May 22nd, 2020

Fungsi sebuah komputer riba adalah menjadi peneman setia digital kepada kita tanpa mengira waktu dan lokasi. Diperkenalkan pada tahun 2018 di Barcelona Mobile World Congress, HUAWEI MateBook X Pro yang dilancarkan pada Mei 2020 mempunyai rekabentuk premium, prestasi mantap serta kepintaran maksimum yang belum pernah ada pada komputer riba lain. Ia bakal membuatkan anda lebih menyerlah dengan kenipisan, keringanan dan pelbagai fungsi yang akan membantu anda menjadi seorang “content creator” paling bergaya.

huawei matebook x pro

Pilihan Warna Yang Memukau

huawei matebook x pro

HUAWEI Matebook X Pro hadir dengan 2 pilihan warna yang boleh disesuaikan dengan gaya dan pilihan anda. Warna Space Grey adalah sempurna untuk mereka yang “minimalist”, yang suka untuk “keep it simple” dan paling penting, mempunyai “cool shade” yang boleh dipadankan dengan kesemua pakaian, beg tote dan ruang kerja anda.

huawei matebook x pro

Untuk anda yang ingin menyerlah dan gemar menjadi tumpuan apabila berada di khalayak ramai, warna Emerald Green adalah pilihan paling sesuai. Dengan tulisan “HUAWEI” berwarna emas di bahagian hadapan HUAWEI MateBook X Pro ini, anda pasti kelihatan lebih yakin, bergaya dan sempurna apabila tampil membuat pembentangan di hadapan rakan sekerja.

Mudah Alih Untuk Mereka Yang Profesional

huawei matebook x pro

Satu benda yang amat melecehkan buat mereka yang bekerja secara nomad ialah komputer riba yang berat dan besar sampai sakit bahu dibuatnya. Nak bukak letak atas meja pun malu. Dengan HUAWEI MateBook X Pro yang senipis 14.66mm dan seberat 1.33kg, anda boleh membawanya ke mana-mana dengan hanya memasukkannya ke dalam tote beg atau beg kulit anda. Tak payah nak usung beg laptop ke sana ke sini. Barulah bangga dan tampak lebih bergaya apabila ia menemani anda ke mesyuarat, perjumpaan dan aktiviti luar.

huawei matebook x pro

Paparan Skrin Yang Memukau

Tahukah anda bahawa HUAWEI MateBook X Pro mempunyai paparan Ultra FullView dengan 91% screen-to-body ratio? Dengan bezel nipis di sisi, komputer riba hadir dengan aspek paparan skrin 3:2, sekaligus menjadikan ia lebih sesuai untuk produktiviti seorang “content creator”. Sama ada anda nak sunting vlog terbaru, video TikTok atau story Instagram anda, kesemuanya boleh dilakukan dengan lebih jelas.

Last but not least, skrin 13.9 inci LTPS ini turut sama menyokong resolusi sehingga 3K dan mempunyai fungsi “touch screen”. Senanglah sikit nak scroll album-album gambar lama, nak patah balik tengok video yang sedang disunting atau nak tonton drama Kpop bersama keluarga tercinta.

Kekal Tenang & Teruskan Mencipta Sesuatu

huawei matebook x

Dengan bateri sebesar 56Wh serta pilihan penjimatan tenaga (power-saving modes) HUAWEI MateBook X Pro memang teman sempurna untuk para influencer, pencipta content dan livestreamers yang perlu sentiasa online sepanjang hari tanpa perlu risau kehabisan tenaga.

huawei matebook x

Lagi best, pengecas 65W Type-C adalah sangat kecil, ringan dan boleh dibawa ke mana-mana tanpa memberatkan beg anda. Selain MateBook X Pro, ia turut boleh digunakan untuk mengecas telefon pintar anda.

MateBook X Pro juga dilengkapi dengan teknologi EMUI10 HUAWEI yang mempunyai fungsi HUAWEI Share dan Multi-screen Collaboration di mana ada boleh menghubungkan telefon pintar anda ke komputer riba dengan lancar. Kedua-dua skrin kemudian boleh dikendalikan pada MateBook X Pro, dan anda boleh memindahkan foto, video, fail dan banyak lagi. Skrin sentuh 3K HUAWEI MateBook X Pro juga membolehkan anda membuat penyunting dan menyiapkan kerja penting dengan lebih cekap dan pantas.

Tambahan pula, dengan CPU Intel Core generasi ke-10, i7-10510U, ini akan memastikan prestasi atau bak kata orang “kelajuan” akan konsisten. Baru la sedap nak pakai laptop kalau processor pun laju kan.

TikTok dance challenges

Jangan lupa untuk menggunakan aksesori seperti papan kekunci, kamera, microphone dan tetikus di HUAWEI MateBook X Pro anda untuk menghasilkan video TikTok yang lebih mantap, kelakar dan viral!.

Harga & Bila Boleh Beli?

