May 16th, 2010

nabil raja lawak eksiden lagi

Aduh. Malang memang tak berbau. Lagi-lagi untuk penunggang motosikal. Kali ini adalah kali kedua Nabil Raja Lawak eksiden melibatkan motor superbikenya. Nasib baik Nabil memang jenis yang pakai baju safety. So kecederaan yang dialaminya tak ada lah teruk sangat.

Nabil luka di tangan dan cedera kat rusuk belakang. Dan yang bahayanya masa jatuh tue kepala dia bergegar sikit. Harap-harap tak ada pendarahan dalaman. Semoga semuanya selamat-selamat belaka. Kalau apa-apa jadi nanti kesian pulak kat Irma. Tak merasa jadi bini orang pulak nanti.

Pengalaman peribadi kami yang pernah melihat 3 kemalangan satu hari melibatkan motor semasa on the way pergi tempat kerja. Memang seram sangat-sangat. Orang bawak motor nie kadang-kadang bukan salah dia pun yang menyebabkan jadi eksiden. Silap sikit je memang boleh buat nyawa melayang. Terbaru kat depan rumah kami nie, satu pakwe makwe maut sebab terjatuh dan digelek lorilepas side mirror motor dia tergesel dengan kereta.

Kesimpulannya kepada semua-semua pembawa kenderaan di jalan raya, silalah bawak berhati-hati. Kepada pemandu kereta, sebelum membelok tue ushar dulu ada ke tak motor-motor lalu. Bawaklah dengan berhemah. Signal tue jangan lupa kasik.

P.S: Selamat Hari Guru kepada semua cikgu-cikgu di Malaysia ini. Teringat kenangan zaman sekolah menengah dulu. Kawan kitorang bila tak dapat jawap soalan Math kena pergi jumpa budak Form 1 cakap dia tak pandai Math. Exam lepas tue terus dapat 100 markah. Kenangan oh kenangan.

Advertisement
February 14th, 2010

nabil raja lawak

Kami sendiri tak mampu nak bersimpati dengan si Nabil Raja Lawak nie. Bagi kami, kenyataan si Nabil mengutuk filem Lu Fikirlah Sendiri, memang tersangat-sangat bodoh. Satu kesilapan yang kini dah memakan diri sendiri. Mengikut BiPop hari nie, penerbit filem Lu Fikirlah Sendiri, Datuk Suhaimy Othman sekarang dalam proses menyemak kontrak untuk memastikan sama ada Nabil boleh dikenakan tindakan undang-undang akibat mengeluarkan kenyataan negatif terhadap filem lakonan dia.

Kami percaya yang filem nie takkan dapat mengutip kutipan box office seperti yang dijangkakan. Mula-mula tue kami sendiri memang teruja nak pergi tengok sebab ada si Nabil nie. Tapi lepas dengar kutukan dia sendiri, terus kami cancelkan hasrat di hati. Buat apa nak pergi tengok cerita yang kompem dah tak best kan? Baik pergi layan cerita My Name Is Khan. Lagi best!!!

Buat Nabil, berhati-hatilah time keluarkan kenyataan. Lu fikirlah sendiri sebelum cakap benda-benda mengarut nie. Secara logiknya, takkanlah tak boleh nak fikir impak kenyataan yang sebegini. Benda mudah jer nie. Orang dah bayar anda untuk berlakon filem, kalau filem tak best pun janganlah kutuk. Layankan ajer.

Nasihat kami untuk Nabil, kalau dalam industri perfileman Malaysia nie, anda tak boleh jujur sangat. Kalau jujur dan baik hati, akibatnya memakan diri. Berapa banyak filem sampah kat Malaysia nie (terutamanya arah seseorang yang bergelar Prof), tapi pernahkan anda dengar pelakon dia kutuk filem tue? Tak ada kan?

Akhir kata, Lu fikirlah sendiri ~~~~~~~~~~

Advertisement