July 1st, 2014

Sama-samalah kita doakan agar Datuk Sharifah Aini dikurniakan kesihatan dan cepat pulih. Beliau telah pun dimasukkan ke ICU Pusat Perubatan Pakar Damansara kerana menghidap penyakit fibrosis paru-paru. Kak Pah telah dimasukkan ke hospital tersebut setelah mengalami kesukaran bernafas pada awal pagi Isnin.

sharifah aini ICU

Di bulan baik penuh berkat ini, sama-samalah kita doakan agar Datuk Sharifah Aini dipanjangkan umur dan lekas pulih daripada penyakit yang menimpa dirinya. Untuk makluman, sebelum ini Kak Pah pernah membuat nukilan yang dia redha sekiranya dijemput olehNya dalam masa terdekat ini.

May 9th, 2013

Muka Sharifah Aini sememangnya sentiasa menjadi topik perbualan di kalangan peminatnya. Mana taknya, wajah terbaru Kak Pah kelihatan semakin berisi dan kembung. Sekali tengok memang macam Kak Pah ambil suntikan botoks. Nampak sembam semacam je muka Kak Pah.

sharifah aini

Namun ternyata perkara tersebut tidak benar. Menurut Kak Pah, perubahan wajahnya berlaku kerana pengambilan steroid ekoran mengalami jangkitan paru-paru enam bulan lalu. Kata Kak Pah kepada Mstar Online:-

Memang muka Kak Pah kelihatan berisi dan mengembung kerana kesan daripada pengambilan steroid yang akan menyebabkan muka jadi ‘sembab’ dan bukannya kerana membuat apa-apa suntikan botoks ataupun lain-lain. Sebelum ini keadaan muka Kak Pah kelihatan lebih bengkak berbanding sekarang kerana pengambilan hampir 80 miligram steroid tetapi ia sudah beransur surut kerana pengambilan ubat tersebut telah dikurangkan kepada 5 miligram sahaja

sharifah aini

Menurut Kak Pah, amalan penjagaan wajah sejak berusia 18 tahun menyebabkan wajahnya nampak jauh lebih muda berbanding usia. Kata Kak Pah lagi:-

Orang mungkin mempertikaikan perkara itu tetapi amalan saya yang menjaga wajah sejak muda banyak membantu dan memberi kesan kepada usia sekarang. Orang tidak tahu cerita, mereka mula menuduh perkara yang mereka sendiri tidak tahu keadaan sebenar. Tidak baik buruk sangka terhadap orang lain.

Abang Nara sekarang pun sedang mencuba untuk mendapatkan kulit wajah yang lebih halus dan mulus. Walaupun tak start penjagaan daripada umur 18 tahun macam Kak Pah, Abang Nara masih sempat untuk diri ini tampil lebih kacak. Kalau boleh diharap Kak Pah akan terbitkan buku untuk berkongsi teknik kecantikan yang diamalkan. Pasti ramai nak membacanya. Tak gitu?

ephanyP.S: Mahukan kulit jadi lebih halus, cerah dan berseri? Ingikan badan yang lebih bertenaga? Impikan rambut yang lebih kuat dan lembut? Anda boleh dapatkan kesemuanya dengan supplemen Ephyra ini. Terbukti berkesan seawal 10 hari. Untuk tempahan dan pertanyaan, anda boleh LIKE Facebook Ocean2U, layari www.oceanlife2u.com, email ke [email protected] atau telefon terus ke 03-4141-7889.

October 14th, 2010

kak pah pakai tudung

Statement yang dikeluarkan oleh Sharifah Aini @ Kak Pah ini berkemungkinan besar boleh menjadi statement of the year dalam dunia hiburan. Baru-baru ini Kak Pah dilihat bertudung dalam satu majlis amal. Semua orang terkejut. Adakah Kak Pah sudah mahu bertudung sepenuhnya? Ini kata Kak Pah:-

[note]Sebenarnya Kak Pah pakai tudung ni sebab Kak Pah sakit gigi. Sebab tak mahu nampakkan gusi Kak Pah ni bengkak, jadi Kak Pah pakailah tudung. Tapi, kalau tanya bila Kak Pah betul-betul akan pakai tudung, Kak Pah tak boleh nak jawab. [/note]

Kesian kat Kak Pah. Mesti gusinya bengkak besar sebab sakit gigi sampai terpaksa pakai tudung untuk cover. Bila tenung lama-lama, nampak manis jugak Kak Pah nie bila bertudung. Dan Kak Pah ada buat sedikit statement tambahan mengenai pakai tudung.

[note]Sebab itu semua kena datang kerana Allah. Bukan sebab kerana terpaksa atau kerana desakan mana-mana pihak. Lagipun Kak Pah tak mahu jadik macam segelintir kawan-kawan artis Kak Pah. Kesian kat diaorang. Sebab diaorang tersepit dengan keadaan ini (bertudung). Jadi, kesimpulannya, Kak Pah hanya akan pakai bila Kak Pah dah betul-betul bersedia dan Kak Pah mahu pakai kerana Allah, bukan kerana sesiapa. Itukan lebih baik. Buat apa nak hipokrit. [/note]

Ada seorang pembaca email kami mengenai isu Kak Pah dan tudung nie. Katanya kesian kat anak Kak Pah yang belajar agama jauh-jauh tapi emaknya masih tak terbuka hati untuk memakai tudung. Marilah kita sama-sama doakan agar Kak Pah nanti akan memakai tudung sepenuhnya.

Pendapat kami, kalau boleh wartawan hiburan janganlah tanya soalan bab-bab pakai tudung nie. Artis-artis kita ini suka buat statement ikut suka hati diorang bila jawap soalan. Nanti kang takut tersasar jawapannya tue. Sumber berita dari Murai.

P.S: Kalau kami jadi polis, dah lama kena hempuk si Pamela Lim nie.

August 19th, 2010

siti nurhaliza sharifah aini

Rasanya semua orang yang mengikuti perkembangan dunia hiburan tanah air tahu punca kerenggangan hubungan Siti Nurhaliza dan Sharifah Aini. Hampir 6 tahun jugak diorang berdua nie berkonfrontasi sesama sendiri. Lama tue beb. Kalau kahwin dah boleh keluar 3 orang anak dah tue.

Alhamdulillah sempena Ramadhan kali ini Siti dan Sharifah Aini dipertemukan untuk satu sesi fotografi khas sempena Hari Raya yang akan datang. Siti pun sudah mengakui yang dia sudah melupakan kisah lama. Dan tak mahu mengungkit cerita-cerita dahulu lagi. Kata Siti:-

[note]Siti tak pernah berdendam atau simpan apa-apa perasaan selepas melalui semua ini dulu. Bila ia selesai, Siti pun anggap semuanya selesai dan memulakan semua yang baru.[/note]

siti nurhaliza sharifah aini

Dan Sharifah Aini siap keluar air mata sebab sedih sangat dengan perjumpaan kali ini. Moga-moga Kak Pah dan Tok Ti betul-betul berbaik semula. Kisah yang lama janganlah dikenang. Lagi-lagi di bulan Ramadhan ini.