Written by Bella | April 24th, 2019

Filem Avengers: Endgame sememangnya dinanti-nantikan oleh peminat Marvel seantero dunia. Rakyat Malaysia akan dapat menonton filem ini 2 hari lebih awal iaitu pada 24 April. Pasti dah ramai yang tak sabar nak tahu bagaimana Avengers akan mengalahkan Thanos. Untuk makluman, hampir kesemua tiket filem ini untuk tayangan minggu pertama telah habis dijual. Memang dasyat!!!

Cuba anda bayangkan kalau Thor boleh “transform” jadi smartphone, ataupun nak lagi cool, kalau Iron Man bertukar menjadi smartphone? Memang cool habis kan? Seperti filem-filem Avengers sebelum ini, Avengers:Endgame juga bakal mempunyai telefon pintar edisi khas.  Diinspirasi dari kehebatan superheroes di dalam filem ini, Oppo akan melancarkan OPPO F11 Pro Marvel’s Avengers Limited Edition pada 24 April kelak, iaitu tarikh yang sama dengan pelancaran tayangan filem Avengers:Endgame. Kalau nak ikutkan, smartphone yang bertemakan Iron Man ini pasti mempunyai fungsi pengecasan yang cukup laju. Kalau yang bertemakan Captain America pula, pastinya ia tahan lasak! Tak gitu?

Dengan slogan “Assemble The Power”, OPPO F11 Pro Marvel’s Avengers Limited Edition telah melakukan perubahan rekaan pada bahagian luaran telefon pintar ini. Panel belakang bewarna biru lengkap dengan corak heksagon yang disusun seakan sarang lebah. Logo Avengers berwarna merah juga turut disertakan. Oppo F11 Pro ini juga akan hadir dengan imej latar belakang logo Avengers. Sekali tengok, memang terus jatuh cinta dibuatnya, lebih-lebih lagi kalau anda adalah peminat setia siri filem Avengers.

Lebih menarik, setiap superhero di dalam Avengers:Endgame turut mewakili ciri-ciri awesome  yang ada pada Oppo F11 Pro. Contohnya seperti:-

  1. Thor – VOOC Flash Charge 3.0

Dengan algorithma FCC terbarunya, VOOC Flash Charge 3.0 boleh mengekalkan kepantasan mengecas Oppo F11 Pro pada kadar tinggi dengan selamat. Paling best, masa untuk pengecasan penuh adalah 20 minit lebih pantas berbanding dahulu. Sama macam kuasa kilat Thor kan?

  1. 6GB RAM + ruangan simpanan 64GB atau 128GB

Nak main game dengan pantas, nak simpan gambar berpuluh-puluh ribu, nak tangkap gambar tanpa sebarang ‘lag’, semuanya boleh dilakukan sebab Oppo F11 Pro ini berkuasa tinggi seperti Hulk. Ia dijana dengan 6GB RAM untuk kepantasan sejati dan ruangan simpanan sehingga 128GB. Besar dan gagah macam si hijau Hulk!!!

  1. Kamera periskop/ “Rising Camera”

Secanggih teknologi yang digunakan untuk membuat suit Iron Man, Oppo F11 Pro mempunyai kamera periskop yang akan dinaikkan secara automatik apabila pengguna mengakses aplikasi dengan kamera hadapan. Selain itu, Oppo F11 Pro mempunyai paparan skrin Paparan Full HD  sebesar 6.5 inci dengan tiada sebarang takuk yang menganggu penglihatan anda. Senang cakap, it’s a perfect design.

  1. Gambar yang jelas seperti Kristal

Ketajaman mata Hawkeye ketika memanah musuh turut diterjemahkan di dalam kamera 48MP Oppo F11 Pro. Ia mempunyai dwi-kamera belakang dengan lensa 48-megapixel serta F1.79 aperture untuk kualiti gambar yang tiada tandingan. Ditambah pula dengan enjin A. I. Ultra-Clear, tiada lagi masalah pencahayaan seperti under-exposure dan over-exposure akan berlaku ketika anda mengambil gambar. Untuk gambar ‘selfie’ pula, beberapa solusi custom-made “beautification” untuk semua jenis pengguna turut sama disediakan. Memang semua gambar yang diambil dengan Oppo F11 Pro ini akan nampak professional sangat!!

