Written by Bella | April 2nd, 2019

Empat tahun menanti tetapi hasrat pelakon berbakat, Nabila Huda untuk menimang cahaya mata tidak kesampaian apabila mengalami pendarahan yang teruk menyebabkan beliau keguguran.

Berita itu dikongsikan oleh Abil sendiri menerusi akaun Instagramnya semalam. Mengakui sedih dengan apa yang berlaku, Abil bagaimanapun tetap positif dan redha dengan ketentuan takdir.

View this post on Instagram

Tadi scroll up and down album kat Phone nampak video ni.. Terus I Nak share la precious moment yang I rahsia kan dengan korang. Masa abil tau positive , abil excited sangat Nak share berita ni kat korang ! Tapi macam Nak surprise lambat sikit. Ini lah Moment yang paling sweet , happy sedih semua adalah.. All in one! I’ve been waiting for this almost 4 years.. But too bad, Saya bleeding teruk until today and dah Pergi amik blood test again, dapat result and it’s not there anymore.. Takde rezeki lagi la ni. Allah Nak bagi chance Saya honeymoon lagi agaknya! Yes,Ofcourse Saya sedih. Terlalu sedih. Tapi kan, Kenapa Nak kena bersedih Dan menangis sedangkan orang Yang sentiasa membahagiakan kite , ada depan mata. Mereka Masih ada. Lebih baik hargai waktu Yang ada ni sepuas-puasnya ! At least dapat jugak kami berdua rasa moment “mom and dad to be” kejap..Jadi la eh.. hihi ! So now..games onz tak sisz @kidweebee ? 😝

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Rata-rata netizen sebak melihat video ‘throwback’ yang dimuat naik oleh Abil saat beliau memberitahu anak sulungnya, Keisha Laila bahawa beliau sedang hamil. Tanpa sedar, ramai yang mengalirkan air mata bila lihat betapa gembiranya Keisha mengetahui ibunya hamil.

Bertabahlah Abil, inshaAllah selepas ini ada rezeki anda dan suami untuk menimang cahaya mata. Jangan mudah putus asa.

Written by Bella | February 27th, 2019

Baru-baru ini, pelakon Nabila Huda kembali mengundang kontroversi apabila memuat naik foto dirinya memakai bra di atas katil.

Seperti yang dijangkakan, ruangan komen di akaun Instagram Abil dipenuhi dengan pelbagai kritikan dan kecaman. Sehingga ada yang melabelkan beliau sengaja untuk meraih publisiti murahan dan kemudiannya menyalahkan netizen apabila teruk dikecam.

Namun, Abil bukanlah seorang yang terlalu ambil pusing dengan segala kecaman yang dilemparkan terhadap dirinya. Sebaliknya beliau memuat naik lagi satu ‘posting’ mengatakan beliau tidak pernah memberikan sebab untuk orang membenci dirinya tetapi mereka yang sering mecari kesalahan dan kurang senang dengan gaya hidupnya hanya mencetuskan drama kerana rasa cemburu.

Tidak dinafikan, Abil bukanlah seorang yang hipokrit dan tidak ambil kisah dengan kritikan-kritikan pedas. Apa yang penting beliau menjadi diri sendiri dan selesa dengan penampilannya tersendiri.

Written by Bella | February 12th, 2019

Melalui kenyataan panjang lebar di Instagram, pelakon Nabila Huda meluahkan rasa kecewa terhadap netizen yang tidak berhenti mencari kesalahan artis dan mengecam mereka. Abil tidak tahan melihat rakan artis lain terus dicaci dan ditindas oleh netizen.

Lebih teruk, ramai yang melihat segala keburukan itu datang daripada golongan artis dan mereka sering dilabel jahat. Abil juga menyeru supaya golongan artis berhenti memohon maaf kepada netizen kerana tiada orang akan hargai.

Kata Abil, artis tetap manusia biasa yang tidak sempurna dan pasti akan melakukan kesilapan namun apa yang berbeza mereka dikenali ramai. Pada masa yang sama, Abil sempat berpesan kepada rakan artis untuk tidak lagi berkongsi apa-apa cerita peribadi di media sosial.

Marah benar nampaknya Abil, segala yang terpendam selama ini diluahkan habis-habisan. Namun, ada juga betulny kata beliau, artis juga manusia biasa yang akan melakukan kesalahan jadi kita tidak boleh terus menjatuhkan hukuman kepada mereka. Tegur itu boleh tetapi janganlah kecam teruk sangat.

Written by Bella | January 15th, 2019

Gerai makan Waroeng Isabella milik pelakon Nabila Huda dan suaminya yang baru sahaja dibuka mendapat sambutan yang agak baik.

Namun, sejak beberapa hari lalu ada beberapa netizen tidak berpuas hati dengan servis yang diberikan dan mengatakan makanan yang disajikan juga tidak enak seperti yang disangka. Macam-macam juga komen yang dilemparkan kepada Nabila.

Menurut Nabila, beliau tidak dapat memuaskan hati semua orang ataupun menjanjikan kesempurnaan. Bukan tidak boleh menerima kritikan daripada pelanggan, cuma sekiranya benar tidak berpuas hati dengan perkhidmatan kedai makannya itu, boleh terus mesej beliau secara peribadi di media sosial dan bukanlah terus viral.

Nabila beranggapan mereka yang mempersoalkan layanan serta kualiti makanan di gerainya itu merupakan pelanggan yang tidak bernasib baik. Apa-apa pun, beliau tetap memohon maaf atas apa yang berlaku.