July 31st, 2020

Pelakon dan model, Reen Rahim meluahkan rasa berang dan kecewa apabila memikirkan akaun Facebooknya yang telah lama digodam oleh penggodam hampir dua tahun lalu masih lagi menggunakan namanya di media sosial tersebut.

Reen tampil menjelaskan bahawa akaun Facebook miliknya yang bernama Reen Rahim itu sebenarnya sudah tidak boleh diakses sejak dua tahun yang lalu selepas ianya digodam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

“Asalnya itu memang akaun Facebook saya yang sudah digodam. Dalam tu ramai lagi kawan-kawan saya yang tak tahu bahawa itu bukan saya. Walaupun pihak tersebut tidak memburukkan saya, tetapi saya tengok dia ada buat perkhidmatan reviu semua. Jadi bila fikir tak seronoklah bila orang yang berurusan dengan penggodam itu merasakan seolah-olah berurusan dengan saya. Kalau nak guna sekalipun, tukarlah nama tu, jangan guna nama saya,”

Jelasnya lagi, dia kini hanya mempunyai satu akaun Facebook iaitu Reen Rahim Official sahaja. Reen yang sebelum ini telah memuat naik sebuah peringatan di laman instagram meminta orang ramai di luar sana supaya tidak terperdaya dengan akaun Facebook yang menyalahgunakan nama dan gambarnya.

View this post on Instagram

Haaaaa rindukan…

A post shared by Reen Rahim (@reenrahim) on

 Akaun tersebut dikatakan telah mempunyai lebih kurang 365,000 pengikut di media sosial. Malah, ramai pengikut menyangka bahawa akaun tersebut adalah milik Reen Rahim yang rasmi.

Sumber: Astro Gempak

Advertisement
June 29th, 2020

Pelakon berbakat, Reen Rahim kini sedang giat mempromosikan filem terbaru, Town Mall yang boleh dilanggan di Astro First saluran 480. Dia yang membawa watak  sebagai Akma, dia mengakui proses untuk membawa watak itu agak mencabar.

Reen yang merupakan seorang yang tidak gemar menonton filem seram atau hantu itu mengatakan dia mengambil keputusan untuk beraksi dalam filem tersebut adalah kerana ingin mencabar diri sendiri.

“Saya sendiri tak gemar menonton filem seram atau hantu. Bila mendapat tawaran untuk berlakon filem Town Mall, saya cabar diri sendiri. Saya akui sukar bawa watak Akma tapi saya cuba sehabis baik. Terima kasih kepada pengara serta pelakon lain dan krew penggambaran kerana banyak memberikan kerjasama,”

Reen yang ditemui oleh Gempak.com berkata, dia sudah serik dan tak ingin lagi kerana sering terbawa-bawa watak yang dilakonkannya dalam sesebuah drama atau filem. Dia juga menganggap bahawa perbuatan terbawa-bawa watak ke luar set dan dunia realiti sebagai sesuatu yang menyukarkan hidupnya.

View this post on Instagram

Woi tido ar

A post shared by Reen Rahim (@reenrahim) on

“Saya tahu kadang-kadang ada pelakon terbawa-bawa watak yang mereka jayakan sehingga ke luar set penggambaran. Saya sendiri tak suka perkara terbabit kerana ia menyukarkan saya. Habis sahaja shooting, saya masuk ke dalam kereta, saya terus ‘buang’ watak yang saya lakonkan dan kembali menjadi Reen Rahim,”

View this post on Instagram

I am mine.

A post shared by Reen Rahim (@reenrahim) on

Filem bertajuk Town Mall yang dibintangi oleh Reen Rahim ini merupakan adaptasi daripada novel seram karya Hasrudi Jawawi turut menampilkan para pelakon seperti Datuk Seri Eizlan Yusof, Intan Ladyana, Nynaa Harizal, Adam Shahz dan ramai lagi.

Advertisement
August 10th, 2015

Minggu lepas kami ada siarkan artikel daripada sumber portal Murai yang mengatakan aktres Reen Rahim sudah mempunyai kekasih hati yang agak kacak selepas ada saksi yang melihat aksi mesra mereka berpegangan tangan di sebuah restoran terletak di Subang Jaya baru-baru ini.

Namun, jelas Reen nampaknya tidak mahu berbicara lanjut mengenai jejaka tersebut buat masa ini dan tidak pernah berhasrat untuk menyorok status sebenar beliau bersama lelaki berkenaan. Malah tambah Reen ia bukan satu isu yang harus diperbesarkan kerana beliau tidak melakukan perkara tidak senonoh di tempat awam.

Pihak yang nampak saya itu terang-terangan ditempat awam dan siapa jejaka berkenaan rasanya tidak perlu saya huraikan kerana sebagai seorang manusia biasa saya juga berhak untuk berkawan.

Jika saya ingin sorok mengenai hubungan cinta saya lebih baik saya ‘dating’ dekat tempat tertutup tetapi secara dasarnya saya tidak selesa bercakap mengenainya. Pada yang tahu, tahulah.

Memang bukan satu kesalahan yang besar pun, tetapi bila timbul gosip sebegini pasti ia akan menjadi tanda-tanya dikalangan peminat bukan? Kami rasa mereka pun faham kalau anda terangkan secara baik-baik tentang status hubungan sebenar anda dan jejaka tersebut.

Sumber Berita: mStar Online

Advertisement
August 5th, 2015

Reen Rahim, aktres yang lahir daripada program realiti Pilih Kasih khabarnya sudah mempunyai kekasih hati apabila seorang saksi melihat beliau keluar bersama seorang jejaka kacak di sebuah restoran yang terletak di Subang Jaya.

Menurut saksi tersebut, Reen dan jejaka tersebut nampak cukup mesra bersama. Malah mereka berjalan berpimpinan tangan lagi.

Agaknya siapakah jejaka tersebut ye? Kekasih beliau atau sekadar teman rapat, hurmm tapi kalau setakat kawan takdelah jalan siap pimpin tangan kan? Apa-apa pun kami doakan agar hubungan Reen Rahim bersama lelaki itu kekal sehingga ke jinjang pelamin. Kalau dah ada teman istimewa tu janganlah lupa kongsi berita gembira bersama peminat yee.

Sumber Berita: Murai

Advertisement