September 26th, 2016

Tahun ini adalah tahun ketiga MDEC menjalankan acara jualan online terbesr di Malaysia iaitu #MYCYBERSALES2016 yang bermula dari 26-30 September 2016. Plebagai diskaun sehingga 90% untuk macam-macam jenis produk ditawarkan bersempena #MYCYBERSALE2016.

mycybersale nile

Nile.com.my, portal membeli-belah online yang dipercayai di Malaysia, akan turut sama menyertai #MYCYBERSALE2016 dengan menawarkan penghantaran percuma menggunakan Pos Laju di Semenanjung Malaysia untuk pembelian minimum sebanyak RM48 untuk tarikh 26.09.2016 sehingga 30.09.2016

Sepanjang tempoh ini, pelbagai produk akan diberikan diskaun sehingga 90% pada masa-masa tertentu. Setiap produk yang dijual dengan diskaun tersebut pada tarikh dan masa yang ditetapkan dengan kuantiti yang terhad. Siapa yang bayar dulu, dia yang dapat. Untuk keadilan, satu pelanggan hanya boleh membeli satu produk sahaja. Jom kita tengok apa produk-produk awesome yang boleh disambar sepanjang #MYCYBERSALE2016.

MycyberSale 2016 bermula pada 26/09/2016 – 11.00am

mycybersale nile

mycybersale nile

MycyberSale 2016 bermula pada 27/09/2016 – 11.00am

mycybersale nile

mycybersale nile

MycyberSale 2016 bermula pada 28/09/2016 – 11.00am

mycybersale nile

mycybersale nile

MycyberSale 2016 bermula pada 29/09/2016 – 11.00am

mycybersale nile

MycyberSale 2016 bermula pada 30/09/2016 – 11.00am

mycybersale nile

mycybersale nile

mycybersale nile

Banyak lagi produk-produk yang dijual pada harga super duper murah di Nile sepanjang #MYCYBERSALE2016 ini. Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh tengok eksemua produk di http://www.nile.com.my/page.php?cd=116. Nasihat Abang Nara, tandakan kalendar anda dan bersiap sedia pada tarikh terebut. Diingatkan sekali lagi bahawa setiap produk mempunyai kuantiti yang terhada. Siapa yang bayar dulu, dia yang yang dapat. Siapa cepat, dia dapat. Selamat membeli-belah.

September 22nd, 2016

Setiap tahun, salah satu acara tahunan yang Abang Nara sentiasa nanti-nantikan ialah #MYCYBERSALE. Untuk makluman, #MYCYBERSALE adalah kempen jualan online terbesar di Malaysia yang dianjurkan setiap tahun oleh Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) dengan sokongan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK), CyberSecurityMalaysia serta SME Corp. Tahun ini adalah tahun ketiga #MYCYBERSALE dianjurkan dan sudah pasti ia akan menjadi lebih hebat, meriah dan awesome berbanding tahun-tahun sebelumnya.

mycybersale2016

Cerita banyak tak guna, meh sini Abang Nara kongsikan 5 perkara yang anda harus tahu tentang #MYCYBERSALE2016 kali ini.

1.Bermula 26 September sehingga 30 September 2016

mycybersale2016

Tahun ini, #MYCYBERSALE2016 akan bermula dari 26 September sehingga 30 September 2016. 5 hari ini akan menjadi 5 hari yang paling penting di dalam hidup anda. Pastikan kuota data Internet anda mencukupi untuk melayari laman web #MYCYBERSALE2016 kerana terlalu banyak promosi super duper best dengan harga rendah tak masuk akal akan ditawarkan sepanjang tempoh ini. Kalau terlepas memang anda akan menangis tak henti-henti.

2.Lebih daripada 6,000 peniaga akan menyertai #MYCYBERSALE2016

mycybersale2016

Abang Nara dah berdebar-debar dan mula pening memikirkan macam mana nak buat pilihan ketika membeli belah sepanjang kempen #MYCYBERSALE2016 ini. Mana taknya, ada lebih 6,000 peniaga yang akan membuat promosi kaw-kaw sepanjang tempoh ini. Mengikut informasi yang Abang Nara terima, jumlah peniaga yang menyertai #MYCYBERSALE2016 mencecah angka 10,000. Semua jenis peniaga ada. Kecantikan, gadjet, telefon, buku, alat solek, barangan bayi, basikal, baju, fesyen dan macam-macam lagilah. Selaku pengguna, kita memang beruntung sebab dapat buat pilihan yang terbaik.


