Written by AbangNara | August 16th, 2012

Tahun lepas ialah tahun pertama Abang Nara beraya sebagai seorang suami. Sebagai seorang suami mithali, Abang Nara balik ke kampung isteri di Melaka untuk raya pertama kami. Agak culture shock jugak sebab orang Melaka memang hebat bergaya di hari raya. Baju Melayu mesti siap dengan sampin kalau pergi sembahyang raya.

jm

Raya tahun ini, Abang Nara dan keluarga akan pulang beraya di Kelantan. Orang Kelantan sempoi je. Time bujang-bujang dulu, lepas sembahyang raya, Abang Nara terus tukar seluar jeans dengan t-shirt je. Ingatkan nak buat gitu lagi raya tahun ini, tapi wife Abang Nara dah belikan Abang Nara baju raya daripada John Master.

jm

Wife Abang Nara nie memang particular sikit bab-bab beraya nie. Katanya kalau dah kahwin, kenalah jaga imej. Takkanlah nak pakai t-shirt nie. Kalau pakai baju John Master yang berkualiti tinggi nie, terserlahlah kehenseman Abang Nara. Stylo pun stylo jugak.

jm

Rupa-rupanya wife Abang Nara ketika bershopping baju raya untuk diri sendiri masih sempat menyinggah di AEON Midvalley untuk belikan baju John Master nie. Sayang jugak dia kat Abang Nara rupanya. John Master nie rupanya dah ada kat Malaysia sejak tahun 1981 dan boleh didapati di major department store macam AEON, Parkson, Sogo dan lain-lain.

jm

Perasan tak ada canvas bag kat gambar atas tue? Mula-mula Abang Nara marah jugak wife sebab dia ingatkan dia beli bag tue. Rupa-rupanya canvas bag tue dapat free je kalau buat minimum purchase RM350 baju raya John Master. Bolehlah Abang Nara jadikan beg tue tempat letak laptop. Hehehe ~~

jm

Terima kasih yang tak terhingga kepada wife tercinta kerana memastikan Abang Nara bakal nampak hensem di pagi raya dengan baju daripada John Master ini. Korang pun kalau teringin masih sempat lagi untuk membeli. Serbu je mana-mana department store atau klik Facebook John Master Raya untuk info lanjut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to Kehenseman Berganda Di Pagi Raya Dengan John Master

  1. ko tak hensem pon nara says:

    ko ni kuat perasan la nara..muka ko mmg tak hensem la..kahkahkah

    0

    0
  2. lelaki mantap padat says:

    dah mcm man belon aku tgk abg nara ni,tp bini dia tetek mantap la..geram aku tgk..

    0

    0
  3. icha says:

    untung abang nara dpt wife cantik lg mengambil berat :)

    0

    0
  4. Ponder says:

    Abg Nara kalau yuna pakai turban dikutuknya, isteri sendiri pakai tudung nampak dada,,,ditunjuk nya pada khalayak…*pelik*

    0

    0
  5. ayie says:

    dah macam bangla je gaya kali ni..

    0

    0
  6. Manisss kurma says:

    SALAM abg NARA….

    mcm kenal je area umah abg nie…

    Macam apartment dekat Fasa 1, Caltex…. ehh?
    Bngi Kan?

    0

    0
  7. lele says:

    ni kat Mentari Court ke? hahaha

    0

    0
  8. nurul says:

    Biar la abg nara nk taip pe pun.. blog dia…. stp manusia melakukan kesilapan.. tp jgn la komen teruk mcm tu..

    0

    0
  9. apa-apa aje says:

    abang nara…plizzzlah…… seluar hijau mcm tuh…
    hadoiiiiiiiiiiiiiiii….dah mcm kaler mat bangla, dengan baju mcm tuh….
    plizzz lah..plizzz lah….
    ore kelate kato * napok darat makai lagu tuh *
    bkn stylo tuh….. style jahanam terus…..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    bile besday ko nara? aku nk bg adiah cermin beso ni..haha

    0

    0
  11. Man says:

    Terbaik boh. haha

    0

    0
  12. tukang ajar budak says:

    ini iklan adik2….jgn ler buat dosa mengutuk org di bulan pose ni, kalu cantik/hensem sgt korg2 ni, apakata jgn pakai avatar, letak jer muka sendiri, kite ni dh mcm masuk umah org pastu kutuk2 langsir buruk, sofa kelam, lantai x cantik… agak2 ler..jgn posa kita dpt lapar dahaga jer..

