September 29th, 2015

MyCyberSale2015 adalah kempen jualan online terbesar di Malaysia yang dianjurkan oleh Multimedia Development Corporation (MDec). Kempen ini akan berlangsung sepanjang 28/09/2015 sehingga 03/10/2015. Di bawah ialah gambar ketika majlis pelancaran MyCyberSale oleh MDec dan juga KKMM.

mycybersale

Nile.com.my, Malaysia trusted online shopping telah pun dijemput untuk menjadi salah satu vendor premium bersempena #MyCyberSale2015 ini. Sepanjang tempoh kempen ini, nile.com.my akan memberikan diskaun sehingga 90%. Untuk menambahkan lagi keyakinan para pembeli, nile.com.my juga akan memberikan penghantaran PERCUMA menggunakan Poslaju untuk pembeli Semenanjung Malaysia dengan pembelian minimum RM48.

Jom kita tengok apakah tawaran-tawaran awesome yang boleh didapati di nile.com.my:-

mycybersale

Men Tee pada harga RM17.90. Tawaran bermula pada 29/09/2015 jam 11 pagi dengan kuantiti terhad sebanyak 120 helai sahaja.

mycybersale

HANIYA 3 Colour Patchwork Chiffon Blouse- Orange diskaun sehingga RM19.90. Tawaran bermula pada 30/09/2015 jam 11 pagi dengan kuantiti terhad sebanyak 120 helai sahaja.
mycybersale

Men Rider/Leather Jacket dijual pada harga RM33.90. Tawaran bermula pada 01/10/2015 jam 11 pagi dengan kuantiti terhad sebanyak 150 helai sahaja.

mycybersale

Canvas Shoes hanya RM15.90 sahaja pada tarikh 01/10/2015 bermula jam 2.00 petang. Kuantiti adalah terhad iaitu sebanyak 200 pasangan sahaja.

mycybersale

OL Woman Heels harga #mycybersale2015 price hanya RM19.90 pada 02/10/2015 tepat jam 11 pagi. Terhad kepada 100 pasang sahaja.

mycybersale

Crocodile Pattern 3-in-1 Pieces Bag harga selepas diskaun cuma RM29.90. Tawaran bermula pada 02/10/2015 jam 2 petang. Terhad kepada 500 unit sahaja.

mycybersale

Bukan itu sahaja, sepanjang tempoh kempen #MyCyberSale2015 ini, anda boleh mendapatkan PENGHANTARAN PERCUMA dengan Poslaju dengan hanya pembelian minimum sebanyak RM48 di nile.co.my (hanya untuk pembeli Semenanjung Malaysia sahaja). Jika anda ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh klik di sini.

Kalau tak nak terlepas sebarang promosi dan informasi terkini, bolehlah ikuti nile.com.my di laman sosial di bawah. Selamat membeli-belah diucapkan, lebih-lebih lagi di hujung tahun sebegini:-

mycybersalemycybersalemycybersale

Ikuti akaun rasmi nile.com.my di WeChat

mycybersale

Ikuti akaun rasmi nile.com.my di Line

mycybersale

September 29th, 2014

MyCyberSale yang bermula pada 29 September sehingga 1 Oktober adalah kempen ‘Malaysian Online Shopping’ yang dianjurkan oleh kerajaan dan dikepalai oleh MDeC (Multimedia Development Corporation). Ia adalah berita terbaik untuk para pembeli online di mana mereka boleh mendapatkan tawaran yang terbaik sehingga 90% untuk kebanyakan produk yang terlibat dalam MyCyberSale ini.

Bersempena dengan MyCyberSale 2014, nile.com.my Malaysia Trusted Online Shopping akan menyertai event siber pertama ini dengan memberikan para pelanggan diskaun hebat dan juga penghantaran percuma. Di bawah adalah sebahagian produk yang ditawarkan pada harga SERENDAH RM9.90. Anda perlu ingat yang promosi ini hanya selama 3 hari bermula 29 September sehingga 1 Oktober 2014. Jadi kenalah dapatkan produk-produk di bawah ini selagi stok masih ada dalam tempoh 3 hari ini.

mycybersale nilemycybersale nilemycybersale nilemycybersale nilemycybersale nilemycybersale nilemycybersale nilemycybersale nilemycybersale nile

Apa lagi?

mycybersale nile

Semasa 3 hari event MyCyberSale ini, nile.com.my akan memberikan PENGHANTARAN PERCUMA sekiranya anda membuat pembelian lebih daripada RM48.