3. Ada offer gila-gila di akaun LINE #MYCYBERSALE

mycybersale2016

Kerjasama antara #MYCYBERSALE2016 dan LINE ini memang syok habis. Dahlah memang ada promosi kaw-kaw, lepas tue kalau anda follow akaun LINE @MYCYBERSALE, akan ada offer special khas untuk anda. Cuma perlu tunggu mesej daripada akaun tersebut sahaja. Ini ekslusif untuk pengguna LINE. Jadi kalau anda belum install LINE, inilah masanya untuk install dan follow akaun LINE MYCYBERSALE.

4. 4 syarikat penerbangan sertai #MYCYBERSALE2016


Jika anda ingin membeli tiket penerbangan ke dalam atau luar negara dengan harga super duper murah, inilah peluang yang tidak patut anda lepaskan. Malaysia Airlines, AirAsia, Firefly dan Malindo akan turut sama menyertai #MYCYBERSALE2016. Sudah pasti tawaran yang akan diberikan 4 syarikat penerbangan ini akan menggegarkan jiwa raga anda. Sediakan duit secukupnya dan selamat bercuti.

5.Diskaun sehingga 90%

Bercerita mengenai #MYCYBERSALE2016 pastinya wajib kena ada tentang diskaun. Seperti tahun-tahun lalu, diskaun yang ditawarkan adalah sehingga 90%. Bukan sahaja gadjet yang boleh dibeli dengan harga murah, malah pemeriksaan kesihatan, pakej pelancongan, penukaran tayar, pakej gambar perkahwinan dan banyak lagi boleh didapatkan dengan harga diskaun. Inilah peluang anda untuk shopping sepuas-puas sambil melakukan penjimatan.

Jadi tunggu apa lagi? Kosongkan tarikh 26 September sehingga 30 September 2016 ini dan layari www.mycybersale.my untuk membeli-belah sampai lebam. Jangan lupa LIKE Facebook MY MDEC untuk informasi lanjut tentang #MYCYBERSALE2016.

September 30th, 2015

Wife Abang Nara merupakan seorang pembeli ‘online’ yang tegar. Tahap ketegarannya ialah barang dapur macam ayam, minyak, sayur, pampers anak dan makanan ringan pun dia beli secara online. Power kan? Bila Abang Nara tanya kenapa dia suka sangat beli online, jawapannya ialah “senang, murah dan pantas’. Tak perlu penat-penat nak keluar rumah, drive kereta, beratur nak bayar dan angkut barang.

mycybersale

Mamaroo yang Arissa duduk nie pun beli online jugak

Sesungguhnya wife Abang Nara adalah orang yang paling excited apabila mengetahui MyCyberSale kembali buat kali kedua pada tahun ini. Tahun 2014 adalah kali pertama MyCyberSale dianjurkan dan telah menyaksikan transaksi sebanyak RM67 juta berlaku. Tahun 2015, angka tersebut dijangka meningkat kerana lebih daripada 400 penjual atas talian termasuklah dari Sabah, Sarawak, Johor, Melaka dan Negeri Sembilan turut sama terlibat.

mycybersale

MyCyberSale 2015 adalah jualan online terbesar di Malaysia yang bermula dari 28 September 2015 sehingga 2 Oktober 2015. Kempen ini adalah salah satu inisiatif di bawah Digital Malaysia untuk mengalakkan orang ramai membeli-belah secara online. Kalau ada pembaca BeautifulNara yang tak pernah beli barang secara online, inilah masanya untuk mencuba. Banyak sangat promosi, tawaran, diskaun dan cabutan bertuah yang ditawarkan. Memang kelabu mata dibuatnya.

mycybersale

Sempena MyCyberSale 2015 ini, Abang Nara ada beberapa tips, fakta dan nasihat untuk korang semua. Antaranya ialah:-

1. Pembelian secara online adalah selamat

mycybersale

Mungkin ada yang takut nak beli secara online kerana risaukan maklumat peribadi seperti kad pengenalan, kredit kad, maklumat bank dan sebagainya dicuri oleh pihak tidak bertanggungjawab. Walaupun 99% transaksi kini adalah selamat, untuk lebih berjaga-jaga, ketika membuat pembayaran, pastikan alamat di laman web itu mempunyai “https://” dan bukannya “http://” sahaja.

