October 31st, 2019

Pasti ramai yang tahu selebriti popular, Hanis Zalikha bukan sahaja mempunyai jenama tudungnya tersendiri tetapi turut melancarkan produk kecantikan Cakenis Petite Oil.

hanis zalikha

Sebelum ini timbul beberapa isu apabila ada sesetengah pihak mempertikaikan logik keberkesanan produk tersebut dengan sapuan sahaja boleh mengawal nafsu makan.

Terbaru, rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan tindakan Hanis ‘overclaim’ produk minyaknya itu. Siap tunjuk bukti kajian terperinci daripada luar negara dan dia sendiri “eksperimen” produk itu terhadap dirinya. Menurut Hanis ia sememangya mengurangkan selera makan dan membuatkan dia tampil lebih langsing.

cakenis petite oilhanis zalikhahanis zalikha

Kalau dengar memang sangat berkesan dan menakjubkan tetapi ia tidak dapat dibuktikan kerana Hanis sememangnya sudah sedia kurus.

“Hanis memang kurus”

cakenis petite oil

“Bagi bukti research tiada kaitan

dengan produk dia jual”

cakenis petite oilhanis zalikhahanis zalikhaHakikatnya memang mustahil kalau hendak tampil langsing dan cantik dengan hanya menggunakan minyak sahaja. Perlukan usaha dan disiplin tinggi untuk bersenam serta mengamalkan diet sihat. Biasalah apa yang Hanis buat tu, gimik marketing kan? Eh..

Sumber Berita : Forum CARI

October 16th, 2019

Siapa yang tidak kenal dengan pasangan selebriti Hairul Azreen dan Hanis Zalikha serta dua orang anak mereka yang comel iaitu Yusuf Iskandar dan Alisa Aisyah. Mereka ini sememangnya mempunyai jumlah pengikut yang ramai di Instagram dan sering menjadi perhatian netiezen.

hairul azreen

Namun, tindakan Hairul yang memadam komen angkasawan pertama negara iaitu Dr. Sheikh Muszaphar mengenai keburukan ‘baby standing’ yang dilakukan terhadap Alisa dimana bayi berusia 5 bulan itu berada dalam posisi berdiri dan kakinya digengam, rata-rata netizen menganggap pelakon lelaki itu bersikap tidak profesional dan tidak terbuka menerima teguran demi kebaikan.

 

 

Tindakan Hairul turut mendapat perhatian Public Health Malaysia yang meminta orang ramai ramai supaya tidak mencontohi perbuatan tersebut. Ia hanya mengundang padah kepada bayi.

Anak bukan sarkas

hairul azreen baby standing

Betapa bahayanya aksi mendirikan bayi di atas tapak tangan, boleh menyebabkan kecederaan serius  termasuk risiko jatuh dengan kecederaan di kepala, patah tulang, tekanan pasar lutut bayi dan tulang kaki bengkok.

anak bukan sarkasTidak salah untuk mempunyai minda terbuka dan menerima teguran daripada mereka yang lebih berpengalaman dan berilmu. Kalau demi kebaikan diri dan keluarga apa salahnya kan? Sebab sebagai seorang selebiriti popular, apa yang dilakukan pasti akan menjadi ikutan peminat. Berikan contoh yang baik dan berfaedah kepada masyarakat.

Sumber Berita : Facebook Public Health Malaysia

October 14th, 2019

Pasangan Hanis Zalikha dan Hairul Azreen sememangnya tak pernah lekang daripada perhatian orang ramai. Bukan sahaja mereka yang terkenal bahkan anak-anak mereka iaitu Yusuf Iskandar dan Alisa Aisyah turut menjadi tumpuan semua.

hairul azreen, hanis zalikha, yusuf iskandar, alisya aisyah

Kalau anda rajin menjengah ke laman Instagram pasangan ini, mereka sering memuat naik entri mengenai anak-anak mereka. Mungkin untuk berkongsi perkembangan anak kesayangan bersama para peminat yang tak henti-henti menyokong mereka.