Beli sekarang untuk menikmati diskaun sehingga 90% dan penghantaran percuma @ www.nile.com.my.

July 21st, 2014

Pejam celik pejam celik sudah hampir sebulan kita berpuasa. Isnin minggu hadapan bersamaan 28 Julai 2014, kita semua dijangka akan menyambut Hari Raya bersamaan 1 Syawal 1435 Hijrah demikian merujuk kepada tarikh-tarikh penting dalam Islam tahun 2014 / 1435 -1436 H bagi negara Malaysia. Macam mana puasa tahun ini? Penuh atau ada yang tertinggal? Hehehe.
raya

Umat Islam di negara ini dijangka akan menyambut Idul Fitri pada tarikh 28 Julai 2014 bersamaan 1 Syawal 1435 Hijrah demikian merujuk kepada tarikh-tarikh penting dalam Islam tahun 2014 / 1435 -1436 H bagi negara Malaysia

Sebagai Umat Islam, ada beberapa sebab kita mesti berpuasa terlebih dahulu sebelum menyambut Hari Raya. Antara sebab-sebabnya ialah:-

1. Meningkatkan ketakwaan Kepada Allah S.W.T
Ketakwaan adalah sesuatu yang menentukan kejayaan kita di akhirat kelak. Selain daripada ketaatan kita menjalankan ibadah fardhu yang lain seperti solat, zakat atau haji, puasa juga adalah merupakan suatu kemestian bagi kita , Umat Islam. Allah s.w.t menyebut dalam firmanNya :

“Wahai orang-orang yang beriman! Kamu diwajibkan berpuasa sebagaimana diwajibkan ke atas orang-orang terdahulu daripada kamu, agar kamu bertaqwa” (Al-Baqarah : 183)

2. Melatih Diri Bersabar
Allah menjadikan puasa sebagai medah tarbiah dan ujian buat hambaNya. Dalam bulan ini kesabaran kita akan teruji dengan bermacam-macam ujian. Ujian utama itu adalah menahan lapar dan dahaga. Ujian lain adalah ujian mengawal nafsu dalam diri dan ujian untuk kita beribadah, sama ada lebih baik ibadah, sama seperti bulan lain atau lebih teruk daripada sebelum Ramadhan, Nauzubillah. Sabda Rasulullah s.a.w :

“Puasa itu adalah sebahagian daripada sabar” (Hadith Hasan riwayat at-Tirmidzi)

Jadi pastikan Ramadhan kali ini kita tidak dengan sengaja meninggalkan puasa. Banyak kelebihan yang bakal diberikan kepada kita sekiranya menjalani ibadah puasa seperti yang dituntut oleh Islam. Insya Allah ganjaran di akhirat kelak iaitu syurga menanti kita.

Dan sebagai persediaan untuk Hari Raya dan juga hadiah untuk diri sendiri kerana berjaya berpuasa pada bulan Ramadhan, jangan lupa untuk membeli-belah (bukan yang shopping melampau ye) untuk tampil lebih cantik dan kacak di pagi raya kelak. Antaranya mungkin boleh dapatkan pakaian muslimah baru, pakaian kasual wanita, dresses, beg dan juga kasut. Pasti anda akan nampak lebih berseri lebih-lebih lagi ketika kunjung mengunjung ke rumah saudara.

Nile mempunyai lebih daripada 100 rekaan untuk pakaian muslim untuk Koleksi Hari Raya mereka sempena Syawal yang bakal menjelma dengan harga yang bermula daripada RM40.
raya

Koleksi pakaian muslimah terbaru dengan rekaan plain dan corak bunga

rayaUntuk lelaki yang bekerja di ofis yang sangat sejuk atau menaiki motosikal ke tempat kerja, sepasang jaket bergaya dengan harga yang amat murah ini paling sesuai untuk anda.

rayaSeluar jeans sangat mudah untuk dikenakan dengan mana-mana pakaian serta menyerlah lagi gaya anda. Sempena Syawal ini, Nile memberikan lagi diskaun agar anda dapat berhari raya dengan seluar jeans baru.

Dan sekiranya anda membuat pembelian RM48 dan ke atas, Malaysia Trusted Online Shopping Mall Nile.com.my menawarkan PENGHANTARAN PERCUMA untuk anda. Terbaik bukan?
raya Lebih hebat lagi, anda juga boleh mendapatkan barangan anda menggunakan servis 24 Hours Cash on Delivery daripada Nile. Boleh bayar ketika menerima barangan anda yang akan diperolehi dalam tempoh masa 24 jam selepas anda membuat pembeli. Memang pantas!!!
raya

Selamat membeli-belah. Jadi pembeli yang berhemah dengan www.nile.com.my.