    0

    0
  13. whosebadsinbad says:

    Hahaha…bolehla kelakar jugak Abg Nara ni, masuk bakul angkat sendiri leh la. Isteri dah beli pakai je la, bila isteri happy dia doakan biar lagi banyak org masuk site tak ke gitu? Tapi beg tu…cam GB dah…unless taruk lapop dlm kreta…apapun asal bahagia ye…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    nape abg nara dressing mcm mamat bangladesh????!! x suke x suke x sukeee!!!!

    0

    0
  15. dania says:

    laaaa..baru taw ke psl John Master abg nara oooii..?hehe
    bapak saye pkai john master,durban,smart master dll..kdg2 die bli [email protected] ktorg adek bradik bg gift..x plak nk story mory..hehe..bapak saye penerOka je kOt..umO pn dh 60++..cm funny je la title abg nara psl John Master ni,heeeee…:)

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak story mory? dah tu yg bukak cite pasal bapak peneroka, umur 60++ tu apa ye? siap bgtau bapak pakai durban, smart master dll… hadoiiiii.. durban segala tu dah lapuk laaaa…

      0

      0
      • dania says:

        tp ade ke aku msuk dlm blOg?kecOh segala?aku ckp ni pn sbb nk citer balek kt abg nara yg sangat henseeemmmmm tu,so ptt amek point la even brand2 cmni org dh lame taw,mcm kau ckp jgk la dh lapukkk kann..xde la nk cter brand2 ni perlu beli kt mane..hehehe..satu2 mall nk btau ye..?hehehe..

        0

        0
    • eiii xape pun x taw says:

      iklan la derr.. aduii

      0

      0
  16. siryusrie2 says:

    nara ni nampak sangat jenis kelantan >@#$TY semua orang hari raya pakai smart ler..nasib aku bukan orang kelantan…malu jer. satu lagi dirimu tu tak hensem mana pun…

    0

    0
  17. Ala says:

    Lol korsng ni… Ni iklan laaaaa…. Nara kampung klate kat ne? Nk g ziarah

    0

    0
  18. kamil says:

    Macam bangla je warna sua

    0

    0
  19. Pascual says:

    Macam fucker je si nara kelantan ni.

    0

    0
  20. Abg Ro says:

    haha…gaya dah ok dah tu nara oi..cuma den tak berapa berkenan dgn sluar hijo tuh…pepepun teruskan usaha yerrrr.kuikui..kesian nara…

    0

    0
  21. abang zack says:

    cuba teka abang keril sinior analis pakai baju ape raya?ehh awak..bini dia pon ada belikan baju raya baru tok dia juger tauu.. lainla abang fahmipss

    0

    0
  22. tot says:

    sabo jer la nara …

    0

    0
  23. nyah naruto says:

    dah mcm mat indon nak gi dating abg nara syg buweekkk

    0

    0
  24. abang keril sinior analis says:

    ewahh..bini kiter lagik baekk..buwek buwekk belikan kiter sibik1.5 baru..caayaangg awak !!

    0

    0
  25. Minamanja says:

    Warna baju dgn seluar tak kena langsung.
    Perasan betul sekor ni

    0

    0
  26. Minamanja says:

    Mcm Bangla ada la

    0

    0
  27. narasengal says:

    kalau dah hitam tu hitam je la. stakat jadikan blog utk promo brg blh blah. yg fan2 si nara nie pun blh celup muka korang kasi hitam biar matching sikit dgn dia nie.

    0

    0
  28. minah serang says:

    kalau yer pun nak bergaya.. janganlah dok tayang no rumah nara oi… ramai yang tak puas hati dgn anda.. tolong blur no rumah anda yer nara.. keselamatan kena jaga.. lagi2 nak raya ni.. ayoh..

