May 22nd, 2020

Berkongsi foto lama dirinya ketika berusia 20 tahun di laman Instagram, pengacara, Nabil Mahir mencuri tumpuan netizen.

nabil mahir

Ia mendapat perhatian apabila Nabil difahamkan memuat naik fotonya yang dirakam pada tahun 2008 di mana wajahnya dilihat tidak sempurna di bahagian dahi kerana ditumbuhi jerawat.

Advertisement

Selain mengakui begitu pantas masa berlalu, tunangan kepada pelakon dan penyanyi Ayda Jebat ini seakan mempersoalkan mengapa wajahnya sering dihujani masalah.

View this post on Instagram

Advertisement

Hari tu kan Nabil kopak laptop lama untuk selamatkan hard drive. Ni dia salah 1 gambar dari tahun 2008. I was 20 😮 how time flies. Masa ni macam2 product muka pakai tapi lepas baik je, set jerawat baru akan tumbuh 😅 Yang paling tak paham tu kenapala tak shave unibrow tu woii aduhhh hahaha! 🤣 Gambar sebelah versi kalau takde jerawat and unibrow 😅 #throwbacktuesday #wheniwasyoung #2008 #20

A post shared by Nabil Mahir (@nabilmahir) on

“Masa ni macam2 product muka pakai tapi lepas baik je, set jerawat baru akan tumbuh.”

Namun beliau juga turut memuat naik foto yang telah disunting menunjukkan wajahnya seakan sempurna tanpa sebarang masalah di wajah.

Rata-rata pengikutnya menzahirkan pelbagai reaksi di ruangan komen, namun apa yang menarik tumpuan apabila tunangnya itu menyifatkan wajahnya tidak sama dengan bakal suaminya itu.

Advertisement

Malah, Ayda turut meluahkan bahawa tunangnya itu sebagai seorang yang kacak, baik hati dan setia.

ayda jebat

Terdahulu, pasangan ini telah mengikat tali pertunangan secara dalam talian menggunakan aplikasi Google Meet hujung April lalu.

Ia berlaku susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikuatkuasakan seluruh negara.

Advertisement
April 30th, 2020

Walaupun tidak mengadakan majlis seperti biasa dan dengan meriah, pelakon Ayda Jebat mengaku pengalaman mengikat tali pertunangan bersama pengacara Nabil Mahir secara ‘online’ tetap menggembirakan dan dia terasa sangat bahagia kerana dapat merealisasikan kehendak keluarga mengikut adat.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Menurut Ayda, pada awalnya mereka ada memikirkan untuk menangguhkan pertunangan ekoran PKP, namun keluarga meminta agar ia disegerakan.

Advertisement

Sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan), kami memang terfikir untuk tunda bertunang, tapi keluarga Nabil mahu majlis ini berlangsung dengan cepat.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Kalau boleh, mereka mahu kami bernikah secepat mungkin, tidak mahu tunggu lagi. Jadi, bagi menghormati permintaan keluarga, saya dan Nabil tampil dengan idea menganjurkan majlis bertunang secara dalam talian sempena sambutan ulang tahun kelahiran Nabil ke-32.

Ayda berkata, dia sudah bersedia untuk bergelar isteri dan tarikh perkahwinan mereka juga sudah ditetapkan. Bagaimanapun, dia buat masa ini belum dapat berkongsi butiran lanjut dan akan diberitahu kelak.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Advertisement

Tarikh sudah ditetapkan tapi masih belum dapat saya kongsikan. Jangan risau, kami akan umumkan nanti.

Memang saya mengharapkan hubungan kami sampai ke tahap ini. Saya sudah bersedia untuk bergelar isteri dan tidak mahu membuang masa. Saya juga sudah berusia 28 tahun, tidak terlalu muda dan tidak terlalu tua untuk berkahwin.

Penyanyi dan pelakon itu membuat keputusan untuk bertunang dan menamatkan zaman bujang dengan Nabil selepas hampir setahun mereka berkenalan. Terdahulu, Nabil melamar Ayda pada malam sambutan hari jadinya yang ke-28 pada 17 Mac lalu.

Sumber Berita : Harian Metro

Advertisement
April 29th, 2020

Meskipun Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sedang berkuatkuasa, ia sedikit pun tidak menghalang Ayda Jebat dan Nabil Mahir untuk melangsungkan pertunangan. Baru sahaja menerima lamaran kekasihnya pada Mac lalu, Ayda memaklumkan mereka sudah selamat bertunang pada Selasa secara ‘online’.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Ayda mengumumkan berita gembira tersebut menerusi akaun Instagramnya dan difahamkan pertunangan tersebut diadakan bersempena dengan ulang tahun kelahiran Nabil yang ke-32.

Advertisement

Lebih menarik, pasangan ini yang tampil sedondon mengenakan pakaian berwarna merah jambu turut memuat naik foto seolah-olah berada di tempat yang sama tetapi sebenarnya berada di lokasi yang berbeza.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Ayda berkata, meskipun tidak dapat bertentangan mata dan majlis itu diadakan secara ‘online’, namun dia tetap merasa bahagia serta bersyukur segalanya berjalan dengan lancar.

Perkongsian pasangan itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengucapkan tahniah dan mendoakan agar Ayda dan Nabil cepat-cepat naik pelamin.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Terdahulu, kisah cinta mereka menjadi perbualan hangat apabila Ayda berkongsi foto cincin lamaran yang diterimanya semasa ulang tahun kelahirannya yang ke-28 pada 17 Mac lalu.

Advertisement
March 20th, 2020

Selepas beberapa bulan menjalin hubungan cinta, baru-baru ini pelakon dan penyanyi Ayda Jebat berkongsi berkongsi saat bahagia menerima lamaran kekasihnya, Nabil Mahir. Lebih istimewa dan bermakna, Nabil melamar Ayda pada ulang tahun kelahiran Ayda yang ke 28 dan lamaran tersebut merupakan satu hadiah yang paling berharga buatnya.

nabil mahir melamar ayda jebat

Mesti ramai yang tertanya bila agaknya mereka bertunang dan kemudian ke fasa seterusnya? Bagaimanapun, menurut Nabil dia dan Ayda tidak mempunyai sebarang perancangan untuk mengadakan majlis merisik atau bertunang.

Advertisement

Semenjak kami mula rapat, kami sudah berjumpa dengan keluarga masing-masing. Selepas saya melamar Ayda, kami memang tidak mempunyai perancangan untuk mengadakan majlis merisik atau bertunang.

nabil mahir melamar ayda jebat

Nabil berkata jika boleh dia mahu terus melangsungkan majlis pernikahan tetapi tarikhnya masih belum difikirkan lagi. Namun, dia berhasrat untuk berkahwin pada tahun ini.

Kalau boleh, saya sendiri mahu terus bernikah dan mengadakan majlis berkahwin tetapi tarikhnya masih belum difikirkan lagi.

nabil mahir ayda jebat

Advertisement

Saya mahu langsungkannya tahun ini juga. Tetapi, semuanya masih belum pasti lagi dan kami akan berbincang dengan keluarga terlebih dahulu.

Rata-rata peminat sudah tidak sabar untuk menanti hari bahagia pasangan merpati dua sejoli ini. Semoga perancangan mereka untuk mendirikan rumah tangga dipermudahkan.

Sumber Berita : Astro Gempak

Advertisement