk menerima duit raya RM10 bonus atau daftar di sini : https://www.shopback.my/beautifulnara. Selamat berhari raya dan selamat berbelanja dengan bijak seperti di Siti di ShopBack.

Written by AbangNara | April 21st, 2016

Abang Nara memang hantu nasi lemak. Pagi-pagi kalau sarapan, mesti nak pekena nasi lemak dengan teh tarik. Pergh!!! Setiap hari makan pun tak apa. Memang tak jemu. Semua jenis nasi lemak Abang Nara dah try. Nasi lemak bungkus, nasi lemak telur mata, nasi lemak sambal sotong dan macam-macam lagilah. Namun kesemuanya tidak boleh melawan keenakan serta kesedapan nasi lemak Village Park.

shopback

Tengok ayam dia pun dah meleleh air liur dibuatnya. Siapa yang tak pernah merasa nasi lemak Village Park ini memang terlepas satu kenikmatan dunia. Sekali dah rasa, memang tak pandang nasi lemak lain. Harganya memang agak mahal namun berbaloi-baloi. Khas untuk pembaca BeautifulNara, Abang Nara nak bagi korang merasa nasi lemak Village Park ini secara PERCUMA. Free of charge!!!

shopback

Dibawakan khas oleh ShopBack, laman web yang memberikan kembali wang tunai setiap kali anda bershopping sakan di Zalora, Lazada, Qoo10 dan pelbagai lagi website, anda boleh merasai kelazatan nasi lemak Village Park secara percuma. Ikuti 3 langkah di bawah ini:-

1. Pergi ke nasi lemak Village Park di Damansara Uptown
2.Order nasi lemak regular yang berharga RM9
3.Makan sampai kenyang
4.Bayar RM9 di kaunter dan jangan lupa minta resit
5.Pergi ke www.shopback.my/villagepark dan muatnaik gambar resit anda tadi (jangan lupa daftar dulu sebagai ahli)
6.Tunggu akaun ShopBack dikreditkan dengan nilai RM9.
7.Lompat keriangan sebab anda dah makan nasi lemak Village Park secara percuma

shopback

Terharu Abang Nara dengan kebaikan hati ShopBack nak bagi kita merasai kelazatan nasi lemak Village Park secara percuma. 100% cashback tue. Promosi hebat ini akan tamat pada 15 Mei ini, jadi kenalah bersegera. Ajak kawan-kawan, adik beradik, suami isteri dan mak ayah korang. Untuk makluman, selain daripada nasi lemak PERCUMA ini, banyak lagi promosi awesome sedang dan akan berlaku di Shopback. Antaranya promosi 25% cashback di Zalora pada 21 April ini dan juga setiap hari Khamis (Shopback & Zalora). Gila banyak penjimatan tue.

shopback

Dan last but not least, bermula 21 April sehingga 28 April ini, pelbagai produk daripada kategori fesyen, elektronik, kecantikan, mainan bayi dan peralatan rumah akan dijual dengan harga bawah RM20. Korang tak perlu susah-susah nak cari kerana ShopBack akan carikan dan senaraikannya di ShopbackMY. Memang boleh jimat kaw-kaw punya.

shopback

Senang cerita jangan lepaskan peluang untuk berjimat setiap kali korang melakukan pembelian online dengan ShopbackMY. Pastikan tak terlepas peluang untuk makan nasi lemak Village Park secara PERCUMA. Bukan senang peluang camnie nak datang. Selamat menjamu selera!!!

Written by AbangNara | February 22nd, 2016

Hari ini adalah hari Isnin, 22 Februari 2016. Hari ini bukan hari jadi Abang Nara ataupun hari ulangtahun perkahwinan Abang Nara. Namun hari ini tetap adalah satu hari yang teramat special. Hari ini adalah hari ulangtahun pertama www.shopback.my yang pernah Abang Nara kongsikan dengan anda satu ketika dahulu.

shopback

Selalu kalau hari jadi member, awek, suami atau isteri tercinta, kita yang kena keluarkan sedikit modal untuk membeli hadiah sebagai tanda kita menghargai insan tersebut. Akan tetapi bersempena ulangtahun pertama ShopBack ini, kita yang akan akan mendapat kelebihan, keistimewaan dan juga keuntungan. Untuk yang tak tahu, setiap kali kita melakukan pembelian di laman-laman web seperti Zalora, Lazada, Expedia dan Groupon menerusi www.shopback.my, kita akan mendapat kembali wang tunai yang telah dibelanjakan berdasarkan tawaran yang ada.

shopback

Paling tinggi pulangan wang tunai (cashback) di www.shopback.my yang pernah Abang Nara nampak ialah sebanyak 30%. Dah cukup tinggi dah kan? Namun hari ini, untuk tempoh 24 sahaja, bersempena dengan ulangtahun pertama ShopBack, cashback yang ditawarkan ialah sehingga 100%. Yes betul. 100%. Dalam erti kata lain, boleh dapatkan apa yang kita mahu secara PERCUMA.

