Written by AbangNara | June 12th, 2015

Menarik. Itu yang Abang Nara dapat simpulkan apabila memuat turun dan menggunakan applikasi RHB Lifestyle Privileges untuk beberapa hari. Applikasi yang boleh digunakan oleh pemilik smartphone Android dan iPhone teramatlah simple tetapi fungsinya memang awesome. Sekali guna confirm akan terus guna lagi dan lagi.

rhb lifestyle privileges

RHB Lifestyle Privileges memberikan peluang kepada penggunanya untuk mendapatkan pelbagai tawaran dan faedah. Selain itu, ia juga memudahkan pencarian lokasi cawangan bank RHB. Tak berapa faham? Meh Abang Nara terangkan 3 fungsi applikasi RHB Lifestyle Privileges:-

1. Kupon – lebih kurang sama seperti laman web berkupon, applikasi RHB Lifestyle Privileges menawarkan pengguna RHB Now pelbagai tawaran/diskaun/kupon yang menarik. Boleh beli mana tawaran yang bersesuaian menerusi applikasi ini, terus pergi ke kedai tersebut dan redeem kupon menerusi QR Code yang terdapat di dalam applikasinya. Senang kan? Tak payah print. Semuanya ada di dalam applikasi RHB Lifestyle Privileges ini.

rhb lifestyle privileges

2. Privileges – jangan confuse pulak dengan kupon kerana ia adalah 2 perkara yang berbeza. Privileges ini menunjukkan tawaran yang ada di sekeliling khas buat pengguna kad RHB. Contoh macam Abang Nara ada kat The Curve dan teringin nak tahu ada apa promosi untuk kad RHB di The Curve, Abang Nara hanya perlu keluarkan telefon bimbit, check applikasi RHB Lifestyle Privileges dan promosi-promosi berdekatan akan dipaparkan di papan skrin telefon Abang Nara.

rhb lifestyle privileges

3. Augmented Reality Locator – menggunakan kamera pada smartphone, RHB Lifestyle Privileges boleh memberitahu anda cawangan bank RHB yang berdekatan secara realtime. Cuma arahkan je kamera smartphone anda pada bangunan di sekeliling dan woila, terus tahu mana bank RHB dekat-dekat situ. AR Locator ini juga boleh digunakan sesama untuk mencari Privileges berdekatan.

rhb lifestyle privileges

Best kan? Ke ada yang tak faham lagi? Ish, ish, ish. Tak apa jangan risau. Abang Nara akan menghadiri event RHB Lifestyle Privileges di LG West, IOI City Mall (berdekatan Poh Kong) yang akan berlangsung pada 13 dan 14 Jun ini (Abang Nara akan hadiri event pada hari 14 Jun). Jadi Abang Nara nak jemput korang semua untuk hadir beramai-ramai. Banyak tawaran, diskaun, kupon dan paling penting, Abang Nara akan ajar korang cara nak gunakan applikasi RHB Lifestyle Privileges ini. Buat masa ini, muat turun dulu applikasi ini di Google Play dan Apple App Store. Kita jumpa di sana nanti.

Written by AbangNara | January 5th, 2015

Melancong. Tipulah kalau ada orang yang cakap dirinya tak suka melancong. Banyak keseronokan pergi melancong terutamanya ke luar negara. Dapat belajar budaya negara tue, dapat melawat tempat-tempat menarik, dapat cuba makanan baru dan macam-macam lagilah. Kota Paris adalah salah satu tempat yang Abang Nara teringin sangat nak lawat. Lagi best kalau dapat pergi berdua dengan wife. Kan orang kata kota Paris adalah kota cinta. Teringin juga nak beromantik dan bergambar di bawah Eiffel Tower dengan isteri tercinta.

rhb travel around the world

romantiknya kalau dapat jalan pegang tangan sambil melihat Eiffel Tower

Selain daripada kekangan masa dan anak-anak yang masih kecil, salah satu sebab cita-cita nak ke kota Paris tak kesampaian ialah sudah tentu kewangan. Pergh bukan murah beb nak gi jalan sampai ke Perancis nie. Abang Nara dah buat kira-kira dah. Paling koman pun kena ada RM30,000. Tiket kapal terbang nak kena beli, hotel tak ada yang murah, makanan pun agak mahal. Itu belum kira shopping lagi. Takkanlah nak ke Paris semata-mata nak tangkap gambar bawah Eiffel Tower je kan? Kenalah bawak balik souvenir sikit. Tak gitu?