    0

    0
  29. Gaban Meraban says:

    Sumpah kelakar nara weh..
    nape la bini ko taste bangla ni.. adoiii… :P
    gambar yg ko pakai baju lengan panjang ngn sluar ijau tu sumpah mcm bangla punya style.. tuck in plak tu… kahkahkah.. *gelak guling2*
    aku bukan nak kutuk, tp komen ikhlas..
    agak2 la wehh.. g la beli baju lain.. sian aku tgk ko laki bini…

    0

    0
  30. Kim Kadeshen M'sia says:

    tanda-tanda zaman remaja dah akhir zaman…–>perut makin ke depan…Abg Nara+Remaja Purba abad ini…kakakkaa!!…’Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin!’

    0

    0
  31. SPSSAMI says:

    Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Warga IPSS. Maaf Zahir Batin.
    p/s Abe Zek pon Ensem sambil bergambar depan ofis dengan Enpon
    siap camel trophy lagi

    0

    0
  32. AKu suka fakta says:

    Nara..nara..aduhai…
    1. Org.selalu nk bgaya amik korwan style plng teruk pn,tpi yg ni unik betul—style ‘abgla’ + indon lak ek.
    2. Ko kritik fesyen tdng turban la ape la..tpi wife sendiri xlak kritik kn..Siap tayang ‘aset’ la tu..suka ek org puji wife ko.

    Tpi aku pkir positif la yg ko ni tgah blja bfesyen..kira ni mcm mtk pndngan pmbaca la kn.
    P/s : Tahniah gak la nara sal brani n dgn yakin ckp ko hensem n bertmbh hensem ngan baju tu…

    Tpi

    0

    0
  33. guest says:

    KEHENSEMAN BERGANDA. <—- harap sy x salah bace…

    0

    0
  34. hamboi bergaya sungguh abg Nara ni.. walaupun…… mcm Man Belon! Kim salam kt bini ye Selamat Hari Raya.

    0

    0
  35. klaka baca komen2…ade yg kutuk n ade yg puji..papepun kutukan…ramai jgk pngunjung blog ni..kui2..byk benor yg jeles

    0

    0
    • didie @ says:

      ni mesti si nara ni kan? nara in disguise

      0

      0
      • ohho says:

        Adoi.smpit pmkrn ko didie.asl org backing nara ko kte narsaklo haters ko xkate plak org yg sama.duh.xsemua org msk blog org len dok nk mengutuk cik kak oii!!!blog dia suka ht dia la.yg korg xsuke tp msh tgk utk cari kslhn silalah malu..huh

        0

        0
  36. ape pon xley says:

    BERAPA JOHN MASTER BAYOR ABG NARA POMOT BAJU DERANG EKKKK

    0

    0
  37. Anonymous says:

    KATIK!XDER MODEL LAIN KE?BOOORINGGGGGG!

    0

    0
  38. akusaya says:

    PALING2 AKU MELUAT TAHAP DEWA DEWI..ORG2 MCM SI NARA nilah…asal beli barang SEMUA NAK POST NAK TAYANG SATU DUNIA..HEBAT SGTKAH??!!…asal pi makan pi minum pi melancong agak2 tempat2 yang kunun2 nyer MELETOP..SEMUA DAH BGTAU SATU DUNIA.!!!..pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lah!!…bukan dengki bukan irihati…tp GETIK!!!..paham getik?!!..aka loya…mcm dia shj lah yang MAMPU!!..aku dh smmgnyer tahu si nara ni,,asal agak2 hebat pd dia..semua nak show off!!..nak share pun agak2lah…JOHN MASTER jer baru….mahap la nara..jgn marah.,,sekadar melepaskan apa yg KAMI rasa…salamlebaran2012.

    0

    0
    • ada aku kesah? says:

      ye betul tu. semua nk show off! bkn mahal mana pn brand tu…. ke baru nk merasa brg2 cmtu?

      0

      0
  39. Adik John Galliano says:

    John Master bukan jenama orang2 yang berumur lewat 30,dan ke atas ke? huhu..

    0

    0
  40. entah la says:

    la john master jer ingtkan pegi shoping kat jpo beli armani ke coach ke polo ke…apa2 je la nara

    0

    0
  41. F..... says:

    Betul2… banyak no yg jeles… okey je aku tgk..

