October 17th, 2020

Pelakon dan pengacara sensasi, Janna Nick mengakui dirinya kini takut untuk keluar rumah bagi menjalani sesi penggambaran kerana keadaan negara yang kini sedang mengalami gelombang ketiga wabak pandemik COVID-19.

Disebabkan oleh kes jangkitan semakin meningkat, kerajaan dilihat telah mengambil langkah untuk menguatkuasakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di beberapa daerah di seluruh negara.

View this post on Instagram

?????? ????? ????????? ?????? • • Jangan translate! ?

A post shared by Janna Nick (@jannanick) on

Walaupun begitu, Janna Nick telah meluahkan rasa takut menerusi ruangan twitter miliknya baru-baru ini. Menurut Janna, dia tidak mahu menjadi penyebab wabak tersebut tersebar apatah lagi dijangkiti penyakit berbahaya itu.

Para peminat hos program Melodi itu kemudiannya tampil memberi ucapan semangat buat Janna dan mendoakan supaya dipermudahkan urusan.

Sekadar info, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional malaysia (FINAS) sebelum ini ada memaklumkan bahawa segala aktiviti penggambaran adalah dibenarkan di kawasan yang menjalani tempoh PKPB namu hendaklah mematuhi garis panduan (SOP) yang ditetapkan.

June 4th, 2020

Mendedahkan hanya mengambil masa selama seminggu untuk merancang konsep kejutan hari lahir kekasihnya, Janna Nick, pelakon baru Dini Azan Schatzmann akui kesemuanya dilakukan pada saat akhir dan dibuat sendiri tanpa bantuan orang lain.

dini janna nick sambut hari lahir

Tambah Dini lagi, terlalu pantas masa berlalu, beliau juga dikhabarkan terpaksa mengendalikan semua itu dalam masa lebih kurang satu jeam setengah.

Malah kek istimewa yang disajikan kepada Janna juga ditempah sehari sebelum kejutan itu berlangsung.

“Hadiah dia saya dah beli dua hari awal. Saya yang pilih sendiri beg tu. Semua ini memang dilakukan pada saat akhir.”

Menurut Dini, bagi mengabadikan kenangan bersama, beliau sanggup melakukan perkara sedemikian kepada kekasihnya malah tidak menolak yang setiap individu itu mempunyai cara yang berbeza.

View this post on Instagram

Happy birthday sayang, I hope to add more smiles, more laughter, more beautiful moments to your life. You deserve it all ❤️ I love you. @jannanick • • Thanks to: @balloon_town for the 🎈 @glasshouseatseputeh for the beautiful location

A post shared by Dini Azan Schatzmann (@dinischatzmann) on

Terdahulu, pelakon yang mula melonjak naik selepas membintangi drama Cik Reen dan Encik Ngok Ngek memuat naik sebuah video menunjukkan momen sepanjang sambutan hari lahir pemenang Pelakon TV Wanita Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-30 itu.

Mengintai ke ruangan komen, posting yang mendapat ratusan ribu jumlah tontonan itu dibanjiri kata-kata romantis daripada para pengikut. Selain mendoakan agar jodoh kedua pasangan ini berkekalan, peminat juga seakan berpendapat kejutan tersenut amat istimewa.

Untuk rekod, Dini dan Janna mula menjalin hubungan cinta sejak 2019, malah sebelum ini pernah timbul perkhabaran pasangan ini sudah berkahwin lari ke negara jiran. Bagaimanapun kenyataan itu dinafikan kedua belah pihak dan mendakwa itu hanyalah fitnah yang boleh menjatuhkan nama baik mereka.

Sumber: Gempak

May 19th, 2020

Apabila selebriti mempunyai jutaan pengikut di laman media sosial, sudah pasti ramai peniaga atas talian yang cuba merebut peluang ini untuk meminta mereka melakukan ulasan barangan.

Pun begitu, pelakon Janna Nick meluahkan rasa kesal apabila ada segelintir sikap peniaga ini yang terlalu mendesaknya untuk melakukan ulasan produk mereka. Walhal wanita itu melakukannya atas dasar budi bicara tanpa meminta sebarang bayaran pun.