rhb

2 orang budak comel nie kenalah bawak jugak, tak sanggup nak tinggalkan

Nasib baiklah Abang Nara dah jumpa cara untuk pergi ke Paris secara PERCUMA. Yes, betul. PERCUMA atau dalam bahasa omputehnya FREE (bahasa Perancis tak tahulah plak). Dengan hanya menyertai peraduan Travel Around The World With RHB Now, Abang Nara berpeluang memenangi percutian bernilai RM50,000 untuk 2 orang ke Itali, New York, Dubai, Germany atau Paris. Abang Nara nampak Paris je. Negara lain dah tak peduli dah. Memang awesome sangat grand prize peraduan daripada RHB ini.

rhb

Lebih awesome ialah cara untuk menyertai peraduan ini teramatlah mudah. Kalau korang tak ada akaun RHB Now, sila pergi buat sekarang juga di cawangan berdekatan. Buat akaun je pun dah boleh dapat 20 entri penyertaan contest nie. Lepas dah daftar, boleh gunakan Internet & Mobile Banking RHB Now untuk buat transaksi minimum RM30 untuk mendapatkan entri. Boleh topup kredit telefon, boleh buat transfer duit ke bank lain, boleh bayar bil dan macam-macam lagilah. Sila kaji gambar di bawah untuk memaksimumkan entri yang boleh korang perolehi.

rhb
Tapi sebelum buat apa-apa transaksi, pastikan korang mendaftar dulu untuk melayakkan diri menyertai peraduan Travel Around The World with RHB Now ini. Senang je cara mendaftar. Cara pertama korang boleh daftar melalui borang yang disediakan di laman web RHB ini. Cara kedua lagilah senang. Cuma perlu hantar SMS seperti contoh di bawah. Untuk makluman, Abang Nara dah daftar dan dah buat pun beberapa transaksi. Lepas ini nak buat lagi sebelum tarikh tutup iaitu 22 Februari 2015 sebab makin banyak transaksi, makin tinggi peluang nak menang.

rhb

Kalau tak menang grand prize yang berupa pelancongan bernilai RM50,000, Abang Nara harap-harap dapat menang iPhone 6 yang ditawarkan setiap bulan untuk 5 orang pemenang. Kalau itu pun taka da rezeki, dapat hadiah mingguan yang berupa kad Petronas bernilai RM100 pun jadilah. At least dapat buat isi minyak.
rhb

Adakah korang nak membiarkan Abang Nara menang tanpa cabaran sengit daripada anda? Silalah daftar sekarang untuk peraduan Travel Around Around with RHB Now ini sebelum korang menyesal melihat Abang Nara post gambar romantic bersama wife tercinta di sebalik Eiffel Tower. Maklumat lanjut layari www.rhb.com.my.

Written by AbangNara | September 26th, 2014

RM100,000. Banyak kan? Agaknya apa yang akan anda lakukan sekiranya memenangi wang tunai dan hadiah bernilai sebanyak itu? Fuh~~~ Macam-macam boleh dilakukan. Boleh pergi jalan-jalan keliling dunia, boleh beli kereta baru, boleh bayar down payment untuk rumah, boleh gunakan untuk persiapan perkahwinan dan macam-macam lagilah. Kalau Abang Nara, sebahagian daripada tue akan digunakan untuk pergi jalan-jalan kat Eropah dan sebahagian lagi simpan untuk hari tua.

rhb now

salah satu impian nak beromantik dengan wife di Eiffel Tower

Impian Abang Nara akhirnya boleh dicapai kerana RHB Bank kini sedang mengadakan pertandingan ‘Let’s Transact with RHB Now’ yang menawarkan wang tunai dan hadiah bernilai sehingga RM100,000. Pertandingan ini telah pun bermula sejak 8 September yang lalu dan akan berakhir pada 30 November ini.

rhb

Ada 2 cara untuk menyertai pertandingan ‘Let’s Transact with RHB Now’ ini namun perkara WAJIB yang anda harus lakukan hari ini ialah pergi ke cawangan RHB berhampiran dan buat permohonan RHB Debit Card. Hanya mereka yang mempunyai akaun RHB Bank berpeluang untuk memenangi hadiah yang super awesome ini. Ala, 10 minit je nak bukak akaun. Tak lama pun. 10 minit untuk RM100,000. Berbaloi sangat kan?

