January 8th, 2020

Kecoh apabila viral sebuah video menunjukkan aksi intim pelakon cantik Eyka Farhana sedang berlaga pipi dengan salah seorang bintang bola sepak pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT), Akhyar Rashid.

akhyar rashid eyka farhana

Bukan video sahaja yang hangat diperkatakan, satu akaun Instagram yang dipercayai milik kelab peminat Akhyar, turut memuat naik beberapa foto romantis pemain bola sepak itu dan Eyka saling berpegangan tangan menghadap pantai ketika mereka sedang bercuti. Ia menguatkan lagi spekulasi bahawa mereka sedang hangat dilamun cinta.

foto mesra akhyar rashid eyka farhana

Sedar kisah percintaannya menjadi buah mulut ramai sehingga timbul beberapa isu, Akhyar mengarahkan individu tersebut untuk berhenti foto dia bersama teman wanitanya itu. Akhyar mengakui dia menerima kritikan kerana menjalinkan hubungan cinta dengan aktres berkenaan.

akhyar rashid peminat akhyar rashid

Terdahulu, aksi intim pasangan tersebut telah mengundang pelbagai reaksi daripada kalangan peminat. Mereka bimbang sekiranya Akhyar hanyut dengan kehidupan peribadinya sehingga menjejaskan kerjayanya. Sepatutnya sebagai pemain bola sepak yang baru meningkat naik, dia harus memberikan seratus peratus komitmen terhadap latihan bola sepak agar prestasinya tidak merundum.

 

January 7th, 2020

Pastinya ramai yang mengenali pelakon jelita Eyka Farhana dan pemain bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Akhyar Rashid yang cukup popular dan menjadi kegilaan para gadis.

eyka farhana akhyar rashid bercinta

Selepas foto percutian mereka tersebar baru-baru ini, terbaru, aksi mesra Eyka dan Akhyar ‘berlaga’ pipi mengundang pelbagai spekulasi. Adakah pasangan ini sedang hangat bercinta?

Malah, kedua-duanya juga turut memuat naik foto ‘selfie’ bersama di Insta Story dan ia seolah-olah memberikan gambaran mereka sedang bercinta.

Foto bercuti bersama

Foto percutian mereka yang viral sebelum ini. Jika dilihat, Eyka agak intim dan tidak kekok apabila duduk rapat dengan Akhyar. Mereka sangat selesa bersama.

Beri ‘hint’ sedang bercinta

Video laga pipi

 

 

“Patutlah main bola ke laut”

eyka farhana akhyar rashid bercinta eyka farhana akhyar rashid bercinta eyka farhana akhyar rashid bercinta

Gosip percintaan mereka berdua mendapat perhatian ramai. Rata-rata netizen mengaitkan hubungan cinta Akhyar dengan kerjayanya. Sepatutnya sebagai pemain bola sepak yang baru meningkat naik, Akhyar harus memberikan seratus peratus komitmen terhadap latihan bola sepak agar prestasinya tidak merundum.

Meskipun pelbagai spekulasi tercetus, kedua-duanya masih belum memberi sebarang kenyataan mengenai status hubungan mereka. Namun, kalau sudah intim dan mesra bersama, tentu ada apa-apa kan? Takkanlah hanya teman tapi mesra?

 

 

 

November 6th, 2019

Sebelum ini, kisah rumah tangga pelakon Mia Ahmad dan penjaga gol JDT, Mohd Izham Tarmizi Roslan, pernah menjadi perhatian ramai apabila dia memadam semua gambar bersama suaminya di Instagram dan memuat naik beberapa kapsyen sedih. Pelbagai spekulasi timbul termasuklah dakwaan suaminya itu berlaku curang.

mia ahmad

Namun, kini Mia mahu membuka lembaran baru dalam perkahwinannya dan enggan lagi memperkatakan mengenai isu curang kerana sudah ‘move on’.

Menurut Mia, dia menganggap perkara buruk yang terjadi itu mempunyai hikmah dan pengajaran tersendiri. Membuatkan dia banyak muhasabah diri.