HUAWEI turut menyambut bulan Ramadhan dengan promosi “HUAWEI Dihati” yang bakal berakhir pada 7 Jun kelak. Para pelanggan bakal membawa pulang hadiah PERCUMA bernilai sehingga RM1,700 termasuk aksesori HUAWEI, voucher Baskin Robbins, The Chicken Rice Shop, TeaLive dan diskaun ekslusif. Selain itu, para pelanggan juga berpeluang memenangi hadiah menarik menerusi “lucky draw” seperti MateBook X Pro, HUAWEI Watch GT, HUAWEI 369 Camera serta HUAWEI SoundStone Bluetooth Speaker.

Maklumat lanjut layari Online Store Huawei untuk melihat kesemua promosi.

HUAWEI Matebook X Pro kini boleh dimiliki di HUAWEI Store di dalam warna Space Grey dan Emerald Green pada harga RM7,999. Dengan setiap pembelian komputer riba ini, pelanggan akan menerima HUAWEI Sound X secara PERCUMA (harga jualan: RM1,299) dan pelbagai hadiah lain sementara stok masih ada.

BACA : Aidilfitri Ini, Layan Lagu Raya Bersama Keluarga Di Mana dan Bila-Bila Sahaja Dengan Huawei Sound X Serba Baharu

huawei matebook x

May 21st, 2020

Lebih kurang seminggu lagi kita bakal menyambut Aidilfitri. Kemeriahan hari raya pada tahun ini pastinya berkurangan kerana kita tidak dapat balik kampung, membuat open house atau kunjung mengunjung. Namun begitu, kita masih boleh menyambut Aidilfitri bersama keluarga terdekat dan Abang Nara dah jumpa satu cara untuk MERIAHKAN lagi raya tahun ini!!!

Tentu seronok kalau malam raya ketika sedang main mercun kita turut sama mendengar lagu-lagu Aidilfitri berkumandang di halaman rumah? Lepas tue pagi raya masa tengah siap-siap pakai baju raya dalam bilik kita ditemani dengan lagu “Dendang Perantau”? Nak kasi ceria lagi masa makan ketupat kita layan pula lagu “Balik Kampung” di meja makan. Senang cakap, kita boleh layan lagu di mana-mana dengan HUAWEI Sound X !!!

huawei sound x

Dilancarkan di HUAWEI Store pada 16 Mei 2020, Sound X merupakan sebuah home-speaker (pembesar suara rumah) yang julung-julungnya hadir dengan dual-subwoofer yang hebat. Ia telah direka oleh pakar audio dari Perancis, Devialet untuk membolehkan kita semua mendengar lagu kegemaran, di mana-mana, pada bila-bila masa. Beli sekarang di SINI.

huawei sound x

Kalau selama ini anda tercari-cari home-speaker yang mempunyai kualiti bunyi premium dengan reka bentuk yang menarik bagi membolehkan anda tenggelam dalam alunan muzik kegemaran di ruang tamu rumah, maka HUAWEI Sound X adalah jawapannya. Ini beberapa sebab kenapa anda perlu memilikinya:-

Kolaborasi antara 2 pakar teknologi terkemuka

huawei sound x

Selama lebih satu dekad, Devialet telah dikenali sebagai jenama yang terkemuka dalam bidang bunyi. Jenama ini mempunyai reputasi mantap untuk produk premiumnya sehingga memperolehi 76 anugerah dan 160 paten untuk teknologi ciptaannya. Gabungan Devialet dengan HUAWEI yang menghasilkan EMUI 10.1 di dalam perantinya, para pengguna boleh menikmati kualiti bunyi tertinggi sama ada secara online ataupun offline melalui Sound X speaker.

Menghasilkan Semula Muzik Real-Time Dengan Rekaan “Push-Push”

huawei sound x
HUAWEI Sound X dilengkapi dengan teknologi SAM (Speaker Active Matching) yang telah dipatenkan oleh Devialet. Selain itu ia turut hadir dengan struktur simetri Push-Push, yang akan menghasilkan bunyi yang lebih jelas dan padu. Last but not least, HUAWEI Sound X mempunyai dua subwoofer yang memberikan bunyi bass 60W, sambil kekal kompak dan mudah alih untuk kegunaan harian.

Perkongsian Audio Secara “One Tap”, Cara Mudah Untuk Layan Lagu Kegemaran

huawei sound x

Kebiasaannya nak hubungkan telefon anda dengan mana-mana speaker adalah satu proses yang sukar dan leceh. Tapi dengan fungsi “one-tap audio sharing” yang hadir di dalam HUAWEI Sound X, anda akan dapat menikmati lagu kegemaran dengan pantas. Hanya perlu “tap” kawasan NFC telefon anda di Sound X dan lagu anda akan terus berkumandang. Senang kan?

HUAWEI Sound X adalah PERCUMA

Ha, terkejut kan? Anda boleh menjadi pemilik HUAWEI Sound X secara PERCUMA apabila membeli HUAWEI MateBook X Pro, selagi stok masih ada. Komputer riba dapat, speaker pun dapat. Memang tawaran yang sangat berbaloi-baloi.

Atau kalau anda memang dah tak sabar nak pasang lagu raya di ruang tamu anda 1 Syawal ini, terus beli HUAWEI Sound X di HUAWEI Store pada harga RM1,299. Confirm Aidilfitri anda akan lebih meriah. Maklumat lanjut layari laman rasmi HUAWEI