June 29th, 2010

surau umie aida

Ada pembaca yang kata kami nie tak suka keluarkan cerita baik-baik pasal artis Malaysia. Tapi kami rasa banyak ajer cerita kebaikan diorang yang kami keluarkan, cuma mungkin anda yang tak berminat dengan cerita-cerita baik nie. Maklumlah sifat manusia, benda baik senang dilupa, benda jahat jugak dikenang dan disebarkan macam kilat.

Terbaru Umie Aida di dalam Twitternya memaklumkan yang surau di dalam rumahnya hampir sudah siap. Terharu kami mendengar kata-kata Umie Aida yang mahu adakan tazkirah dan mengaji dengan kawan-kawan di dalam suraunya itu nanti. Kalau anda seorang artis dan merupakan kawan Umie Aida, jangan malu-malu pulak pergi rumah Umie Aida bila dia ajak nanti.

Siapa kata artis Malaysia hanya pentingkan keseronokan sahaja? Ada ramai sebenarnya yang baik-baik dan banyak membuat kebajikan tapi mungkin diorang nie low profile dan tak mahu gembar-gemburkan apa yang diorang buat. Kalau dah kecoh-kecoh nampak macam tak ikhlas pulak kan?

Cuma ada segelintir artis kita yang tak tahu malu untuk berkongsi gambar-gambar sosial diorang kat Facebook mereka sendiri. Lepas tue bila terkeluar kat blog-blog hiburan mulalah gelabah. Padahal salah sendiri sebab diorang yang upload benda tue. Kalau dah pandai buat jahat tue, pandai-pandailah simpan. Ini seolah-seolah berbangga dengan kejahatan yang dilakukan.

Tahniah kami ucapkan kepada Umie Aida yang nampaknya sudah semakin berubah selepas berkahwin. Semoga terus berkekalan begini hendaknya.

P.S: Kalau anda baik hati, bantu kami menangi iPad dengan mendaftar di link ini. Maklumat lanjut boleh baca kat sini. Thanks!!!

May 21st, 2010

umie aida

Dulu memang kami taknak percaya kata kawan-kawan kami yang wanita sudah berkahwin lebih cun, seksi dan menggoda. Tetapi selepas melihat gambar terbaru Umie Aida ini, kami akur dengan kenyataan kawan-kawan kami. Memang Umie Aida nampak lebih anggun terutama dengan bentuk body seperti huruf S. Pasti Dato’ K tidur lena setiap malam.

Sesiapa yang dah berkahwin sila share pengalaman anda tentang kebenaran kata-kata kawan kami ini. Kalau tengok gambar Umie Aida ini, memang nampak 100% betul kata-kata diorang. Kami nak tahu pendapat pembaca jugak. Baru makin teguh keyakinan kami terhadap statement orang perempuan lepas kahwin lebih cun melecun.

Kami rasa gambar ini diambil sebelum Umie meluahkan hasratnya untuk bertudung. Kredit kepada Murai untuk gambar ini.

PS: Korang kalau dah kahwin nanti, jangan perasan diri tuh dah sempurna tau. Jangan jadi macam kisah ayam masak merah special ni :)

March 30th, 2010

gambar resepsi umie aida
Buat anda yang tak tahu, hari Ahad yang lepas telah berlangsunglah majlis resepsi Umie Aida dan Datuk Khairuddin di One World Hotel. Dengar ceritanya meriah tak hengat.

Paling best sudah tentu bila Tun Mahathir pun datang sekali. Siap tepung tawar lagi pengantin baru nie. Confirm Umie Aida dan suami syok gila bila bekas PM datang ke majlis resepsi dia. Bangga beb.

Umie Aida nampak cun gila dalam baju pengantin dia. Tapi baju pengantin yang putih tue agak seksilah jugak. Kitoarang ada terbaca beberapa komen di dalam forum yang cakap masa nikah kat Mekah habis tutup semua, tapi time resepsi habis terkeluar semua. Hmmm.. Fikir-fikirkanlah.

Apa-apa pun korang layan lagi gambar majlis resepsi Umie Aida dan Datuk Paduka Khairuddin dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

March 25th, 2010

honeymoon umie aida

Wah tak sangka rupa-rupanya Umie Aida dan suami selama nie tak pernah keluar berdua pergi dating sebelum kahwin. Nampaknya diorang berdua nie memang betul-betul bercinta lepas kawin. Orang tua-tua kata kalau bercinta lepas kawin lagi best. Betul ke tak, kami tak tau la plak kan.

Terbaru yang kami dengar ialah Umie Aida bakal berbulan madu di Venice. Pergh ~~~ Memang romantik tempat tue. Orang kata memang sesuai ngan jiwa-jiwa orang baru kawin. Darah tengah panas lagi la katakan. Memang satu pilihan yang tepat.

Tambah sejuk hati kami bila dengar Umie Aida sekarang sedang berusaha ke arah untuk bertudung:-

[note]Umie tidak menolak kemungkinan akan ‘berhijrah’ ke arah itu. memang Umie ada niat untuk memakai tudung, insya Allah. Setiap orang inginkan kebaikan dan Umie pun begitu. Selepas berbincang, abang juga mengalakkan[/note]

Go for it Umie. Kami rasa anda wajar berbuat begitu lagi-lagi bila dah bergelar isteri orang nie. At least tanggungjawap tue lagi besar.

Buat Umie dan suami, selamat berbulan madu. Semoga dapat anak cepat ye ~~