Written by Bella | April 17th, 2019

Selebriti kini tidak mencari rezeki hanya dalam bidang hiburan sahaja, tetapi ramai juga yang sudah menceburi bidang perniagaan dan mengeluarkan produk sendiri. Begitulah juga dengan pelakon Zara Zya.

Bagaimanapun, timbul pula cerita yang kurang enak apabila ada individu yang menghina Zara kerana ingin berniaga. Bukan sahaja mengecam tindakannya itu, malah individu itu bersikap biadab turut mengaitkan keluarganya.

Menerusi akaun Instagramnya, Zara meluahkan rasa kecewa dihina dengan begitu teruk dan tidak mengerti apa salahnya kepada individu tersebut. Zara berusaha untuk menambah pendapatan bagi membantu keluarga yang sebelum ini sudah banyak berkorban dan bersusah payah membesarkannya.

Produk keluarannya juga bukan daripada sumber yang haram dan segala tuduhan yang dilemparkan itu tidak berasas. Tidak kuat menerima kecaman itu, Zara turut mencabar individu itu untuk bersemuka dengannya.

Rakan-rakan artis dan peminat memberikan kata-kata semangat buat Zara agar beliau terus bangkit dan tidak melayan segala komen negatif itu.

Tidak mudah untuk menjadi seorang selebriti, bukan sahaja mendapat perhatian ramai tetapi akan ada pihak yang akan terus mencari kesalahan mereka. Ada sahaja yang tidak kena. Apa-apa pun, kami harap Zara tidak terus bersedih dan tabah menghadapi ujian ini.

Written by Bella | June 8th, 2017

Gara-gara berkongsi video mengenai masalah kesihatan lelaki iaitu mati pucuk, pelakon Zara Zya di akaun Instagramnya, pelakon Zara Zya teruk dikecam netizen. Majoriti mereka mempertikaikan mengapa Zara bercakap mengenai masalah kesihatan kaum lelaki berbanding penyakit kaum wanita.

Tidak mahu isu ini terus berpanjangan dan mencetuskan pelbagai salah faham, Zara Zya telah tampil memberikan penjelasan.

Bagi saya orang kita terlalu sensitif apabila orang perempuan menyentuh mengenai penyakit kaum lelaki, mereka tidak boleh terima. Sebenarnya saya telah dibayar untuk menyampaikan mesej kempen mengenai mati pucuk dan kanser prostat.

Pada mulanya memang saya tak tahu pun akan diminta untuk bercakap mengenai isu terbabit sehinggalah mendapat skrip. Tapi saya rasa tak salah pun untuk saya bercakap mengenai permasalahan itu kerana ia adalah fakta dan saya turut sertakan statistik mengenai penyakit berkenaan.

Zara Zya bagaimanapun memberitahu beliau tidak begitu tertekan dengan segala komen negatif yang dilemparkan kepadanya. Niat beliau hanya satu, iaitu memberikan kesedaran kepada kaum lelaki mengenai masalah mati pucuk.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by Bella | July 22nd, 2015

Sudah menjadi satu trend sekarang dimana para selebriti akan menggunakan nama serta populariti yang mereka ada untuk menceburi dalam bidang perniagaan yang rata-rata mengiklankan produk mereka di media sosial.

Antara artis yang aktif berniaga adalah pelakon Zara Zya dimana beliau mempunyai produk makanan serta tudung beliau sendiri. Walaupun produk makanan beliau laris dijual tetapi Zara mengakui  terpaksa memperlahankan perniagaan tudungnya kerana kurang mendapat sambutan.

Faktor utama adalah kerana pengguna tidak gemar membeli tudung yang dijual oleh selebriti yang tidak memakai tudung.

Saya perlahankan penjualan tudung kerana sambutan agak kurang, mungkin mereka tak suka artis yang tidak bertudung menjual tudung. Lagi pula saya sibuk dengan produk makanan dan tiada orang yang uruskan tudung itu.

Tidak berputus asa apabila salah satu produknya gagal, Zara kini memberikan sepenuh perhatian kepada penjualan biskut raya dan sambal hasil air tangannya sendiri. Malah, tidak lama sahaja lagi pelakon yang mula popular menerusi drama Love You Mr Arrogant itu bakal melancarkan produk kosmetik beliau sendiri tidak lama sahaja lagi.

Memang kita harus rebut peluang yang ada dalam bidang perniagaan, tetapi bukan semua perkara yang kita ingin lakukan itu akan menjadi. Perniagaan tudung memang banyak pesaingnya sekarang.

Sumber Berita: mStar Online

Written by Bella | April 6th, 2015

Zara Zya menafikan laporan sebuah akhbar tempatan yang mendakwa aktres itu telah berubah selepas popular dan membuang kelab peminatnya, Love Zara Zya FC yang selama ini banyak menyokong kerjaya beliau sebelum menjadi perhatian ramai dalam bidang lakonan.

Dalam artikel tersebut juga menyebut, Zara telah menubuhkan sebuah kelab peminat yang baru sebagai pengganti dan tidak memberikan alasan yang kukuh kepada pihak pengurusan Love Zara Zya FC apabila bertindak untuk membubarkan kelas tersebut. Lebih teruk lagi, pengurus kelab yang terdahulu sama sekali tidak dibenarkan untuk menyertai kelab baharu.

Sedar mengenai gosip terbaru itu,  Zara menerusi laman Instagram beliau menyifatkan wartawan yang menulis berita tersebut tidak beretika dan sekaligus menafikan segala tuduhan yang telah dilemparkan.

Kelab Love Zara Zya FC masih lagi wujud sehingga kini cuma pihak mereka hanya ingin menukar ke satu nama yang baru.

Kesian la Miss J ni… Tak perlu buat fitnah macam ni.. Lagi elok tanya saya dulu sebelum tulis artikel mcm ni.. FC saya masih ada cuma nama saja tukar ZARAZYALOVERZ .

Tak ada sebab utk saya “larang” pengurusan lama utk join fc baru.. Siapa nak join, dialu2 kan.. Siapa nak keluar pun tak siapa yang larang.. Fc ni bukan berbayar apatah lagi didaftarkan.. Siapa yg setia dgn artis kesayangan pasti akan stay! Itu saja! Sekarang saya rasa lagi dekat dgn peminat2 saya sebab saya sendiri yg control club saya.. Lebih telus dan jujur

Alhamdulillah saya happy dgn peminat yang masih setia dari dulu sampai sekarang.. Thank u.

Kami rasa tidak mudah untuk Zara Zya melupakan peminat beliau kerana mereka merupakan tulang belakang beliau dalam industri. Tanpa peminat mana mungkin Zara boleh popular dan memenangi beberapa anugerah bukan? Buat artis yang langsung tidak pedulikan peminat, anda harus sedar jatuh bangun anda terletak didalam tangan mereka juga.

Sumber Berita: Instagram Zara Zya