August 8th, 2012

Salah satu sebab Abang Nara excited menghadiri malis berbuka puasa anjuran Arteffects International semalam ialah kerana kehadiran Mawi sekeluarga. Teringin nak tengok betapa cutenya Cahaya Malaika sekarang ini. Ternyata Mawi sekeluarga nampak bertambah ceria dan bahagia selepas kehadiran si comel ini.

gambar mawi sekeluarga

Maaflah gambar tak berapa nak terang kerana hanya menggunakan kamera biasa. Kepada peminat Mawi, album baru Mawi yang bertajuk Asma Ul Husna telah pun dilancarkan. Dengar cerita, jualan album ini sudah pun mencecah 5 ribu unit. Satu angka yang cukup hebat memandangkan album ini baru dijual selama seminggu. Tahniah kepada Mawi atas kejayaan ini.

gambar mawi sekeluarga

4 lagi gambar Mawi, Ekin dan Cahaya Malaika dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Arca makanan yang comel.

gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga

June 26th, 2012

Abang Nara tak tahu sama ada Mawi masih relevan kepada anda atau tidak. Namun bagi Abang Nara, Mawi tetap dekat di hati kecil ini. Abang Nara teringat ketika zaman AF. Satu family menyokong Mawi. Memang ketika itu gelombang Tsumawi sangat hebat. Dan kini, Mawi sudah pun memiliki akaun Twitter untuk memudahkan peminat mengetahui perkembangannya.

twitter mawi

Untuk peminat Mawi, silalah follow Twitternya di @CahayaAsmawi. Diharap Mawi akan selalu berkongsi gambar anaknya, Cahaya Malaika untuk tatapan para peminat. Kepada Mawi, welcome to the Twitterjaya.

July 25th, 2009

gambar bogel mawi

Tergelak sakan kami sekejap bila tengok gambar bogel Mawi nie. Nampak jelas memang disuperimpose oleh mereka-mereka yang sengaja nak menjatuhkan Mawi. Tapi Mawi jugak yang untung, senang-senang dapat publisiti murahan. Mesti ramai yang google carik gambar bogel Mawi nie.

Mungkin pasnie ada orang dengki buat gambar bogel Ekin plak. Bahaya betul jadi artis kat Malaysia nie. Orang kita tak boleh nak tengok orang lain senang skit. Mula la keluar gambar lucah la, video 3gp la, sihir sana sihir sini la. Nasihat kami kalau anda nak jadi artis, fikir-fikirla benda-benda nie semua sebelum wat keputusan.

Apa pendapat anda lepas tengok gambar bogel Mawi nie? Kami memang tak percaya sebab badan Mawi nampak tough dalam gambar nie. Sebab kami rasa Mawi buncit. Takderlah ada ketul-ketul cam kat gambar atas nie. So kesimpulannya, gambar bogel Mawi nie sah tipu.

May 6th, 2009

mawi merudum

Kata orang tua-tua, kalau dah berkahwin rezeki lebih banyak masuk mencurah-mencurah. Tapi lain pulak ceritanya dengan Mawi. Kebelakangan ini nampak popularitinya semakin merudum. Jatuh mencanak-canak sejak berkahwin.

Pertamanya dah tak menang Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian. Lepas tue hari ini dalam BiBop Mawi kata jualan albumnya dah tak laku seperti dulu. Show pun dah tak dapat 2 3 show sehari.

Mungkinkah aura Mawi dah makin kurang sekarang? Mungkin jugak ramai yang bengang sebab dia kawin dengan Ekin. Almaklumlah, dari khabar-khabar anginnya si Ekin ini banyak kisah silamnya.

Tapi yang penting, Mawi dah pun mengaut berjuta-juta ringgit masa tengah femes dulu. At least dia dah ada simpanan untuk masa tua dia nanti.

Apa pendapat anda tentang populariti Mawi? Kalau ada teori menarik, bolehlah share dengan kami. Mana tau idea anda boleh diterima pakai oleh pembaca-baca blog ini.