May 19th, 2020

Apabila selebriti mempunyai jutaan pengikut di laman media sosial, sudah pasti ramai peniaga atas talian yang cuba merebut peluang ini untuk meminta mereka melakukan ulasan barangan.

Pun begitu, pelakon Janna Nick meluahkan rasa kesal apabila ada segelintir sikap peniaga ini yang terlalu mendesaknya untuk melakukan ulasan produk mereka. Walhal wanita itu melakukannya atas dasar budi bicara tanpa meminta sebarang bayaran pun.

“Saya terima banyak makanan dan saya okay awak nak bagi terima dengan hati terbuka takkan nak tolak kan… tapi bila ada yang tanya bila nak post kita punya, bila nak buat video kami?”

janna nick luah rasa kesal pada peniaga atas talian

Disebabkan oleh paksaan ini, Janna merasakan seperti ulasan barangan ini sudah menjadi seperti komitmen kerja yang perlu dilakukan setiap kali diminta. Dia tidak menghalang sesiapa yang menghantarnya apa-apa barangan tetapi tidak boleh menganggap bahawa semuanya patut dipromosikan.

“Sebab ada masa saya dapat makanan rasa dia kurang sedap, jujur cakap tapi takkanlah saya nak buat story dan beritahu tentang benda ini.”

Jelasnya lagi, dia bukan tidak menyokong bisnes atas talian tapi berharap agar kesemua peniaga ini ikhlas memberikan barangan kepadanya dan bukannya mengharapkan balasan ulasan daripadanya.

“Saya bukan tak support online bisnes tapi you all pun kena ikhlas bagi bukan mengharapkan balasan posting sebagainya, itu lebih ikhlas!”

janna nick luah rasa kesal pada peniaga atas talian

Janna juga mendedahkan bahawa ada peniaga yang pernah hantar barang sebelum ini, terus menghantar produk mereka lagi tanpa bertanya padanya dahulu. Malahan peniaga ini tidak segan untuk mendesaknya untuk memuat naik lagi ulasan baru.

“Kalau saya pernah post sebelum ini itu bukan bermaksud anda boleh harapkan saya post lagi.”

Bahkan disebabkan oleh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang membuatkan ramai hilang punca pendapatan, Janna turut melakukan ulasan barangan untuk rakan-rakannya yang baru berjinak dalam bisnes atas talian.

Mengakhiri luahan panjang tersebut, Janna memohon maaf kepada mana-mana pihak yang tersinggung dengan kata-katanya itu.

Sumber: mStar Online

May 10th, 2020

Menjelaskan hubungan yang terjalin sejak dua tahun lalu tidak terjejas, pelakon kacukan Melayu-Switzerland, Dini Schatzmann mengharapkan doa yang baik-baik agar hubungan cintanya dengan Janna Nick ke jinjang pelamin.

janna nick Dini schatzmann

Meskipun baru-baru ini kecoh di laman Twitter apabila ada individu mendedahkan berita bahawa pasangan ini yang difahamkan telah kahwin lari di Satul, selatan Thailand, namun ia tidak memberi sebarang kesan terhadap hubungan mereka.

Menurutnya, kekecohan itu berlaku pada malam pertama Ramadan sekaligus menyebabkan dirinya berasa terkejut dan tidak menyangka bahawa ada individu tidak bertanggungjawab ingin memfitnahnya di bulan mulia ini

Disoal mengenai hubungan cintanya bersama Janna, beiau akui memang merancang untuk ke peringkat perkahwinan kerana hubungan mereka difahamkan semakin serius.

“Sekiranya semuanya ditetapkan, pasti saya akan berkongsi berita gembira ini. Janna juga sudah beberapa kali menemui ibu saya.

Bagaimanapun, saya kesal ada yang berniat jahat mahu menjatuhkan reputasi dan nama baik saya dan Janna pada bulan Ramadan,” katanya kepada BH Online.

janna nick Dini schatzmann

Dini yang juga bekas graduan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan, Universiti of British Columbia, Kanada itu turut mengimbau bibit cinta ketika pertama kali bertemu Janna semasa penggambaran drama Bukan Cinta Aku pada Julai 2018.

janna nick Dini schatzmann

Dini difahamkan tertarik dengan karakter dan personaliti Janna yang kasar namun kata Dini, pasangannya itu seorang yang sangat lembut dan penyanyang.

Tambahnya lagi, mereka mula berkenalan selepas habis penggambaran drama Bukan Cinta Aku, malah sejak dari itu ikat perhubungan mereka semakin rapat dan kini semakin serius dan saling mengenali antara satu sama lain.

Sumber: BH Online

April 24th, 2020

Kecoh diperkatakan di media sosial apabila ada individu mendakwa pelakon Janna Nick dan kekasihnya, Dini Azan Schatzmann telah berkahwin di selatan Thailand pada tahun lalu. Lebih mengejutkan, mereka juga didakwa kahwin lari.

janna nick kahwin lari

Bagaimanapun, Janna menafikan dakwaan tersebut dan menjelaskan tiada sebab untuk dia bernikah secara senyap di negara berkenaan kerana dia bukannya bercinta dengan suami orang. Kedua-duanya masih bujang dan mempunyai keluarga di Malaysia.

Sekiranya benar mereka ingin berkahwin, Janna berkata pastinya dia akan mengumumkan berita gembira tersebut.

janna nick dini schatzmann kahwin lari

Dalam sesebuah perhubungan pastinya perancangan kahwin itu ada, tapi tak ada la sampai nak kahwin lari, saya bukannya bercinta dengan suami orang.

Kalau betul kami dah nak berkahwin pasti saya akan umumkan tarikh, tapi itu semua sekiranya segala persiapan awal telah dibuat. Tapi dalam keadaan sekarang ini, segalanya tergendala. Jangankan kenduri kahwin, rumah terbuka pun belum tentu boleh buat.

janna nick kahwin lari

Dalam pada itu, Janna berkata dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap penyebar berita palsu tersebut.

Terdahulu, seorang individu di laman Twitter turut memuat naik keratan yang memaparkan maklumat peribadi Janna dan Dini, termasuk nama penuh dan nombor kad pengenalan mereka. Malah, dapat jelas dilihat menerusi keratan itu yang menyatakan pasangan ini telah melangsungkan perkahwinan di daerah Satul iaitu di selatan Thailand pada 10 Jun 2019.

Sumber Berita : mStar Online

April 24th, 2020

Satu perkongsian di laman sosial Twitter mengundang persoalan apabila ada seorang individu mendakwa aktres Janna Nick dan kekasihnya, pelakon berdarah kacukan, Dini Azan Schatzmann telah berkahwin di selatan Thailand pada tahun lalu.

janna nick kahwin lari

Individu yang menggunakan nama @munafiqburner turut memuat naik keratan yang memaparkan maklumat peribadi mereka, termasuk nama penuh dan nombor kad pengenalan. Malah, dapat jelas dilihat menerusi keratan itu yang menyatakan Janna dan Dini telah melangsungkan perkahwinan di daerah Satul iaitu di selatan Thailand pada 10 Jun 2019. 

Bukan itu sahaja, agak mengejutkan apabila individu itu turut mendakwa pasangan itu kahwin lari.

janna nick kahwin lari janna nick kahwin lari

Apa-apa pun, kita tunggu sahaja penjelasan lanjut daripada Janna dan Dini sendiri agar tidak timbul lagi sebarang spekulasi liar.