October 8th, 2020

Pelakon Nabila Huda mendedahkan bahawa dirinya telah mengalami keguguran buat kali kedua pada hari Isnin yang lalu.

Berita sedih itu telah dikongsi Nabila atau lebih mesra disapa Abil menerusi ruangan Instagram (IG) Story miliknya, semalam.

Menurut Abil, dia dikhabarkan telah mengalami pendarahan sebelum disahkan keguguran.

View this post on Instagram

My die hard fans from malaysia..Thank you for loving me!?

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

“Saya keguguran buat kali kedua. Ketika pertama kali saya alami pendarahan, saya rasa sangat ‘down’ dan semalam saya cuba untuk tenangkan diri sepanjang hari. Seriously I nak sangat-sangat ada baby. Terlalu nak sangat. Keinginan I untuk ada anak tu nak sangat”

Dalam pada masa yang sama, Abil redha dan menganggap dia dan suami belum mempunyai rezeki untuk menimang cahaya mata baru dalam keluarga.

View this post on Instagram

Hi good morning ! ?

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Mengimbas kembali ketika di awal perkhabaran saat diberitahu dirinya hamil, Abil mengakui dia agak paranoid sepanjang tempoh tersebut. Abil juga memberitahu bahawa dirinya berasa kasihan terhadap suami kerana sudah agak lama menunggu kehadiran anak hasil daripada perkahwinan mereka itu.

Hanya mahu bersikap positif dan memandang ke depan, Abil mengatakan dia kini hanya ingin berehat di rumah untuk proses pemulihan emosi dan fizikal.

View this post on Instagram

It’s bErtday month..? #ripcurlmy

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Sekadar info, Nabila Huda telah mendirikan rumah tangga bersama suami, Mohd Izwan pada Disember 2015 yang lalu. Pelakon berbakat itu pernah berkahwin sebelum ini dan telah dikurniakan seorang anak perempuan iaitu Keisha Laila yang kini berusia 10 tahun.

October 7th, 2020

Sebelum ini, kecoh di media sosial apabila sesentengah artis telah dikritik oleh netizen kerana memuat naik ulasan produk atau iklan yang memaparkan wanita seksi yang memakai pakaian menjolok mata sehingga menimbulkan rasa kurang senang di kalangan masyarakat.

Namun, lain pula pendirian pelakon Nabila Huda kerana dia lebih bersikap selektif dan hanya memilih produk yang bersesuaian untuk dijadikan ulasan untuk dimuat naik di ruangan Instagram (IG) miliknya.

Nabila tampil mengulas lanjut mengenai hal itu dan turut memberi pesanan kepada peniaga di luar sana yang ingin melakukan ulasan produk untuk mengikut caranya dan tidak boleh memaksa pemilik IG supaya memuat naik gambar yang tidak sepatutnya.

“Kalau tengok di Instagram saya, tak banyak reviu sebab saya kawal benda tu. Kita faham orang bisnens tapi dalam hal ini lebih baik kalau kita tak terima gambar yang mereka bagi. Macam saya kalau orang nak suruh review boleh saja tapi mereka kena ikut cara saya dan tak boleh paksa post gambar yang tak sepatutnya..nampak buruk dekat IG aku nanti!”

Pelakon dan juga anak kepada penyanyi lagenda Amy Search ini juga berkata bahawa dia lebih selesa menjadikan media sosial sebagai sebuah platform untuk berkongsi perkembangan peribadi dan karier seninya. Namun dia dalam pada itu tidak bersikap skeptikal dan menganggap sesetengah orang menjadikan ulasan produk itu sebagai salah satu punca pendapatan dan ianya terpulang kepada pendirian individu itu sendiri.

View this post on Instagram

Helllooooo!! During this Covid19, Abil selalu make sure to wash my hand to stay clean and yang paling important to make sure my hand sanitizer ada dalam bag, kereta & everywhere I go. Just in case my skin kering or whatsoever, Abil selalu apply Vaseline Whitening Gel yang mengandungi Vaseline Jelly and skin-active rich ingredients. Vaseline Whitening Gel Fresh & Hydrated Bamboo is my favorite variant! It’s 100% pure bamboo and rich with Antioxidants. Kulit akan 3x lebih lembab plus boleh mencerahkan kulit korang. Vaseline Whitening Gel ni has a lightweight gel formula & meresap cepat dalam kulit dan yang paling best tak melekit! Korang boleh dapatkan Vaseline Whitening Gel ni dekat farmasi seperti @WatsonsMY or check out this: https://brand-my.shortlyst.com/vaseline/12802

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Mengimbas kembali, terdapat beberapa selebriti popular telah dikritik netizen kerana tampil memuat naik video di Instagram masing-masing yang memaparkan iklan khas untuk kegunaan wanita. Namun, gara-gara iklan yang tidak senonoh netizen telah meminta supaya artis dan selebriti bersikap lebih cakna dalam menyemak dan menapis produk sebelum melakukan ulasan berbayar.

