March 21st, 2011

yuna tudung

Abang Nara bukan hipokrit. Walaupun Yuna adalah salah seorang artis favourite Abang Nara, Abang Nara tetap akan meluahkan perasaan kecewa melihat fesyen tudung terbaru Yuna. Memang agak kecewa dibuatnya apabila melihat gaya tudung Yuna semakin pelik semenjak dua ini. Mungkin ini fesyen tetapi Abang Nara lebih prefer Yuna yang dulu.

Kata orang, apabila usia makin meningkat makin banyaklah benda yang ingin kita cuba. Mungkin itu yang sedang dialami oleh Yuna. Bukan nak condem Yuna, tetapi Yuna harus ingat yang dahulunya dia famous kerana gaya gadis Melayunya yang ayu bertudung. Dan Yuna juga harus ingat yang ramai remaja yang meng”idola”kan Yuna. Siap ada tudung diberi gelaran tudung Yuna lagi.

Kalau ikut hati Abang Nara, Abang Nara mahukan Yuna yang sempoi dan comel lengkap bertudung satu ketika dahulu. Kalau boleh, janganlah buat tudung sampai jadi fesyen seperti gambar di atas. Dah pelik sangat dah tue. Semoga Yuna menerima teguran ini dengan hati terbuka ye. Ramai yang sayangkan Yuna dan tak mahu lihat Yuna jadi mangsa fesyen.

Oh ye, untuk anda yang nak memenangi hadiah yang best-best dan menonton video YunaInspired, sila pergi ke laman web YunaInspired. Cuma lengkapkan lirik dan anda boleh menang banyak hadiah yang best-best gila. Senang begitu.

P.S: Abang Nara edit sedikit post ini untuk tidak melukakan lagi hati pihak-pihak tertentu. Tapi teguran ini memang tulus ikhlas datang dari hati. Bukannya nak menjatuhkan sesiapa. Abang Nara sangat-sangat menghargai bakat dan mutu Yuna. Sebab sayangkan Yuna maka keluarlah entri ini. Harap memahami.

March 29th, 2010

Dah lama tak dengar cerita Yunalis Zarai nie. Sekarang nie tengah meletup lagu Cinta Sempurna dia kat radio-radio. Untuk pengetahuan anda semua, Yuna sekarang tak ada kat Malaysia. Yuna sedang sibuk buat tour di Amerika Syarikat yang jauh nun di sana tue.

Sebab itulah Yuna tak akan dapat hadir untuk malam ABPBH 2009 4 April nie nanti. Jadi untuk mengubati kerinduan anda semua kepada suara gemersik Yunalis Zarai, kami kongsikan beberapa video persembahan Yuna di Las Vegas. Terima kasih kepada seorang pembaca yang sudi berkongsi link video ini di Youtube.

Lagi video persembahan Yuna di Amerika Syarikat dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Terimalah dia seadanya…

March 19th, 2009

yuna1

Kami macam Faizal Ismail juga, sangat suka kat Yuna ni. Lagu-lagu Yuna atau nama penuhnya Yunalis Zarai ni memang deep sungguh . Dahlah dia tulis sendiri lirik nya, muda pulak tu, awek Melayu bertudung pulak tu, memang comel betul.

Pagi tadi masa kena interview oleh Faizal Ismail, mungkin sebab 1st time dia ni tak reti lagi nak jawab soalan-soalan FBI, kena lebih latihan bab interview oleh wartawan. Tapi bila dia nyanyi live, memang takde masalah, lemak merdu sungguh lagu Dan Sebenarnya. memang seronok driving gi kerja arini, suara Yuna hilangkan tensen jem.

Sesapa yang nak kenal Yuna ni boleh bukak MySpace Yuna . Boleh order album (EP) Yuna gak. We love you Yuna! bila nak jumpa Beautiful Nara, kasik special gambar khas untuk peminat Yuna.