Terbaru, Hairul telah memuat naik satu video di mana dia telah memegang kaki Alisya dan membiarkan bayi itu berdiri menggunakan kekuatan kakinya sendiri.

 

View this post on Instagram

 

@thealisaaisyah 4 months #SundayisFamilyDay

A post shared by HAIRUL AZREEN IDRIS (@hairulazreen) on

Rata-rata peminat yang melihat aksi itu telah memuji daya tahan Alisya, siap ada yang cakap nak buat aksi yang sama dengan anak-anak mereka.

Walaubagaimanapun, apa yang menarik perhatian netizen ialah angkasawan pertama negara iaitu Dr. Sheikh Muszaphar telah menegur perbuatan itu sebagai tidak elok dilakukan kepada bayi. Ini kerana otot dan tulang bayi yang masih tidak mampu menahan aksi sedemikian dan mungkin akan memberi akibat buruk nanti.

Namun lebih mengejutkan apabila Hairul telah memadam komen berunsur nasihat itu daripada ruangan entri tersebut.

Kebanyakan netizen terus menyelar tindakan pelakon lelaki itu yang seperti tidak boleh ditegur. Mereka juga bengang kerana komen baik daripada Dr. Sheikh Muszaphar itu seharusnya dibiarkan supaya dapat menjadi pengajaran kepada orang lain.

hairul azreen padam komen dr sheikh muszaphar di ruangan komennya mengenai alisya aisyah

hairul azreen padam komen dr sheikh muszaphar di ruangan komennya mengenai alisya aisyah

Seorang individu lain telah menyoal kembali kepada angkasawan tersebut mengenai tegurannya itu dan berjaya mendapat jawapan penuhnya.

dr sheikh muszaphar tegur aksi hairul azreen dan alisya aisyah

Apa salahnya terima teguran daripada orang yang lebih berpengalaman dan berilmu? Untuk kebaikan anak sendiri juga sebenarnya.

Sumber: Twitter

September 10th, 2019

Netizen kalau bab memberikan komen pedas memang padu habis. Kata-kata yang dilemparkan memang ‘deep’, menusuk terus ke dalam hati. Seperti baru-baru ini ada netizen yang memberikan komen pedas bak cili padi mempertikaikan logik serta keberkesanan produk minyak kurus Hanis Zalikha.

digi cili padi

Sebelum itu, berita ini dibawakan khas oleh Digi CILI PADI yang memberikan data dengan bayaran kurang RM 1 untuk satu hari. Boleh menggunakan pelbagai aplikasi kegemaran anda seperti YouTube, Facebook, Instagram, main game atau dengar muzik TANPA HAD. Maksimum sosial, maksimum muzik dan maksimum gaming dengan internet berkelajuan tinggi.

Berbalik kepada gosip hangat Hanis Zalikha, ramai yang tahu beliau baru-baru ini telah memperkenalkan produk kecantikan terbaru, Cakenis Petite Oil. Katanya, boleh memecahkan lemak terkumpul di bahagian badan seperti  perut, pinggul dan lengan serta mampu mengawal nafsu makan. Dengar macam menarik, tetapi rata-rata netizen mempersoalkan fakta bagaimana dengan sapuan sahaja boleh mengawal nafsu makan?

Sapu minyak kat kulit boleh kawal

nafsu makan?

Nak buat duit pun beragak lah

Mungkin netizen tidak mahu sesetengah selebriti ‘syok sendiri’ dengan mengeluarkan produk yang hanya mengaut keuntungan sahaja. Apa-apa pun, fikir positif sahaja produk Hanis dapat membantu pengguna kekal langsing, selebihnya adalah hasil usaha anda sendiri.

Jangan lupa untuk menggunakan Digi CILI PADI untuk terus membaca gosip panas dan terkini di BeautifulNara.