October 21st, 2020

Ayda Jebat dan Nabil Mahir merupakan pasangan yang tidak asing lagi dalam industri seni kerana kini sedang asyik dilamun cinta dan difahamkan akan mendirikan rumah tangga tidak lama lagi.

Namun begitu, pasangan ini sering saja dihimpit kontroversi kerana sering dilihat begitu akrab dan mesra walaupun sekadar hanya mengikat tali pertunangan.

Baru-baru ini, netizen ada bertanyakan soalan adakah Ayda kini tinggal sebumbung dengan tunangnya itu kerana sering saja dilihat bersama Nabil pada setiap waktu dan ketika.

Namun begitu, Ayda tampil menjelaskan bahawa dia berada di rumah Nabil hanyalah untuk berbincang mengenai hal perkahwinan mereka sahaja dan dalam pada masa yang sama, ahli keluarga Nabil turut ada di dalam rumah itu.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Pencuri Hati ini turut menafikan dakwaan bahawa dia sering bermalam di rumah bakal mertuanya. Malah, Ayda turut mengaku yang dia sering ke sana kerana ingin mendalami ilmu agama dan selalu solat berjemaah.

Mengimbas kembali, Ayda dan Nabil dilaporkan telah mengikat tali pertunangan secara atas talian pada 28 April yang lalu dan sehingga kini masih belum mengumumkan tarikh pernikahan mereka kepada peminat.

September 3rd, 2020

Meluahkan rasa kesal dengan sikap segelintir individu yang sanggup membuat akaun palsu di media sosial bagi menyembunyikan identiti sebenar, pengacara Nabil Mahir tidak menafikan golongan tersebut menggunakan pendekatan itu sekadar mahu menghentam pengguna lain semata-mata.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

Katanya lagi, ramai dalam netizen khususnya di laman Instagram dilihat kerap menggunakan soal agama demi mahu mencaci hina dirinya.

“Ramai di Instagram ini, suka caci orang pasal agama, tapi diri sendiri dan orang terdekat tak terjaga. Kelakar, ramai yang sampai sanggup buat akaun palsu sekadar nak kutuk maki. Seronok ke?”

Luahan tersebut dipercayai mempunyai kaitan dengan tindakannya memuat naik sekeping foto berpelukan bersama tunangnya, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat baru-baru ini.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

Susulan gambar panas tersebut mendapat perhatian netizen, ruangan komen di posting tersebut kemudiannya tidak lekang dipenuhi dengan kritikan netizen.

Namun begitu, Nabil pada masa sama tampil memohon maaf atas segala kekurangan dirinya.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

 

“Maafkan saya terlebih terkurang, kita manusia sama, harap diampunkan. Saya doakan kepada semua moga apa-apa masalah yang anda lalui, moga dipermudahkan dan diberi kebahagiaan. Amin.”

sekadar informasi, Nabil dan Ayda telah selamat mengikat tali pertunangan pada 28 April lalu ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. Bagaimanapun, sehingga kini. Kedua-dua mereka dilihat masih merahsiakan tarikh pernikahan mereka.

May 22nd, 2020

Berkongsi foto lama dirinya ketika berusia 20 tahun di laman Instagram, pengacara, Nabil Mahir mencuri tumpuan netizen.

nabil mahir

Ia mendapat perhatian apabila Nabil difahamkan memuat naik fotonya yang dirakam pada tahun 2008 di mana wajahnya dilihat tidak sempurna di bahagian dahi kerana ditumbuhi jerawat.

Selain mengakui begitu pantas masa berlalu, tunangan kepada pelakon dan penyanyi Ayda Jebat ini seakan mempersoalkan mengapa wajahnya sering dihujani masalah.

View this post on Instagram

Hari tu kan Nabil kopak laptop lama untuk selamatkan hard drive. Ni dia salah 1 gambar dari tahun 2008. I was 20 😮 how time flies. Masa ni macam2 product muka pakai tapi lepas baik je, set jerawat baru akan tumbuh 😅 Yang paling tak paham tu kenapala tak shave unibrow tu woii aduhhh hahaha! 🤣 Gambar sebelah versi kalau takde jerawat and unibrow 😅 #throwbacktuesday #wheniwasyoung #2008 #20

A post shared by Nabil Mahir (@nabilmahir) on

“Masa ni macam2 product muka pakai tapi lepas baik je, set jerawat baru akan tumbuh.”

Namun beliau juga turut memuat naik foto yang telah disunting menunjukkan wajahnya seakan sempurna tanpa sebarang masalah di wajah.

Rata-rata pengikutnya menzahirkan pelbagai reaksi di ruangan komen, namun apa yang menarik tumpuan apabila tunangnya itu menyifatkan wajahnya tidak sama dengan bakal suaminya itu.

Malah, Ayda turut meluahkan bahawa tunangnya itu sebagai seorang yang kacak, baik hati dan setia.

ayda jebat

Terdahulu, pasangan ini telah mengikat tali pertunangan secara dalam talian menggunakan aplikasi Google Meet hujung April lalu.

Ia berlaku susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikuatkuasakan seluruh negara.

April 30th, 2020

Walaupun tidak mengadakan majlis seperti biasa dan dengan meriah, pelakon Ayda Jebat mengaku pengalaman mengikat tali pertunangan bersama pengacara Nabil Mahir secara ‘online’ tetap menggembirakan dan dia terasa sangat bahagia kerana dapat merealisasikan kehendak keluarga mengikut adat.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Menurut Ayda, pada awalnya mereka ada memikirkan untuk menangguhkan pertunangan ekoran PKP, namun keluarga meminta agar ia disegerakan.

Sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan), kami memang terfikir untuk tunda bertunang, tapi keluarga Nabil mahu majlis ini berlangsung dengan cepat.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Kalau boleh, mereka mahu kami bernikah secepat mungkin, tidak mahu tunggu lagi. Jadi, bagi menghormati permintaan keluarga, saya dan Nabil tampil dengan idea menganjurkan majlis bertunang secara dalam talian sempena sambutan ulang tahun kelahiran Nabil ke-32.

Ayda berkata, dia sudah bersedia untuk bergelar isteri dan tarikh perkahwinan mereka juga sudah ditetapkan. Bagaimanapun, dia buat masa ini belum dapat berkongsi butiran lanjut dan akan diberitahu kelak.

ayda jebat nabil mahir bertunang online

Tarikh sudah ditetapkan tapi masih belum dapat saya kongsikan. Jangan risau, kami akan umumkan nanti.

Memang saya mengharapkan hubungan kami sampai ke tahap ini. Saya sudah bersedia untuk bergelar isteri dan tidak mahu membuang masa. Saya juga sudah berusia 28 tahun, tidak terlalu muda dan tidak terlalu tua untuk berkahwin.

Penyanyi dan pelakon itu membuat keputusan untuk bertunang dan menamatkan zaman bujang dengan Nabil selepas hampir setahun mereka berkenalan. Terdahulu, Nabil melamar Ayda pada malam sambutan hari jadinya yang ke-28 pada 17 Mac lalu.

Sumber Berita : Harian Metro