Written by serenity | June 19th, 2013

Malam 15 Jun lepas telah berlangsung majlis resepsi perkahwinan ekuestrian negara, Qabil Ambak Dato’Sri Mahamad Fathil dengan wanita pilihan hatinya Ayla Goh di Mandarin Oriental. Apa yang istimewa, majlis resepsi mereka ini telah diserikan dengan persembahan khas oleh diva nyanyian Indonesia Kris Dayanti.

Antara yang turut hadir ke majlis resepsi tersebut ialah Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah, Sultan Terengganu. Lagi enam gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada REDPhotography.


 
Written by AbangNara | October 21st, 2009

qabil dan fasha

Abang Qabil Ambak memang hensem ~~~ Sumpah macho tak ingat dalam kenyataan dia hari nie kat Berita Harian. Terungkai segalanya mengenai hubungan dia dengan Fasha Sandha. Dan yang paling penting, bolehlah dikatakan nampaknya cik Fasha Sandha kita kantoi berbohong. Kenapa kami cakap macam tue? Cuba baca sikit Qabil punya statement nie:-

[note]Sebenarnya hasrat untuk membatalkan perkahwinan itu sudahlama saya suarakan pada Fasha dan saya ada meminta dia memaklumkansendiri perkara itu kepada media. Malangnya dia langsung tidak bersuara. Dan disebabkan tindakannya itu, saya lihat cerita mengenai kononnya yang kami akan berkahwin semakin tersebar di media dan gambar saya turut digunakan [/note]

Ha. Tue baru kantoi nombor 1. Cuba baca statement Qabil lagi untuk kantoi nombor 2 plak.

[note]Jadi apabila dia membuat pengumuman yang kononnya dia akan berkahwin, saya sendiri tertanya-tanya siapakah jejaka itu kerana kalausaya yang dimaksudkannya, itu tak mungkin kerana saya sebenarnya belum lagi membawa dia bertemu dengan keluarga saya[/note]

Hohoho (gelak Santa Claus). Yang statement kat atas nie memang kantoi paling sekantoi-kantoinya. Ish-ish. Kalau kami jadi cik Fasha, memang kami tak berani keluar rumah 2 tahun. Malu beb. Kiranya kami rasa Fasha nie dah sampai tahap beria sangat nak kawin sampai sanggup reka-reka cerita. Kesian Abang Qabil.

Jadi apakah sebenarnya reason Abang Qabil kita clash ngan cik Fasha? Kalau nak tau baca statement kat bawah nie plak:-

[note]Rentak hidupnya tidak sama dengan saya dan selepas sayamelihat sendiri dengan mata kepala saya, barulah saya percaya dan biarlah hubungan kami ini hanya setakat di sini saja. Jadi saya harap selepas ini tidak ada yang membuat spekulasi kononnya keluarga sayaserta wujudnya orang ketiga yang menjadi punca saya tidak jadi berkahwin dengan Fasha[/note]

Wah wah wah. Apakah rentak hidup Fasha Sandha? Mungkin dia tak minat nak tunggang kuda macam yang Qabil suka. Tak pun Fasha fobia dengan kuda so tak sesuai la ngan jiwa Qabil yang merupakan seorang ekuestrian (betul ke eja nie). Atau mungkinkah rentak hidup Fasha terlalu baik untuk Qabil?

Kita tunggu apa pulak jawapan cik Fasha Sandha kita. Untuk korang yang nak baca statement penuh dalam Berita Harian, sila baca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | October 14th, 2009

fasha sandha qabil ambak rizal

Terbongkang sekejap kami kepenatan membaca interview Fasha Sandha dalam Berita Harian hari nie. Panjang lebar betul penerangan cik Fasha kita. Akhirnya terungkai sudah segala misteri tentang percintaan 3 segi antara Fasha Sandha, Qabil Ambak dan Rizal. Ini yang kita mahukan dari artis Malaysia. Menjawap segala pertanyaan peminat-peminat atau pembenci-pembenci dia. Hidup Fasha Sandha ~~

Meh kami rumuskan apa yang sebenarnya berlaku antara Fasha, Qabil dan Rizal:-

1. Qabil Ambak sememangnya lelaki yang dikatakan bakal melamar Fasha Sandha sebagai isteri semasa Fasha bagi press conference. Ingat lagi tak? Kalau tak ingat leh baca artikel pengakuan Fasha yang menyatakan bakal berkahwin dengan seorang lelaki bujang. Memang kalau ikut plan asalnya, Qabil Ambak lah lelaki tue. Tapi sayang kita hanya mampu merancang. Tak sampai jodoh agaknya kot.

2. Adakah penyebaran gambar Fasha Sandha bersama Rizal di trek kereta, gambar Fasha Sandha dan Rizal di majlis hari jadi menjadi punca Qabil tak jadi masuk minang Fasha? Menurut Fasha, benda-benda tue tak ada kaitan dengan sebab diorang tak jadi bertunang. Alasan sebenar perpisahan diorang nie tak pulak dibagitau. Mungkin nak simpan buat pekasam kot.

3. Wujud ke orang ketiga ataupun ada halangan family yang menentang hubungan Fasha Sandha dan Qabil Ambak nie? Jawapannya sudah tentulah tak. Bak kata Fasha, reason perhubungan diorang tak dapat diteruskan adalah terlalu peribadi sampai tak boleh nak kongsi.

Kalau korang berminat betul-betul nak baca berita sepenuhnya pasal Fasha Sandha, Qabil Ambak dan Rizal nie, sila baca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | September 30th, 2009

fasha sandha

#Sila nyanyi dengan rentak lagu raya

Berakhirlah sudah September
Kini tiba Oktober,
Tiba masa Fasha umumkan
Bakal suami dia ~~~

Jeng, jeng, jeng. Di manakah janji-janji manis Fasha Sandha yang telah ditabur dalam Harian Metro 31 Mei 2009? Kami recallkan balik untuk anda kenyataan Fasha:-

[note]Jika tiada aral melintang, saya akan bertunang September ini sebelum berkahwin pada awal tahun depan.[/note]

Tak cukup dengan itu, 22 Julai 2009 Fasha tambahkan lagi janji-janji manis tahap gula dia:-

[note]InsyaAllah, saya akan adakan sebuah sidang media ringkas pada bulan September ini untuk rakan-rakan media dan kenalan rapat. Di situ nanti saya akan cerita tentang majlis perkahwinan kami itu.[/note]

Kalau anda rasa tue tak cukup manis, si Qabil Ambak yang digosipkan sebagai bakal suami Fasha tambahkan lagi gula dalam cerita Fasha Sandha nie:-

[note]Saya sudah mengenali Fasha sejak setahun lalu, tapi tidak mahu perkara ini diperbesarkan. Tunggu bulan depan, nanti saya akan membuat pengumuman[/note]

Kepada cik Fasha Sandha, hari ini adalah hari terakhir dalam bulan September. Anda masih sempat lagi untuk buat satu sidang akhbar untuk umumkan siapakah bakal suami anda. Adakah Jejai? Adakah Qabil? Atau adakah seorang lelaki yang memang kami semua tak pernah tau?

Tapi kalau selama ini kenyataan anda tue sekadar janji-janji palsu dan sekadar menanam tebu di pinggir bibir (aceh berperibahasa la pulak), mengaku sahajalah. Kami dah naik muak menunggu nie.

Apa pendapat korang? Rasa-rasa Fasha nie dah kantoi menipu ke atau dia akan buat kejutan hari nie?

nuffnang awards