2. Selalu bukak laman web www.mycybersale.my

mycybersale

Yang ini paling penting sebab kesemua info tentang MyCyberSale 2015 ada di www.mycybersale.my. Promosi yang ditawarkan, apa cabutan bertuah yang boleh menang, peniaga yang join MyCyberSale, kategori produk yang ada dan macam-macam lagilah. Jangan lupa untuk pergi tengok hadiah cabutan bertuah (antaranya ada Samsung Galaxy A8) yang bernilai lebih dari RM50,000. Jadi korang boleh merancang pembelian. Mana tahu ada rezeki kan?

3. Sentiasa refresh Facebook Digital Malaysia

Buat yang mahu membuat pembelian pada harga diskaun tinggi tak ingat (lebih dari 90% diskaun pun ada), salah satu teknik yang wajib digunakan ialah refresh Facebook Digital Malaysia. Ini kerana segala jenis ‘flash sale’, diskaun yang awesome dan promosi tak masuk akal akan diwar-warkan di sini. Nasihat Abang Nara, bukak satu tab untuk Facebook Digital Malaysia dan selang 3 minit sila refresh.

4. Jangan tunggu sampai ‘last minute’ baru nak beli

mycybersale

MyCyberSale 2015 akan berakhir pada 2 Oktober 2015. Biasanya ramai yang akan buat pembelian last minute sebab kononnya hari last mesti lagi murah. Untuk MyCyberSale 2015, sila beli terus kalau ada produk yang berkenan di hati. Sebabnya kebanyakan produk yang ditawarkan diskaun ketika MyCyberSale mempunyai kuantiti yang terhad. Siapa cepat dia yang dapat. Suka je terus tekan ‘beli’. Tak payah tunggu-tunggu. Lagipun setiap hari promosi yang ditawarkan berbeza-beza. Tak semestinya sama.

5. Sediakan duit secukupnya!!!

Yeah!!!! Kalau diskaun 90% tapi duit tak ada tak guna jugak kan? Jadi silalah sediakan bekalan wang yang secukupnya sepanjang MyCyberSale 2015 ini. Fikirkan penjimatan yang anda dapat lakukan kalau beli ketika kempen ini berlangsung. Tapi jangan sampai membazir pulak. Ukur baju di badan sendiri. Kalau boleh janganlah sampai buat hutang yang kita tak mampu bayar. Tak gitu?

Itu sahaja tips dan nasihat daripada Abang Nara bersempan #MyCyberSale2015 ini. Sebagai ingatan, kempen ini berlangsung dari 28 September sehingga 2 Oktober 2015 sahaja. Untuk informasi lanjut tentang MyCyberSale 2015, boleh juga ke laman YouTube Digital Malaysia.

Selamat membeli belah Abang Nara ucapkan. Kalau sudi, isikanlah poll di atas. Jangan lupa layari www.mycybersale.my dan Facebook Digital Malaysia sepanjang MyCyberSale 2015 ini. Selamat bershopping!!!

September 29th, 2015

Seminggu dua ini negara kita Malaysia diselubungi oleh jerebu. Fuh!!! Abang Nara setiap hari hantar Aariz pergi sekolah dan menggeleng-gelengkan kepala melihat ketebalan jerebu. Sampai mata pun pedih ketika memandu. Tahap jerebu kali ini memang agak teruk. Bayangkan toll gate kat Jalan Duta tue pun Abang Nara boleh tak nampak. Memang menakutkan.

