May 22nd, 2020

Fungsi sebuah komputer riba adalah menjadi peneman setia digital kepada kita tanpa mengira waktu dan lokasi. Diperkenalkan pada tahun 2018 di Barcelona Mobile World Congress, HUAWEI MateBook X Pro yang dilancarkan pada Mei 2020 mempunyai rekabentuk premium, prestasi mantap serta kepintaran maksimum yang belum pernah ada pada komputer riba lain. Ia bakal membuatkan anda lebih menyerlah dengan kenipisan, keringanan dan pelbagai fungsi yang akan membantu anda menjadi seorang “content creator” paling bergaya.

huawei matebook x pro

Pilihan Warna Yang Memukau

huawei matebook x pro

HUAWEI Matebook X Pro hadir dengan 2 pilihan warna yang boleh disesuaikan dengan gaya dan pilihan anda. Warna Space Grey adalah sempurna untuk mereka yang “minimalist”, yang suka untuk “keep it simple” dan paling penting, mempunyai “cool shade” yang boleh dipadankan dengan kesemua pakaian, beg tote dan ruang kerja anda.

huawei matebook x pro

Untuk anda yang ingin menyerlah dan gemar menjadi tumpuan apabila berada di khalayak ramai, warna Emerald Green adalah pilihan paling sesuai. Dengan tulisan “HUAWEI” berwarna emas di bahagian hadapan HUAWEI MateBook X Pro ini, anda pasti kelihatan lebih yakin, bergaya dan sempurna apabila tampil membuat pembentangan di hadapan rakan sekerja.

Mudah Alih Untuk Mereka Yang Profesional

huawei matebook x pro

Satu benda yang amat melecehkan buat mereka yang bekerja secara nomad ialah komputer riba yang berat dan besar sampai sakit bahu dibuatnya. Nak bukak letak atas meja pun malu. Dengan HUAWEI MateBook X Pro yang senipis 14.66mm dan seberat 1.33kg, anda boleh membawanya ke mana-mana dengan hanya memasukkannya ke dalam tote beg atau beg kulit anda. Tak payah nak usung beg laptop ke sana ke sini. Barulah bangga dan tampak lebih bergaya apabila ia menemani anda ke mesyuarat, perjumpaan dan aktiviti luar.

huawei matebook x pro

Paparan Skrin Yang Memukau

Tahukah anda bahawa HUAWEI MateBook X Pro mempunyai paparan Ultra FullView dengan 91% screen-to-body ratio? Dengan bezel nipis di sisi, komputer riba hadir dengan aspek paparan skrin 3:2, sekaligus menjadikan ia lebih sesuai untuk produktiviti seorang “content creator”. Sama ada anda nak sunting vlog terbaru, video TikTok atau story Instagram anda, kesemuanya boleh dilakukan dengan lebih jelas.

Last but not least, skrin 13.9 inci LTPS ini turut sama menyokong resolusi sehingga 3K dan mempunyai fungsi “touch screen”. Senanglah sikit nak scroll album-album gambar lama, nak patah balik tengok video yang sedang disunting atau nak tonton drama Kpop bersama keluarga tercinta.

Kekal Tenang & Teruskan Mencipta Sesuatu

huawei matebook x

Dengan bateri sebesar 56Wh serta pilihan penjimatan tenaga (power-saving modes) HUAWEI MateBook X Pro memang teman sempurna untuk para influencer, pencipta content dan livestreamers yang perlu sentiasa online sepanjang hari tanpa perlu risau kehabisan tenaga.

huawei matebook x

Lagi best, pengecas 65W Type-C adalah sangat kecil, ringan dan boleh dibawa ke mana-mana tanpa memberatkan beg anda. Selain MateBook X Pro, ia turut boleh digunakan untuk mengecas telefon pintar anda.

MateBook X Pro juga dilengkapi dengan teknologi EMUI10 HUAWEI yang mempunyai fungsi HUAWEI Share dan Multi-screen Collaboration di mana ada boleh menghubungkan telefon pintar anda ke komputer riba dengan lancar. Kedua-dua skrin kemudian boleh dikendalikan pada MateBook X Pro, dan anda boleh memindahkan foto, video, fail dan banyak lagi. Skrin sentuh 3K HUAWEI MateBook X Pro juga membolehkan anda membuat penyunting dan menyiapkan kerja penting dengan lebih cekap dan pantas.