June 10th, 2014

Ramadhan sudah hampir tiba. Sebulan berpuasa, lepas itu Hari Raya. Pastinya di pagi Syawal anda mahu kelihatan kacak bergaya dan menarik terutama apabila bergambar untuk dikongsikan di Instagram dan Facebook. Sekarang ini adalah masa yang paling sesuai untuk memulakan senaman demi membuang lemak-lemak yang tidak sepatutnya ada dalam badan anda.

Hari ini Abang Nara nak kongsikan 10 jenis alatan senaman di rumah yang harganya tidak terlalu mahal, menjimatkan ruang dan membolehkan anda bersenam dengan pelbagai cara. Tak kiralah di bilik tidur ke, ruang tamu ke atau pun mana-mana ruang kosong di rumah anda.

1. Chin Up Bar 

Alatan ini sangat mudah untuk digunakan seperti di dalam video di atas. Hanya pada harga RM28.90, anda boleh melatih bahagian bahu, belakang serta membuat “sit up” dan “push up” dengannya. Pemasangan pun sangat mudah. Boleh digunakan di mana-mana pintu rumah anda. Belinya di sini

2. Abs Workout Roller

Nak dapatkan otot perut yang berketul-ketul di pagi Hari Raya? Inilah alatan yang terbaik untuk tujuan tersebut. Gunakannya untuk 10 minit seharu dan anda pasti akan dapat lihat kesannya. Hanya RM15.50 dan ia datang dengan pelindung lutut. Terbaik kan? Belinya di sini.

3. Tikar Yoga Berkualiti Tinggi

tikar yoga

Bukan sahaja untuk yoga, namun tikar ini boleh digunakan sebagai pelapik apabila anda membuat “sit up” dan “push up”. Tak adalah badan berbekas atau luka. Keselamatan harus diutamakan. Cuma RM28.80. Belinya di sini.

4. Adjustable Dumbbells

tikar yoga

Salah satu alat senaman wajib ada untuk orang lelaki. Set dumbbells ini bukan sahaja menjimatkan ruang, ia juga mempunyai pelbagai berat berdasarkan kesesuaian anda. Kalau mula gunakannya hari ini, pasti lengan anda berketul-ketul di pagi raya. Hanya RM155 dan penghantaran adalah PERCUMA untuk Semenanjung Malaysia. Belinya di sini.

5. Exercise Ball 

Macam-macam jenis senaman yang boleh dilakukan dengan exercise ball ini. Anda cuma perlu kreatif sahaja. Dengan harga serendah RM22.50, ia adalah pembelian WAJIB. Belinya di sini.

6. Multipurpose Workout Bench

tikar yoga

Boleh diselaraskan kepada 45 atau 90 darjah, kerusi ini telah siap dipasang jika anda membelinya. Macam-macam posisi senaman yang boleh dilakukan dengannya. Yang penting, ia mudah untuk disimpan dan tidak memakan ruang yang banyak. Harganya cuma RM239. Belinya di sini.

7. TRX

TRX telah dicipta oleh Navy Seal untuk memastikan kondisi badan mereka sentiasa berada di keadaan optimum ketika dalam perjalanan menjayakan misi. Mudah diangkat dan sangat berkesan. Harganya RM133. Belinya di sini.

8. Hula Hoop

tikar yoga

Cara paling mudah untuk mendapatkan pinggang yang ramping. Gunakanlah Hula Hoop yang berharga RM22.20 ini. Belinya di sini.

9. Chest Expander tikar yoga
Dada anda pasti kelihatan lebih tegap dan bidang dengan chest expander yang memiliki 5 spring ini. Confirm nampak lebih maskulin apabila memakai baju Melayu. Cuma RM15.50 sahaja. Belinya di sini.

10. Protection Glove

tikar yoga

Diperbuat daripada nilon yang berkualiti tinggi, sarung tangan ini pastinya dapat mengelakkan anda daripada sebarang kecederaan ketika membuat senaman. Harganya cuma RM13.50. Belinya di sini.

Marilah mula bersenam hari ini dengan www.nile.com.my yang menawarkan pelbagai alatan senaman untuk kegunaan anda pada harga yang berpatutan.