June 22nd, 2020

Walaupun membesar di bawah jagaan Rita Rudaini, Airit Rayyan Rizqin, 11, dan Airit Qaqa Arjuna, 9 tidak pernah berasa kekurangan kerana memiliki bapa saudara yang mengambil tempat sebagai ‘bapa’ mereka.

‘Pak Long’ dan ‘Pak Su’ mereka langsung tidak lokek dan sering mengambil berat mengenai perkembangan kedua-dua anak Rita Rudaini tersebut meskipun mereka duduk jauh di antara satu sama lain.

 

View this post on Instagram

 

Harini adalah HARI BAPA….anak2 xpernah lupa wish utk sy,paklong dan paksu dorg…. Paklong & Paksu…bg mereka itu lah ‘bapa’ …dr kecik kasih syg xpernah berbelah bagi antara anak sendiri dan anak saudara…apa yg anak mereka dpt,anak sy pon akan dpt….mana pernah mereka lupa seinci pon anak2 sy……kasih syg mereka tiada sempadan….walaupon mereka hanyalah seorang bapa saudara……budak2 kecik ni akan ingat siapa yg selalu bersama mereka…budak2 akan kasih dan suka org yg kasih kn mereka….Ank2 sy cukup bertuah kerana di kelilingi bapa saudara yg baik dan mengambil berat umpama anak sendiri….walaupon berjauhan tp ank2 sy tetap ingat dan sering ucap rasa rindu klau lama xjumpa…sering sebut klau ada apa2…rasa yg ada dlm diri ank2 terhadap ‘bapa saudara’ dorg ni mmg pure love…senyuman dan mata bahagia dorg dpt sy rasa……wahai ank..ingatlah jasa mereka bila besar nanti…..jagalah mereka spt bapa sendiri….itu pesan sy pd mereka selalu….kasih syg mereka xle di ganti dgn wang ringgit dan harta benda….SELAMAT HARI BAPA kpd paklong @d4nimuz7 & paksu @neves7727 ……ryan & arjuna adalah anak2 yg paling bertuah dpt merasa kasih seorg ayah lebih dr satu …..terima kasih TUHAN…?

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

Malahan Rita menyifatkan anak-anaknya cukup bertuah kerana mendapat kasih sayang yang tiada bezanya seperti anak sendiri daripada bapa saudara mereka.

“Apa yang anak mereka dapat, anak saya pun akan dapat. Mana pernah mereka lupa seinci pun anak-anak saya. Kasih sayang mereka tiada sempadan.”

rita rudaini dan anak-anak

Walaupun hanya memegang status sebagai bapa saudara, tetapi Rayyan dan Arjuna mengingati sesiapa yang sentiasa berada bersama mereka semasa kecil. Apabila lama tidak bersua muka, sudah pasti mereka akan meluahkan rasa rindu.

“Rasa yang ada dalam diri anak-anak terhadap bapa saudara mereka ni memang kasih sayang sejati. Senyuman dan mata bahagia mereka dapat saya rasa.”

rita rudaini dan anak-anak

Bahkan Rita sendiri tidak lupa untuk mengingatkan kedua anaknya yang kasih sayang tidak dapat dijual beli dengan wang ringgit. Kasih sayang yng diberikan oleh bapa saudara mereka seharusnya diingati sampailah dewasa nanti.

Rayyan dan Arjuna dikira beruntung kerana dicurahkan kasih sayang lebih daripada seorang figura ‘ayah’.

April 20th, 2011

rita rudaini

Walaupun pelbagai rintangan yang mendatang, nampaknya keluarga Rita Rudaini masih kukuh bersama suami dan anak tercinta. Semoga segalanya dipermudahkan untuk mereka bertiga. Tak lama lagi akan jadi bereempat pulak. Gambar ini katanya diambil sempena sambutan hari jadi yang ke 34 untuk Rita Rudaini.

rita rudaini

Semoga bahtera keluarga Rita Rudaini akan terus mampan walaupun sentiasa dilanda ombak besar. Jangan lupa follow Twitter Rita Rudaini. Update terbaru daripada Twitter katanya tengah bersiap sedia untuk bersalin.

October 5th, 2010

ayu raudhah jahat

Wow. Nampaknya Rita Rudaini sudah bengang sama itu Ayu Raudhah. Tak sangka selama ini rupa-rupanya Ayu Raudhahlah orang ketiga yang menyebarkan fitnah tentang rumah tangga Rita Rudaini dan Aidil. Mungkinkah Ayu Raudhah kecewa sebab hanya dapat Zakuan dan tak dapat Aidil? Itu kami tak tahu.

Petik sikit kata-kata dari Rita:-

[note]Saya tidak pernah mengenalinya secara rapat. Saya hanya bertemunya hanya sekali, ketika Ayu menjadi pelakon tambahan dalam drama Rafflesia.  Itupun bekas kekasihnya, Pekin yang memperkenalkannya. Saya tidak tahu apa yang menyebabkannya cemburu, sakit hati dan sanggup menyebarkan fitnah. Kalau pasal saya ada hubungan dengan bakal suaminya, Mohd Zaquan Adha, itu cerita lama. [/note]

Tak sangka yang Ayu Raudhah berselindung di sebalik muka comelnya untuk menyebarkan fitnah menjatuhkan mahligai Aidil dan Rita Rudaini. Bak kata Rita, dia sendiri pun tak tahu kenapa Ayu Raudhah nak jeles dengan dia. Kalau Rita tak tahu, kami lagilah tak tahu. Sungguh misteri nusantara.

Tapi ada satu statement lagi menggegar dunia dari Rita Rudaini:-

[note]Suami dan rakan-rakan baik tahu apa yang berlaku. Tidak perlulah ungkit cerita lama. Saya tidak mahu mengaibkan sesiapa. Saya nak jelaskan – kalau kaki disko, pemabuk dan kaki perempuan seperti itu, memang tidak sesuai dengan saya[/note]

Adakah kenyataan kaki disko, pemabuk dan kaki perempuan ini merujuk kepada Zakuan? Kalau benar patutlah bola sepak negara kita tak maju-maju. Rupanya pemain bola kita asyik pergi berjoget kat disko je. Aduh ~~

Tapi Rita sempat sindir baik punya kepada Ayu:-

[note]Bagi saya, kalau nak buat fitnah cermin diri dulu. Dia baik sangat ke? Sebelum menjaga tepi kain orang, tengok kain sendiri yang sudah koyak rabak. Bukan orang industri tak tahu perangainya selama ini. Janganlah bersikap lebih sudu daripada kuah.[/note]

Memang nampaknya Rita tersangatlah bengang dengan Ayu sebab menyebarkan cerita yang bukan-bukan kepada wartawan. Nampak gayanya akan berlakulah pergaduhan antara mereka berdua. Kita tunggu apa kata Ayu Raudhah selepas ini. Confirm dia akan buat statement.

Dan nasihat kami kepada Ayu, janganlah canang satu Malaysia pasal pertunangan anda dengan Zakuan. Keluarga Zakuan tak datang merisik pun lagi. Kang tak jadi malu satu dunia. Ke risau si handsome Zakuan tue kena kebas?

Sumber berita dari Berita Harian.

P.S: Kalau ada sakit jantung confirm dah mati kena kejut camnie.