Written by serenity | October 11th, 2017

Usahawan dan personaliti media sosial Nursajat telah memuat naik gambar tisu berserta darah di Instagram yang menimbulkan kemarahan Netizen, menyebabkan dia akhirnya memadam gambar itu.


Gambar darah itu dimuat naik dengan kapsyen, “bila datangnya darah kotor untuk bulan ini, OMG”.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by serenity | March 25th, 2016

Beberapa jam lepas, pelakon Lydiawati telah memuat naik dua video menunjukkan dia membelasah seorang wanita di akaun Facebook miliknya. Identiti wanita yang dibelasah itu bagaimanapun tidak dapat dikenal pasti.
Bahagian Satu

Part 1

Posted by Lyd Saimon on Thursday, 24 March 2016

Bahagian Dua

Part 2

Posted by Lyd Saimon on Thursday, 24 March 2016

Menurut Lydiawati, dia tiada niat untuk bermegah-megah dengan video yang dimuat naik itu, sebaliknya punya alasan sendiri.

 photo Screen Shot 2016-03-25 at 12.59.50 PM.png

Menurut Lydiawati, ramai artis yang diganggu individu yang sama, malah kata Lydiawati dia telah diganggu selama dua tahun. Wanita ini dikatakan berasal dari Brunei dan juga didakwa sebagai seorang ‘pengkid’.

Kes ini juga khabarnya sudah menjadi kes polis. Menurut Lydiawati, polis sedang mencari wanita tersebut, yang khabarnya sudah melarikan diri.

Itulah, siapa suruh kacau orang sangat, kan? Mungkin apa yang dilakukan kali ini oleh wanita itu sangat melampau sehingga Lydiawati hilang kesabaran. Rata-rata pengkomen di Facebook Lydiawati menyokong tindakan pelakon itu sebagai pengajaran kepada wanita tersebut dan sesiapa yang bersikap sepertinya.

Moralnya, jangan jadi stalker.

Rasai getaran dan keasyikan irama muzik asli dari akar Melayu ke mata dunia. Manifestasi dan apresiasi di dalam sebuah…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 22 March 2016

Written by serenity | November 22nd, 2015

Ini lagi satu kisah mengenai selebriti yang bengang kerana gambarnya diambil peminat tanpa kebenaran. Kalau anda masih ingat, Altimet menjadi popular kerana lagu ‘Bila Aku Kaya’ dan ‘Malaysian Boy’.

Semalam, melalui laman Instagram beliau, Altimet telah memuat naik gambar seorang lelaki sedang memegang telefon bimbit di kedai makan. Dakwa Altimet, lelaki itu mengambil gambarnya yang sedang menikmati soto di Shah Alam tanpa meminta izin darinya terlebih dahulu.

 photo 12028676_10153389373363884_7700854499526583365_o.jpg

Tindakan Altimet itu menyebabkan dia mendapat kritikan di media sosial. Majoriti berpendapat apa yang dilakukan Altimet keterlaluan. Bagi mereka tidak perlu meminta izin untuk mengambil gambar Altimet kerana beliau seorang public figure.

Disebabkan itu, Altimet telah memadam gambar peminat tersebut memandangkan kritikan hebat yang diterima. Katanya, ia ialah atas nasihat orang penting dalam hidupnya, iaitu ibu Altimet.
Namun begitu, Amran Fans telah menyebarkan screencap komen-komen di Facebook Altimet sebelum ia dipadam.


Sehingga kini, Altimet masih menerima komen berbentuk sarkastik dari orang ramai berhubung ‘meminta izin’.
 photo Capture.png  photo Capture2.png

Kalau kami, jumpa artis memang buat tak tahu saja. Tak pernah pula diri ini terfikir atau teringin nak ambil gambar mereka, secara ada keizinan atau tidak mahupun wefie bersama mereka. Mereka juga manusia biasa, tiada apa-apa yang istimewa berbanding orang ramai.

Tapi nak buat macam mana. Bukan semua orang berfikir seperti kami. Jadi anda rasa macam mana?

Written by serenity | October 8th, 2015

Artis hot Fara Mendoza mendapat populariti sekelip mata setelah mendedahkan perbualannya di WeChat dengan pelakon Fizz Fairuz yang sudah beristeri. Sejak itu Fara mula dikenali ramai dan kini mempunyai lebih 100,000 pengikut di Instagram.


 photo fara1_1.jpg

Semalam, Fara telah memuat naik satu video seksinya ke Istagram. Video itu menampilkan Fara baru pulang kerja sedang menaiki sebuah kereta mewah.

Aksinya mendapat reaksi negatif pengikutnya di Instagram.


 photo fara2.jpg
Mungkin disebabkan kritikan yang diterima, Fara telah memadam video tersebut. Apa yang menarik perhatian, Fara tidak memandu kereta itu, sebaliknya duduk di kerusi penumpang. Untunglah ada yang hantar pulang ke rumah dari tempat kerja dengan menaiki kereta mewah.

Apa pun, diharap Fara akan lebih berhati-hati sebelum memuat naik video selepas ini. Bila kena kecam nanti susah payah pula mahu padamkan, bukan? Semoga Fara akan sukses selalu dan tak sabar kami nak lihat filem terbaru lakonan Fara.

Jom LIKE & SHARE fanpage Myaboriginesfest Festival Kesenian Orang Asli & Peribumi Antarabangsa pada 23, 24 & 25 Oktober 2015 ini di Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 5 October 2015