Sumber : mStar Online

September 14th, 2020

Mendedahkan kepada umum bahawa dirinya telah melakukan persiapan sebulan awal untuk program terbaharu bersama Astro Warna iaitu ‘The Masked Singer Malaysia’, pelakon hebat Nabila Huda akui dirinya seorang yang cerewet dan tidak suka untuk berfikir apatah lagi melakukan kerja di saat akhir.

Nak Cipta Stail Tersendiri, Nabila Huda Sanggup Habiskan 70 Peratus Duit Gaji

Dedah Nabila, beliau akan terlebih dahulu membuat kajian bersama kumpulan dandanannya supaya apa sahaja penampilan yang beliau inginkan mampu direalisasikan dengan sempurna.

“Baju saya custom dan dah siap dengan mood board. Jadi, semua dah rancang dan tersusun dengan baik sebab I’m very fussy (cerewet) dan benci nak kena fikir saat akhir sebab boleh jadi marah. Tapi bukan fussy sejenis yang buat orang benci tau. Fussy sejenis yang kena sempurna macam pemilihan jenis kain, style rambut, lipstik dan lain-lain.”

Katanya, untuk program itu juga, beliau khabranya memilih kelainan dengan mencabar diri untuk menggayakan busana yang berwarna terang.

Nak Cipta Stail Tersendiri, Nabila Huda Sanggup Habiskan 70 Peratus Duit Gaji

“Jadi untuk program ini saya buat keputusan untuk buat oversize suit tetapi dengan warna yang berbeza iaitu striking colours. Saya tak penah percaya dengan warna yang terang tetapi untuk kali ini tak salah untuk buat percubaan dan serius, saya jatuh cinta!”

Meskipun begitu, pelakon yang popular menerusi drama Kamar Kamariah ini mendedahkan, beliau sanggup menghabiskan 70 peratus bayaran yang diterima untuk penampilan dari kepala sampai ke hujung kaki.

Nak Cipta Stail Tersendiri, Nabila Huda Sanggup Habiskan 70 Peratus Duit Gaji

“Saya sanggup habiskan duit untuk pastikan saya selesa dengan apa yang saya mahukan. Dari baju shooting sampailah apa saja saya akan habiskan selalunya 70 peratus dari gaji. Saya tahu gila kan? Tapi itulah kebenaran mengenai saya.”

Sekadar informasi, Nabila atau lebih mesra disapa Abil ini difahamkan telah diberi penghormatan untuk menduduki kerusi juri tetap selebriti-selebriti popular lain seperti Datuk Aznil Haji Nawawi, Michael Ang, Raja Azura, Remy Ishak, Ella Aminuddin, Zizan Razak, Ramona Zam Zam dan Angah Raja Lawak.

September 9th, 2020

Jika sebelum ini, pelakon Nabila Huda ada memuat naik video dirinya sedang menangis ketakutan pada awal Ogos lalu yang telah mencetuskan kebimbangan orang ramai, kali ini pelakon filem Munafik itu tampil menjelaskan perkara sebenar.

Menurut Nabila, video tersebut hanyalah gimik untuk program terbaru The Masked Singer yang bakal disiarkan di saluran Astro.

Tambahnya lagi, dia telah ditugaskan oleh pihak produksi untuk menerbitkan satu video khas dalam usaha mempromosikan program tersebut namun tidak menyangka sama sekali yang lakonannya itu telah menimbulkan perasaan bimbang di kalangan ramai pihak.

View this post on Instagram

Chicana ?? #themaskedsingermalaysia

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

“Sebenarnya itu lakonan semata-mata..ianya merupakan sebahagian teaser untuk promo program baharu Astro. Video itu bukanlah gimik sangat pun, hanya tugasan biasa saja, konon-kononnya saya nampak kelibat mask misteri di rumah. Memandangkan saya ini pelakon yang memang beri 100 peratus komitmen, itu fasal nampak macam over pula,”

Dia yang ditemui media ketika sidang media program The Masked Singer baru-baru ini dilaporkan telah berkongsi video yang memaparkan dia seolah-olah tidak dapat mengawal perasaaan takut apabila ternampak bayangan individu yang mencurigakan dalam rumahnya.

Netizen malah ada di kalangan rakan artis yang menonton video tersebut telah meluahkan rasa bimbang namun ada juga yang beranggapan Nabila hanya berlakon dan bertujuan gimik semata-mata.

Selain daripada Nabila Huda, program The Masked Singer yang bakal ditayangkan di saluran Astro itu turut menampilkan juri tetap lain seperti Datuk Aznil Nawawi, Michael Ang, Zizan Razak, Ella dan ramai lagi.

Sumber : mStar Online