December 16th, 2019

Perjuangan 2 peserta wanita di dalam GV6 akhirnya tamat di peringkat separuh akhir apabila Wann dan Noorshila Amin diumumkan tersingkir semalam. Ini bermaknya hanya ada 6 peserta bakal bertanding di final GV6 minggu ini iaitu Hardy Miza, Naqiu,Sham Visa, One Nation Emcee, Jatt dan Nurfatima.

gegar vaganza 6 semi final

Untuk makluman, pada minggu separuh akhir kesemua peserta diberi dua tugasan iaitu menyanyikan lagu secara solo dan juga berduet dengan artis pilihan. Secara jujurnya, persembahan Wann dan Noorshila Amin semalam memang mengecewakan. Berdasarkan komen juri, Wann gagal menunjukkan gaya nyanyian yang versatile sementara duet antara Noorshila Amin dan Ifa Raziah pula tidak harmoni serta kelihatan seperti bersaing sesama sendiri.

wann gv6

noorshila amin

Jika sebelum ini rata-rata ramai yang beranggapan bahawa Naqiu akan merangkul gelaran juara GV6 dengan mudah, namun apabila sudah sampai ke pentas akhir ini, aura Hardy Miza semakin mantap dan mengkagumkan.

Jangan lepaskan peluang untuk menonton kembali persembahan hebat Hardy Miza semalam dengan menggunakan  Digi CILI PADI yang memberikan UNLIMITED Youtube dengan bayaran kurang daripada RM1/sehari. Bolehlah layan kelunakan suara Hardy Miza sambil jatuh cinta dengan kekacakan wajahnya.

hardy miza

Untuk makluman, penyanyi dari Singapura ini telah mengungguli minggu separuh akhir GV6 dengan markah sebanyak 82 peratus dengan Naqiu berada di tempat kedua dengan markah 72 peratus. Nampak gayanya memang sengit persaingan di pentas akhir kelak.

naqiu

Ha, lepas GV6 berakhir nanti, confirm korang nak tahu perkembangan semasa para peserta program ini kan? Ha, tak payah risau sebab  Digi memberikan MAXIMUM SOCIAL menerusi plan Digi CILI PADI untuk tempoh 30 hari yang membolehkan korang ikuti Facebook, Twitter dan Instagram artis-artis kegemaran anda tanpa had. Barulah rasa dekat je di hati walaupun dah tak boleh tengok aksi mereka di kaca tv.

Apa-apa pun perjuangan para peserta GV6 akan berakhir pada minggu hadapan. Siapakah yang akan bergelar juara GV6 sekaligus membawa pulang hadiah bernilai wang tunai RM100,000? Adakah akan ada kejutan kelak?? Sama-sama kita nantikan pentas akhir GV6 pada hari Ahad ini.

Last but not least, jangan lepaskan peluang untuk meMAKSIMUMkan aktiviti Internet anda sama ada main game atau mendengar muzik bersama dengan Digi CILI Padi. Maklumat lanjut layari www.digi.my.

May 12th, 2015

Penyanyi utama kumpulan R&B serta Hip Hop, One Natio Emcee iaitu ShamimI Amalia ataupun lebih dikenali sebagai Mimi bakal menamatkan zaman bujang bersama seorang pensyarah Unitar pada penghujung bulan Mei ini.

Jejaka yang bernama Firdaus itu merupakan kawan baik Mimi dan mereka sudah saling mengenali sewaktu Mimi berusia 14 tahun lagi.

Alhamdulilah dengan pernikahan ini, istimewa Fir di mata saya ialah dia seorang yang tegas dan amat mengenali diri saya secara luar dan dalam.

Fir antara penasihat yang boleh saya dengar dan turuti berbanding dengan rakan lelaki saya yang lain, dimata saya Fir seorang yang kacak.

Pasangan tersebut telah membuat keputusan untuk mengadakan majlis pernikahan secara tertutup dan dihadiri oleh ahli keluarga terdekat kedua-dua belah pihak tanpa pihak media.

Majlis resepsi Mimi dan Firdaus pula akan berlangsung pada tanggal 7 November depan di Dewan Sivik MBPJ.

Tahniah kami ucapkan kepada Mimi dan Firdaus. Semoga kekal sehingga akhir hayat dan kami rasa anda berdua sudah tentu cukup kenal di antara satu sama lain bukan? Pupuklah rasa kasih sayang yang tidak berbelah bahagi dan selalu bersikap tolak ansur dalam menyelesaikan masalah.

Sumber Berita: Murai