November 16th, 2020

Selepas pelakon Noorkhiriah, kini, penyanyi Nourul Depp pula berdepan situasi sama apabila dirinya dipercayai menerima mesej berbaur ugutan di mana ada pihak mendakwa mahu menghantar santau kepadanya tanpa sebarang sebab.

Beliau yang seakan tertanya-tanya apakah motif sebenar individu terbabit berkelakuan anih sedemikian, tampil mendedahkan perkara ngeri itu di laman Instagram miliknya.

“Apa dosa saya pada dia dan kenapa dia bercakap macam ini. Kita doakan dia semoga diberi petunjuk. Awat sampai bersumpah guna nama Allah? Nak santau tapu bersumpah atas nama Allah?! Astaghfirullah, saya tahu benda ini wujud, tapi InsyaAllah, Allah maha pelindung dan maha besar.”

Malah beliau juga tidak ketinggalan menegaskan dirinya langsung tidak pernah menganiaya sesiapa sebelum ini.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengikutnya memintanya untuk tidak mengendahkan sahaja berkenaan. Hal ini demikian kerana, sebelum ini juga, memang ramai dalam kalangan selebriti tempatan tidak terlepas daripada menerima mesej sedemikian rupa.

Rentetan itu, Nourul yang sedih dengan perkhabaran itu seolah bersuara dan menyifatkan individu tidak bertanggungjawab itu mungkin hanya mahukan perhatian.

“Baru dapat tahu. Rasa lega sikit sebab ingatkan dia marah kita. Terus cari kat siapa aku buat jahat ni. Nak perhatian ni. Allah sedihnya. Dia perlukan pertolongan. Rasa nak bantu. Kesian.”

Terdahulu, Noorkhiriah dan Syafie Naswip juga antara nama yang turut berdepan dengan situasi yang sama sebelum ini.

November 13th, 2020

Akui berasa sedikit tertekan kerana menguruskan kelas online anak-anak dan terpaksa bekerja dari rumah, penyanyi Nourul Depp meluahkan rasa gembira apabila dapat meluangkan masa berdua bersama suami tercinta apabila berpeluang menikmati makan malam romantis di sebuah hotel di ibu kota, baru-baru ini.

Dia yang berkongsikan momen indah itu di Instagram miliknya turut memberitahu bahawa waktu berdua bersama pasangan adalah amat penting kerana dapat membantu menghilangkan stress di rumah dan juga di tempat kerja.

Nourul dalam pada itu turut mengakui Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) membuatkan dirinya tertekan dalam menguruskan aktiviti persekolahan anak-anak yang kini berlangsung atas talian.

View this post on Instagram

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp)

“Masa berdua penting. Ni kami. Hangpa nak pi mana pun boleh. Asalkan spend masa berdua. Kena pulak masa la la ni yang banyak stress. Pi la sat mana-mana. kalau tak dapat stay overnight, pi keluaq berdua dating dok sembang sat pun dah dapat release stress,”

Penyanyi yang mendirikan rumah tangga bersama jejaka Inggeris ini turut menitipkan pesanan kepada ibu bapa di luar sana supaya sentiasa bersabar dalam menguruskan rumah tangga ketika mendepani wabak pandemik COVID-19 ini.

View this post on Instagram

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp)

Sekadar info, Nourul mendirikan rumah tangga bersama Eric Daniel Depp pada 6 Jun 2012 yang lalu. Hasil perkahwinan tersebut mereka berdua dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Zachary Depp, Raphael Depp dan Isabella Depp.

September 30th, 2020

Penyanyi Nourul Depp baru-baru ini tampil menceritakan detik cemasa apabila anak lelakinya, Raphael Depp telah dimasukkan ke hospital akibat demam denggi.

Menurut penyanyi itu, Raphael juga dilaporkan telah diserang sawan atau dikenali sebagai fibral fit setelah kali terakhir berlaku pada tahun 2018 yang lalu.

Nourul telah berkongsi pengalaman cemas itu menerusi ruangan instagram miliknya untuk tatapan peminat.

View this post on Instagram

Kisahnya hari ni hari qeta. Dah balik “merentas desa dari cyberjaya ke shah alam and ke KL; anak kuat kami ni demam dan kena lagi fibral fit dia tu (tarik) Lepas dah 2 tahun solid tak kena. Mak dia jenuh berkuntau dalm qeta bila dia kena tarik dalam panas lit lit balik sekolah lepas sekolah call. Haaa apa lagi masuk hospital lh! Sekali check darah; laaaaa … patutlah demam sat sat. Rupanya denggi! Biadap punya nyamuk. Hang saja suka anak kecik kan Mak mana tak risau. Kami panik jugak la. Ya Allah… luruh hati tengok dia tarik dalam 1 min setengah tu ?? Sampai hospital, apa lagi of course kena masuk drip semua kn. adoiii … mama pun nak nangeh tengok masuk jarum? teruih terpikiaq, itu yang hanya jatuh sakit kena denggi. Macam mana kes anak orang lain yang lebih teruk dari ni? ? macam mana hati mak pak tu nak tanggung tengok deriita anak??? Denggi tak tinggi. Kami pelik laa nyamuk denggi ni. Doktor kata mungkin dah 4-5 hari kena tapi badan #raphaeldepp di tahap nak healing. Kami blur sat… Hang ni memang robocop lah raphael oiii. Mama papa bersyukur tak teruk. Alhamdulillah alhamdulillah Alhamdulillah. Takut part tarik tu. Kami trauma sat. Hilang cool. Kami terpanik hari ni??? Mungkin sebab hormon pun dok nak betui lgi lepas kami 3 minggu buat #hysterectomy Yang pasti, parents mana suka anak sakit… Semoga Allah pelihara anak anak kita dan beri kesihatan yang baik. Amin amin. YRA ????????