“Saya terima banyak makanan dan saya okay awak nak bagi terima dengan hati terbuka takkan nak tolak kan… tapi bila ada yang tanya bila nak post kita punya, bila nak buat video kami?”

janna nick luah rasa kesal pada peniaga atas talian

Disebabkan oleh paksaan ini, Janna merasakan seperti ulasan barangan ini sudah menjadi seperti komitmen kerja yang perlu dilakukan setiap kali diminta. Dia tidak menghalang sesiapa yang menghantarnya apa-apa barangan tetapi tidak boleh menganggap bahawa semuanya patut dipromosikan.

“Sebab ada masa saya dapat makanan rasa dia kurang sedap, jujur cakap tapi takkanlah saya nak buat story dan beritahu tentang benda ini.”

Jelasnya lagi, dia bukan tidak menyokong bisnes atas talian tapi berharap agar kesemua peniaga ini ikhlas memberikan barangan kepadanya dan bukannya mengharapkan balasan ulasan daripadanya.

“Saya bukan tak support online bisnes tapi you all pun kena ikhlas bagi bukan mengharapkan balasan posting sebagainya, itu lebih ikhlas!”

janna nick luah rasa kesal pada peniaga atas talian

Janna juga mendedahkan bahawa ada peniaga yang pernah hantar barang sebelum ini, terus menghantar produk mereka lagi tanpa bertanya padanya dahulu. Malahan peniaga ini tidak segan untuk mendesaknya untuk memuat naik lagi ulasan baru.

“Kalau saya pernah post sebelum ini itu bukan bermaksud anda boleh harapkan saya post lagi.”

Bahkan disebabkan oleh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang membuatkan ramai hilang punca pendapatan, Janna turut melakukan ulasan barangan untuk rakan-rakannya yang baru berjinak dalam bisnes atas talian.

Mengakhiri luahan panjang tersebut, Janna memohon maaf kepada mana-mana pihak yang tersinggung dengan kata-katanya itu.

Sumber: mStar Online

May 10th, 2020

Menjelaskan hubungan yang terjalin sejak dua tahun lalu tidak terjejas, pelakon kacukan Melayu-Switzerland, Dini Schatzmann mengharapkan doa yang baik-baik agar hubungan cintanya dengan Janna Nick ke jinjang pelamin.

janna nick Dini schatzmann

Meskipun baru-baru ini kecoh di laman Twitter apabila ada individu mendedahkan berita bahawa pasangan ini yang difahamkan telah kahwin lari di Satul, selatan Thailand, namun ia tidak memberi sebarang kesan terhadap hubungan mereka.

Menurutnya, kekecohan itu berlaku pada malam pertama Ramadan sekaligus menyebabkan dirinya berasa terkejut dan tidak menyangka bahawa ada individu tidak bertanggungjawab ingin memfitnahnya di bulan mulia ini

Disoal mengenai hubungan cintanya bersama Janna, beiau akui memang merancang untuk ke peringkat perkahwinan kerana hubungan mereka difahamkan semakin serius.

“Sekiranya semuanya ditetapkan, pasti saya akan berkongsi berita gembira ini. Janna juga sudah beberapa kali menemui ibu saya.

Bagaimanapun, saya kesal ada yang berniat jahat mahu menjatuhkan reputasi dan nama baik saya dan Janna pada bulan Ramadan,” katanya kepada BH Online.

janna nick Dini schatzmann

Dini yang juga bekas graduan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan, Universiti of British Columbia, Kanada itu turut mengimbau bibit cinta ketika pertama kali bertemu Janna semasa penggambaran drama Bukan Cinta Aku pada Julai 2018.

janna nick Dini schatzmann

Dini difahamkan tertarik dengan karakter dan personaliti Janna yang kasar namun kata Dini, pasangannya itu seorang yang sangat lembut dan penyanyang.

Tambahnya lagi, mereka mula berkenalan selepas habis penggambaran drama Bukan Cinta Aku, malah sejak dari itu ikat perhubungan mereka semakin rapat dan kini semakin serius dan saling mengenali antara satu sama lain.

Sumber: BH Online