  1. Hyper Boost.

Kalau anda semua nak tahu, feature Hyper Boost ini membolehkan anda bermain permainan mudah alih ataupun yang paling popular tue…PUBG dengan lebih lancar tanpa menjejaskan mutu permainan. Hyper Boost ini juga akan memastikan smartphone anda tidak “overheat”. Battery pun tahan, phone pun tak panas, nak apa lagi kan?

  1. Rekabentuk mengikut tema

 Cuba tengok rekabentuk smartphone nie? Ada rupa macam lambang Captain America tak? Oppo F11 Pro edisi khas ini diinsipirasikan dari semua watak-watak dalam cerita Avengers End Game nie. Siap ikut tema warna biru dan merah Captain America, baru la sedondon dengan suit dia.

Kotak Edisi Khas

 Untuk menambahkan lagi keterujaan bakal pemilik OPPO F11 Pro Marvel’s Avengers Limited Edition ini, telefon pintar ini turut didatangkan dengan kotak edisi khas dengan logo Avengers klasik dicetak padanya.  Selain itu, untuk lebih ketahanan dan keselamatan, ‘casin g’ Captain America yang diinspirasikan daripada perisai Captain America akan turut diberikan. ‘Casing’ ini juga  boleh digunakan sebagai ‘phone stand holder’. Ok, persoalannya, berapa harga OPPO F11 Pro Marvel’s Avengers Limited Edition nie? RM1399 je kot! Memang berbaloi, siap limited edition. Tahun depan takda lagi dah.

Last but not least, setiap pembelian OPPO F11 Pro Marvel’s Avengers Limited Edition akan turut menerima “stamp collector’s badge” sebagai tanda anda adalah peminat setia Avengers. Memang sesuai sangat kepada mereka yang ingin menyimpan dan memiliki segalanya yang berkaitan dengan filem keluaran Marvel ini.

Sekali lagi diingatkan, OPPO F11 Pro Marvel’s Avengers Limited Edition ini telah pun dilancarkan pada 24 April ini ketika tayangan perdana filem Avengers:Endgame bertempat di TGV Sunway Velocity pada jam 9 pagi. Jadi sekiranya anda peminat Avengers, bolehlah ke laman web ini http://bit.ly/2Xa2ii7 untuk maklumat lanjut. Selamat menonton dan selamat menjadi sebahagian daripada Avengers dengan memiliki OPPO F11 Pro Marvel’s Avengers Limited Edition ini.

Written by AbangNara | March 19th, 2019

Mendapatkan gambar yang terang dan sempurna menggunakan smartphone di waktu malam bukanlah satu perkara yang mudah. Ada kalanya gambar menjadi terlalu gelap (under-exposure), terlebih terang (over-exposure) atau terlalu banyak ‘noise’. Jadi bila tengok Fattah Amin dan Neelofa kongsikan gambar keindahan malam mereka yang perfect, Abang Nara tertanya-tanya apakah rahsia di sebaliknya.

oppo f11 pro

Kaji punya kaji, rupa-rupanya Fattah Amin dan Neelofa menggunakan Oppo F11 Pro untuk menangkap gambar mereka di waktu malam. Patutlah mantap kualiti gambar diorang. Kalau korang nak tahu, ini antara kelebihan Oppo F11 Pro:-

1. Dwi-kamera belakang & rekaan yang memukau

oppo f11 pro

Oppo F11 Pro mempunyai dwi-kamera belakang dengan lensa 48-megapixel serta F1.79 aperture untuk kualiti gambar yang tiada tandingan. Ditambah pula dengan enjin A. I. Ultra-Clear, tiada lagi masalah pencahayaan seperti under-exposure dan over-exposure akan berlaku ketika anda mengambil gambar. Berikut adalah 3 ciri-ciri utama kamera Oppo F11 Pro:-

(i) Ultra Night Mode
oppo f11 pro

Sekiranya anda sering mengalami kesukaran mengambil gambar pemandangan pada waktu malam, pilihan “Ultra Night Mode” pada Oppo F11 Pro ini akan memastikan apa sahaja jenis gambar anda ambil akan jelas dan terang seperti kristal. Malah setiap perincian di dalam gambar tersebut juga akan terserlah, memastikan anda dapat mengabadikan keindahan malam seperti yang anda idamkan selama ini.

(ii) Potrait Mode

oppo f11 pro

Pilihan “Potrait Mode” ini adalah sangat berguna untuk anda yang suka berkongsi kecantikan dan kehenseman anda di laman sosial. Tak kira siang atau malam, ia akan memastikan setiap gambar yang diambil adalah terang, jelas dan sempurna.