Saya dan suami alhamdulillah, kami okey dan baik sahaja dan saya bersyukur. Sebenarnya saya dah tak mahu cakap mengenai benda yang dah lepas sebab saya dah move on.

Cuma apa yang saya boleh katakan, jika kita ditimpa satu-satu musibah tu, kita kena banyak muhasabah diri. Mungkin nampak perkara sebegitu tak baik untuk kita, rasa macam kenapa benda macam ini jadi dekat kita… tapi sebenarnya itulah yang terbaik kerana ia perkara yang boleh ajar kita.

mia ahmad

Paling penting, banyakkan muhasabah diri, sabar dan Insyallah serahkan segalanya pada yang berkuasa

Mia dan Izham mendirikan rumah tangga pada 13 Januari 2017 selepas setahun berkenalan. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak lelaki bernama Saif Issa.

Sumber Berita : mStar Online

December 14th, 2016

Baru-baru ini seluruh rakyat Malaysia berbangga apabila pelawak Harith Iskander dinobatkan sebagai Funniest Person in the World didalam sebuah pertandingan berlangsung  yang berlangsung di Hullu Poro Arena, Levi, Finland dan membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM444,000.

Harith dalam satu kenyataan ada berterima kasih kepada warga Johor yang kini popular dengan gelaran Bangsa Johor yang menyokong beliau.

Bagaimanapun, tindakan Harith itu menimbulkan rasa tidak puas hati sesetengah pihak yang mempertikaikan beliau melebih-lebihkan Bangsa Johor sedangkan seluruh rakyat Malaysia juga menyokong dan mengundi beliau.

Tidak mahu salah faham berkenaan berpanjangan, Harith menerusi akaun Instagramnya telah tampil memberikan penjelasan.

View this post on Instagram

Rupa-rupanya ada segelintir netizen yang tidak berpuas hati dengan post saya dimana saya mengucapkan terima kasih kepada peminat Bangsa Johor yang menyokong saya dalam pertandingan Funniest Person in the World anjuran Laugh Factory. Mereka anggap yang saya mengucapkan Terima kasih HANYA kepada orang Johor dan bukan dengan orang lain yang memberi sokongan kepada saya. Dah jelas mereka yang anggap begitu tak sempat ataupun tak baca langsung beberapa post sebelum itu dimana saya bertungkus lumus mengucap terima kasih kepada kesemua golongan penyokong yang lain yang selama-lama ini tak habis-habis support saya. Post 'Bangsa Johor' itu saya tulis khususnya untuk kawan-kawan blogger, social influencers dan pihak media dari Johor yang berpenat-penat menyokong saya di belakang tabir sejak pertandingan ini bermula. Mungkin salah saya sebab tak memperjelaskan perkara ni. Tak apa. Kadang-kadang orang faham apa yang mereka nak faham. Saya tak boleh kawal persepsi orang, apa yang saya boleh buat, adalah pastikan niat saya positif. Saya ingin mengunakan stand up comedy untuk menyatukan orang, dan KALAULAH saya terpecahbelahkan kita pulak, saya minta maaf banyak banyak. Komedi stand-up saya sentiasa tentang menguatkan hubungan antara kita melalui gelak ketawa dan saya akan teruskan buat sehabis baik. Sekali lagi saya minta maaf kalau ada yang terguris hati sebab itu bukanlah niat saya. Izinkan saya merancang kenduri dan makan-makan untuk SEMUA yang telah menyokong saya.. supaya saya berpeluang mengucap terima kasih sepenuh hati secara personal. Butiran majlis ni akan saya kongsikan dalam masa terdekat. Jom gelak sama-sama dan ceriakan dunia! ORANG TENGAH GELAK TAK BOLEH MARAH-MARAH 🇲🇾

A post shared by Harith Iskander™️ (@harithiskander) on

Harith pun sudah tampil memberikan penjelasan dan rasanya isu ini tidak perlu lagi dipanjangkan. Harith sebenarnya hargai semua sokongan rakyat Malaysia.