April 11th, 2014

Tahukah anda apakah permulaan hari yang baik untuk setiap manusia di muka bumi ini tanpa mengira bangsa, agama dan warganegara? Ya jawapannya tak lain tak bukan ialah sarapan pagi. Sesungguhnya sarapan pagi amat penting untuk memberikan tenaga kepada kita untuk mengharungi segala cabaran dan kerja yang akan dilakukan sepanjang hari. Tanpa sarapan, badan kita akan lesu, minda kita akan tidak cerdas dan akan rasa “bad mood” sepanjang hari.

milo breakfastday

Walaupun kadang-kadang terlepas juga untuk bersarapan, sejak kebelakangan ini Abang Nara akan pastikan sekurang-kurangnya meminum MILO panas dan roti kosong sebelum memulakan apa-apa kerja. Walaupun nampak “simple”, memang banyak perbezaan yang ketara apabila Abang Nara bersarapan. Rasa lebih ceria, tak rasa nak marah kerana lapar dan lebih bertenaga untuk siapkan anak Abang Nara ke “playschool”nya. Memang diri ini terasa lebih positif apabila memulakan hari dengan sarapan pagi.

milo breakfastday

 Abang Nara lihat kesedaran orang ramai mengenai kepentingan bersarapan pagi semakin meningkat selepas penganjuran MILO Breakfast Movement pada tahun lalu. Tahun ini, MILO sekali lagi kembali dengan aktiviti MALAYSIA Breakfast Day 2014 pada 20 April ini di PUTRAJAYA untuk  memastikan kesedaran orang ramai mengenai kepentingan sarapan semakin bertambah. Kali ini aktiviti yang bakal dianjurkan pasti lebih meriah, lebih menarik dan paling penting, sarapan pagi akan disediakan untuk mereka yang hadir.

milo breakfastday

Tahun lepas Abang Nara turut menghadiri acara MILO Breakfast Movement di UPM. Agak menyesal juga kerana tidak turut serta dalam acara larian yang dianjurkan. Walaupun sekadar memerhati, Abang Nara dapat rasakan keseronokan mereka yang berlari mengeliling UPM. Tenaga yang ada selepas bersarapan pagi haruslah dikeluarkan. Tak gitu? Untuk tidak menyesal sekali lagi, tahun ini Abang Nara akan pastikan turut sama berlari bersama ribuan rakyat Malaysia di MALAYSIA Breakfast Day 2014.

milo breakfastday

Kali ini Abang Nara rancang untuk membawa isteri dan anak tercinta untuk merasai sendiri kemeriahan MALAYSIA Breakfast Day 2014. Tak sabar nak bersarapan bersama-sama ribuan rakyat Malaysia sekaligus memulakan hari dengan “positive energy”. Makin ramai yang sertai, makin banyak “positive energy” yang akan terhasil. Kalau pagi-pagi dah ceria dan gembira, sudah tentu sepanjang hari pun kita akan sentiasa bersemangat. Tak gitu?

milo breakfastday

Ajaklah kaum keluarga, sahabat handai, rakan-rakan dan saudara mara untuk bersarapan pagi bersama-sama dan memulakan hari dengan “positive energy” di Putrajaya pada 20 April ini bersempena MALAYSIA Breakfast Day 2014. Sarapan ramai-ramai sudah tentu lebih menyeronokkan. Lebih-lebih bila dapat minum MILO panas daripada lori MILO. Pergh!!! Tak dapat bayang kelazatannya. Untuk maklumat lanjut, layari www.milo.com.my/breakfast.

December 3rd, 2012

Abang Nara tahu betapa pentingnya sarapan pagi dalam mengharungi kehidupan seharian. Sebagai contoh, kalau Abang Nara makan sarapan, sepanjang hari akan rasa lebih bertenaga dan ceria. Sayangnya disebabkan terlalu sibuk dan tak cukup masa, Abang Nara selalu skip breakfast.

bfast

Sarapan kegemaran Abang Nara sudah tentulah nasik lemak dan roti canai. Sayangnya memang tak sempat untuk singgah kedai mamak setiap pagi untuk makan. Satu pagi, tiba-tiba di atas meja makan rumah Abang Nara ada Nestum 3 in 1 American Ginseng dan Nestum 3 in 1 Dang Gui.

bfast

Abang Nara pelik. Siapa pula yang baik hati belikan Nestum untuk Abang Nara nie. Rupa-rupanya, mak mertua Abang Nara yang belikan. Katanya dia kesian tengok Abang Nara pagi-pagi pergi kerja tanpa makan sarapan pagi. Terharu diri ini dibuatnya.

bfast

Mudah je caranya menyediakan Nestum 3 in 1 American Ginseng dan Dang Gui ini. Cuma letakkan 200ml air panas ke dalam mangkuk dan masukkan 1 peket Nestum 3 in 1 pilihan hati. Bagi Abang Nara, Nestum 3 in 1 American Ginseng dan Dang Gui ini kedua-duanya memang sedap dan ada rasanya yang unik.

bfast

Nestum 3 in 1 American Ginseng ada 5 jenis herba di dalamnya iaitu American Ginseng, Huai Shan, Long Yan Ro, Gou Qi dan Yu Zhu. Sementara Nestum 3 in 1 Dang Gui pula adalah gabungan sempurna 4 herba Dang Gui, Nan Zao, Yu Zhu and Bei Qi daripada herba specialist Eu Yan Sang. Kedua-duanya ada khasiat gandum di dalamnya.

bfast

Dalam 1 bungkusan, ada 7 paket Nestum 3 in 1 yang penuh dengan khasiat, nutrisi dan tenaga yang wajib ada di dalam sarapan pagi . Semenjak Abang Nara amalkan Nestum 3 in 1 American Ginseng dan Dang Qui, memang sepanjang hari rasa lebih bertenaga dan ceria. Semangat je buat kerja seharian.

bfast

Dan jangan lupa untuk masuk peraduan Facebook Nestum 3 in 1 My Perfect Morning untuk peluang anda menang RM5,000. Peraduan ini berlangsung untuk 5 minggu dengan setiap tema berbeza setiap minggu. Peraduan akan tamat pada 23 Disember 2012 ini so cepat-cepatlah join. Abang Nara pun tengah cari gambar menarik untuk tema “Sunrise” minggu ini.

bfast
Apa pun Abang Nara nak ucapkan terima kasih kepada mak mertua Abang Nara yang memperkenalkan Nestum 3 in 1 American Ginseng dan Dang Qui ini kepada Abang Nara. Dengan harga semurah RM9.50 dan boleh didapati di hypermarket berdekatan, Abang Nara kini tak pernah lagi terlepas sarapan pagi.