(iii)Dazzle Color Mode

oppo f11 pro

Untuk gambar yang lebih mengkagumkan, “Dazzle Color Mode” ini akan menambahbaik warna pemandangan latar belakang ketika anda bergambar. Serius nampak macam dalam movie. Confirm kawan-kawan anda akan jeles melihat ke’awesome’an gambar yang dibidik dengan Oppo F11 Pro ini.

oppo f11 pro

2. Skrin Panaromic 6.5 inci Full HD & kamera periskop yang “tersembunyi”

Oppo F11 Pro direka dengan teknologi Nano Printing yang memberikan kesan seperti ‘ink-painting’, Tengok dari jauh pun dah tau korang adalah pengguna Oppo F11 Pro kerana rekaannya yang berbeza daripada smartphone lain.

oppo f11 pro

Skrin Oppo F11 Pro turut menggunakan kaca Corning generasi kelima yang tahan lasak, susah calar dan menjimatkan bateri. Paparan Full HD dengan skrin saiz sebesar 6.5 inci menjanjikan kepuasan buat para penggunanya, sama ada untuk menonton video, bermain games atau sekadar melayari Internet.

oppo f11 pro

Ketiadaan sebarang takuk atau lubang pada skrin Oppo F11 Pro dan juga ratio “screen-to-body” yang sangat mengkagumkan ini berjaya direalisasikan kerana kamera “selfie” yang berbentuk seperti periskop Oppo F11 Pro ini telah berjaya disembunyikan.

Diinspirasi daripada rekaan minyak wangi, kotak barang kemas dan amber, kamera hadapan Oppo F11 Pro yang direka secara bulat melengkung (rounded curve) akan dinaikkan secara automatik apabila pengguna mengakses aplikasi dengan kamera hadapan.

Ia terletak di bahagian tengah untuk memastikan ‘selfie’ yang diambil akan kelihatan lebih ‘natural’.

Turut tersedia ialah beberapa solusi custom-made “beautification” untuk semua jenis pengguna untuk kesan ‘selfie’ semulajadi.

3. VOOC 3.0 Flash Charge dan bateri 4000 mAh
oppo f11 pro

Oppo F11 Pro dijana oleh bateri 4000mAh, dan menawarkan sokongan pengecasan pantas VOOC 3.0 berasaskan mikro-USB. Ia boleh digunakan selama 15 jam selepas dicas sepenuhnya. Paling best, masa untuk pengecasan adalah 30 minit lebih pantas berbanding dahulu dan sangat-sangat selamat.

4. Teknologi “Hyper boost”

oppo f11 pro

Satu lagi kehebatan Oppo F11 Pro ialah kewujudan teknologi ‘hyper boost’ yang memastikan kelancaran penggunaannya sama ada ketika mengambil gambar, bermain game, menonton video atau ber’selfie’. All day long all nite long boleh guna.

6. Harga berbaloi dan pelbagai hadiah menarik jika anda ‘pre-order’

Dengan harga jualan sebanyak RM1399, Oppo F11 Pro memang sangat berbaloi untuk anda miliki. Anda boleh beli terus di Oppo Concept Store apabila jualan rasmi bermula kelak.

OPPO Concept Store: http://www.oppo.com/my/shops/

Nasihat kami, baik pre-order terlebih dahulu sebab confirm Oppo F11 Pro ini akan laris bak pisang goreng panas.

Pre-order : http://www.oppostore.com.my

oppo f11 pro

Untuk makluman, pre-order akan bermula pada 19 Mac ini sehingga 29 Mac kelak. 12 pelanggan yang membuat ‘pre-order’terawal akan mendapat hadiah sepasang tiket masuk ke Pesta Belon Panas Ke-10 Putrajaya. 2 pemenang bertuah pula akan dipilih secara rawak untuk membawa pulang tiket menaiki belon panas untuk pesta tersebut.

Selain itu, setiap pembeli pre-order akan menerima Olike Bluetooth Speaker yang bernilai RM99 sebagai hadiah. Tidak dilupakan “extended warranty” selama 365 hari, “screen protection warranty” juga selama 366 hari dan RM50 subsidi petrol untuk mereka yang datang ke kedai Oppo untuk membeli Oppo F11 Pro. Untuk maklumat lanjut, layari www.oppostore.com.my