June 23rd, 2014

Ya begitulah kehidupan seorang pelakon. Walaupun sudah bercerai dan masih dalam tempoh edah, mahu tak mahu kerana tuntutan kerja, terpaksa juga melakukan promosi untuk drama yang dilakonkan. Ramai yang mengkritik Izreen Azminda kerana sering berkongsi gambar aksi mesranya bersama Amar Baharin menerusi akaun Instagram, namun itu semua dilakukan Izreen kerana ingin mempromosikan drama Kerana Terpaksa Aku Relakan.

izreen dan amar baharin

Kalau Abang Nara tak tahu mereka berlakon bersama, pasti dah anggap ada ‘something special’ sedang berlaku antara Izreen dan Amar. Kata Izreen menerusi Pancaindera:-

Saya tahu ramai yang mempersoalkan perkara tersebut. Tapi gambar antara saya dan Amar Baharin hanyalah untuk tujuan promosi drama bersiri Kerana Terpaksa Aku Relakan yang sedang ditayangkan di kaca televisyen.

Gambar-gambar itu hanya untuk menarik perhatian peminat untuk menonton. Tak lebih pun daripada itu. Sebab itu saya anggap apa sahaja komen negatif peminat tidak menjejaskan apa-apa.

Mereka kena tahu mengapa saya buat macam itu dan bukannya menghentam semata-mata. Saya terikat dengan kontrak tak mungkin saya akan duduk di rumah sepanjang tempoh edah.

Bagaimanapun penggambaran drama tersebut sudah pun berakhir dan selepas ini saya boleh kurangkan sedikit aktiviti luar.

izreen dan amar baharin

Inilah asam garam menjadi seorang pelakon. Memang sukar. Tak buat promosi langgar kontrak, buat promosi dikatakan tak menghormati tempoh edah. Ditelan mati emak, diluah mati ayah. Namun Abang Nara pasti Izreen Azminda telah mengambil keputusan yang terbaik buat dirinya. Jangan lepas ini tiba-tiba umum bercinta dengan Amar Baharin sudahlah. Memang parah kalau terjadi begitu. Hehehe. Lagi beberapa gambar mereka berdua dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

bestbuyworldP.S: Malaysia kini dilanda musim panas atau kalau dah bahasa omputihnya, ‘it’s summer time’. Sediakan diri anda dengan produk kecantikan kulit, spek mata hitam dan macam-macam lagi aksesori menarik daripada BestBuyWorld Malaysia. Harga murah, produk menarik dan paling penting, dapat cepat apabila beli. Informasi lanjut boleh LIKE Facebook BestBuyWorld Malaysia.

izreen dan amar baharin

izreen dan amar baharin
izreen dan amar baharin
izreen dan amar baharin

izreen dan amar baharin
izreen dan amar baharin

izreen dan amar baharin

izreen dan amar baharin

Advertisement
February 22nd, 2011

drama spa qistina

Pagi tadi Abang Nara ada tuliskan mengenai keputusan Azizah Mahzan untuk berhenti berlakon kerana skrip drama yang sampah, kali ini Abang Nara nak sharekan email seorang pembaca yang kecewa dengan skrip drama Spa Qistina. Kalau korang ada luahan hati yang lebih kurang sama, jangan segan-segan tulis kat ruangan komen.

[note]Assalamualaikum Abang Nara.

Kat sini saya nk bg cadangan kat abg nara supaya buat satu post berkenaan drama Spa-Qistina. Pada pemerhatian saya, penulis skrip drama ini terlalu tidak sensitif terhadap soal agama. Saya buat dlm bentuk point beberapa perkara yg saya perasan dlm drama ini:
1. Di dalam ending Spa-Q 2,Dafi telah berpisah dgn Faradhiya. Faradhiya balik kg dan dapati dia mengandung anak si Dafi. Kemudian bersambung dalam Spa-Qistina, si Dafi ni dah kawin dgn org lain. Tup-tup baru tahu yg dia ada anak dgn si Faradhiya. Kalo ikut situasi sebenar di negara kita ni, mana mungkin sbb kalau dia bercerai, kena tunggu abis edah baper kali cuci jd impossible laaa blh bercerai masa org pompuan tgh pregnant kan? Ok kpd scriptwriter sila buat homework.

2. Di dalam satu babak dalam episod yang si Mar(lakonan Nek Jah-Azizah Mahzan)kematian suaminya kerana accident, telah berkata ” mungkin tuhan lebih tahu apa yg terbaik untuk aku”.. Perkataan mungkin itu memang salah. Sebab Tuhan bukan mungkin tahu. Tuhan memang tahu. Boleh terpesong akidah dibuatnya..

3. Apabila menerima berita kematian melalui telefon, tidak wajar seorang Islam tidak mengucapkan Innalillah. Kemudian, apbila si menerima panggilan telefon tadi, menyampaikan berita kematian kpd org di rumahnya, si penerima berita yg kedua juga tidak mengucapkan Innalillah juga.

Setakat ini, itu saja yg saya perasan, kalo Abang Nara tak percaya boleh siasat sendiri. Perkara ini bg sy penting kerana semuanya berkaitan dgn agama dan akidah. Penulis skrip dan seluruh produksi sila lebih prihatin. Sebab cerita ini mmg akan sambungannya. Jika penulis skrip masih lagi mengambil sikap sambil lewa, lebih bnyk yg akan dipesongkan nanti. [/note]

Buat penulis skrip yang menganggap penonton Malaysia bodoh dan tak akan perasan benda-benda sebegini, sila berfikir 2, 3 kali sebelum anda menulis. Kami tidak bodoh. Kami pandai. Jangan sampai anda dikantoikan oleh penonton-penonton. Sekian terima kasih.

P.S: Mahukan seorang artis membantu anda meluahkan rasa cinta kepada si dia yang tersayang? Join Facebook Cornetto sekarang dan bida artis kegemaran anda untuk membantu anda menunjukkan kasih sayang kepada si dia.

Advertisement