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

“Dah balik merentas desa dari Cyberjaya ke Shah Alam dan ke Kuala Lumpur, anak kuat kami ni demam dan kena lagi fibral fit dia tu. Selepas sudah dua tahun solid tak kena. Mak mana tak risau. Kami panik jugak la. Ya Allah.. luruh hati tengok dia tarik dalam seminit setengah tu..”

Menurut Nourul, anaknya itu telah disahkan menghidap demam denggi dan dimasukkan ke wad di sebuah pusat perubatan untuk rawatan lanjut.

View this post on Instagram

Upacara merentas desa kami laki bini pagi ni… Dari KL ke KJ , ke PJ and Sg besi! Hangpa rasaaaa. Yang berkaj dari rumah ni rasa sangat lah pelik kalau dalam qeta macam ni dok merantau sana sini ??? Tau dak pi mana? Cari servis center barang elektrik kami yang dah condemn. Nak repair! Susahnya kalau jenama produk tak kuat di sini atau asia. Takdak servis center nak repair. Alamatnya ke tong sampah saja.. beli guna baru 3 tahun Takpalah. Terima ja lh. Yang sebelh ni naik hijau dah hahahaha. Well welcome to asia ? Tapi jumpa Puan Amanda one of my followers lepas isu polis airport klia. Thanks for following. Takdan ambik gambaq dengan dia. But will remember her smile. Very humble and polite #amandaoftamanmayang Sekian cerita merentas desa kami. Nak pi sg besi pulak kat servis center #tefal. La ni kat #philips Ingat na: beli jenama yang mudah dapat atau terkenal. So senang nak servis kalau rosak!

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

Dia turut menzahirkan rasa syukur setelah melihat keadaan anaknya yang semakin stabil dan sihat.

Sekadar info, Nourul telah mendirikan rumah tangga bersama seorang jejaka iaitu Eric Daniel Depp dan telah dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Zachary Depp, Raphael Depp dan juga Isabella Depp. Nourul sebelum ini pernah menjadi isteri kepada penyanyi dan komposer terkenal negara iaitu Ajai pada Disember 1996 sebelum berpisah pada Februari 2007. Hasil perkahwinan itu mereka dianugerahkan seorang cahaya mata perempuan iaitu Ayu Nazirah.

August 21st, 2020

Belum usai nampaknya isu Mira Filzah yang dikatakan menyalahgunakan pakaian tradisi kaum India sehingga menimbulkan perdebatan di kalangan netizen. Meskipun pelakon dan pengacara kecil molek itu sudah tampil membuat permohonan maaf kepada mereka yang tersinggung di luar sana, namun isu itu masih belum reda.

Sebagai sebuah negara yang boleh dikatakan bebas untuk rakyatnya menyuarakan pendapat, begitu juga dengan rakan artis yang tampil untuk memberi sedikit komen mengenai isu ini.

Misalnya, penyanyi Nourul Depp menyifatkan bahawa tiada salahnya untuk setiap bangsa di negara ini untuk menggayakan pakaian daripada tradisi kaum lain.

Malah baginya, masyarakat Malaysia patut berbangga kerana hidup secara aman dan harmoni walaupun berlainan agama dan bangsa, atau dengan kata lain hidup dalam sebuah masyarakat yang majmuk.

View this post on Instagram

Dan kami pun nak letak lah jugak… soal sari, soal budaya… kita kn rakyat malaysia. Ada 3 bangsa. Tiga budaya. Tak salah aih nak pakai baju bangsa cina ka, india ka… Tak lupa yang di sabah dan sarawak. Ada banyak lagi budaya. (Thanks for reminding puan yang komen di bawah) (menaip masa pi groceries??) Teringin jugak nak pakai baju kadazan, dusun, bidayuh… bila nak pi lagi sabah dan sarawak pun tak tau Muhibbah… lagi lagi buln merdeka ni kita kena sedaq siapa malaysia dan apa malaysia. Nak berkelai jangan pakai baju bangsa aku atau mempermainkan budaya: pada kami takdak kena mengena Sebab sesama bangsa respect to each other, sebab tu pakai. Kat rumah kami ada semua baju budaya malaysia. Baju budaya vosgien laki kami ja takdak. Pakai ja apa pun. Asalkan jangan bogel dok melilau sana sini sudah ???? Kami suka sari! Dari kecik dah biasa pakai. Kami kan ada darah keturunan india. So tak salah kan kalau kita memakmurkan lagi asal usul kita kan… Baju sari ni dari india. My visit to india in year 2017.

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

 Dia yang meluahkan pendapat itu di laman instagram miliknya sambil memaparkan dirinya sedang menggayakan pakaian sari yang merupakan pakaian tradisional masyarakat India.

“Dan kami pun nak letaklah jugak..soal sari, soal budaya..kita kan rakyat Malaysia…Kat rumah kami ada semua baju budaya Malaysia. Baju budaya Vosgien laki kami ja takdak. Pakai ja apa pun. Asalkan jangan bogel dok melilau sana sini sudah..”

Turut mengakui dirinya sangat suka memakai Sari meskipun tidak mempunyai darah kaum India, baginya tidak salah untuk bergaya dalam busana kaum lain dalam usaha memakmurkan lagi asal – usul negara Malaysia di mata dunia.