Written by Bella | June 24th, 2019

Persengketaan dan salah faham antara pelakon Nabila Huda dan ibu tirinya, Nourish akhirnya menemui jalan damai.

Bersama menyambut hari lahir Amy Search baru-baru ini, Abil dan Nourish juga mengambil kesempatan tersebut untuk berdamai.

Nourish turut berkongsi foto mereka berpelukan dengan kapsyen yang menyentuh hati. Mengakui segala kesilapannya sebelum ini, wanita itu akui kesal kerana gagal memberikan perhatian terhadap anak tirinya itu. Apa yang berlaku sebelum ini adalah ujian buat mereka sekeluarga.

Alhamdulillah, baguslah hubungan dingin mereka sudah pulih. Kami doakan agar hubungan mereka sekeluarga akan terus erat dan kekal bahagia selamanya.

Written by Bella | June 18th, 2019

Siapa sangka ucapan manis bersempena sambutan Hari Bapa baru-baru ini daripada aktres Nabila Huda buat bapa tercinta, penyanyi rock,  Amy Search bertukar pahit apabila ibu tirinya pula memuat naik kenyataan berbaur sindiran.

Pada awalnya, Nabila atau mesra dengan panggilan Abil memuat naik video kenangannya bersama Amy berserta ucapan penuh luahan rindu untuk meluangkan masa bersama bapanya selepas hampir tiga tahu mereka tidak bertemu.

Bagaimanapun Nourish memberitahu Amy tidak menyambut hari bapa meskipun berjiwa  ‘rock star’.

Abil sangat kecewa dan berang dengan tindakan ibu tirinya itu dan mendakwa wanita itu adalah punca hubungannya dan penyanyi rock itu renggang.

Perkongsian Abil mendapat sokongan netizen termasuklah juga rakan-rakan artis yang mendoakan agar dia kekal tabah dengan dugaan yang melanda. Mereka turut berharap agar satu hari nanti Abil dapat berbaik semula dengan bapanya.

Written by Bella | April 2nd, 2019

Empat tahun menanti tetapi hasrat pelakon berbakat, Nabila Huda untuk menimang cahaya mata tidak kesampaian apabila mengalami pendarahan yang teruk menyebabkan beliau keguguran.

Berita itu dikongsikan oleh Abil sendiri menerusi akaun Instagramnya semalam. Mengakui sedih dengan apa yang berlaku, Abil bagaimanapun tetap positif dan redha dengan ketentuan takdir.

View this post on Instagram

Tadi scroll up and down album kat Phone nampak video ni.. Terus I Nak share la precious moment yang I rahsia kan dengan korang. Masa abil tau positive , abil excited sangat Nak share berita ni kat korang ! Tapi macam Nak surprise lambat sikit. Ini lah Moment yang paling sweet , happy sedih semua adalah.. All in one! I’ve been waiting for this almost 4 years.. But too bad, Saya bleeding teruk until today and dah Pergi amik blood test again, dapat result and it’s not there anymore.. Takde rezeki lagi la ni. Allah Nak bagi chance Saya honeymoon lagi agaknya! Yes,Ofcourse Saya sedih. Terlalu sedih. Tapi kan, Kenapa Nak kena bersedih Dan menangis sedangkan orang Yang sentiasa membahagiakan kite , ada depan mata. Mereka Masih ada. Lebih baik hargai waktu Yang ada ni sepuas-puasnya ! At least dapat jugak kami berdua rasa moment “mom and dad to be” kejap..Jadi la eh.. hihi ! So now..games onz tak sisz @kidweebee ? 😝

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Rata-rata netizen sebak melihat video ‘throwback’ yang dimuat naik oleh Abil saat beliau memberitahu anak sulungnya, Keisha Laila bahawa beliau sedang hamil. Tanpa sedar, ramai yang mengalirkan air mata bila lihat betapa gembiranya Keisha mengetahui ibunya hamil.

Bertabahlah Abil, inshaAllah selepas ini ada rezeki anda dan suami untuk menimang cahaya mata. Jangan mudah putus asa.

Written by Bella | February 27th, 2019

Baru-baru ini, pelakon Nabila Huda kembali mengundang kontroversi apabila memuat naik foto dirinya memakai bra di atas katil.

Seperti yang dijangkakan, ruangan komen di akaun Instagram Abil dipenuhi dengan pelbagai kritikan dan kecaman. Sehingga ada yang melabelkan beliau sengaja untuk meraih publisiti murahan dan kemudiannya menyalahkan netizen apabila teruk dikecam.

Namun, Abil bukanlah seorang yang terlalu ambil pusing dengan segala kecaman yang dilemparkan terhadap dirinya. Sebaliknya beliau memuat naik lagi satu ‘posting’ mengatakan beliau tidak pernah memberikan sebab untuk orang membenci dirinya tetapi mereka yang sering mecari kesalahan dan kurang senang dengan gaya hidupnya hanya mencetuskan drama kerana rasa cemburu.

Tidak dinafikan, Abil bukanlah seorang yang hipokrit dan tidak ambil kisah dengan kritikan-kritikan pedas. Apa yang penting beliau menjadi diri sendiri dan selesa dengan penampilannya tersendiri.