Tambahan pula, dengan CPU Intel Core generasi ke-10, i7-10510U, ini akan memastikan prestasi atau bak kata orang “kelajuan” akan konsisten. Baru la sedap nak pakai laptop kalau processor pun laju kan.

TikTok dance challenges

Jangan lupa untuk menggunakan aksesori seperti papan kekunci, kamera, microphone dan tetikus di HUAWEI MateBook X Pro anda untuk menghasilkan video TikTok yang lebih mantap, kelakar dan viral!.

Harga & Bila Boleh Beli?

HUAWEI turut menyambut bulan Ramadhan dengan promosi “HUAWEI Dihati” yang bakal berakhir pada 7 Jun kelak. Para pelanggan bakal membawa pulang hadiah PERCUMA bernilai sehingga RM1,700 termasuk aksesori HUAWEI, voucher Baskin Robbins, The Chicken Rice Shop, TeaLive dan diskaun ekslusif. Selain itu, para pelanggan juga berpeluang memenangi hadiah menarik menerusi “lucky draw” seperti MateBook X Pro, HUAWEI Watch GT, HUAWEI 369 Camera serta HUAWEI SoundStone Bluetooth Speaker.

Maklumat lanjut layari Online Store Huawei untuk melihat kesemua promosi.

HUAWEI Matebook X Pro kini boleh dimiliki di HUAWEI Store di dalam warna Space Grey dan Emerald Green pada harga RM7,999. Dengan setiap pembelian komputer riba ini, pelanggan akan menerima HUAWEI Sound X secara PERCUMA (harga jualan: RM1,299) dan pelbagai hadiah lain sementara stok masih ada.

BACA : Aidilfitri Ini, Layan Lagu Raya Bersama Keluarga Di Mana dan Bila-Bila Sahaja Dengan Huawei Sound X Serba Baharu

huawei matebook x

May 19th, 2020

huawei matebook x pro
Tercari-cari komputer riba (laptop) untuk menjalankan tugasan harian? Ha, tak payah pening-pening dah. Mulai hari ini, 16 Mei 2020, empat (4) laptop terkini, tercanggih dan terhebat yang menerajui trend terkini daripada HUAWEI iaitu HUAWEI MateBook X Pro, MateBook 13, MateBook D 14 dan MateBook D 15 sudah boleh dibeli di HUAWEI Store.

Dengan teknologi paling padu, fungsi-fungsi pintar dan hadiah PERCUMA untuk dibawa pulang, di bawah adalah beberapa sebab anda perlu miliki HUAWEI Matebook X Pro atau rakan-rakannya hari ini jugak:-

Trend Teknologi #1: Touch-screen dengan 3K resolusi dan paparan FullView

Perkara pertama yang Abang Nara tengok apabila ingin membeli laptop ialah skrin. Paparan skrin kenalah besar, jelas dan sedap mata memandang.

huawei matebook touch screen

HUAWEI Matebook X Pro ini bukan sahaja ada touch-screen, malah menyokong resolusi sehingga 3K. Bab warna jangan cakaplah. Memang nampak macam dunia sebenar. Layan movie memang kaw-kaw puas hati punyalah.

Sementara itu HUAWEI Matebook 13 pula mempunyai paparan skrin 2K FullView dengan fungsi Multi-touch dan Multi-screen.

huawei matebook 13

Bercerita tentang skrin MateBook D pula, ia hadir dengan 1080p Full HD IPS, perlindungan anti-silau dan mengurangkan “blue light” untuk menjaga kesihatan mata anda.

Senang cakap, memang power ah kesemua skrin Huawei MateBook ini.

Trend Teknologi #2: Ultra Slim, Ringan & Rekaan Bertaraf Dunia

huawei matebook

Perkara kedua paling penting dalam bab membeli laptop ialah berat. Takkanlah nak ke sana ke sini dengan laptop yang boleh buat bahu kita sakit kan? Mestilah nak yang nipis, ringan dan cantik rekaannya. Ketebalan HUAWEI MateBook X Pro hanya 14.6mm dengan berat seringan 1.33kg. Memang perfect untuk diletakkan di dalam beg dan di bawa ke mana sahaja.

huawei matebook

Bab rekaan jangan cakaplah. HUAWEI MateBook Pro mempunyai 91% screen-to-body ratio untuk meningkatkan lagi produktiviti anda.

huawei matebook 13

Sementara itu HUAWEI Matebook 13 menampilkan rekaan metalik dan minimal dengan keberatan hanya 1.3kg. Untuk HUAWEI Matebook D series pula, saiznya lebih kurang sama dan berat Cuma 1.38kg. Confirm seharian usung laptop pun tak rasa apa-apa.

