Written by Bella | March 29th, 2019

Bukan mudah bergelar ibu tunggal, menggalas tanggungjawab sebagai seorang ibu dan juga bapa pada masa yang sama. Tentunya, pelbagai dugaan dan cabaran mendatang, semuanya harus dilalui sendirian.

Menerusi akaun Instagramnya, Rita meluahkan sebagai seorang ibu tunggal, memang tiada masa untuk diri sendiri dan anak-anak adalah fokus utama. Rita juga selalu memikirkan bagaimana keadaan anak-anak nanti jika sesuatu berlaku kepada dirinya.

Hidup sebagai ibu dan bapa pada anak-anak, banyak yang harus saya uruskan, sediakan dan fikirkan. Semuanya saya kena fikir sendiri, tugas dan tanggungjawab saya dah double triple.

24jam berfikir tanpa ada masa untuk fikir pasal diri sendiri tanpa ada masa untuk rest untuk diri sendiri, nak beli itu ini untuk hadiah diri sendiri pun saya tak pernah fikir lagi sejak ada dua nyawa lagi dalam hidup saya.

Masa umpama tidak cukup utk saya, setiap masa jugak saya slalu fikir kalau ada apa-apa terjadi pada saya macam mana mereka nanti?


Kami pasti Rita sudah melakukan yang terbaik buat anak-anaknya. Malah, ramai yang kagum dengan ketabahannya sebagai seorang yang cekal memperjuangkan nasibnya.

Sumber Berita : Astro Awani

Written by AbangNara | November 21st, 2012

Berkongsi cerita-cerita peribadi bukanlah satu perkara yang mudah jika tiada platform yang betul. Abang Nara gembira sungguh bila terjumpa tentang Project Listen. Banyak sungguh kisah-kisah inspirasi dan menyayat hati yang telah dikongsi menerusinya.

listen

Abang Nara pun dah berkongsi serba sedikit tentang kisah hidup diri ini. Siap buat video lagi. Almaklumlah excited terlebih untuk berkongsi kegembiraan menjadi ayah. Seronok tau ada anak nie.

video

Dan disebabkan ramai sangat yang bertanya tentang kerjaya seorang blogger, Abang Nara turut kongsikan sedikit cerita tentang kehiudapan diri ini sebagai seorang full time blogger. Jadi kalau anda ada cita-cita nak jadi full time blogger, sila tonton video ini terlebih dahulu.

Selepas Abang Nara buat video-video ini, terasa gembira sangat sebab dapat berkongsi dengan anda semua serba sedikit tentang hidup Abang Nara. Memang betullah orang kata kadang-kadang kita kena luahkan sahaja apa yang terpendam dalam hati ini untuk rasa lebih lega. Lebih-lebih lagi kalau cerita itu mampu memberikan inspirasi kepada orang lain.

video

Apakah cerita anda? Layari www.projectlisten.com.my untuk mendengar lebih banyak cerita-cerita yang awesome daripada rakyat Malaysia sendiri.

Written by AbangNara | October 17th, 2012

Setiap orang ada cerita masing-masing. Ada cerita sedih, cerita gembira, cerita yang memotivasikan dan macam-macam lagilah. Kadang-kadang kita lebih suka memendamkan cerita yang berlaku dalam hidup kita kerana tiada platform untuk berkongsi.

listen

Apabila Abang Nara tahu mengenai Project Listen daripada Prudential ini, diri ini terus teruja. Apa sahaja cerita yang kita ingin kongsikan boleh di”upload” ke laman web Project Listen ini. Lagi best kalau cerita tersebut ada mesejnya yang tersendiri.

listen

Setelah berfikir lama, Abang Nara memutuskan untuk berkongsi cerita mengenai pengalaman menjadi ayah. Secara jujur, menjadi ayah ialah the best thing ever happened to Abang Nara. Abang Nara belajar bertolak ansur, menjadi lebih bertanggungjawab dan hidup terasa lebih lengkap dengan kehadiran si comel seorang ini.

listen

Inilah video yang Abang Nara rakam dan upload untuk Project Listen Prudential:-

Jadi apakah cerita anda? Kongsikannya di laman web Project Listen Prudential. Mana tahu ada yang tersentuh dan menjadi lebih bermotivasi dengan cerita anda.

Written by AbangNara | October 15th, 2012

13 Februari 2012 yang lalu, Abang Nara telah pun menjadi seorang ayah. Seorang bayi comel yang kami beri nama Aariz telah melengkapi keluarga ini. Menjadi seorang ayah ialah the best thing ever happened to me.

aariz

Sebelum jadi seorang bapa, Abang Nara ingatkan tugas membesarkan anak ini adalah tugas seorang ibu. Ternyata Abang Nara silap. Dengarkan cerita Abang Nara tentang keterujaan menjadi seorang ayah dengan menonton video ini di laman web Prudential Listen.