August 7th, 2013

Esok adalah Hari Raya. Di kesempatan ini, Abang Nara sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. Maafkan sekira ada tersalah silap dan terlepas kata sepanjang anda membaca BeautifulNara.

selamat hari raya

Gambar di atas ialah gambar raya tahun lepas. Jangan lupa untuk LIKE Facebook BeautifulNara dan follow Twitter BeautifulNara. Manalah tahu Abang Nara nak bagi duit raya kan? Apa-apa pun, hati-hati memandu dan pastikan makan rendang banyak-banyak.

August 18th, 2012

Sungguh pantas masa berlalu. Esok sudah hari raya rupanya. Di kesempatan ini, Abang Nara dan keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin kepada semua pembaca BeautifulNara. Berhati-hati memandu di jalan raya semasa pergi dan pulang dari kampung masing-masing.

hari raya

Kalau makang ketupat, rendang dan lemang itu, jangan makan banyak sangat. Kang sakit perut kang. Kalau ada lebih tue, hulur-hulurlah kat Abang Nara. Paling penting, jangan main mercun. Kang tak pasal-pasal putus pulak jari. Apa pun selamat hari raya Aidilfitri kepada anda semua.

August 16th, 2012

Tahun lepas ialah tahun pertama Abang Nara beraya sebagai seorang suami. Sebagai seorang suami mithali, Abang Nara balik ke kampung isteri di Melaka untuk raya pertama kami. Agak culture shock jugak sebab orang Melaka memang hebat bergaya di hari raya. Baju Melayu mesti siap dengan sampin kalau pergi sembahyang raya.

jm

Raya tahun ini, Abang Nara dan keluarga akan pulang beraya di Kelantan. Orang Kelantan sempoi je. Time bujang-bujang dulu, lepas sembahyang raya, Abang Nara terus tukar seluar jeans dengan t-shirt je. Ingatkan nak buat gitu lagi raya tahun ini, tapi wife Abang Nara dah belikan Abang Nara baju raya daripada John Master.

jm

Wife Abang Nara nie memang particular sikit bab-bab beraya nie. Katanya kalau dah kahwin, kenalah jaga imej. Takkanlah nak pakai t-shirt nie. Kalau pakai baju John Master yang berkualiti tinggi nie, terserlahlah kehenseman Abang Nara. Stylo pun stylo jugak.

jm

Rupa-rupanya wife Abang Nara ketika bershopping baju raya untuk diri sendiri masih sempat menyinggah di AEON Midvalley untuk belikan baju John Master nie. Sayang jugak dia kat Abang Nara rupanya. John Master nie rupanya dah ada kat Malaysia sejak tahun 1981 dan boleh didapati di major department store macam AEON, Parkson, Sogo dan lain-lain.

jm

Perasan tak ada canvas bag kat gambar atas tue? Mula-mula Abang Nara marah jugak wife sebab dia ingatkan dia beli bag tue. Rupa-rupanya canvas bag tue dapat free je kalau buat minimum purchase RM350 baju raya John Master. Bolehlah Abang Nara jadikan beg tue tempat letak laptop. Hehehe ~~

jm

Terima kasih yang tak terhingga kepada wife tercinta kerana memastikan Abang Nara bakal nampak hensem di pagi raya dengan baju daripada John Master ini. Korang pun kalau teringin masih sempat lagi untuk membeli. Serbu je mana-mana department store atau klik Facebook John Master Raya untuk info lanjut.

August 8th, 2012

Bagai pinang dibelah dua sungguh pasangan pengantin ini. Awal dan Scha memang nampak sama cantik dan sama padan berpakaian traditional untuk muka depan majalah Media Hiburan. Pastinya mereka berdua sudah tidak sabar untuk berhari raya sebagai suami isteri untuk pertama kali tahun ini.

scha dan awal

Semoga Aidilfitri kali ini lebih bermakna buat Awal dan Scha. Kalau tahun ini berdua, Abang Nara doakan tahun depan mereka beraya bertiga pula. Semoga dimurahkan rezeki untuk mereka menimang cahaya mata. 6 lagi gambar sesi tangkap gambar Scha dan Awal bersama Media Hiburan dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Menarik juga kalau hias rumah dengan corak belang. Ada berani?

scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal
scha dan awal