    0

    0
  42. tukang ajar budak says:

    aku lagi loya org2 yg suka kutuk org tp sendiri pon bacul setakat berani taip depan komputer..kalu kita x der benda baik utk diperkatakan maka baiklah kita diam kerana ada sabda nabi saw diam itu emas’

    0

    0
  43. okok says:

    John master byr Nara brp agaknya suh letak iklan ni erk.. Kut ye pun nak iklan.. Pililah baju cantik sikit.. Br laku..Sian pulak aku kat Nara ni…

    0

    0
  44. hambaNya says:

    Kesiannya kena kutuk kaw2, fyi ini adalah Iklan, diulangi sekali lagi, IKLAN. Banyak blogger promote produk thru blog dan ni salah satu la. Kalau encik/cik empunya blog dah memang macam model takdela orang nak kutuk2 kan? Truth hurts but that’s the fact. Mungkin en nara ni kena tukar ‘model’, ni cadangan je.

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Jgnla nak brbangga sgt krn jenama aje. Mahal sbb ada jenama, yg kt luar tu lg byk yg ok lg. Bersederhanalah dalam apa Hal sekali pun. Nanti timbul sifat2 mazmumah, masuk neraka nanti. Baku mahal ke mural ke, muka sama aje mcm tu juga.

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Jgnla nak brbangga sgt krn jenama aje. Mahal sbb ada jenama, yg kt luar tu lg byk yg ok lg. Bersederhanalah dalam apa Hal sekali pun. Nanti timbul sifat2 mazmumah, masuk neraka nanti. Baju mahal ke murah ke, muka sama aje mcm tu juga.

    0

    0
  47. Nara tae says:

    Oi banglaa ,isi merah 50 inggit

    0

    0
  48. mira says:

    Suar hijau tu bagi aku style gak ms dlm lipatan tu, igt nk beli bagi kt seseorang..tp bila tgk nara yang pakai its a BIG NO-NO to u nara..nara please
    lah jgn nk memalukan diri sendiri.

    0

    0
  49. mira lagi says:

    Lagi satu nara, kasut hijau kau pun x matching ngn baju..adoi nara, jgn disbbkan kau pakai mcm ni org kltn yg X bersalah termasuk aku terkena tempias org kelantan “darak”..:DDDDD

    0

    0
  50. […] Tahun lepas ialah tahun pertama Abang Nara beraya sebagai seorang suami. Sebagai seorang suami mithali, Abang Nara balik ke kampung isteri di Melaka untuk raya pertama kami. Agak culture shock jugak sebab orang Melaka memang hebat bergaya di hari raya. … Continue reading → […]

    0

    0
  51. Hai says:

    Prada Simplicity of version may be a manner in which person can implement precisely the equal details about Prada, but bear in mind with the quite low cost-effective. For all those carry on ignorant that Juicy Couture Outlet your Replacement Prada Wholesale handbags should come for a microscopic degree, then you definitely it goes without saying few amazing outside to check out websites Simplicity of version hunting bags PAUKER. Precisely the equal splendor not to mention very exquisite check Cheap Juicy Couture Wallet are bundled together round Prada simplicity of rendition.

    0

    0
  52. DoloresTudungSiputB** says:

    Abg nara memang hensem (tangan di dada, mata ke atas)

    0

    0
  53. Typical blogger says:

    Dapat sponsor baju pun nak kipas kaw2 … Sama jugak cam redmummy… Kekadang overlah ayat2 korang…

    Serious part : tak hensem pun….

    0

    0
  54. alimamay says:

    Ari ni ari raya…agak2 hensem x nara.. bju byk suar 1je ke..
    Selamt bgya n braya nara….

    0

    0
  55. Dhamam says:

    aneee nara itu hijau kasi rm50

    0

    0
  56. anti nara says:

    Abang Nara, kenapa kalau artis yg pakai tudung fesyen pelik sikit, abang nara kemain kutuk & anti? Tapi bini sendiri..tudia nampak buah dada 2 biji tersembul2 keluar. dgn tudung terbelah. acaner ni double standard gila!

    0

    0
  57. Anonymous says:

    Nara ko pakai la baju mahal bagai pon tetap nampak macam baju2 kat pasar malam!!! huahaua

    0

    0
  58. hate says:

    da mcm myammar + bangla… x hensem lgsg! bini pon x cantek!!!!! mcm indon!!!!!!!!!!! dua2 katek! hahahhahaha

    0

    0