shopback

Mungkin ada yang tak berapa faham tentang konsep pulangan wang tunai (cashback) ini. Mungkin ada yang faham tapi tak nampak kelebihan yang dioffer oleh www.shopback.my ini. Tak apa. Meh sini Abang Nara bagi contoh. Katakanlah korang nak beli smartphone Xiaomi Mi4. Harga biasa yang dijual di kedai atau online ialah RM1833.. Namun untuk hari ini sahaja, di salah satu rakan niaga ShopBack iaitu Qoo10, anda boleh dapatkan Xiaomi Mi4 dengan pulangan wang tunai sebanyak 15%. Caranya buka laman web www.shopback.my, klik pada ikon Qoo10, dan carilah smartphone Xiaomi MI4 tersebut. Buat pembayaran RM1833 dan akan akan dapati di akaun ShopBack anda wang tunai sebanyak RM275 telah dikreditkan.

Jadi jumlah wang yang anda keluarkan sebenarnya cuma RM1588 sahaja. Murah 15%. Terbaik kan? Paling penting ialah kena klik link mana-mana kedai yang anda ingin lakukan pembelian menerusi www.shopback.my untuk mendapatkan ganjaran wang tunai yang super duper awesome ini.

shopback

Perlu diingatkan bahawa tawaran ganjaran wang tunai sehingga 100% ini hanya berlangsung pada hari ini sahaja iaitu 22 Februari 2016. Lepas ini dah tak ada dah. Jadi silalah rebut peluang ini secepat mungkin. Abang Nara sepanjang hari ini akan sibuk mengushar apa benda yang nak dibeli menerusi www.shopback.my. Abang Nara harap korang pun jadilah pembeli yang bijak dan turut sama menggunakan perkhidmatan yang super duper awesome ini. Selamat membeli-belah!!!

Written by AbangNara | December 12th, 2015

Abang Nara percaya ramai pembaca BeautifulNara yang selalu membeli belah di Zalora, Lazada, Groupon, HERMO, Qoo10 dan Luxola. Masing-masing ada kelebihan tersendiri. Masing-masing pun selalu bagi diskaun banyak tak ingat yang sering membuatkan kita melonjak keriangan. Namun tahukah anda, ada satu lagi cara untuk mendapatkan pulangan wang tunai (cashback) setiap kali kita membuat pembelian di laman-laman web ini?

shopback

Jeng, jeng, jeng. Memperkenalkan www.shopback.my. Abang Nara baru sahaja tahu tentang kewujudan laman web yang super awesome ini. Kenapa ia awesome? Selain daripada diskaun-diskaun yang diberikan oleh Zalora, Lazada dan sebagainya, setiap kali kita melakukan pembelian di laman-laman web tersebut menerusi ShopBack, kita akan mendapat kembali wang tunai yang telah dibelanjakan berdasarkan tawaran yang ada. Tak faham? Meh sini Abang Nara terangkan satu persatu.

1. Pergi ke www.shopback.my, buat pendaftaran dan layari kedai kegemaran anda menerusi link yang disediakan di situ.

shopback

2. Lepas dah pergi ke laman web yang berkenaan, teruskan dengan membuat pembelian seperti biasa.

shopback

3. Lepas dah buat pembayaran, periksa akaun ShopBack anda dan dalam tempoh 48 jam, akaun anda akan dikreditkan dengan cashback. Masa untuk menjerit kegembiraan.

shopback

4.Pindahkan duit daripada akaun ShopBack anda ke bank akaun apabila ia mencecah nilai minimum RM10. Bolehlah shopping lagi dan lagi dan lagi.

shopback

Senang je kan? Abang Nara dah buat kira-kira dah. Ada la Abang Nara rugi dekat RM100 sebab tak tahu kewujudan www.shopback.my ini. Banyak juga yang Abang nara dah shopping kat Zalora dan Lazada. Ish,ish,ish. Tapi tak apa, bersempena tarikh 12.12.2015 ini, ShopBack memberikan peluang kepada kita semua untuk memenangi wang tunai bernilai RM1212. Banyak tue!!

shopback

Senang je caranya. Kita hanya perlu jemput 12 orang rakan dalam tempoh masa satu hari untuk menyertai www.shopback.my. Inilah masanya untuk menggunakan kawan-kawan yang selalu shopping online nie. Setiap kawan tersebut kena buat pembelian menerusi ShopBack. Ala, sekarang ini semua laman web tengah buat sale gila-gila. Inilah masanya untuk membeli dan sekaligus berpeluang memenangi RM1212 daripada ShopBack.

shopback

Peluang untuk memenangi RM1212 ini akan tamat hari ini. Jadi kenalah cepat, pantas dan tuntas. Mungkin ada yang masih tak faham bagaiman sistem CashBack daripada ShopBack ini berfungsi, jadi Abang Nara sharekan video di bawah untuk penjelasan yang lebih mudah.

Dan sekiranya anda belum mendaftar, boleh buat pendaftaran menerusi di https://www.shopback.my/beautifulnara untuk mendapatkan bonus bernilai RM12 PERCUMA. Selamat membeli belah dan selamat berjimat!!!