rhb

Dah ada akaun RHB Now dah? Cara pertama untuk memenangi wang tunai dan hadiah bernilai RM100,000 ialah melakukan transaksi RHB Now sebanyak mungkin. Mininum transaksi yang perlu digunakan ialah RM30. Boleh gunakan Internet Banking atau Mobile Banking. Namun nasihat Abang Nara, gunakanlah Mobile Banking sebab lebih banyak penyertaan yang akan diberikan sekiranya anda menggunakan Mobile Banking. Tak percaya? Cuba tengok perbezaannnya di bawah:-

rhb

Boleh top up kredit handphone, boleh bayar bil, boleh hantar duit guna PayPal dan macam-macam lagi cara untuk mendapatkan penyertaan. Lagi banyak transaksi yang dibuat, lagi tinggi peluang untuk kita menang. Kalau dah bayar semua bil dan dah tak ada transaksi untuk dilakukan, jangan risau sebab ada cara kedua untuk memenangi hadiah yang ditawarkan dalam peraduan ‘Let’s Transact with RHB Now’. Cara ini lagi senang. Hanya perlu kekreatifan anda je.

rhb

Gunakan kreativiti anda dan muatnaik gambar yang menunjukkan apa yang anda akan lakukan sekiranya memenangi wang tunai dan hadiah bernilai RM100,000 yang ditawarkan oleh RHB Now. Contohnya yang macam Abang Nara dah buat kat awal-awal artikel nie. Abang Nara percaya korang boleh buat lagi kreatif. Hantarkan gambar dan slogan hebat anda itu di laman web RHB ini. Tapi boleh hantar satu entri je tau! Jadi hantarlah gambar dan slogan yang paling hebat untuk menang hadiah best di bawah ini.

rhb

Terbaik kan hadiahnya? Jangan lupa ajak kawan-kawan, ahli keluarga dan juga pakwe/makwe anda untuk sertai peraduan ‘Let’s Transact with RHB Now’ ini. Lagi ramai lagi meriah. Tips dari Abang Nara, silalah bayar bil-bil air, eletrik dan Astro bulan ini menggunakan RHBNow. Jangan lupa berdoa semoga dimurahkan rezeki. Maklumat lanjut mengenai peraduan awesome ini layari laman web RHB.

Written by AbangNara | October 24th, 2012

Pucuk dicita ulam mendatang. Abang Nara daripada dulu lagi memang teringin nak pergi ke Itali. Nak pergi dengan duit sendiri, memang 10 tahun lagilah baru dapat pergi. Tup-tup hari ini Abang Nara dapat tahu tentang pertandingan RHB Italia Mania. Terus teruja diri ini dibuatnya.

italia

Abang Nara kalau tak dapat grand prize pun tak apa. Cukuplah kalau jadi salah seorang daripada pemenang hadiah bulanan. Bolehlah bawak wife jalan-jalan ke Itali. Abang Nara teringin bebenor nak pergi ke Stadium San Siro. Lagi masyuk kalau dapat tengok game bola AC Milan vs Inter Milan.
italiaDi atas ialah cara-cara untuk menyertai pertandingan RHB Italia Mania ini. Senang gila kan? Cuma perlu layari laman web RHB Now (lagi cepat lagi bagus) dan buat transaksi minimum RM30. Transaksi yang layak ialah seperti bayar bil, transfer duit ke akaun lain, topup prepaid dan macam-macam lagilah. Pertandingan ini akan tamat 31 Disember 2012, so still ada banyak masa lagi untuk menang.
italiaMinggu lalu, Abang Nara berjaya menyelitkan diri ke majlis pelancaran contest RHB Italia Mania. Memang meriah!!! Puas hati bila dapat tengok vespa yang boleh dimenangi depan mata. Memang cantik sangat-sangat.
italiaAbang Nara sempat main game RHB Italia Mania ini. Susah jugak rupanya. First time try cuma dapat 1 bintang. Namun bila dah masuk kali ketiga, terus dapat 3 bintang. Yang bestnya jumlah bintang yang terkumpul adalah accumulated. Maknanya makin banyak percubaan, makin tinggilah peluang untuk menang.
italia
Abang Nara sempat baca jampi kat Vespa GTS 300 atas pentas agar kemenangan akan menjadi milik diri ini. Kalau tak ada lagi akaun RHB, silalah dengan segera pergi bukak satu. Mana tahu rezeki korang kali ini untuk menang.
italiaSo tunggu apa lagi? Layari www.rhb.com.my sekarang jugak untuk info lanjut.