rakuten

Dengan anak 3 orang yang masih kecil, Abang Nara perlukan sesuatu untuk memastikan kualiti udara di dalam rumah tidak menjadi teruk kerana jerebu. Kita yang dewasa ini boleh lagi tahan tapi budak-budak memang lebih sensitif. Enggan mengambil risiko, Abang Nara terus buka salah satu laman web membeli belah kegemaran Abang Nara iaitu Rakuten Malaysia. Misi kali ini ialah mencari air purifier untuk membersihkan udara di dalam rumah.
rakutenCari punya cari, akhirnya Abang Nara jumpa air purifier yang dijual oleh WowBay. Harga murah sangat-sangat. Abang Nara terus klik dan beli. Sambil-sambil tue, Abang Nara ushar lah lagi apa produk yang ada dijual oleh WowBay ini. Memang not bad. Banyak yang menarik dengan harga yang sangat berpatutan. Produk-produk WowBay semua comel-comel. USB ada, kipas kecil, earphone dan macam-macam lagilah.

rakuten

antara produk yang dijual di WowBay

Selepas 3 hari, air purifier Abang Nara pun tiba di rumah. Pantas dan tuntas sungguh WowBay punya perkhidmatan. Comel tak air purifier yang Abang Nara beli?

rakuten

Sebabkan anak Abang Nara selalu main di ruang tamu, Abang Nara letaklah air purifier ini di kabinet tv. Memang terasa perbezaan sebelum dan selepas guna air purifier. Udara terasa lebih segar. Thumbs up!!!

rakuten

Korang tak minat air purifier yang macam Abang Nara beli nie? Don’t worry. WowBay menyediakan 4 lagi pilihan untuk anda. Setiap orang memang mempunyai ‘taste’ yang berbeza. Yang penting harga tak sampai RM100 pun. Sekali sekala beli untuk kesihatan kita sekeluarga apa salahnya kan? Lebih-lebih lagi time jerebu macam nie.

rakuten

pilih je yang mana korang suka

Kalau korang ingat dulu, Abang Nara pernah cerita tentang kelebihan Rakuten yang menyebabkan Abang Nara selalu shopping kat sini. Dengan tagline “Shopping Is Entertainment”, Abang Nara paling suka dengan program rewards Rakuten Super Points. Beli je apa-apa akan dapat points dan points ini boleh digunakan untuk dapatkan diskaun bila korang buat pembelian seterusnya (1 points bernilai RM1).
rakutenLagi best, kalau korang selalu tengok Facebook Rakuten, ada macam-macam promo untuk dapatkan lebih banyak Rakuten Super Points (RSP) nie. Boleh gandakan 10 kali lah, 16 kali lah. Contohnya macam ketika sambutan Hari Malaysia baru-baru nie Rakuten bagi free 16 RSP untuk setiap pembelian RM100. Maknanya korang dapat RM16 free-free macma tue je.rakuten

Best kan www.rakuten.com.my nie? Banyak sangat kelebihannya. Memang selalu sangat Rakuten buat promosi tak masuk akal. Yang terbaru tak lain tak bukan ialah kempen MycyberSale yang menjanjikan diskaun sehingga 90%. Gulp!!!

rakuten

MyCybersale ini adalah kempen kerjasama antara Rakuten dan MdEC yang bermula hari ini (28 September 2015) sehingga 2 Oktober 2015. Harga yang ditawarkan ketika kempen ini memang boleh menyebabkan korang shopping tak berhenti. Murah gila-gila. Lagi banyak korang beli, lagi banyak penjimatan. Kalau dalam bahasa omputih, Shop More! Save More!. Abang Nara tengah ushar kot-kot ada diskaun untuk PS4. Itu memang target Abang Nara dari awal tahun lagi.

rakuten

Nasihat Abang Nara, sentiasa pastikan laman web www.rakuten.com.my terbuka untuk dapatkan ‘daily flash sale’, produk pada harga RM10 (bukan produk cikai-cikai ye), 50% diskaun dan macam-macam lagilah. Sila tekan ‘refresh’ berulang-ulang kali supaya korang tak terlepas promosi-promosi awesome ini. Ingat, Rakuten MycyberSale ini telah bermula hari ini sehingga 2 Oktober nanti. Pastikan korang sediakan duit secukupnya. Jangan nak nangis kalau tak dapat beli barang yang korang nak pada harga murah tak ingat. Selamat membeli belah!!!