December 16th, 2009

ameng spring

Terbakar jugak telinga kami dengar kenyataan dari Ameng Spring nie. Mana taknya, dengan selamba badaknya dia telah mengecop band-band indie di Malaysia (Hujan, Yuna, BunkFace) sebagai band-band yang tak ada kualiti. Produk sampah la kiranya kot.

[note]Saya memang kecewa dengan kemunculan terlalu banyak band indie yang saya rasakan belum cukup layak untuk buat album sebenarnya. Trend ini tak elok dan boleh membunuh industri kita. Kalau dulu, muzik sebegini tak ada peluang untuk buat album kerana muzik mereka terlalu ringkas [/note]

Mungkin Ameng Spring nie tak boleh nak terima peredaran masa kot. Come on lah Ameng. Takkanlah dah 15 tahun still nak lagu-lagu zaman bro dulu? Semua tangkap leleh, syahdu, jiwang karat kapak punya? Sekarang nie dah nak masuk 2010 dah. Bukan 1990 lagi.

Kami akui yang kami pun layan lagu-lagu Spring macam Bougenvilla, Sampai Hati dan macam-macam lagi la. Memang best dan sedap didengar. Tapi buat masa sekarang nie, kami rasa zaman lagu-lagu macam tue dah habis dah. Kalau betul band Indie punya produk tak ada kualiti, kenapa lagu diorang femes sekarang?

Sebenarnya kami rasakan Ameng Spring sengaja keluarkan kenyataan kontroversi macam nie sebab dia nak promote album baru dia. So saja bikin panas skit. At least bila dia menghentam band indie, orang sedar yang dia dah menyanyi balik. Kira teknik nak jual album la nie.

Apa-apa pun kami akan terus menyokong bukan sahaja band Indie, tapi apa-apa jenis band asalkan lagu-lagunya sedap didengar. Itulah yang sewajarnya.

July 30th, 2009

fauzi

Nampaknya sesusah mana pun kami bagi kuiz, pasti anda boleh jawap. Nie yang rasa malas nak bagi kuiz nie. Memang tepat sekali tekaan anda semua yang lelaki bersama Scha di dalam artikel sebelum ini ialah Fauzi Baadila, seorang pelakon Indonesia.

Sebenarnya Scha telah diterbangkan ke Bandung Indonesia untuk jadi model dalam video klip kumpulan Hujan. Untuk lagu apa tak tahu plak. Tapi maybe lagu Kotak Hati kot. Takpun lagu Mencari Konklusi. Oh lupa, Hujan akan jadi artist of the month untuk Channel V nanti. So jangan lupa tengok.

Bercakap pasal Fauzi Baadila nie, dia sememangnya tak ada skandal apa-apa dengan Scha. Fauzi Baadila dah berkahwin dengan seorang model berumur 19 tahun. Ada darah-darah orang Uzbekistan sikit bini dia nie. So setakat Scha nie maybe dia pandang sebelah mata jer kot.

Antara filem dan drama lakonan Fauzi Baadila ialah 9 Naga, Suami-Suami Takut Istri dan Tentang Kamu. Kitorang tak pernah tengok lakonan dia tapi dari dengar ceritanya hebat jugak mamat nie berlakon. Mungkin sebab tue dia dia dipanggil jadi hero dalam video klip Hujan nie kot.

Lagi gambar Scha Al-Yahya dan Fauzi Baadila dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

fauzi

fauzi

fauzi

November 19th, 2008

Dialog di atas mungkin berbunyi begini:-

Awek Noh: Bang Noh, putih tak gigi saya?
Noh : Apa sayang? Noh tak dengar la sangat.
Awek Noh: Ala abang nie, saya tanya putih tak gigi saya?
Noh: Meh la cakap dekat sikit, abg tak korek telinga 2 minggu dah. Tak dengar u cakap apa.
Awek Noh: Nie gigi saya nie, putih ke tak?
Noh: Mak aih, berbaunya mulut u. Tak gosok gigi 2 bulan dah ker?
Awek Noh: Ceh, kurang asam punya pakwe.

#info kredit kepada laman blog sensai OhBulan.