Trend Teknologi #3: Rekaan Inovatif Dengan Kamera Tersembunyi

Keselamatan adalah perkara yang paling penting di dalam dunia teknologi sekarang. Kita biasa mendengar masalah kamera laptop di”hack” sehingga segala aktiviti kita dirakamkan oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Menyedari hal ini, kesemua HUAWEI MateBook mempunyai lokasi kamera tersembunyi yang boleh “timbul” apabila ingin digunakan. Memang unik!

Trend Teknologi #4: HUAWEI Share, Cara Mudah Untuk Berkongsi

huawei share

Pasti semakin ramai yang bekerja dari rumah kerana PKP telah pun dilanjutkan sehingga bulan Jun. Ha, dengan HUAWEI Share, kerja boleh menjadi semakin mudah untuk mereka yang menggunakan peranti HUAWEI yang dijana dengan EMUI10. Ini kerana dengan hanya satu “tap”, kita boleh berkongsi data, pindahkan fail, video dan apa jua dokumen dengan mudah.

Selain itu dengan HUAWEI Share anda juga boleh menghubungkan laptop dan telefon, seterusnya mengawal kedua-dua skrin pada satu masa. Bolehlah lihat dengan lebih jelas di skrin laptop HUAWEI MateBook yang besar dan taip dengan lebih pantas menggunakan keyboard. Best kan?

Trend Teknologi #5: Kuasa Yang Kekal Lama

HUAWEI MateBook X Pro dijana dengan bateri 56Wh, disokong pula dengan pilihan penjimatan tenaga, maka anda boleh menikmati 15 jam jangka hayat bateri tanpa perlu risau untuk mengecas komputer riba.

Trend Teknologi #6: 65W Type-C Adapter Mudah Alih

Kesemua komputer riba HUAWEI Matebook Series hadir dengan adapter pengecas 65W yang boleh digunakan untuk komputer riba dan juga telefon HUAWEI. Ia ringan dan mudah dibawa ke mana-mana tanpa memberatkan beg anda.

Trend Teknologi #7: Prestasi Yang Mengkagumkan

huawei matebook x pro

Huawei MateBook X Pro (2020) hadir dengan cip pemprosesan Intel Core i7-10510U, menyertakan memori sehingga 16GB RAM, storan sehingga 1TB NVMe PCIe SSD, dan dilengkapi dengan sokongan kad grafik GeForce MX250 GPU. Setakat nak main game, buat kerja, layan movie atau apa sahaja memang tiada masalah. Sepantas kilat!!!

huawei matebook 13
Sementara itu HUAWEI Matebook 13 pula dijana dengan Intel Core i5-8265U dan i7-8565U dengan sokongan kad grafik GeForce MX250 bersama kad grafik TDP Watt. Dari segi simpanan storannya pula, ia ditawarkan dengan memori 8GB RAM bersama 512GB ROM yang dikatakan mampu untuk beroperasi lebih laju dengan penawaran storan yang lebih besar.

Dengan penawaran spesifikasi ini pada HUAWEI MateBook 13, ia memberi peluang kepada anda untuk mendapatkan pengalaman penggunaan yang lebih baik. Dengan komputer riba ini, anda boleh membuka banyak fail dalam satu masa yang sama seperti Photoshop, PowerPoint dan sebagainya tanpa sebarang masalah lengah masa. Jadi, masa bekerja anda menjadi lebih efisyen dan lancar.

Trend Teknologi #8: Harga berpatutan dan banyak hadiah PERCUMA

Mesti ramai yang tertanya-tanyakan berapakah harga HUAWEI MateBook ini kalau spesifikasi pun dah power camnie? Ha, jangan risau. Harga memang berbaloi-baloi. Siap dapat banyak gila hadiah PERCUMA lagi. Korang tengok sendiri apa hadiah yang bakal anda bawak pulang.

huawei matebook x pro

huawei matebook 13 d 14

Yang mana satu menjadi pilihan anda? Maklumat lanjut layari HUAWEI Store.