August 31st, 2009

maizawati zainal

Rupa-rupanya Maizawati Zainal nie memang berbakat dalam dunia seni. Patutlah sekarang nie dia tengah terpikir nak terima ke tak tawaran menyanyi nasyid. Dulu masa muda-muda banyak jugak rupanya Maiza menang pertandingan menyanyi. Silap betul AF tak buat time sekarang. Kalau tak mesti Maiza boleh masuk. Mesti ramai yang AFUNDI Maiza nanti.

Bagi kami yang ilmu rendah nie, kami rasa Maiza patut grab ajer apa-apa peluang yang ada sekarang nie. Lagipun Maiza dah bagitau yang duit nafkah Akhil bagi untuk anak-anak dia cuma RM250 jer sebulan. Mana nak cukup tue. Lebih-lebih time nak raya nie. Baju nak beli baru, kasut nak canggih ngan macam-macam lagi lah. Sementara ada orang nak offer jadi duta ke menyanyi ke, amik jerlah selagi boleh. Yang penting duit untuk hidup dan duit untuk anak-anak cukup. Tak gitu?

Baca-baca info pasal Maiza tadi rupa-rupanya dia kawin time umur 17 tahun. Lepas SPM tue dah kawin. Memang terbaik orang kata. Cuma yang time tue bukan ngan Akhil. Nie ngan bekas suami pertama. Dapat 2 orang and lepas 3 tahun bercerai. Time tue plak Maiza berjumpa balik ngan Akhil yang dia dah kenal time sekolah lagi. Jadi diorang dua pun berkahwin la. Gitulah ceritanya.

Untuk Maizawati, life must goes on. Teruskan hidup anda. Untuk Akhil pun life must goes on with your new wife. Bahagiakanlah mereka-mereka yang sepatutnya anda bahagiakan. Semoga episod buruk dalam hidup anda berdua akan menjadi satu pengajaran yang bermakna di masa hadapan.

July 16th, 2009

kes cerai akhill hayy

Bukannya kami taknak update blog nie tapi sebenarnya kami tengah mengkaji apa maksud kata-kata Akhil Hayy kat bawah nie:-

[note]Kadang-kadang aku pohon setangkai bunga, Allah bagi pohon berduri; aku pohon rama-rama, Allah bagi ulat berbulu…..mula-mula saya kecewa tapi itu yang jadi[/note]

Nampak macam sebenarnya dia menyesal dengan perkahwinan dia bersama Maizawati Zainal. Maizawati disamakan dengan pohon berduri dan ulat berbulu jer. Pelik jugak kami, kalau nyesal takkan sampai terkeluar 4 orang anak. Hmm, misteri nusantara sungguh.

Ada satu benda yang kami tak puas hati sangat bila Akhil Hayy cakap “Takbir, semalam keputusan Manek Urai, hari ini keputusan saya”. Memang tak ada kaitan langsung. Pastue kenapa nak bertakbir plak? Takkanlah seorang ustaz tak tau perkara yang paling dibenci Allah ialah penceraian? Lagi satu misteri Nusantara.

Kami taknak sokong atau salahkan sesiapa. Kalau betul Waheeda jadi orang ketiga, kita tunggu dan lihat je. Tak lama lagi mesti Akhil akan umumkan perkawinan dia ngan Waheeda kalau betul Waheeda jadi punca penceraian.

Buat Maiza, semoga tabah. Buat Akhil, jangan lupa bagi nafkah kat isteri dan anak-anak seperti yang telah dijanjikan. Jangan wat-wat lupa plak.

Lagi gambar Akhil Hayy dan Maizawati Zainal di sekitar mahkamah semalam dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

kes cerai akhill hayy

kes cerai akhill hayy

kes cerai akhill hayy

kes cerai akhill hayy

kes cerai akhill hayy